На море в Гърция - 10

• 84 015
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Енита, и на моя син му става зле по време на пътуване , но откакто открих КОКУЛИН  таблетки  на Боарон нямаме никакъв проблем, хомеопатични са.

На всички Огромно Благодаря за темата , удовоствие е да ви чета!  Ние на 3ти живи и здрави тръгваме за Тасос Simple Smile

# 601
Скала Фурка е бая голямо нещо, има си и доста хотели, и заведения, а Фурка е едно затънтено село, което просто му е дало името Simple Smile

И най-хубавото: така е разположено на ръкава, че муш през Касандрия и кеф ти кръчми в Калитея, кеф ти в Афитос...

И в тази връзка да похваля още една страашна кръчма, която посетихме днес. Намира се в едно забутано село - Касандрино, казва се таверна Захос (има табелки в селото няма начин да не я намерите) и правят най-страхотните кокореци и свинско на шиш. Пообиколихме Касандра днес, но да си призная нещо хич не ме грабна там освен кръчмата. Ситония определено ми допада много повече.

А колко сте изписали не е истина, заболяха ме очите да изчета всичко. Ние си тръгваме на 1-ви септември от Никити, но може да си тръгнем и късния следобяд, та ако речете нещо за среща там съм.
Утре съм планирала щурм на рибния пазар на Ормос Панагиас ма да видим. Тук всичко наистина изглежда страаашно спокойно. Типичното гръцко безвремие.
[/quote

Моето семейство нарича това Касандрино "столицата на месото"! Точно заради предлаганите свински шишове. Никъде в Гърция не съм виждала кръчма, в която да не се предлагат морски дарове както е там. А какви чевермета се въртят в събота и неделя, не е истина!

# 602
  • София
Докато съм "загряла" търсенето, да споделя за Скиатос за догодина на какво се спрях
http://www.kolioshouse.gr/gallery.htm
Писах, за септември цената за 7 нощувки е 560 евро, т е по 80 евро. От това, което гледах, Скиатос е по-скъп за нощуване от Тасос и Халкидики,  досега съм била само там:-) Впрочем,  на Тасос ходим от 8 години, все на едно и също място...тази година бяхме през юлш, но съм твърдо решена да се поразмърдаме и да видим и други места. Хотелът, който резервирах на Евия, не намерих в trip advisor, което ме учудва, ама знае ли човек...
http://grabo.bg/dni-prez-septemvri-na-ov-eviia-gartziia-7-noshtu … ki-v-studi-059kuq

# 603
  • София
Енита, това ми се струва същия хотел, макар че има малка разлика в името http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g262045-d260312-Reviews- … ntral_Greece.html
Хубаво местенце си избрала на Скиатос. Определено Скиатос е по-туристически остров от Тасос и Халкидики. Там е пълно с англичани и скандинавци, които идват с чартъри. Определено сърбите и македонците са рядкост. За руснаци не са и чували.

# 604
  • София
Ей, много ме зарадвахте за кръчмата с месото! Simple Smile Мъжът ми не обича морска храна, фен си е на свинското. Ще прескочим до там.

# 605
  • Sofia
И аз съм страшно доволна от Кокулина. Прекрасен ефект, но ако се започне от предишния ден преди пътуването.
Момичета, някой ходил ли е там (намира се по средата между първия и втория ръкав):

http://www.booking.com/hotel/gr/haus-eleonas.bg.html?aid=318615; … 956ea02cfb;dcid=2

Ще съм благодарна за инфо за плажа, морето, магазините, цени на заведения... каквото се сетите.
Няколко въпроса, ако позволите.
Някой знае ли цената на дизела в Гърция?
Колко алкохол и цигари могат да се пренасят (едно време, преди 100 години  Embarassed имаше ограничение)?
Има ли ограничение в пренасянето на храни, лекарства и козметика ( в количества за лична употреба за 3-4 дни)?

# 606
Скала Фурка е бая голямо нещо, има си и доста хотели, и заведения, а Фурка е едно затънтено село, което просто му е дало името Simple Smile

И най-хубавото: така е разположено на ръкава, че муш през Касандрия и кеф ти кръчми в Калитея, кеф ти в Афитос...

И в тази връзка да похваля още една страашна кръчма, която посетихме днес. Намира се в едно забутано село - Касандрино, казва се таверна Захос (има табелки в селото няма начин да не я намерите) и правят най-страхотните кокореци и свинско на шиш. Пообиколихме Касандра днес, но да си призная нещо хич не ме грабна там освен кръчмата. Ситония определено ми допада много повече.

А колко сте изписали не е истина, заболяха ме очите да изчета всичко. Ние си тръгваме на 1-ви септември от Никити, но може да си тръгнем и късния следобяд, та ако речете нещо за среща там съм.
Утре съм планирала щурм на рибния пазар на Ормос Панагиас ма да видим. Тук всичко наистина изглежда страаашно спокойно. Типичното гръцко безвремие.

Теди, за това Касандрино ли става въпрос: цък

# 607
  • София
Да, точно за това само че се минава през Касандрия и гониш табелите за Фурка и там има вече табела за Касандрино, където се завива на  ляво, минава се през самото село Фурка, което не е на морето и след Фурка е Касандрино (надявам се ме разбра че обяснявам малко тъпо). Имаше и агнешко и сртахотна гръцка салата, която изпива поне две домашни ракийки от тяхната (ама от тази без анасона). Накрая от заведението ни поднесоха като подарък страхотно реване и нещо като баклава ама пълна с крем,ммммммм вкусотия. И цените определено бяха много прилични.Направо не можех да повярвам, че може в такова забито село да има такава страхотна кръчма. Още веднъж препоръчвам горещо. Даже ни вкараха в кухнята да видим как въртят кокореците и месата на едни огромни шишове.

# 608
  • София
тодоричка,   bouquet

Минавали сме веднъж през това Касандрино по черен път напреко от Полихроно за плажа на Скала Фурка,
но не съм си и помисляла, че в това село в горите касандрийски може да има такава кръчма. Laughing Hug

# 609
  • София
bibi_2 и аз не си го представях. Отидохме специално по препоръка на наш приятел и не съжаляваме.
Ето една снимчица за онагледяване:

http://dora7109.snimka.bg/other/greece2012.697081.28218278

Няколко въпроса, ако позволите.
Някой знае ли цената на дизела в Гърция?
Колко алкохол и цигари могат да се пренасят (едно време, преди 100 години  Embarassed имаше ограничение)?
Има ли ограничение в пренасянето на храни, лекарства и козметика ( в количества за лична употреба за 3-4 дни)?

Цената на дизела в момента е около 1.60 евро.
На границата не спират и не проверяват за нищо. Не мисля че има ограничения.
Виж като се прибирахме от Истанбул тарашеха яко колите, но там има ограничения за вноса на цигарите и алкохола от Турция към България, защото на фрий шопа им цените бяха повече от народни.

# 610
  • София
Детето ми е болно и няма да заминем в понеделник. Просто нямам думи...каквото можа, се обърка. Ще се опитаме да отидем поне от първи, но резервацията за Вурвуру тотално замина. Жалко за депозита, но няма дори и да си правя устата да ги питам за връщане - не е редно, хората заради нас ще изгубят някакви пари и без това.

Баси и тъпотията. Дано поне мишлето ми се оправи бързо, толкова ми се искаше това първо море с нея да е готино и весело...а то какво излезе  Sad

Мисля засега другите две резервации да не ги отменям. Ако извадим късмет, може и да заминем за Сикя петък или събота. Вече не смея да се надявам, просто.

# 611
  • София
Таис, много неприятно! Пожелавам бързо оздравяване  Hug другото да се нареди както е добре.

# 612
  • Пловдив
Таис  Hug

# 613
  • До сърцето...
Таис, оздравявайте бързо! Гърция ще ви дочака  Hug

# 614
  • София
Tаис, бързо да оздравявате. Но го погледни от добрата страна, ако може да има такава - по-добре тук се разболеете, отколото в Гърция. И ние бяхме така в началото на юни и пропуснахме 3 дни от резервацията, но затова пък всичко после си беше ОК.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт