На море в Гърция - 10

• 83 880
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря, пуснах една по качествена търсачка и намерих постовете ти за района Simple Smile)))

# 541
Ето най-прясното инфо по казуса:

"Парламентарният лидер на управляващата десница на канцлера Меркел - Каудер заяви за немската телевизия, че не могат да бъдат предоговаряни нито съдържанието, нито времевата рамка по Втората спасителна финансова програма за Гърция.

"Никога не е било по-вярно, отколкото в настоящата ситуация, че времето означава повече пари и ние не може да доставим повече пари/средства", подчерта Каудер. "Моята позиция е, че нито времето, нито съдържанието може да бъдат предоговаряни. Гърция трябва първо да изпълни своите ангажименти", посочи той.

Лидерът на десницата на канцлера Меркел в Бундестага също така заяви, че Еврото може да оцелее, ако Гърция излезе от Еврозоната. Попитан дали Еврото може да оцелее при евентуален т.н. Grexit (излизане на Гърция от Еврозоната - Greek Exit), Каудер отговори: "Това не би било проблем за Еврото и Еврозоната".

Това изявление на Каудер е само часове преди днешната среща в Берлин на немския канцлер Меркел с гръцкия премиер Самарас (срещата стартира към 12:45ч.) на която среща се очаква гръцкият премиер да поиска повече време за да може Атина да изпълни поетите като ангажимент икономически и фискални реформи заложени в договорения с ЕС и МВФ по-рано тази година Втори спасителен план."
Източник: http://money.bg

*Според мен излизането на Гърция от Еврозоната е само въпрос на време вече. Дано не се стига до ексцесии!  Praynig

# 542
здравейте,
Пред страхотна дилема съм.
Според вас Парадисос или Торони е по-доброто място.
И за двете места имам добра оферта като на Парадисос е на самият плаж, но от снимката не мога хубаво да преценя дали морето е с пясък или камъчета....
ПОМОГНЕТЕЕЕЕЕЕЕЕ

# 543
С доста камъчета е Парадисос и плажът е по-тесен.
Но пък е по-плитко и тихо морето.

# 544
  • София
СКО, точно за това говоря...и за мен е само въпрос на време  Rolling Eyes И наистина се притеснявам какво би станало - страната може буквално за едно денонощие да стане много нестабилна. И колкото и да си мисля, че те гърците ''си знаят интереса и ще си къткат туристите'' - ми не ми се вярва, че ако внезапно положението се влоши, гърците ще им пука за нас...

И друго - вие само евро ли ще взимате с вас? Питам тези, които тепърва ще пътуват, като нас. Четох разни съвети към американци и англичани да не взимат със себе си само евро защото може буквално за дни да стане неизползваемо, а да носят и долари и лири.

Охх, не ме разбирайте погрешно - не искам да всявам паника, та нали и ние пътуваме след 2 дена.  Просто ми е притеснено и ми се иска да чуя и вашите мнения  Peace

# 545
ЕЕй супер бърз отговор Параходче!
Благодаря! Много ме гложди въпросът. По принцип обичам да имам директен изглед към морето, но ме притесняваше да няма камъчета и ежковци в морето, че нашият 4 годишен юнак....
Имаш ли представа дали се срещат ежковци във водите на Парадисос?

# 546
А мнение за Торони?

Плажът хубав ли е? ... или камъчета във водата.

Хареса ми около Кавала- плажовете са пясъчни, но искаме да тестваме и Ситония.

# 547
Няма проблем с еврото.
Но е добра идея да се носи достатъчно кеш, за да могат да се купуват драхми при нужда, тъй като при такива ситуации курсът се мени всеки ден и се обменят по малко. (А кешът е, защото може да затворят банки и да не се зареждат банкомати, както и да се спрат някои картови плащания).

Аз лично не бих се притеснявала за такова нещо Simple Smile
Излизане от еврозоната не става за един ден, винаги ще има гратисен период, а и пазарлъците тепърва започват. Меркел може много работи да й се искат, ама не и банките й да гръмнат (защото гръцкият дълг е към немски и френски банки, нали се сещате).

И един виц:
Ангела Меркел каца на летище Атина.
Служителят я пита:
- Age, sex..?
Тя отговаря.
- Occupation?
- Not yet.

На другия въпрос: таралежи на Парадисос няма. Камъчетата са по-скоро неудобство за по-чувствителните крака.
На Торони всичко е пясък, но по-едричък пясък, не е като брашно Simple Smile така че - пак това за краката.

# 548
  • София
Параход  Joy 

Така е, да, не се излиза за един ден и затова си мисля, че чак сега да търся и лири/долари ще е малко крайно. Но и аз знам за кеша - и затова този път почти всичко ни е в брой, колкото и неприятно да е. Защото и аз знам, че стане ли нещо, банките и банкоматите няма да могат да дават нищо...

Но най-вече ме притеснява какво ще се случи в страната при решението за излизане - как ще реагират хората, доколко нестабилно ще стане положението...дано няма ексцесии, както казва СКО.

# 549
  • София
И друго - вие само евро ли ще взимате с вас? Питам тези, които тепърва ще пътуват, като нас. Четох разни съвети към американци и англичани да не взимат със себе си само евро защото може буквално за дни да стане неизползваемо, а да носят и долари и лири.

Таис, аз си зададох въпроса така: Добре, излизат от еврозоната. Да, но самите гърци плащат всичко в евро и няма как за едно денонощие да излезе от употреба, Нали трябва време за да се напечатат нови банктноти каквито да са те, щом няма да използват вече тези.
За бунтовете определно са в Атина и Солун. Има тънък момент - околовръстното на Солун, ако се стигне до екшъни не е ясно дали  ще е проходимо. Айде стига с черни мисли, всичко ще е наред  Simple Smile

На мен ми останаха още 2 часа и половина до края на работния ден и утре потеглям   car003  grinning039 newsm41 cheers smile3509

# 550
  • София
Титка, лек път и весело  Hug Вие къде ще сте?

Дам, ако не дай се боже, околовръстното на Солун е блокирано, май от Ситония ще трябва да се изнасяме към БГ през Кавала...нали  newsm78 Този път ми е непознат.
Пу-пу, дано всичко е наред  Praynig

# 551
Приятно пътуване и весело изкарване и оставете тъмните мисли в България. newsm10

# 552
  • с/у ОколоМръсТното
Старият Платамонас е китно традиционно селце.

и е залепен с Нео Пори, също толкоз китно място.

А от Катерини можете спокойно да се разходите до Дион. Има няколко интересни музеи. В Лептокария също става за разходка - вечерна.
TitkaBanditka, яко ти завидЕх  Laughing

manincoto, за плажа на Торони си купете плажни чепици. Коментирала съм с каква твърдост е т.нар. "пясък".

Параходче, ето че опирам до теб... и до останалите, де... Да не обидя някого   bouquet
Гледам областта от Неа Мудания до Переа... Какво ти е мнението като цяло.  Rolling Eyes

# 553
ТОГАВА ДА ПИТАМ НАПРАВО
КОЙ ОТ ДВАТА???? Rolling Eyes

http://www.jolandas-house.gr/
ИЛИ

www.paradisosholiday.gr/

# 554
  • София
Благодаря, момичета Simple Smile

И на всички, които тръгват в следващите дни пожелавам хубаво време и приятни морски емоции   bouquet

Таис, на 10-15 км от Вурвуру ще бъда Simple Smile Ние сме на палатки на едно готино плажче newsm41

Общи условия

Активация на акаунт