На море в Гърция - 10

• 83 084
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Само аз ли съм на мнение, че който веднъж е отишъл в Гърция, не се връща повече на нашето черноморие?
Само ти и всички останали, които ходим Hug
Нашето море за мен не е опция. Дори и да стигнем да сме с по-малко средства - по-кратка почивка, но не и в Бг.

И ние сме така... за последните 6г. 2 пъти сме били на нашето море, я на сватба, я на купон и за нас не е опция  Sick

# 166
Цитат
Цитат на: zvanche в Вт., 14 Авг. 2012, 15:44
Цитат на: nad_tab в Вт., 14 Авг. 2012, 15:40
Само аз ли съм на мнение, че който веднъж е отишъл в Гърция, не се връща повече на нашето черноморие?
Само ти и всички останали, които ходим
Нашето море за мен не е опция. Дори и да стигнем да сме с по-малко средства - по-кратка почивка, но не и в Бг.

И ние сме така... за последните 6г. 2 пъти сме били на нашето море, я на сватба, я на купон и за нас не е опция 

Ние дори имаме чисто нов апартамент в Бургас и пак почиваме в Гърция. Представете си колко ни харесва у гръцко...  Heart Eyes

# 167
  • София
Параход, много, много благодаря  Hug Сега ще погледна и твоите предложения  Simple Smile

Иначе откакто почивах за първи път в гръцко, години вече, с нашето море съм приключила. Нито съм ходила, нито ме е интересувало какво се случва...от познати получавам всяко лято все по-черна инфо и за плажовете ни и за обслужването, и за атмосферата като цяло.

Ми не искам да виждам повръщащи пияни скандинавци, да ме заливат чалга хитове отвсякъде и да газя във водорасли, а понякога дори и в лайна  Sick Това последното ми се е случвало, за съжаление.
На фона на всички тези гадости, гръцките курорти са рай - не, че и там чат-пат няма издънки и проблеми, но всичко е дребно и лесно простимо.
Само треперя да не съсипем и този рай - както съсипахме нашия  Sad

# 168
Е как да им вярваш на тези сайтове! Вижте в момента прогнозата за времето: Ни дъжд, ни гръмотевици..  ooooh! Сутринта картинката беше съвсем друга, добре, че я видяха и други от вас. Така че няма какво да им се връзваме на тези сайтове.  Peace

*Не мога да си представя да почивам отново някога на бг черноморие.  Naughty
Може би в много далечно бъдеще и то при някаква супер неустоима оферта като цена, място и пр.

# 169
  • София
Когато за пръв път отидохме на море в Гърция, бяхме без деца. Тогава бяха още много малки, имаше визи, интернета беше лукс и т.н. На място намерихме къде да спим. Все пак, за да не лишим децата от море, купихме карти за Созопол в тогавашната станция на БЧК, т.е. на централния плаж. Беше една от най-луксозните за времето си. Имаше и куп известни личности, отседнали в нея заради Аполонията. Ами след 2 седмици в Гърция, като отидохме на следващия ден в Созопол беше отвратително. Дразнехме се от всичко. Хем това е преди доста години и не може да се сравнява с лудницата, която е в момента. Е, не издържахме и си тръгнахме 2-3 дни предварително. След това имахме още няколко опита на различни места, но скоро след това отказахме.

И като взех да си спомням за минали години, едно време сезонът в Гърция свършваше на 20 август. Дори на същата тази първа почивка платихме 3-4 дни по висока тарифа, а после по извънсезонни цени. Явно голямото търсене от балканските страни е променило дължината на сезона.

# 170
Точно така беше - 20 юли-20 август силен сезон, тук-таме по нещо отворено юни.
В Северна Гърция предимно германци, на които учебната година в някои провинции им започва дори преди 1 септември.
Точно като свърши войната в Югославия, пълно мъртвило, всичките им клиенти отпреди това бяха спрели да ходят заради невъзможността да се прекоси с кола или автобус страната.

Сега, обаче, като напълзяха балканците, е по-друго.
И пак сърбите и румънците се изсипват лятото, а май и септември ли е - гърците си знаят да чакат нашего брата, даже мисля, че са ни научили националните празници и навика да ги "отбелязваме" по 4 дни.

Ама то, аз и Созопол си го спомням отпреди 20 и повече години. А Лозенец какво село беше! А на Силистар нямаше кой да те напсува, буквално, и да разчисти клоните над пътя.

# 171
  • София
СКО, оправи ми настроението с новата прогноза  Hug

Тъкмо от сутринта се бях закъхърила за тези дъждове, та дано всички да имаме хубаво временце и да си изкараме страхотно  Sunglasses

# 172
Ето тук съм описала кошмарното ни последно ходене на бг-то черноморие през 2010г. в Созопол (да се посмеете, макар че тогава на мен ми се ревеше). Сами си правете сметката за какво иде реч, като не споменавам хиляди други идиотски неща, които ни съпровождаха и провалиха почивката ни. Като се започне от нерегламентираната такса за паркинг навсякъде, циганията по улиците на града, цените по заведенията, качеството ( Sick) на храната, мръсотията и пр. и пр...

* И аз си оправих настроението, Таис!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 16:51 от СКО

# 173
  • София
Е как да им вярваш на тези сайтове! Вижте в момента прогнозата за времето: Ни дъжд, ни гръмотевици..  ooooh!

И аз се зарадвах, въпреки, че не им вярвам. Ама сигурно са прочели, че половината тема сме там по това време и са решили да не ни плашат  Joy

# 174
  • Пловдив / София
Момичета, моля ви. Не се кахърете с времето. Настройте се положително. Мислете положително.
И ние сме от 06.09. Даже снощи окончателно решихме, че отиваме без резервация и на място. Настроила съм се за хубава, безпроблемна почивка - слънце, море, хубава храна и релакс. Повече не ми трябва.  Simple Smile
Та, стига сте ровили из сайтове.
Плюс това колкото една прогнозе е по-дългосрочна, толкова е по-ненадеждна.

# 175
  • София
И ние сме от 06.09. Даже снощи окончателно решихме, че отиваме без резервация и на място.

За ужас на мъж ми и ние май така ще тръгнем, около 5.09 и, та може да се засечем по пътищата  Laughing

# 176
  • Europe
Момичета, какво ще кажете за това:

http://promo.amigostravel.eu/deal/21

Не съм ходила в този район, и не съм наясно хич.
А и как го разбирате това: За дете до 16 години безплатно, дали само нощувката или и храната?

Ривалка През Юни бяхме за 5 дни в този хотел. Тогава цената беше 21 евро на HB. Децата бяха с безплатно изхранване и нощувка. За цената си хотела е супер. Храната беше добра, малко закуската им куцаше, но ставаше .... Там се влюбих в една яхния с октоподи. Уникална манджа, естествено аз никога няма да съумея да си сготвя такова нещо вкъщи. Въпреки, че разпитах рецептата. Хотела е на плажа. Всички стаи имат странично/диагонална гледка към морето. На терасите има 2 стола и масичка. Хладилник има. Пред хотела има супермаркет и можеш да си пазаруваш и хапнеш нещо на терасата. Ако консумираш нещо от бара шазлонгите на плажа и чадър са ти безплатни. Но отстрани има място за лични чадъри и шазлонги. Хотела има 2 етажа над ресторанта и въпреки това има асансьор. Държат го сърби. Персонала е изключително любезен. Чистят всеки ден. Даже имах чувството, че нон стоп и само се чисти в този хотел. Синът ми стана на 2г. точно там и получихме великолепна цяла торта, поднесена лично от главния готвач. Беше прекрасен жест и ни направиха много щастливи. Центъра е на около 10-ина минути път - приятна за нас разходка по улички с не много магазинчета и детски увеселителни паркчета - кончета, джаги, игри, билярди, тенис маси .... Може и с кола да стигнеш да центъра има къде да се паркира. Има 2 готини таверни за риба в центъра. Там изключително находчивите гърци предлагаха меню за двама за 30 евро - с голяма гръцка салата, техния суперски патладжан със сирене, гарафа вино, бут. вода, 800 гр. риба и сладолед. С малко повече пазарлък (много ме бива мене по тая част  Embarassed) рибата ставаше от лаврак на фагри (разбирачите ще го оценят) или от ципура на мушмула (това е вид риба, много всусна, не е плодът мушмула) и вместо 800 гр. получавахме 1 кг. риба по избор и т.н..... Прекрасно се нахранват двама души с това. В центъра има пицария, има сладкарница, има дюнерджииници newsm78 и кафенета. Центъра е супер за деца - има малки лунапаркчета. Има готини кафета, по които пътьом към центъра сядахме я за по сладолед или по бира, но най-вече за да гледаме световното по футбол. Ние водихме децата, включително с баба и дядо и останахме супер доволни от тихото (през м. Юни) селце Скала Фурка особено предвид цената - за 800 лв. без бензина и само без обядите заведохме цялата фамилия за 5 нощувки. Пак бих отишла там. Но !!!!!! Точно там на Скала Фурка, а и именно заради такива места като Скала Фурка (като си представя, че от предубеденост можеше никога да не стъпим там) взех окончателно решение да не повтаряме повече местата на почивките ни. Светът е толкова широк, а животът - мега кратък. Отиваш, взимаш най-готиното от всяко място и бягаш нататъка ....

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 18:31 от aleina

# 177
  • В полето, под тепето.
aleina-много хубаво си го описала. И тъй като за втори или трети път засичам мнение / може би пак твое/за тази риба мушмула- би ли споделила нещо повече и как се казва на английски или гръцки cook
Ако може и за фагри-то! Аз не съм познавач! Joy
  bouquet

# 178
  • София
Още един глас за фаргито (другото й име е нигири). Страхотна е, хищник е доколкото зная - сочна и приятно мазничка. Аз я любя най-вече на скара, полята със сос от зетхин, лимон и чесън мммммммммм (олигавих си клавиатурата).
off topic: За посетилите вече Гърция софиянки, които ги е подгонила носталгията по гръцките манджи Mr. Green, горещо препоръчвам гръцки ресторант Густоза в Слатина.

# 179
bibi ,
Густоза я бях забравила  Hug

Общи условия

Активация на акаунт