Отговори
# 45
  • София
Ами да, в София е, тя е репродуктивна клиника и главния лекар, който се занимава с тези проблеми е д-р Владимиров. Клиниката е частна, но работят с фонда за инвитро и т.н.т. Ето това е техния сайт: http://www.ivf.bg/

Преди да отвори клиниката, д-р Владимиров е преглеждал в частен кабинет и още от много години има огромно количество доволни жени от негите знания!
Като цяло при мен стана така: той направи плана ни за действие, фоликуметрията ми я води негова колежка, която води на всички фоликуметриите и аз забременях. Ако се беше стигнало до инсеминация или инвитро щеше да го извърши д-р Владимиров!

# 46
Svetla Ritoni - в такъв случай бих звъннала на варненския доктор да му кажа за ситуацията. Той сигурно ще ти каже да пиеш дуфастон, за да си предизвикаш цикъл и на 3-4 ден от цикъла да отидеш да те види!
Не се отчайвай, това ти беше едва първия по-успешен опит за овулация Simple Smile

док ми каза да отида на 2-3 ден от приема на Клостилбегита ....
Имам и една неуспешна стимулация с Меногон...
Ох , дано др месец успеем....ще започна и аз с графика и ще си меря бт...

Успех на всички!  bouquet

# 47
  • София
А дали е сигурно, че фоликулите от предния клостил са се изчистили?

Късмет! И да разказваш какво става!

# 48
Искам да науча повече за СПКЯ, но за съжаление нито един от линковете от първа страница не работи  Rolling Eyes

Момичета, тези от вас, които са диагностицирани с този синдром, как ви го установиха, през какви тестове минахте? Моля, споделете, ще ми е от полза да се ориентирам за моето състояние.

# 49
Искам да науча повече за СПКЯ, но за съжаление нито един от линковете от първа страница не работи  Rolling Eyes

Момичета, тези от вас, които са диагностицирани с този синдром, как ви го установиха, през какви тестове минахте? Моля, споделете, ще ми е от полза да се ориентирам за моето състояние.

Здравей!
На мен ми го диагностицираха като бях на 17 години. Външни белези - повече от нормално окосмяване, упорито акне; нередовен цикъл, висок тестостерон. При преглед с ехограф в яйчниците се виждат множество малки кистички.
Така е при мен, но не е задължително при всички със СПКЯ да се наблюдават всички признаци. По принцип казват, че доста от момичета със СПКЯ са с наднормено тегло. Но аз лично не съм.
При теб как стоят нещата?

# 50

Здравей!
На мен ми го диагностицираха като бях на 17 години. Външни белези - повече от нормално окосмяване, упорито акне; нередовен цикъл, висок тестостерон. При преглед с ехограф в яйчниците се виждат множество малки кистички.
Така е при мен, но не е задължително при всички със СПКЯ да се наблюдават всички признаци. По принцип казват, че доста от момичета със СПКЯ са с наднормено тегло. Но аз лично не съм.
При теб как стоят нещата?

INTU, и при мен е абсолютно същото...и аз в началото бях без наднормено тегло, но в следствие от всички хапчета и хормони започнах да качвам, а и сега с тези стимулации ....  Rolling Eyes

# 51
Здравей, INTU и благодаря за включването   bouquet
Ами аз още не съм с поставена диагноза.
ФСХ ми е много висок (тестван на 3-ти ден от цикъла; два поредни месеца).
АМХ ми е на долната нормална граница.
Всички други хормони са ми в норма.
Антрални фоликули броени на 18-ти ден от цикъла бяха 4 фукита в десен яйчник и 7-8 в ляв.
Ами това е!
Нямам никакви симптоми от класическите за СПКЯ.
Цикъла ми преди да почнем да бебеправим беше като часовник на 28 дена. От както опитваме за бебе леко се обърка и идва на 24-31 дена.
Нямам окосмяване, не съм с наднормено тегло, нямам ИР (изследвана съм).

# 52
  • София
Фики - трябва да посетиш ендокринолог за това FSH. Аз знам че трябва да е до 2, за да може да се забременее. Изследвала ли си пролактин и прогестерон? Прогестерона след овулация как ти е?
Имаш ли доказана овулация? Ако не - то трябва да проследите един цикъл дали имаш фоликули, как нарастват, пукат ли се - една фоликуметрия!
На мен също почти всичко ми беше в норми - само ИР и нисък прогестерон ми бяха проблемните хормони и нямах никаква овулация! А и разбира се кистите. Има още едно изследване - инхибин бета, но то се пуска от репродуктивен специалист в комбинация с някакви други и се доказва СПКЯ. Макар че като ме видя беше категоричен при мен д-ра!

# 53
Brayda, май бъркаш FSH с хормона на щитовидната жлеза - той трябва да е до 2.
Не съм изследвала прогестерон след ову. Даже не знам дали имам ову  newsm78 Ще говоря с моя док и ще видим  Thinking

# 54
  • София
Да имах превид TSH...
Но тъй като ти видях линийката че бебеправите... трябва дасе види за О. Можеш и сама да си я следиш като си направиш графика на Базалтовата температура и правиш тестове за о. но за да успеете с бебе трябва да разбереш имаш ли или не...

Съжалявам за объркването!

# 55
Brayda   bouquet няма проблем.
TSH го следя много изкъсо, защото съм с Хашимото  Embarassed Последно TSH ми беше 0.63.

От този месец почвам да меря БТ  Peace

# 56
  • София
Aко не си наясно с метода може да погледнеш на предната страница тук - аз се опитах да обясня долу горе какво трябва да почне да се прави... а ако си запозната - супер! добре е да се комбинира с тестове за овулация  Hug

Дано късмета да дойде при вас! Simple Smile   bouquet

# 57
Здравейте, записвам се и аз при вас  Hug

Имам поликистозни яйчници и тънка лигавица на матката. Менструацията ми е нередовна, а от няколко години без Дуфастон или други хапчета не ми идва изобщо. Последно пих Оргаметрил и на 8мия ден ми дойде. Целя забременяване и в понеделник съм на гинеколог да видим с какъв препарат ще продължа. Най вероятно с Дуфастон, обаче се притеснявам да го пия, защото не знам кога ми е О. и дали изобщо имам и ако не го пия след нея, да не я подтисна...  Confused
Също така имах преди година висок ИРИ, доста над нормата, пиех Метфогамма 8 месеца и вече е в норма. При последните изследвания, които си направих, всички хормони ми бяха в норма, единствено Пролактина, при горна граница 600, моя е 1700... Също така Хемоглобина ми е малко нисичък- 105 и започнах да пия Малтофер Фол...

Крайната ми цел е бебче и много се притеснявам да не сгреша някъде и да не попадна на лекар, който не се интересува от никой и нищо...  Confused

# 58
Здравейте, записвам се и аз при вас  Hug

Имам поликистозни яйчници и тънка лигавица на матката. Менструацията ми е нередовна, а от няколко години без Дуфастон или други хапчета не ми идва изобщо. Последно пих Оргаметрил и на 8мия ден ми дойде. Целя забременяване и в понеделник съм на гинеколог да видим с какъв препарат ще продължа. Най вероятно с Дуфастон, обаче се притеснявам да го пия, защото не знам кога ми е О. и дали изобщо имам и ако не го пия след нея, да не я подтисна...  Confused
Също така имах преди година висок ИРИ, доста над нормата, пиех Метфогамма 8 месеца и вече е в норма. При последните изследвания, които си направих, всички хормони ми бяха в норма, единствено Пролактина, при горна граница 600, моя е 1700... Също така Хемоглобина ми е малко нисичък- 105 и започнах да пия Малтофер Фол...

Крайната ми цел е бебче и много се притеснявам да не сгреша някъде и да не попадна на лекар, който не се интересува от никой и нищо...  Confused

Здравей, Пеперудчице  Hug
Добре дошла, но ти пожелавам да не се задържаш много в тази темичка   smile3503
Що се отнася до докторите- опитай се да откриеш "своя" доктор, на когото да вярваш...
Специално на мен тази тема ми помогна много да открия моя, а също  ако не да тръгна по правилния път , то поне поне да изляза от грешния, за което благодаря сърдечно на момичетата тук  newsm51

Hug

# 59
  • София
Svetla Ritoni - гледам че си мериш температурата... важно е да се мери и по време на менструалното кървене! Така ще е пълен измервателния цикъл Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт