На море в Гърция - 10

• 83 951
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Шани, покрай Солун - Переа, Агия Триада и от сорта, не сме слизали до морето никога, само чета гърците какво си пишат за тоя район - има плажове и хотели някакви, но не ми е познат.
В Неа Каликратия и Неа Мудания сме се отбивали.
Първото е доста оживено градче през лятото, има приемлив плаж.
Неа Муданя е по-забутано, почти всичко затваря за сиеста (дори и през август), градският залив е естествено пристанище - или изкуствено?! Но така де, плаж няма, ходи се в покрайнините на града на Паралия Дионисиу, който е доста голям и продължава до Неа Флогита.

Мънинкото,
Холидей е последният хотел в дъното на залива Парадисос, мястото е хубаво, има детска площадка и голяма морава за тичане (но няма кьорава сянка, моравата е открита). Отблъсква ме архитектурата на самите къщички, но може вътре да са по-добри. Гледам, че се пълни с българи, румънци и македонци. Наистина е непосредствено до морския бряг - дори улица не се пресича реално, тъй като там пътят свършва.

Йоланда е тип затворен комплекс от къщички, не е типичното семейно хотелче с 5-6 студиа, които ги има масово в Торони. Намира се на около 50-70 метра от плажа, крайбрежната алея и центъра на селото.

Днес направо съсипах темата от писане...

# 556
  • с/у ОколоМръсТното

Днес направо съсипах темата от писане...

ама си полезна, мерси за което   bouquet

явно пак по стария изпитан начин... обикаляне и харесване на плаж и после търсене на място за спане. Обаче таз ТиткаБандитка ме замисли, че и ние имаме палатка  Thinking

И направо и накриво да питаш, manincoto... решението си е само твое.

# 557
  • София
Фу, явно само аз съм паника и през главата ми се въртят некви черни сценарии...ми не е честно пък, завиждам ви на спокойствието  Crossing Arms

Продължавам със списъците, мнооого приятно занимание, и оставям политиката настрана  Simple Smile

# 558
Eй, много ви благодаря!
........и като съм тръгнала с въпросите
какво мислите за това

http://www.portokoufohotel.gr
плаж???

И да кажа къде съм резервирала за едната част от почивката
www.at-psarogiannis.com

моля ви, кажете че не съм се минала с тази резервация. Изглежда добре. Дори сме в апартамента.
Ако няма мнения ще споделя като се върнем....
и все пак се надявам да кажете някоя добра дума за успокоение...

# 559
Порто Куфо (почти, на практика) няма плаж.

Спирам вече! Simple Smile

# 560
  • София (Възраждане)
Шани, вие твърдо ли се решили да ходите под Солун към Переа и т.н.?
Тъкмо и аз обмислях да пусна такова питане.
Ще съм благодарна на отзиви от теб за районал

# 561
  • с/у ОколоМръсТното

е, стига де... ти си добричкааа  Heart Eyes

В Порто Кофу вярно няма плаж, макар ние веднъж да плажувахме... Ма се правихме на подводници и ни беше забавно.  Mr. Green
Обаче следващия плаж... на Каламици е сууууупер  Peace
Mooimeiske, ако е рекъл Бог да имаме едни 4-5 дни и да мръднем до гръцкото море, веднага ще ти пиша  Hug
 Tаис, от какво се шашкаш?

# 562
  • София
Шани, е нали вече обясних от какво се притеснявам, затова и питах дали някой друг ги мисли тези неща.. Да не се повтарям, накратко - доколко стабилна ще остане страната при едно излизане от еврозоната, което се очаква да се случи всеки момент. Това е.

# 563
  • с/у ОколоМръсТното
не може да има толкоз бързо и чувствително за туристите излизане от ЕС.
Това да не е сирене и да отрежеш.
Бъди рахат и се подготвяй за почивка  Grinning

# 564
Шани,  а камъни има ли във водата или е пясъчно!

# 565
Леле Параход, ама как ги помниш всичките тези имена!  Crazy Направо ми скриваш шапката. бРАВО!   bouquet

Таис, най-много да си останем в Гърция! Joy  Joy  Joy
Споко, не го мисли, нищо лошо няма да се случи!  Peace

# 566
К'ъв е тоя чат вееее?  Mr. Green
Човек ще каже, че за почивки си говорите..
Хеле па тези, на които им предстои.  Sunglasses

Днес, петъчно само ви чета и се настройвам вече отпускарската, не искам изобщо да си мисля за финансовите проблеми на гърците (за които междудругото сами са си виновни), а само за плаж, слънце, хубава храна, ретцина и спокойствие.

Предлагам Таис да ни подпомогне с някой и друг списък, така на готово, че аз не обичам да правя, а пък те нещата се повтарят.  Mr. Green

Параходе, ти си истинска енциклопедия. Честно, понякога мисля, че няма кътче в Гърция, което да не си посетила. А и пишеш така увлекателно... Пиши си на воля. Hug

Таис, най-много да си останем в Гърция! Joy  Joy  Joy

Смърфи, сега вече ме вкара във филм, ама не вярвам ако нещо стане, барабар с излизането от Еврозоната да излезе и от ЕС. Ама не е лошо да си вземем паспортите за всеки случай, а?  Wink

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 16:02 от СКО

# 567
  • София
Шани, рахат съм  Sunglasses

Смърфиетка, тъкмо ако останем там, ще си основем едно бг-мамско селце...нейде на някой китен бряг  Simple Smile

СКО, душичке, аз съм вече на третата страница от списъка...току-що добавих резервния чифт очила на миУото  Simple Smile
Ако имаш нужда от помощ, свиркай - аз съм абсолютен маниак на тема списъци  Mr. Green

# 568
И ние замисляме след 15 септември да се метнем до Гърция. Да ми препоръчате местенце и агенция.
До сега сме били в Гърция само веднъж за няколко дни на остров Родос , другаде не сме ходили.
Малко си падаме мързелчета , та искаме да си дремем на плаж и на басейнче . ще се радвам ако предложите нещо. Много благодаря.

# 569
  • с/у ОколоМръсТното
Шани,  а камъни има ли във водата или е пясъчно!

за къде питаш?
В Торони - няма камъни.

Кака ви Меркел нивгаш няма да позволи на гърчолята да излязат от ЕС.
Те последните по настояване на арийците са в зоната още с основаването й... Иначе отдавна да сме години пред тях. То не е късно да стане, де  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт