Татковците в домакинството :)

• 22 423
  • 436
  •   1
Отговори
# 360
Cyber/SAS е, това е мъжко мнение! smile3501
Когато мъжа върши "тежка" работа, аз пък гледам да свърша другата, така че после да имаме време за почивка и двамата  Grinning Семейните отношения могат да са много прости и спокойни, ако не робуваме на предразсъдъци.
Ако един мъж смята домакинската работа за унизителна, за мен това означава, че смята за по-нисш и този, който я върши. Колкото и да обичам някого, бързо ще ми се изпарят и любовта и уважението, ако той се държи с мен сякаш съм по-нисша от него  Naughty

# 361
  • София
Вили, хайде спри се, че не ми се повтаря като латерна.
Ти си тази, която се засегна от това, че написах, че аз отказвам да съм слугиня. Ако си го възприела лично, вината не е моя.  Wink

Не ме вълнуват другите семейства и причините жените да поемат изцяло домакинската работа. Аз се вълнувам от моя комфорт и колкото и да спориш, на мен ми е през... черпака.  Joy

Ако един мъж смята домакинската работа за унизителна, за мен това означава, че смята за по-нисш и този, който я върши. Колкото и да обичам някого, бързо ще ми се изпарят и любовта и уважението, ако той се държи с мен сякаш съм по-нисша от него  Naughty
smile3521

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 15:09 от tonkabonka

# 362
Mamam-am Въпреки, че не съм вече на 20 (уви) - все така не разбирам как така може една работа (било домакинска) да е унизителна?!?! Аз работата я деля като възможности - аз МОГА И УМЕЯ да свърша това - ТИ НЕ МОЖЕШ. Очевидно, като жената е 44 кг с мокри дрехи - да пренася 50 кг торба с цимент е колкото невъзможно толко и смешно - но аз да не мога да пусна миалнята или да почистя или да сготвя - това как да оправдая?! Ми не разбирам и тва е - хем ми е пред очите - виждам - имам приятели - тва е женска работа Simple Smile Не разбирам. Една женска работа само знам аз след скромния си опит. Само една, която не мога да свърша.

# 363
viliko ти защо така заядливо го раздаваш? В общи линии казахме че е готино като мъжа ти ти помага, а ти "ама на вас ако ви е най-важното това". Не бе човек, не ни е, ама е готино да ни се помага. Никой не е казал че теб мъжа ти не те обича щом като не ти помага. Вие си знаете.

И в заключение - не те познавам ама ми се видя адски грубо тва изказване с изневярата. Не се ли сещаш че можеш да изръчкаш някой в раната така? Или викаш щом се води такъв  нечовешки важен спор като чистенето на кенефите, не може такива аргументи да не се вкарат,м?

# 364
Мдам - това с изневярата е много грозно. Едва ли има вина дамата, а и да има - едва ли знаем.

Но да речем, че е "непремерено" - айде извинявай се и темата е за чистене на кенефи - ко се лиготите тука   bouquet

# 365
Cyber, ти може и да не разбираш, но има мъже, които ще умрат от глад, но няма да си сипят от сготвеното ядене, защото било "женска" работа сервирането  Crazy И остави че не могат да вършат "срамната" работа по почистването, ами и правят забележки как и за колко време е свършена  #2gunfire
Хубаво е, че като че ли все по-малко стават тези мъже.
п.с що се карате за глупости - всеки си живее както на него му се струва добре  Naughty

# 366
хе хе хе - я да го видя тоз юнак умрял от глад, но с чест Simple Smile

# 367
хахахаха еееей верно има и такива "женооо къде ми е ракиятааааа" . При ракия сервирана навреме даже има поощрение - шумно плясване по задника Grinning GrinningVery Happy  (нищо против пляскането по задника де)

# 368
  • София
И в заключение - не те познавам ама ми се видя адски грубо тва изказване с изневярата. Не се ли сещаш че можеш да изръчкаш някой в раната така? Или викаш щом се води такъв  нечовешки важен спор като чистенето на кенефите, не може такива аргументи да не се вкарат,м?
А, карайте - не съм се засегнала!  Hug
И на най-голямата красавица и домакиня може да й се случи да й изневерят.  Wink По-важното е да се изправиш и да продължиш напред, намирайки си точната половинка.

Аз лесно бих могла да настъпя Вилико по мазола, но не вярвам да извлека някакво удоволствие  от това. Peace

# 369
Тонке - когато започваш тема за избора на хората - бъди готова и твоя избор да бъде коментиран.
Ти вече извлече явно полза - защото си позволи да ме коментираш.  Laughing
Повече нямам какво да ти кажа, наистина  Peace

Тук се чете много повърхностно, определено. Ако някоя от вас си направи труда и върне назад - ще види /или поне вярвам - ще се опита, ако е средно интелигентна/ да разбере идеята ми. Тя далеч не е - мъжа не бива да помага, но вашите интерпретации стигат до там.  Stop

А относно това в моя дом как е - не считам за нужно да обяснявам. Случвало се е не веднъж да описваме семейната си обстановка, ако има някакво значение въобще.
Важното е, че на мен/нас/ ми е добре  Laughing

# 370
@viliko - Не се ли замисляш, че можеш и да обиждаш не малко "нормални" мъже с изказването си, че "помагат"?!

Защо трябва като измия къща на 3 етажа или окося тревата в двора - да помагам?! Защо трябва да се чувствам натегач, като сготвя нещо вкусно и подредя вечер масата?! Хайде - детето не разбира - но мамата разбира и по никакъв начин не очаква, че това е нейно задължение.

Според мен това е нормалното - всички ползваме кенефа (щом го давате за пример) - всички мием. Всички се храним - всички пазаруваме и готвим. Аз не виждам никакъв конфликт в пола на този, който го прави. Ако не съм с жена - няма да се пера и ще ходя като Гаврош - едва ли Simple Smile Е, като не съм сам - защо да се променям - просто внимавам с женското бельо, че е по-деликатно и те така Simple Smile

# 371
 newsm78 С кое мое изречение бих ги обидила?

# 372
newsm78 С кое мое изречение бих ги обидила?

Веднага ти казвам:

"мъжа не бива да помага"

Не мисля, че помагам, по-скоро сме си 50-50 поне в така наречената "домакинска" работа. За другата няма да говоря, щото какви мъже сме, ако ни е страх баш па от работа Simple Smile

# 373
 Joy Много обидчиви сте станали значи, но...извини ме тогава - аз защото бих нарекла баш, че помагам на мъжа, ако се включа например в поправката на дворната ограда и затова се обърках с думата помощ  Peace

# 374
Vili, оставам с впечатление, че ти вършиш всичко в домакинството. Ти си мечтата за всеки мъж  Party

Общи условия

Активация на акаунт