На море в Гърция - 10

• 83 983
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Благодарско, Параход! Simple Smile Ще ми се кръчмите да са наблизо, че някой трябва да кара, но щом е голямо , гладни няма да останем. Simple Smile
А като казваш "голямо" -нали не е като Слънчев бряг, примерно?  Crazy

# 586
разменете си телефоните

Аз вече трескаво правя списъци и пускам перални като за последно.. Simple Smile Ако ще има бг-мамска среща - бройте и мен, от понеделник живот и здраве сме във Вурвуру  Simple Smile

Обаче имам един по-особен въпрос - вероятно всички знаете и следите новините, че точно тези дни общо взето се решава съдбата на Гърция относно еврозоната - Германия и разни други страни искат да ги изкарат, и изобщо - пак драма.
Та мен нещо ме гложди - какво правим в случай, че докато сме там това решение вземе, че влезе в сила? Притеснявам се да не започнат пак демонстрации, протести...миналия път беше страшно, помня как четохме за бременното момиче, което беше умряло в запалената банка и ми стана страшно мъчно  Sad
Знам, че протестите бяха концентрирани само в Атина и Солун, но все пак това не е гаранция, че ако сега хората там пак се вдигнат, няма да стане неприятно и по други места в страната.

Та вие какво мислите, имате ли някакви притеснения? Знам, че в момента е спокойно - една позната току-що се върнаха от там и каза, че е нормално, но решението дали Гърция остава или не в еврозоната предстои да бъде взето до няколко дни...и тогава какво става....това спокойствие може да отиде по дяволите  Rolling Eyes

Лично бих ти казала да не се безпокоиш.Те гърците си знаят интереса и гледат алъш-вериша в туризма им да не се разваля.
Преди помня съобщаваха по новините за стачки по феритата,но на място тези които возеха туристически автобуси не спираха.а.
Така че спокойно и приятна почивка. newsm10

# 587
Aunt Ogg, ти пък, Слънчев бряг.
Дори и до Несебър не се доближава Simple Smile Имах предвид, че не е пет къщи, а си е курортно селце. Я има 7-8 кръчми, я не - но гладни едва ли ще останете.

Yandex, тролиш ли?

# 588
Е не може да бъде! Crazy  Оставих ви за два часа, вие изписахте три страници. Спрете се де, не мога да насмогна!  Mr. Green

Таис, какви са тези списъци от по три и поече листа?! На не изнесеш цялата къща?  Wink
Така бях и аз в началото на нашите пътувания. Първият път беше преди 10-на години, като и задната седалка бъше пълна с чанти. Естествено, от всичко успях да вкарам в употреба само може би 10% и затова сега вече пътуваме с две чанти и една хладилна.

Знаете ли колко би могло да струва едно такси от летището на Кавала до ферито на Керамоти? Ориентировъчно, ако някой е ползвал такива услуги у Гръцко?

# 589
  • София
Смърфи, това е заради детето, иначе преди когато пътувахме само с мъжа ми, бяхме много скромни с багажите...а сега мога да напълня цял рейс  Simple Smile С аптеката, която съм помъкнала мисля, че мога да направя и операция, ако се наложи  Mr. Green

# 590
  • София
И ние се гласяхме да ходим на къмпинг,но трябва да докупуваме много неща откъм оборудване,а и взех,че намерих много изгодно някакво студио на о. Амулиани .
Някой ходил ли е натам скоро?
Много ме е яд,че открих тая тема така късно.Последните дни ми пламна главата да ровя по разни сайтове,да проучвам банки и т.н.А иначе за какви ли не глупости проверявам във форума  #Cussing out .
Ние бяхме на Амулиани в началото на юли. Вие в кои студиа ще бъдете? Ако имаш въпроси за острова, питай.

# 591
  • София
Има едно питане към тези с по две деца  Mr. Green
Гледам студио за 2+1 в него има ли възможност за кошара или ще ме карат да ползвам апартамент съответно на по висока цена. харесах нещо през букинг и там е по добра цената , ама сега се чудя за 2+1 , или за 2+2.
Защото малко спи в кошара и е безсмислено да плащам 4 легло.

# 592
  Да се запиша,че и аз започвам да се приготвям. На 1-ви тръгвам. Този път без никаква резервация, без ясна цел. Може би Пелион, може би Сирос, може би нещо друго...Знам само,че имам 16 дни. Миналия месец доста полежахме и поплажувахме на Касандрия сега е време да открием нещо ново. С голям интерес ви следя, въпреки че пишете повече за Ситония. Много отпускарски ме настройвате да знаете!

# 593
  • На един клон
Ние бяхме на Амулиани в началото на юли. Вие в кои студиа ще бъдете? Ако имаш въпроси за острова, питай.
http://www.amouliani.com.gr/photo_en.htm ей тук ще сме.Много ниски цени.Около средата на септември какво е времето обичайно там?Чудя се къде е дървото  newsm78 .
Кои плажове са за предпочитане?Като че ли онзи на къмпинга е най-популярен.Лесно ли се стига до там от нашия стан,според теб?
И друго - дъщеря ми ще има рожден ден по това време,дали ще можем да измислим нещо по случая на място?
Нашите намерения са за супер икономично изкарване,ще си носим разни неща в хладилна чанта от тук,но все пак може някой път да отидем да хапнем хубава местна риба,имаш ли впечатления за заведенията?
Много се радвам,че се намери някой с пресни впечатления,ще ти бъда много благодарна за всякакви насоки.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 21:42 от Кукумявка под прикритие

# 594
  • София
Хора, след тридневно умуване, платихме ваучер за Евия за една седмица от 8 ми.Чакат ни 750 км, които трябва да минем за 1 ден,  при положение, че на малката понякога й става лошо...ама мъжът ми категорично не иска да нощуваме по пътя. Чакам хотела да потвърди и отивам да чета за Евия, били сме на разходка там,  но преди 9 години и само някаква кръчма с мусака, си спомням:-)

# 595
  • На един клон
Приятно изкарване!
Вземи си "Вомитусхил Ц" срещу гадене,а може дори и "Деган",но си питай педито по колко се дава.
Дано да спи през повечето време.
Исках да питам за Амулиани и дали има хранителни магазини,сладкарница също ,или трябва да се ходи с ферибота за такива работи?

# 596
  • София
Кукумявче, тези студиа са в селцето, на тихо място.
Ако имате късмет и не вали, времето в средата на септември може да е приказно.
Лично на мен най-много ми харесва плажа Аликес, както го наричаш ти до къмпинга. Той е със ситен пясък и плитко море. Лесно се стига до него от селото, на около 2км е. Въобще ако сте позиционирани в селото до плажовете се стига само с кола. Аааа, имаше и една каруца, която обикаляше от пристанището до Аликес, нещо като такси с определени часове. Но средата на септември едва ли ще функционира. Има още няколко плажа на острова достъпни с кола - на изток са Агиос Георгиос и Мегали Амос. Но половината път до тях е черен и са с малко по-едър пясък. На западната страна са Аликес и Карагация. За Карагация има табели още в селото, тъй като пътят е различен.
Колко е голяма дъщеря ти, за да помисля какво би я зарадвало?
Има няколко таверни около пристанището. Има и други до плажовете, но тях не сме ги посещавали. Повече ни хареса таверната Гларус. Последната на пристанището, точно на брега. Има меню на български. Много са любезни. Посетихме и още една таверна, името й започваше с "А", но не се сещам как беше. Близо е до първата. И там не беше лошо, но другата ми допадна повече.
Писала съм за Амулиани в по-предната тема, ако искаш го потърси.

# 597
  • На един клон
dechy,много ти благодаря,отивам да търся по-предната тема.  bouquet
Дъщеря ми е на 5 години.

# 598
  • София
dechy,много ти благодаря,отивам да търся по-предната тема.  bouquet
Дъщеря ми е на 5 години.
Значи детенцето ти е колкото малкия ми син. В селцето имаше нещо като лунапарк с надуваеми замъци и блъскащи се колички. Ние бяхме на количките всеки ден, даже ни даваха доста безплатни жетони. Но дали ще работят в средата на септември не знам.
На плажовете има и разни водни забавления - водни колела, хидроджет - управлява се с джой-стик (доста скъпичко беше).

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 23:58 от dechy

# 599
  • София
Скала Фурка е бая голямо нещо, има си и доста хотели, и заведения, а Фурка е едно затънтено село, което просто му е дало името Simple Smile

И най-хубавото: така е разположено на ръкава, че муш през Касандрия и кеф ти кръчми в Калитея, кеф ти в Афитос...

И в тази връзка да похваля още една страашна кръчма, която посетихме днес. Намира се в едно забутано село - Касандрино, казва се таверна Захос (има табелки в селото няма начин да не я намерите) и правят най-страхотните кокореци и свинско на шиш. Пообиколихме Касандра днес, но да си призная нещо хич не ме грабна там освен кръчмата. Ситония определено ми допада много повече.

А колко сте изписали не е истина, заболяха ме очите да изчета всичко. Ние си тръгваме на 1-ви септември от Никити, но може да си тръгнем и късния следобяд, та ако речете нещо за среща там съм.
Утре съм планирала щурм на рибния пазар на Ормос Панагиас ма да видим. Тук всичко наистина изглежда страаашно спокойно. Типичното гръцко безвремие.

Общи условия

Активация на акаунт