На море в Гърция - 10

• 83 197
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Моля ви ,кажете - кола 4+1,четирима възрастни и дете на 10 години,как пътува детето,със столче или не,кой от всички е без колан ,защото отзад има само два? Четох в предишната тема ,но не намерих отговор, а въобще не съм наясно с тези столчета ,отскоро имам доведен внук Crazy
Много странно е това, което пишеш. Как така петместен автомобил, пък само в четири колана newsm78 Няма ли някакъв стандарт в производството, че за всеки пътник трябва да има колан?

Иначе в тази конфигурация бих вързала детето с колана на мястото зад шофьора, другите двама възрастни да се сместят някак си до него. За този по средата няма да има колан, което обезсмисля цялата схема, т.к. детските столчета са ефективни само ако отзад няма тела, необезопасени при движение - т.е. и всички останали пътници трябва да са с колан. И между другото, дете на 10 години според мен няма да има нужда чак от стол, само от седалка.

# 421
  • София
Току-що говорих с мъжа ми,имало 3-ти колан /през кръста,доколкото разбрах/,никога не съм се заглеждала Embarassed,сега пак ще чета в 8-а тема дали над 40 кг трябва  да купуваме от тези седалки?

# 422
Дете 40 кг НЕ се вози в детски стол/седалка!
Тези уреди са до 36 кг и/или 150 см - което бъде достигнато първо. Пътува само с обезопасителен колан, като възрастен.

# 423
  • София
Много,много благодаря  bouquet

# 424
  • София
Законодателно май беше така, да. Но аз все пак бих наблегнала на ръста. Идеята е детето да е достатъчно високо, за да не му минава коланът през врата - при удар може да му счупи прешлените. Така че нисичко дете, ако и да е 36 кг., не бих возила без седалка. Но това едва ли е проблем - родителите, предполагам, си имат, каквото трябва Peace

П.П. Сега проверих, законът също мисли като мен. Първо се гледа дали има 150 см. и ако няма, тогава се определя типа стол/седалка според теглото - чл.137в, ал.2 от ЗДП.

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 13:53 от belinda

# 425
  • София
Никъде не се упоменава кг. за повдигащите седалки, само ръст 150 см. Т.е. килограмите нямат значение за тях, само ръста - ако е под 150 см., задължително трябва повдигаща седалка. Килограмите имат значение за столчетата - бебешки или детски.
http://dokkpbdp.mvr.bg/Children_Teens/in_the_vehicle.htm
http://dokkpbdp.mvr.bg/NR/rdonlyres/493C3B20-6CE1-4B3E-83F1-0582 … A71B4B/0/ZDvP.pdf

# 426
Здравейте момичета, нямам време да чета темата, както и предишните, наминавам набързо докато малкия спи / това ми е единствеото време от деня свободно  Sunglasses/ - моля за помош, към 1-ви септемрви сме се насочили за море в Гърция, ще сме с дете на година и половина и двамат ми родители, моля препоръчайте ми някое близко местенце, с хубав плаж, където да отседнем с малкия, не искам да е дчлече, за да не пътуваме много, ходила съм само в Аспровалта преди 3 години, но сега незнам как е и къде точно да сме, ще съм благодарна да споделите идейки, и за конкретно хотелче, не държа да има храна непременно...в нета постоянно ми излиза някакъв хотел Александър само за Аспровалта, но някъде прочетох противоречиви мнения за него... newsm78 Моля - помагайте, нямам никакво време да организирам почивката  Praynig

# 427
Eто откъса от ЗДП, който касае детските седалки.

Определено познавам възрастни под 150 см и 36 кг... и не пътуват със седалка  Joy

Амидала, този район е определено най-близкият до българската градина - Аспровалта/Неа Врасна/Паралия Офринио.
Вие точно колко души сте - четири възрастни и едно дете, което спи в детско легло, или между вас? Като ценова категория?
И две отделни стаи ли търсите, или може един общ апартамент?

# 428
Параход , ние ще сме трима възрастни и едно дете, аз и детето в отделна стая да сме, или евентуално нещо студио с две отделни стаи може, да не е много скъпо, около 10-12 евро на човек нощувка ме устройва, не държа да има храна непременно Peace

# 429
Eто в това в Аспровалта съм била, условията са доста семпли, но има хубав двор, на 50 м от плажа е и апартаментът е с общо пет легла в две стаи (едно двойно и три единични, по-точно). Цената отговаря на изискванията ви. Храна няма, но има кухненски бокс и барбекю в двора, където можете да си приготвите нещо (освен да ядете навън).
Но ако търсите нещо по-луксозно, свиркай Simple Smile

# 430
  • София
Eто откъса от ЗДП, който касае детските седалки.

Определено познавам възрастни под 150 см и 36 кг... и не пътуват със седалка  Joy

....
Да де, нали това и аз пиша. Laughing Hug
До 150 см. дете не може без повдигаща седалка, 36 кг. се отнася до детско столче, което е съвсем различно от повдигаща седалка. Peace
повдигаща седалка е това:
http://kasida.bg/sedalka-za-kola-championjuniors-54-1781.html

# 431
не съм на 100%, но мисля, че сме били именно там преди 3 години, ако се намира веднага на влизане наляво, след големия хранителен магазин, на стотина метра навътре, значи е същото  Peace

# 432
Ясно Simple Smile моето понеже ще подмине 150 см на 4-5 години, както е тръгнало, затуй не съм ги изчистила съвсем нещата Grinning
Но тяхното, предвид че е на 10, най-вероятно и за седалка не е (освен това в България как се вози?)

Olive, ако сте потвърдили окончателно за онова място, ми пусни един мейл да ти пратя индианска карта. То е на 70 м от плажа и главната, но по пешеходна уличка, с колата за пръв път е малко трудно за намиране.

Амидала, в такъв случай разгледай набързо само линковете на първа страница - в началото има много студиа на Халкидики, на английски, а малко по-надолу има два български портала, които предлагат в целия район на Северна Гърция, вкл. района на Аспровалта, Кавала и Тасос.

# 433
  • София
Параход, все се каня да те помоля - кажи с няколко думи за района около Кавала, знам че и там си била доста. Като сравнение с Халкидики, плажове, атмосфера, сгради...каквото се сетиш  Simple Smile Не съм била нагоре, знам че доста българи ходят, но някак като съм гледала разни снимки из нета и форумите, ми се струва едно...как да кажа...по-безцветно някак, по-безлично от Ситония. Но това са ми впечатленията само от снимки де, на живо със сигурност е по-различно  Peace

Уфф, най-накрая ми пратиха данните за депозита от Агиос Николаос...сега остава да реша (довечера краен срок) дали ще караме по план, или ще се ходи до Тасос. Но без резервация до Тасос не бих тръгнала, особено с детето.

Баси, за тази почивка изхабих повече нерви отколкото за държавния изпит  Shocked

# 434
Таис,
не мога да бъда кой знае колко полезна за тези места - била съм само в гр. Кавала и Тасос два-три пъти, Керамоти набързо.
Минавала съм по крайбрежния път, когато Егнатия Одос още не беше построена, и ми се видяха китни градчета Палио и Неа Ираклица... но толкоз. Хубав е плажът на Амолофи (преди Перамос, идвайки от запад).
Имам една книжка на община Кавала... та като гледам подробната карта и описания, има места, дето въобще не сме ги чували и обсъждали Simple Smile

Ситония е много гориста и с много пресечен релеф (също важи и за някои части на Тасос) - в този смисъл повече отговаря на нашия български вкус и навик за пищна зеленина, традиционният гръцки пейзаж си е лунен.  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт