На море в Гърция - 10

• 83 967
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Същото се отнася и за нашето, българско кисело мляко. Там не можах да намеря равностоен заместител.
Аз пък се влюбих в тяхното цеденото. Вярно е, че няма нищо общо с нашето - нито е кисело, нито е така леко, все пак му е изкарана водата. Обаче колко е вкусноооо! Аз ометох една грамадна кофа почти килограм за 3-4 дни. Дзадзики правих, с плодове го мешах, накрая останките направо ги поръсих с малко захар и го облизах от кофата hahaha

# 136
Като сметана е по-скоро, нали?  Mr. Green
Не, че не ми харесва, ама свестен таратор с него не става.

Аз пък да ви се оплача - от няколко дни все надзъртам из сайтовете за времето в периода и го дават доста дъждовно, та съм леко притеснена.  Sad

# 137
  • sofia
Розови домати в Гърция няма Simple Smile
Хубав плод-пазар има на шосето преди Никити, като се идва от Касандра (Soya, ако ползвате пътя през Метаморфози, ще го видите, отивайки към Агиос Николаос).

От този ми ти пазар сдобихме най-прекрасните маслини, които някога съм яла - че и се връщахме специално няколко пъти - такова небивало количество погълнах Wink За зла беда точно, когато си тръгвахме, не работеше , но тази година съм им се наточила със страшна сила!!!!

# 138
  • София
За кой период се оглеждаш. Аз от вчера като гледам как се развали времето се чудя дали няма да пропуснем морето тази година  Tired, ако е такова гадно хич няма да се хабим да ходим, ама ще ми е кофти за децата.
Къде гледате прогнозата в Гръцко ?

# 139
  • София

Къде гледате прогнозата в Гръцко ?

Виж линковете на 1ва стр : http://www.meteo.gr/sea_map.asp

# 140
По-скоро в другия сайт на страница първа: Времето в Никити примерно...
Не, че времето ще ни спре, ама все пак нали отиваме заради морето, плажа, слънчевите бани основно..  Mr. Green

# 141
  • София
Ееее, за седмицата 2-8 дават само 3 слънчеви дни....Дано се появи някоя промяна, вследствие антициклон  Mr. Green

# 142
  • София
Аз пък им нямам вяра на тез` дългосрочните прогнози (особено когато не ми изнасят  Twisted Evil). Бяхме в Анталия в края на май. Оттук прогнозата беше яко дъжд - там нито капка, яко слънце, а в същото време прогнозата в нета - пак дъжд  Rolling Eyes.

# 143
bibi, така, така, говори ми..  Hug Hug Hug

# 144
  • София
И аз не вярвам на такива дългосрочни, а в момента и мен не ме устройват ама грам  Twisted Evil
Силно се надявам след 6-7 .09 да е ок. , разбира се и за тези който са от 2 там да е хубаво. Последните няколко години ми прави впечатление, че септември е много хубав и топъл отколкото юли и август, силно се надявам и тази година да е така  Peace

Мен определено времето би ме спряло и то заради малакта, че като стане и започва да пита за морето ще ти извади душата докато не стигнем там, а като сме на плажа ако може във водата да спи най- добре  ooooh! и определено ще ми е проблем ако е лошо времето и не става за къпане.

# 145
Ох, и аз видях прогнозата. Дано не е вярно  Confused

# 146
  • София
Ауу, дано не излезе вярна прогнозата, че то от втората ни седмица само три дни ще стават за плаж...а ако се затворим с дребната в стаята, ще ни разбие нервите точно за 24 часа  ooooh!

На мен от Кастри най накрая се сетиха да ми отговорят, и то за съжаление отрицателно, имат след 7-ми септември свободно студио  Sad Писах на другото Кастри, пък да видим..

Обаче, вчера пак гледах разни студия из Ситония и тези двете мнооого ми допаднаха. Някой бил ли е тук:

http://www.halkidiki.com/likno-apartments/index.htm

http://www.halkidiki.com/karastergios/index.htm

Вярно, че са на Парадисос, т.е. в Неос Мармарас, а аз нещо не го долюбвам, но от друга страна си мисля че едно разнообразие ще ни дойде добре....последните пъти все киснем в района Вурвуру-Никити-Ормос Панагиас, та сега поне ще сменим малко ареала си  Wink

Та някой ако има пресни отзиви от Неос Марамарас от това лято, нека ги сподели...аз изрових само че на Парадисос са му дали и тази година син флаг...а градския в Никити тази година май няма..

# 147
  • София (Възраждане)
Не се тревожете за прогнозата, дългосрочните се основават само на статистика. Освен това, дори и да е посочено че ще има валежи  и гръмотевици, това не означава че няма да става за плаж. Докато ние бяхме в Никити наистина валя и гърмя, но по нощите, сутринта дори пясъкът вече беше изсъхнал. Виж, вятърът на плажа може да бъде проблем, но ако температурите са високи, а то няма как да не са, нали е лято, всичко ще бъде наред.

# 148
На Аccuweather 25 дневната прогноза за РД на сина ми излезе абсолютно вярна, ако и сега познаят - лошо, много лошо.

# 149
Привет! Някой скоро почивал в OLYMPIAN BAY има ли? Някакви отзиви? Благодаря!  Hug

Преди 1 месец сестра ми почива в този хотел.
Като цяло е доволна.
Храната била вкусна, разнообразна.
Стаите в хотела - големи. /Защото има опция за настаняване и в бунгала/.
Но  бара на плажа не бил включен към ОИ.
Морето - чисто. На ивицата преди морето - камъчета, но  вътре - пясък.

Общи условия

Активация на акаунт