На море в Гърция - 10

• 83 854
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Благодаря за коментарите, СКО   bouquet....ами това е отговора, ако решим да сме там, ще я питам за намаление и ще пиша

Значи до Евия никой не е стигнал....

# 526
Изяснихме нещата с Енита на лични - 55 евро е за края на август, т.е. увеличение няма.  Peace

п.п. Енита, приятно изкарване, където и да решите да отидете!  Hug

# 527
Енита,
виж за настаняване линка за Скиатос, който съм пуснала на първа страница. В Букинг се предлага ограничена селекция.
Едноименният град наистина е единственото градче на острова -другото са ваканционни поселения, групирани са предимно по южния и югозападния бряг на Скиатос. (Вземи и огледай една карта на острова). Почти цялото южно крайбрежие е осеяно с хотели и къщички.

От северната страна също има хубави заливи и др. красоти, но там са по-трудно достъпни и хотели няма. Ние сме отсядали в къща над столицата Скиатос - малко трудно беше за слизане пеша (около 1.5 км по баир), но страхотна панорама, басейн, хубава градина, в непосредствена близост имаше още няколко студиа и една таверна. На плаж ходехме с кола. Така или иначе Скиатос е малък и си струва да обиколиш поне 5-6 плажа, а като заведения и нощен живот всичко е концентрирано в града.
Това - без деца.

За Евия - Кari 2. Еvhen планират пътуване този септември Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 12:18 от Параход

# 528
Здравейте и от мен!

Първо - моля да ме извините, ако въпросът ми попада в неточната тема, но съм наистина нова /това ми е първият пост в БГ-МАММА, иначе чета форума много отдавна и, честно казано, за мен по-достоверен източник на информация никъде не съществува  Hug/

Намърдах се първо в тази тема, защото ми предстои море в Гърция /живот и здраве, де, тъй като докато не тръгна, ме е страх да кажа, че ще ходя Confused/. За първи път ще водя малкия на море - той е точно на 2 годинки.
Избрахме като дестинация Ставрос - хотелът се казва Архонтико Лиамас. От туристическата агенция ми казаха, че Ставрос се намира само на 300 км. от София, което за нас е идеално.

В тази връзка - ще съм ви изключително благодарна, ако ми дадете някакви отзиви за тази част на Гърция /Ставрос,Аспровалта/, както и ако ме посъветвате горе-долу какви финанси ще са ни необходими за храна  Thinking
Имаме само закуска, т.е. трябва да мислим за обяд и вечеря   chef
Имам предвид някакви "нормални" заведения, а не претенциозни места  Simple Smile

Много благодаря предварително!   bouquet

Доколкото работата ми позволява, ще се постарая да бъда редовен потребител! Flutter

# 529
Архонтико Лямас е добър, но:
се намира в подножието на планината над Ставрос и вероятно ще трябва да ходите с кола на плаж или заведение в града. Но пък ще ви е по-хладно и тихо.
За деца районът е ОК - малко градче, спокойно, приятен плаж, мисля, че имаше детска площадка в центъра.
Пътят наистина не е дълъг - минава се Кулата-Серес-Неа Зихни-Амфиполи-Ставрос (да не тръгнете към Солун!)
В Ставрос имам едно любимо "претенциозно" заведение Simple Smile но най-скромните варианти са гироси (общо към 5 евро на човек сандвич и картофи) или пазаруване от супермаркет - има ги много. В ресторант - без алкохол - около 30 евро за обяд или вечеря. Аспровалта е по-голямото градче с повече възможности, то е съвсем наблизо.

# 530
Архонтико Лямас е добър, но:
се намира в подножието на планината над Ставрос и вероятно ще трябва да ходите с кола на плаж или заведение в града. Но пък ще ви е по-хладно и тихо.
За деца районът е ОК - малко градче, спокойно, приятен плаж, мисля, че имаше детска площадка в центъра.
Пътят наистина не е дълъг - минава се Кулата-Серес-Неа Зихни-Амфиполи-Ставрос (да не тръгнете към Солун!)
В Ставрос имам едно любимо "претенциозно" заведение Simple Smile но най-скромните варианти са гироси (общо към 5 евро на човек сандвич и картофи) или пазаруване от супермаркет - има ги много. В ресторант - без алкохол - около 30 евро за обяд или вечеря. Аспровалта е по-голямото градче с повече възможности, то е съвсем наблизо.

Параход,
много благодаря за светкавичната реакция!  Simple Smile

Би ли ми казала кое е любимото ти заведение, за да хапваме там? Предпочитам нещо изпитано!  Simple Smile

# 531
Калиматидес се казва ресторантът, намира се в началото на Ставрос като идваш от Олимпиада, до  морето. Има 2 люлки в градината и каменист бряг с много чудесни миди и рапани за събиране.
Не мисля, че става за ежедневно хапване - скъп е, но за веднъж-дваж ммм Simple Smile

За по-конкретна информация по вълнуващите те въпроси можеш да се пробваш и в темата Неа Врасна - тя е за целия район, потребителката Old Sport ни е земевладелка там и познава Аспровалта като петте си пръста Simple Smile

# 532
  • София
Момичета, един малко тъп въпрос, но сме компания и ще си делим разходите, та искам да знам колко литра бензин горе-долу ще отидат за пътуване до Сарти (няма да има ежедневно обикаляне на плажовете с кола, може само 2-3 пъти да мръднем по-надалеч и да ни трябва колата)  newsm78

# 533
Това се прави след като се приберете вкъщи и теглите чертата. Всичко зависи много от разхода на самата кола, маршрута (дали е по магистрала или през Серес) и пр. А и няма как да знаете с точност колко бензин ще отиде за отиване, връщане + разходки, макар и не много на брой. Резервоарът ще покаже с точност като си засечете.  Peace

# 534
София-Сарти 442 км през Солун, малко по-малко през Серес- Аспровалта-Арнеа.
Другото зависи от разхода на колата и начина на каране Simple Smile

# 535
Цитат
Момичета, един малко тъп въпрос,

Наистина, но ще се опитам да ти дам насоки. Ако пътувате от София, разстоянието до там е около 450 км. тоест за отиване и връщане 900 км. Сложи още 100 км. за две-три разходки по други плажове или какво си прецените и ето ти 1000 км. Сега вече се обаждаш на шофьора/собственика на автомобила, с който ще пътувате и го питаш колко му гори колата на 100 км. и какво гориво харчи - бензин, дизел или газ! Не забравяйте, че в Бг ще карате на фарове, ще използвате климатик, ще бъде пълен автомобилът с хора и багаж - все неща, които още вдигат разхода на гориво.
Например - автомолибът харчи 10 л. на 100 км. тоест 10 х 10=100 литра. Сега горивото е вече супер скъпо, около 2.70 - 3 лв. за литър, газта е малко по-евтина и ето ти сметката.

И разбира се накрая:
Цитат
Публикувана от: СКО  
Вмъкни Цитат
Това се прави след като се приберете вкъщи и теглите чертата.  

# 536
Привет, чета ви от известно време... и много ще радвам ако някой ми помогне с информация за района на гр.Волос.
Ще бъдем няколко дни около Катери, но понеже не ми се лежи на плажа, планирам разходка с преспиване до Волос. Реших, че ще търсим хотели на място, може и в околността, но ако някой е пътувал в района и знае интересни кръчми, малки селца и пр. и сподели инфо ще съм много задължена.

# 537
Катерини е в подножието на Олимп.
Така че, ако ви влекат планините, може да се качите нагоре един ден за разнообразие от плажа.
Старият Платамонас е китно традиционно селце.
Волос сам по себе си е интересен град, кръчмите "ципурадико" ги коментирахме по-горе.
Ако преспивате във Волос, може да се качите за разходка и обяд до селата Портаря или Макриница - съответно 12 и 14 км, но се пътува бавно, защото ужасни завои.

# 538
  • София
Аз вече трескаво правя списъци и пускам перални като за последно.. Simple Smile Ако ще има бг-мамска среща - бройте и мен, от понеделник живот и здраве сме във Вурвуру  Simple Smile

Обаче имам един по-особен въпрос - вероятно всички знаете и следите новините, че точно тези дни общо взето се решава съдбата на Гърция относно еврозоната - Германия и разни други страни искат да ги изкарат, и изобщо - пак драма.
Та мен нещо ме гложди - какво правим в случай, че докато сме там това решение вземе, че влезе в сила? Притеснявам се да не започнат пак демонстрации, протести...миналия път беше страшно, помня как четохме за бременното момиче, което беше умряло в запалената банка и ми стана страшно мъчно  Sad
Знам, че протестите бяха концентрирани само в Атина и Солун, но все пак това не е гаранция, че ако сега хората там пак се вдигнат, няма да стане неприятно и по други места в страната.

Та вие какво мислите, имате ли някакви притеснения? Знам, че в момента е спокойно - една позната току-що се върнаха от там и каза, че е нормално, но решението дали Гърция остава или не в еврозоната предстои да бъде взето до няколко дни...и тогава какво става....това спокойствие може да отиде по дяволите  Rolling Eyes

# 539
Аз вече трескаво правя списъци и пускам перални като за последно.. Simple Smile Ако ще има бг-мамска среща - бройте и мен, от понеделник живот и здраве сме във Вурвуру  Simple Smile

Обаче имам един по-особен въпрос - вероятно всички знаете и следите новините, че точно тези дни общо взето се решава съдбата на Гърция относно еврозоната - Германия и разни други страни искат да ги изкарат, и изобщо - пак драма.
Та мен нещо ме гложди - какво правим в случай, че докато сме там това решение вземе, че влезе в сила? Притеснявам се да не започнат пак демонстрации, протести...миналия път беше страшно, помня как четохме за бременното момиче, което беше умряло в запалената банка и ми стана страшно мъчно  Sad
Знам, че протестите бяха концентрирани само в Атина и Солун, но все пак това не е гаранция, че ако сега хората там пак се вдигнат, няма да стане неприятно и по други места в страната.

Та вие какво мислите, имате ли някакви притеснения? Знам, че в момента е спокойно - една позната току-що се върнаха от там и каза, че е нормално, но решението дали Гърция остава или не в еврозоната предстои да бъде взето до няколко дни...и тогава какво става....това спокойствие може да отиде по дяволите  Rolling Eyes

Лично бих ти казала да не се безпокоиш.Те гърците си знаят интереса и гледат алъш-вериша в туризма им да не се разваля.
Преди помня съобщаваха по новините за стачки по феритата,но на място тези които возеха туристически автобуси не спираха.а.
Така че спокойно и приятна почивка. newsm10

Общи условия

Активация на акаунт