На море в Гърция - 10

• 83 129
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • София
divna, обикновено искат 20-30 процента от общата сума като депозит. АТЕ е тяхната селскостопанска банка, вече превеждахме това лято един депозит към нея  Joy
За съжаление, нямат връзка с наши родни банки - имат такива връзки със сръбски и румънски, но това не ни устройва  Simple Smile Мъжа ми ползва Western Union това лято - искаше да ползва Money Gram тъй като таксата е по-малка...но собствениците отказаха, настояха за WU.

fam, споко ще ни изчетеш  Simple Smile Поздрави на Прага, обожавам този град, въпреки че реално само ден съм изкарала в него...страшно красиво беше  Heart Eyes

# 256
Здравейте, ние планираме да отидем в Каламици през септември и се очертава да е след 10-ти, така че се надявам да е хубаво времето.

Исках да питам и аз горе-долу за цените на храната (ние не ядем много много риба, особено децата)  - ако някои има пресни впечатления от Каламици.

Също ме интересува ако трябва да направя резервация с банков превод, какви са таксите? Питах за кредитни карти и за жалост не приемат.

# 257
  • София

Също ме интересува ако трябва да направя резервация с банков превод, какви са таксите? Питах за кредитни карти и за жалост не приемат.

В ЦКБ за 80 е превод ми поискаха 75 лв такса  Mr. Green , в Алианц - 45 лв.....  Joy тия хора не познават парите  hahaha

# 258
  • София

Мисля, че с Money Gram и Western Union все пак е доста по-евтин превода - от банките, имам предвид  Peace

# 259
  bouquet Аз да благодаря за отзивите за Зеланата карта.

---
За превод да кажа..ЦКБ иска наистина безумна сума около 28 Е.
Уестърн-а е до 100Е - 13
от 100 до 200 - 18Е и някъде из сайта им тр да има останалите.
Но май по банков път е по-сигурно.
Проверете някоя от нашите банки дали няма връзка с тази, в която ще внасяте.
Мин год внесохме през Алфабанк, приятелите ни прочетоха някъде, че банката на тези, на които плащахме бяха в някаква връзка с Алфа-та
Тази година през ОББ, защото Гръцката банка била нещо като "майка" на нашата ООБ...питахме в нашата банка и момичето ни каза, че бг банката била "под" гръцката. (всичко излезе 6лв такси).

# 260
  • София

Anny_, няма такова нещо, че банковия превод е по-сигурен от превода чрез Western или Money Gram - все пак доста хора по света ги ползват  Joy

Иначе да, и по-напред по темите сме писали за връзката м/у ОББ и тяхната национална банка. Човек просто трябва да седне и да попрочете малко назад  Peace 
За връзка между селскостопанската им банка и някоя от нашите досега не е писано, и аз самата бих се радвала ако се открие такава.

# 261
Mini Rebel,
Erifili  изглежда като на снимките и  локацията  е добра.
House Kostas е близо до Erifili , на  първа линия е ,фронтално море, но ако решиш там внимавай и питай предварително къде ще ви настанят, защото съм чувала българска реч от сутерена под нивото на улицата.Ето тук се вижда добре за какво говоря- сутерена е под дървените стълби http://www.siropoulou.gr//images/stories/gmapfp/kostas.jpg  Дядката обикновено стои до табелата ,гледа подозрително строго и не  изглежда много кооперативен.
Hotel Agni е чак накрая,там е доста открито вече и духа обикновено.
Публикуваните цени в сайтовете ми се струват нереално високи обаче, пиши им.
Kalinass, за Майстрали бийч  от собствен опит и за който се интересува:
Собственикът е приятен мъж  и се грижи за комфорта на гостите си. Има малко плажче  под хотелчето,а на 10 м встрани е голям ,дълъг плаж,обикновено пуст. В двора има барбекю, и макар на нас да не ни се занимаваше, броя го за допълнителна екстра.Препоръчвам ъгловия апартамент- уникална гледка,широк и удобен. Без да има обособен център, оживление  има  на 5-10 мин.пеша.Селцето не е интересно иначе,даже доста загубено .
В Геракини-пробвахме  няколко таверни на морския бряг в търсене на добър фиш микс грил,но  останахме очаровани от Мурайо, чудесно заведение,с класи е над другите и като атмосфера, и като кухня .Hамира се точно над хотел Геракина,от другата страна на пътя-препоръчвам- Mouragio. http://www.gerakini-mouragio.gr/index.php?lang=en

Препоръчвам и Майстрали и за таверната Мурайо ( собственикът е приятел на Никос ) и май се казваше Василис...иначе наистина като местност е доста загубенко, но плажът е чудесен и хотелчето и таверната. Студията също не са лоши, но апартамента го водят по-луксозен. Тази година решихме да разнообразим с Вурвуру, но като нищо пак там да бяхме отишли...

# 262
anny_, благодаря за полезната информация Hug Ще проверя през ОББ.

Tаис, тази тема цялата я изчетох, а в информацията от първия пост няма такова инфо за преводите от банките. Ясно е, че все някъде я има тази информация, обаче продължавам да се чудя по подобни теми как "редовните" им читатели и писатели се тросват на "новите" що не са чели. Ако има желание някой да отговори - ще го направи. Все пак за някой, който има информацията, един пост често е въпрос на няколко минути, а да изчетеш 2-3-4 теми от по 50 страници назад е съвсем различно време.

# 263
да допълня малко информацията за плащането -  в ПИБ 12 е. 10 е се заплаща за SWIFT и  2 е за превод до 500 е без значение към коя гръцка банка е превода. Тези които превеждат към National bank of Greece най-изгодно в ОББ само 6 лв

# 264
  • София
Ненадейно ни дойде идеята да използваме празниците около 06.09. и да отскочим до някой гръцки плаж. Та в тази връзка да попитам дали някой има впечатления от плажа и селцето Офринио като най-близки до София.

# 265
  • София
Ние сме с резервация в Сарти - House Costas и се надявам да не се разочароваме. Когато се поинтересувах за точното местоположение на апартамента, собственикът ми изпрати снимка с маркировка на предложения от него апартамент. Simple Smile
Моля за имена на таверни в Сарти, от които сте останали доволни!   bouquet

# 266
  • София
SZA, изобщо не съм се ''тросвала'', но темата с преводите вече няколко пъти беше обсъждана - когато се казва назад в темата, това просто означава човек да ползва търсачката и да види аджеба дали в предишните теми не е обсъждано вече нещо толкова важно.
Както и да е, просто и аз и другите момичета понякога казваме точно това - погледни назад, писано е много по еди-коя-си тема. Съответно човекът казва ОК, благодаря, ще погледна...а не обвинява веднага, че му се бил троснал някой.

Съжалявам за офф-а, няма смисъл от спорове  Peace

# 267
  • София
Dechy, позната на мъжа ми миналото лято беше там с приятеля си (грък), доколкото знам много и е харесало...плажът е бил широк и с пясък, селцето спокойно.
Май оскъдна инфо ти давам, но от сърце  Simple Smile

# 268
  • Варна
Здравейте, ние планираме да отидем в Каламици през септември и се очертава да е след 10-ти, така че се надявам да е хубаво времето.

Исках да питам и аз горе-долу за цените на храната (ние не ядем много много риба, особено децата)  - ако някои има пресни впечатления от Каламици.

dai майл

# 269
  • Пловдив
Привет на всички! Peace

Да ви питам и аз...Как мислите-кой вариант е по-удачен...Разходка за 1-2 дни,напр.- до Кавала или Александропулис newsm78 Стават за плажче предполагам?До сега не сме ходили и измислихме една кратка разходка...та ще ми е полезно споделеното

Благодаря ви! Hug

И ако се наложи да се преспи...варианти?

Общи условия

Активация на акаунт