Татковците в домакинството :)

• 22 721
  • 436
  •   1
Отговори
# 300
  • London
Моето виждане е СПОРЕД това дали жената РАБОТИ , ако не го прави то не виждам  защо да не ДОМАКИНСТВА само тя. Ако и двамата са работещи тогава разпределянето е както се разберат. При нас аз ГОТВЯ ОСНОВНО , но и той тъй като е БРИЛЯНТЕН готвач поне 1-2 пъти седмично готви! Изхвърля боклук и помага каквото се наложи и често пере Simple Smile

# 301
  • София
И според мен трябва да е разпределението. Зависи от работата де, но в повечето случаи е най-правилно така.
Аз и друг път съм писала тук за този случай, но не мога да не го дам за пример отново, не веднъж ме е изумявял:
Едни мои познати, вече бивши (пича не я изтърпя) живееха заедно, мацката - безработна. Понеже си бяха "разделили" задълженията, тя не вършеше НИЩО освен да се лакира и от време на време да сготви едни спагети. Цял ден издържаше да гледа чиниите в мивката, но не ги измиваше никога, защото това било задължение на приятеля и. И той след работа, вместо да почива - чинии мие, щото оная му дудне на главата:) И боклук не хвърляше. Като се размирише - го изнася пред вратата.

Като поседях малко с тях се убедих, че тия работи с тоталното разделение не вършат работа и затова подкрепям казаното от повечето мами - кой за каквото и когато има време. Няма аз без работа да седя и да гледам къщата мръсна, само и само мъжа ми като се прибере от работа да пусне прахосмукачка, щото така сме се разбрали Simple Smile

# 302
Чудех се... като ни лепне мързела, докъде ли бихме се докарали  newsm78.. а мързеливи хора хич пък и не липсват... та за какво домакинство ще си говорим тогава..  Mr. Green... защото мързела не мори, направо мъчи!!!!  Laughing

Скрит текст:

Ето ви още изобретатели...  Mr. Green

http://kaifolog.ru/2013/04/10/prikoly-pro-len-50-foto.html

И не ми казвайте че не познавате подобни образи!!!!  Laughing

# 303
Мързелът е в основата на техническия прогрес. Ражда всякакви изобретение. Ако всички бяха Ганка Работната, и досега да перем на реката.

# 304
Мързелът е в основата на техническия прогрес. Ражда всякакви изобретение. Ако всички бяха Ганка Работната, и досега да перем на реката.
newsm10

# 305
  • София
Друг пример се сещам - мъжът на моя приятелка сутрин води, а  вечер взима детето от градина и с него ходят на разходки, ама това е да не кажа всеки, а 90% от дните. С това се изчерпва работата му вкъщи. Всичко домакинско е нейно задължение. Е, тя слугиня ли е?

Идеално е  Peace Сега като се постопли времето, горе-долу и при нас върви така разпределението в работните дни. 2 часа след работа сама у дома са ми предостатъчни за цялото домакинство. В същото време не обичам разходки, мразя паркове и градинки и като цяло съм като къртиче у дома  Laughing, докато на мъжа ми разходки му дай.
Уикендите е по-различно, но като цяло почти винаги имат по една голяма разходка двамата сами (включително и в момента Simple Smile).
За мен лично това е перфектното разпределение  Grinning

# 306
Дали мъжът ще гледа жена си, ако се разболее, зависи от това дали е свестен човек и дали я обича, не зависи от това дали може да домакинства. Ако ще да е най-големият мърляч, пак ще си я гледа...Пък ако не може да пържи яйца, ако трябва ще иде в гората да и изрови трюфели, прасето му с прасе! Wink Joy Joy

Напълно съм съгласнааа  Grinning Или пържени яйца или трюфели  Laughing
Но изън кръга на шегата съм напълно съгласна с мнението. Свестните мъже ще се оправят в ситуацията - независимо дали добре лепят плочки, могат ли да готвят и да мият прозорци.

# 307
Така е, Бърди  Peace Аз обичам и излизанията, и дома, но това да обикалям пейки и градинки и да обсъждам свекито или да си снимам яденетата, за да покажа на кварлталните клюкарки - цъ. Там пробутвам мъжа ми  Joy сериозно, той ходи по род.срещи и разходки с малкия през работните дни. Събота и неделя - единия ден заедно вън, другия е за релакс, добре че се стопли, та сина се забавлява по двора с приятелчета съседчета и ме оставя на мира  Mr. Green

# 308
Мълчете, че сега ще ви обясни някой колко се минавате - той по разходки и игри, а ти в кухнята.

# 309

Мълчете, че сега ще ви обясни някой колко се минавате - той по разходки и игри, а ти в кухнята.

Уф, горките  Laughing... живи да ви ожали човек!!!!  Mr. Green

Скрит текст:

Ама някои домакини може и да се "минават"!!!  Laughing

http://www.vsekiden.com/132833

# 310
Вкъщи мъжът ми много ми помага. Още откакто сме заедно е така.Само той мие прозорците,само той може да меси питки и тутманици.Естествено това с месенето се случва много рядко и само когато той поиска (аз хляб не ям).Боклука хвърля само когато му го приготвя когато излиза. Дори и тогава мн пъти го забравя.......

# 311
  • Талант на 2012,2013 г.
Всичко мъжко правеше моят мъж, всичките задачи, които не са по силите на една нежна душа включително и готвеше и неговите манджи бяха най-вкусните.Докато детето учеше и на родителските срещи ходеше. Сега няма тези сили и поделихме задачите със сина ни. Вярвайте ми искам да се върне старото време... За мене беше рай... Не ме разбирайте погрешно. Не ми тежи това, че се грижа за него, защото е болен. Не. Но я няма онази тръпка да сготви и синът да каже:"Е, мамо, нека и другият път тате да сготви..." Отначало ми беше криво. После си рекох и що пък не? Животът на човека се руши за миг, хора...

Соте, уникални кадри си показал... Peace

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 02:06 от Марѝ

# 312
Ех Мари, говорим си ние всякакви глупости тук, но здравето на всеки един от нас е най важното..
Човек обаче не трябва да си губи куража и да се отчайва.. трябва да вярва в себе си докрай и да се бори до последно.
Имам баба на 92 г. сама се справя, готви, чисти и не дава никой за нищо да и помага.. сякаш живота и тепърва започва отначало..
Силно вярвам че и твоят мъж ще възвърне силите си и ще ви радва и помага.  Peace

# 313
Както някой беше казал по-нагоре  - и нашата цел е да свършим по-бързо каквото трябва да се свърши та да седнем спокойно на по бира на чисто Simple Smile)) Делим си нещата, а за чиниите например се редуваме.Той не може да готви, но пък в единственото което може - сандвичи, влага страхотно старание:)) Всичко по колата и разни тежки неща, той ги прави, а с прането си се занимавам аз, защото пералнята не знам защо е един от най-ужасявящите уреди за мъжкото съсловие:))) Честно казано съм късметлийка, а за тези на които мъжете им не се изтъргват от дивана предлогом едно просто Хайде да ми помогнеш:)

# 314
 Аз незнам дали ми помага или не.Понякога се включва,понякога не.Когато готвя например,по средата на готвенето става и поема той без нищо да каже,просто започва да го прави,а аз като го видя ,че щъка около печката си сядам и той довършва.Понякога не го прави.Понякога хвърля боклука,измива чиниите,простира,понякога не...Както му е кеф.Но никога няма да каже нещо ако не съм сготвила,изчистила,изпрала и т.н.Когато в къщи е лудница и чистя като бясна ,понякога започва и той,друг път само ще протегне ръце да ида при него,гушка ме и край с чистенето,а друг път просто си седи и аз си свършвам всичката работа сама.Абе всичко е индивидуално.Никога не сме говорили по този въпрос,то си идва от само себе си.

Общи условия

Активация на акаунт