На море в Гърция - 10

• 83 148
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
SZA, 
виж в коя банка ще ти дадат сметка да превеждаш.  Ако е някоя, която има клонове тук може да има възможности за вътребанкови трансфери, които обикновено са с по малка такса и стават по -бързо. Някои приемат и преводи от каса - без да се налага да отваряш своя сметка.
Банковата сметка, по която аз трябваше да пращам беше в Пиреус. Проверих, че имат такава опция, за вътребанков трансфер, който се реализира същия ден. Излезе ми 10 евро превода, за сума от 75 евро. Налагаше се да отворя сметка, но тя е без такси обслужване и минимум салдо, така че не затормозяваща.

# 271
  • София
Таис, благодаря за инфото, звучи обнадеждаващо. Колебаем се между Офринио  и Псакудия. Но мъжът ми ме плаши, че в неделя обратния път от Псакудия към Солун ще е много натоварен. Вече веднъж ни се е случвало в средата на юни да попаднем в задръстване по пътя от Касандра към Солун, дори и по магистралата едвам се движехме. Отне ни 4-5 часа да изминем около 80-90км. Беше някакъв ужас.
tandonova, зависи на какво искате да наблегнете - на плажа или на разходката из града. Ако предпочитате плажа е по-добре да се настаните някъде в околностите на Кавала - Неа Ираклица, Неа Перамос или Пилио. В Александруполис не съм ходила, но предполагам, че за там важи същото. Доколкото знам в околностите има добри плажове в Макри и Фанари, но пък възможностите за настаняване са доста по-малки отколкото около Кавала.

# 272
SZA, изобщо не съм се ''тросвала'', но темата с преводите вече няколко пъти беше обсъждана - когато се казва назад в темата, това просто означава човек да ползва търсачката и да види аджеба дали в предишните теми не е обсъждано вече нещо толкова важно.
Както и да е, просто и аз и другите момичета понякога казваме точно това - погледни назад, писано е много по еди-коя-си тема. Съответно човекът казва ОК, благодаря, ще погледна...а не обвинява веднага, че му се бил троснал някой.

Съжалявам за офф-а, няма смисъл от спорове  Peace

Мда, след 8 годишен опит във форума съм се научила да ползвам първо търсачката заради безмислените спорове Simple Smile За жалост по този въпрос търсачката извади само два поста на тодоричка за създаване на сметка в Асет банк. Може и аз да не съм в час, но напоследък търсачката на този форум не ми е помагала особено.

Тай, благодаря, ще изчакам със сигурност. Наистина не разбирам защо все още не приемат кредитни карти масово ooooh! Другото ми учудване беше, че ми писаха, че в ресторанта на хотела мога да си плащам с кредитна карта, но не и стаите, което ме учуди още повече.

Така или иначе, май ще търсим и друг вариант, защото останалата част от скромната ни компания не иска да ходи баш преди първия учебен ден на море и май ще трябва да изтеглим ходенето във въпросните септемврийски празници. Освен това идеята да отидем на носа на ръкава нещо не се прие  Confused, искат по-близо като е само за 4-5 дни. Ще разглеждам сега Вурвуру за варианти.

# 273
  • София
SZA, виж на 1-ва страница, където Параход е синтезирала информацията за банковите преводи към Гърция. Няма нужда да се използва търсачката или да се изчитат всички предишни теми. Peace

# 274
SZA, виж на 1-ва страница, където Параход е синтезирала информацията за банковите преводи към Гърция. Няма нужда да се използва търсачката или да се изчитат всички предишни теми. Peace

Hug Направо се засрамих  Embarassed - тази първа страница я прочетох 5 пъти поне, включително си преписах документите, които е нужно да нося и се разходих из част от линковете. Много благодаря!

# 275
Здравейте, търся къде да отидем на почивка от 14 септември на Касандра или Ситония- няма знамчение. Спряла съм се на няколко хотела

Хотел Аристотелис Бийч- Касандра.-на някои снимки има хубав плаж на който се слиза с асансъор на една друга снимка ,не се вижда плаж-само камъни,ако някой е отсядъл нека каже как е в действителност

Александър Дъ Греат-ако имате отзиви също ,много благодаря.Забравих да кажа 1че сме 2-м,а възрастни и дете на 2 години-хубаво е да има детски басейн или детски кът

и Последно за Хотел Менди -пак на Касандра
Благодаря предварително

Ако имате други предложения също съм насреща-бюджета е около 900лв за двамата ХБ или АЛЛ за 5 нощувки

Държим на чисти и  хубави стая,хубав плаж,и плажа да е макс на 80-100 мм

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 14:42 от so_cute

# 276
  • София
Аристотелис е хубав като цени, но с мноооого кофти отзиви в чуждите сайтове. Мен това ме отказа, а и плажа е кофти и стръмничък ми се чини.
Не съм гледала цените след 15.09, ама 900 лв  за АИ ми се чинат малко. Rolling Eyes Бих препоръчала Крузо вилидж, ама е на 500 м от плажа, но пък може да се ходи с кола.
И аз имам впечатление, че гърците не долюбват кр. карти и кръчмите, където ги приемат не са болшинство. Досега с КК сме плащали само в големи хотели 4 и 5 зв. Някои агенции в БГ ми искат м/у 2 и 3 % комисионна за плащане с КК за почивка в Гърция.  Rolling Eyes Абе всеки гледа кеша, още повече сега с нестабилната им банкова система.

# 277
Hug Направо се засрамих  Embarassed - тази първа страница я прочетох 5 пъти поне, включително си преписах документите, които е нужно да нося и се разходих из част от линковете. Много благодаря!

Идеята беше точно да се налага минимум ровене с търсачката за най-често задаваните въпроси Simple Smile
Но това е вече втора тема откак е синтезирана информацията (една се изписа със същата първа страница) и неща, които ги има на нея, са питани сигурно сто пъти от различни потребители Wink

# 278
  • София
Мрън. От всичките 6 места на които писах в Неос Мармарас, само от две ми отговориха положително - на едното цената не ме устройва, а от другото си признаха, че нямат никакви мрежи на прозорците (Параход, едно голямо благодаря, че ми каза да попитам - иначе като нищо щяхме да се набутаме).

Плюс това имам два отказа от Никити и още два от Агиос Николаос..и всичко това само за последните 2-3 дена. Е*аси. Толкова по въпроса за кризата в гръцкия туризъм, бг журналистите могат да се гръмнат щото в началото на сезона прочетох 1001 злокобни статии как в Гърция тази година туристи няма. Ха-ха.
Но на мен всъщност хич не ми е смешно, защото каквото и да харесам, веднага получавам едно любезно ''няма места до 15  септ'', а на мен ми трябва нещо от 1-ви. Иначе ще си останем само със едната седмица във Вурвуру, което е супер тъпо, при условие че можем да се излежаваме в гръцко цели 2 седмици  ooooh!

Оплаках ви се...сега хващам телефона защото вече само като видя мейл и ми се драйфа...

# 279
Таис, след като сте там, защо не се опиташ да намериш нещо намясто?

А иначе криза в Северна Гърция това лято няма. Българи, румънци, сърби, македонци и ...гърци. Тези места доскоро не бяха аткрактивни за почивка за самите гърци, но сегашните икон.проблеми принудиха много от тях да се ориентират към по-евтинити места като С.Гърция.

# 280
Здравейте от Никити,
Малко бях разочарована от нашия хотел Xenios Zeus защото техните стаи са със странична гледка към морето и частична към едно незастроено обрасло място, и то тези на горния етаж. Аз държах да бъде фронтална. Стаите на долния етаж гледат към оградата от кипариси. Освен това за първата нощ сбъркали и стана дублаж с нашата стая, та първата нощ трябваш да спим в друг хотел. Иначе в хотела беше тихо, съседите тихи, закуската много вкусна и разнообразна, всеки ден различна. Сега ако можех д избирам, щях да си избера Karali Stidios или Arsanas Studios.
Има заведения доста, но няма забавления. Само плаж и ядене. Плажът е доста тесен, 4-5 метра, но дълъг. На влзане има обли камъни и тук там водорасли. Сутрин няма вятър и водата е прозрачна, към обед почва да духа и има вълнички, Водата е плитка доста навътре. Ходихме на Вурвуру и наехме малка лодка за целия ден и обикаляхме по островчетата.  Еее, там е моето място! Красота, природа, спокойствие! Ходихме и до Атонския полуостров с круиз, музикалната програма на връщане беше забавна.
Наистина имаше доста гърци и тука в Никити, и в Неа Ираклица, и в Александруполи (Макри). Много са шумни. Карат, викат и ръкомахат като луди. Вижда се, че са под напрежение. Други шумни като тях не видях.

# 281
  • София
Soya-fen, много благодаря за отзивите, наистина са полезни   bouquet    bouquet

А че гърците са си шумни си е така, явно сега са и поизнервени от кризата...все пак не им е лесно. Кофти е когато човек е на почивка и трябва да търпи разни крясъци наоколо, на мен това обикновено ми се случва тук като запътуваме из милата родина  Rolling Eyes Важното е, че все пак си изкарвате добре, пък другия път можеш направо да резервираш във Вурувру  Hug

Аз пък имам спешен въпрос - някой с отзиви за Посиди?? Случайно мернах едно приятно предложение в booking.com, и много ми хареса, обаче друга инфо за селцето освен че е много малко не намерих. Даже и отзивите за плажа са тотално различни, поне тези които изрових...едни казват че е много малък и с камъняци, други твърдят че е голям и дълъг...баси и разликата просто, на кого да вярвам  Shocked

# 282
  • До сърцето...
Аз не съм ходила, но мои познати са ми говорили за него, когато се чудех къде да ходя в Гръцко.
Посиди е известен с пясъчния си нос, простиращ се на стотици метри дължина навътре в морето и със старият бял фар на плажа. Кръчмички почти няма.
Доколкото разбрах, в самото село плажа е малък, но те са ходили до тази пясъчна дюна и са доволни.

# 283
... А че гърците са си шумни си е така, явно сега са и поизнервени от кризата...все пак не им е лесно. ...
Освен това на два-три пъти се държаха грубо с нас, веднъж в един бар, където помолихме да телефонират за такси, след като бяхме чакали 1 час на стоянката. Барът беше строго "мачовски" само разни космати и потни табладжии вътре. Често и на волана, а също така на един плаж, като видяха че две жени управляват лодка, дядковците във водата се разръмжаха като тюлени. Имаха нещастието, че ги разбирах. Въобще усетих, че са големи "мачо" но не от тези симпатичните кавалери, а от кофтите грубияни, които самата гледка на две сами жени (бяхме с дъщеря ми, която е на 20 години), тръгнали да се забавляват сами по пътищата на ваканция ги изнервя.
Да добавя информация за Geranion Village в Никити. Намира се на хълма, на влизане в Никити. Много хубава архитектура, просторни стаи, много хубава градина, каменни сгради, басейн, приятно за окото. Закуската - ужасна. Плажът на 1 км, коди се с микробусче на всеки час. До центъра на Никити няма превоз и е адски далече пеша.

# 284
  • София по рождение
Здравейте,
търся инфо за Лефкада. Не видях на първа страничка. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт