Татковците в домакинството :)

• 22 718
  • 436
  •   1
Отговори
# 315
моя мъж върши нещо, само ако му кажа, единственото, което той сам го прави и пресаждане на цветята, ако кажа изхвърли боклука го прави, ако кажа нещо друго го отлага, но пак го прави, в случай, че аз не съм издържала, рядко готви, но когато го прави го прави по-вкусно от мен, с мерак и много табиатлийската

# 316
Аз се гордея с моя,ако трябва да съм честна..  Grinning
Ние сме си разделили задълженията.Аз готвя през седмицата,а той през уикендите,занимава се изцяло с кучето,изхвърля боклука редовно,простира,понякога глади,но само понякога  Simple Smile.
Той е от татковците,които могат да прекарат часове наред с децата си,което ме радва,защото не мога да тичам едновременно след трима палавници..
Добре,че го имам  Grinning Grinning

# 317
Така, мами, я споделете какво участие в домакинството вземат вашите мъже, тъй като от предишната ми пусната тема разбрах, че проблема е е това, че моят мъж ама изобщо не взема никаква роля. Не трябва ли поне боклук да се изхвърля и рани такива дребни работи... не знам. Моля ви за помощ!

Хвърля боклук
Чисти с прахосмукачка
Помага с простирането

Това са нещата, които винаги прави без да го карам, иначе помага и за всякакви неща, ама инцидентно:) Аз да ти кажа повече предпочитам да не се разхвърля, отколкото да ми се помага.  Mr. Green

# 318
  • София
Аз пак по темата - забелязала съм, че аз обичам всеки ден да си поразчиствам и да разшетвам. Ако така инцидентно помоля милия я да пусне прахосмукачка, я нещо друго по-женско да направи, ще му е тегаво, но паяк ще го свърши.
ОБаче от време на време му идва музата и направо си мисля да ме няма вкъщи. Като се разшетка - такова чистене и подреждане пада, че не мога да позная къщата след това. Все си мисля, че аз съм подредила и избърсала тук там, ама той успява да доизлъска дори и след мен.
Това по темата, че явно на мъжете трябва да им дойде музата. И те не са като нас - всеки ден по малко. Забелязала съм повечето ми приятели, че трябва да си отделят поне половин ден и да се отдадат на задължението.

# 319
Аз ще направя още едно включване под слогана "Късметлийка съм". Правих основното чистене с прозорците кухненските шкафове и всичкото и мойто се включи наравно с мене - изми 2 от 4 прозореца и какво ли не още. Честно, скри ми шапката, не очаквах чак такава помощ. Имало и такива мъже:)

# 320
Ние като се нанасяхме всичко вършехме заедно, прозорци, подове, шкафове, милото помага ли помага.... е сега малко си е редуцирал помагането, ама аз пак съм доволна. Вчера даже ми сготви макарони  Crazy

# 321
Малко се зачудвам аз защо отдавате такова значение и така подскачате от кеф, ако мъжът взел, че направил нещо вкъщи... Thinking Живеете ли добре, обичате ли се, имате ли добри семейства? Ако да - значи и без прозорците нещата са си ок...

# 322
А лошо ли е?  newsm78 Ама виж, има и жени дето не барват, то тогава става страшното.  Thinking

# 323
Малко се зачудвам аз защо отдавате такова значение и така подскачате от кеф, ако мъжът взел, че направил нещо вкъщи... Thinking Живеете ли добре, обичате ли се, имате ли добри семейства? Ако да - значи и без прозорците нещата са си ок...

принципно да, най-важното е да се обичате и да си живеете добре, но тая помощ според мен е важна. Освен самата помощ, като цяло показва че искат да ни улеснят и да вършат наравно с нас нещата. Като се има предвид че ми предстои раждане и гледане на бебета някой ден се радвам да знам че имам такъв човек до мен е не нЕкой дето не се изтъргва от дивана и футбола. И аз обичам футбол, ама ха:)))))

# 324
Нещо не разбирате какво имам предвид.
Вие живеете с тези мъже от преди - и днес те са се сетили нещо да направят. Ама дори преди - когато те не са правели тези неща - пак сте си ги обичали...Според мен това е важното. Ясно е, че всяко подобно нещо е просто плюс в отношенията, но понякога ми става абсурдно какво внимание се обръща в бг-мама на поделянето и домакинстването на мъжете...

# 325
Аз живея от 2 месеца с моя мъж, за другите не знам.

# 326
  • София
Моят мъж, за ужас на майка си, активно се включва в домакинската работа. Мие подове, минава с прахосмукачка, простира прането, тоалетните и прозорците са негово задължение. Никога не съм мила прозорци през живота си... А, даже и детето ни добре гледа и му отделя не малко внимание.  Grinning

Мисля, че е напълно нормално, когато един мъж помага в домакинството, при положение, че е с еднакво работно време като жена си.

Ако не ми помагаше, щях да плащам на някоя жена да помага.  Peace
Нямам никакво намерение да се гърбя.

# 327
А ако нямаше пари да плащаш на жена? Какво щеше да правиш? Да разкараш мъжа, щото не мие прозорците ли?

# 328
  • София
А ако нямаше пари да плащаш на жена? Какво щеше да правиш? Да разкараш мъжа, щото не мие прозорците ли?
Не, но поне щях да се замисля дали това е мъжът, с който бих искала да прекарам живота си.
Паразит вкъщи не ми трябва.  Peace

# 329
 Joy Тоест преди да се ожените - ти го изпита и попита дали мие прозорци?

Общи условия

Активация на акаунт