Татковците в домакинството :)

• 22 427
  • 436
  •   1
Отговори
# 375
През последните няколко месеца(понеже малката поотрасна и започнах да спя нощем от време на време Mr. Green)съм поела всички домакински задължения.Това е много против разбиранията ми, но ситуацията го налага.ММ работи много
и имаме общо около час-два вечер да се видим и  половин почивен ден в седмицата.ПРез това време  предпочитам да се занимава с нас двете,отколкото да свърши нещо в къщи.Единственото ми притеснение е да  не вземе пък да свикне newsm78 щото не винаги ще е така,но ще му мислим тогава. bowuu

# 376
newsm78 С кое мое изречение бих ги обидила?

Веднага ти казвам:

"мъжа не бива да помага"

...

"Моля, обиждайте ни... "
Култов надпис, надраскан под една табелка срещу бакшишите в "Таралежите се раждат без бодли".
 Joy Joy Joy

# 377
Vili, оставам с впечатление, че ти вършиш всичко в домакинството. Ти си мечтата за всеки мъж  Party

Мечта съм, тук спор няма, благодаря  Joy

# 378
Ама, моля ти се  Peace Mr. Green

# 379
Joy Много обидчиви сте станали значи, но...извини ме тогава - аз защото бих нарекла баш, че помагам на мъжа, ако се включа например в поправката на дворната ограда и затова се обърках с думата помощ  Peace

Така е, да, в този случай и аз го разбирам като помощ.
Има някои неща, които по чисто физически причини трябва да се свършат от по-силния. Така че другият, освен да удари едно рамо под ролята на помощ, друго не може.
Но това са извънредни неща, все пак едва ли всеки ден ви се чупи оградата или нещо в дома.
Както много пъти съм писала - каквото има за правене за деня, това е, ако има такъв тип поправка, ок, той ще я поеме като задължение, ако няма, няма да седне да чака да се счупи нещо  Joy ще вземе нещо от другите неща, които са за правене, независимо дали е свързано с клещи или черпак.
С две думи - помощ е тогава, когато се налага да асистираш за нещо, което другият в момента е поел като задължение, но както може да е ограда, така може да е нещо по готвенето, примерно.

Vili, оставам с впечатление, че ти вършиш всичко в домакинството. Ти си мечтата за всеки мъж  Party

Мечта съм, тук спор няма, благодаря  Joy

И мъжът ѝ е мечта, и дете гледа, и всичко прави, не я слушай, ако беше попаднала на някой, дето само лежи на дивана, тогава щеше да говори друго  Mr. Green

# 380
Не мога да се сетя дали съм писала по тази тема.  Laughing Моят мъж много помага в домакинството. Така се наложи, когато се роди малкия и от тогава си знае задълженията. Разделяме домакинските задължения по равно. Радвам се, че ми помага, а не като предния дето считаше, че домакинството е само женска задача.  Naughty

# 381
  • София
Моят много ми помага... кооогатооо му се сърдя  smile3534 ама само тогава де.   Laughing Като знае че е сгафил нещо и става много миличък пита какво да ми сготви, мие чинии, забърсва прахта и т.н.  Joy А през останалото време... си влиза в ролята на обикновен мъж - с цигара в уста, с бира в ръка пред компютъра... мързел до дупка  Joy

# 382
 Joy Мдааа, и моят става неузнаваем, когато съм сърдита, но поради явна вина - което е разтегливо, защото често аз виждам вина в него - той казва, че си измислям  Whistling

# 383
  • с/у ОколоМръсТното
Моят помага, но... с друго ще се хваля.
Преди няколко седмици се контузих здраво и всичко легна на него.
Почистваше, зареждаше миялна, балкона изми и подреди, че и 2-3 саксии ми засади.
За приготвянето на вечеря всеки ден в продължение на 2 седмици няма да говоря.
Златен, па сребърен.  Mr. Green

Ние нямаме твърди задължения. Всеки прави каквото и както дойде.
Единствено ютията си е само моя, ама защото обожавам да гладя. И простирането, защото съм много взискателна кое къде да се сложи и с какъв цвят щипки да е закрепено.  Flutter
Ооо и WC-тата всеки сам си мие.

# 384
А през останалото време... си влиза в ролята на обикновен мъж - с цигара в уста, с бира в ръка пред компютъра... мързел до дупка  Joy
Това ли е обикновения мъж?     Laughing
Според мен това е мързеливия мъж....    Grinning
Слава Богу, има и други, нормални мъже.

# 385
  • София
Не знам как си му поверила саксиите, аз никога не бих  Joy по - скоро ще унищожи цветята  Joy и от магазина не може да ги пренесе живи камо ли да ги засади.... rotfImbo

# 386
  • София
А през останалото време... си влиза в ролята на обикновен мъж - с цигара в уста, с бира в ръка пред компютъра... мързел до дупка  Joy
Това ли е обикновения мъж?     Laughing
Според мен това е мързеливия мъж....    Grinning
Слава Богу, има и други, нормални мъже.

Ами, за да помага в домакинството явно трябва да се е бъгнал... Много рядко се срещат мъже, които да готвят и чистят  Wink

# 387
  • София
Мъжът ми много обича цветя. Когато се запознахме ми каза, че е оставил при предишната си приятелка много саксии с цветя, повечето големи, защото няма как да ги премести.
За съжаление нямаме място за саксии вкъщи.

Иначе много пъти съм казвала, че мъжът ми много помага в домакинството и си има своите задължения. И не виждам нищо лошо в това, че разпуска именно с бира пред компютъра (без цигарата - той е върл непушач).

Ами, за да помага в домакинството явно трябва да се е бъгнал... Много рядко се срещат мъже, които да готвят и чистят  Wink
Ауу, жалко, че имаш подобни наблюдения. Да знаеш, че много си в грешка.  Peace

# 388
Ами, за да помага в домакинството явно трябва да се е бъгнал... Много рядко се срещат мъже, които да готвят и чистят  Wink
Ауу, жалко, че имаш подобни наблюдения. Да знаеш, че много си в грешка.  Peace
Абсолютно!    Peace
В семействата около мен, мъжете и чистят, и готвят, и деца гледат....... и не го правят веднъж на високосна.    Laughing

Пп:и у нас мъжът ми пресажда цветята.Иначе, аз ги поливам, разчиствам изсъхналите листа....

# 389
Veronika Ivanova - щом с усмивка разказваш за мъжа си  Heart Eyes - това достатъчно ясно показва дали сте ок заедно, така че коментари дали всички или никой - нямат никакво значение  Peace

Краси - днешната младеж без комп не може, знаеш - е, някои и без мачове не могат, пък те вървят с бирата. Но защо да не се отпусне човека - ако жената е също доволна  Wink Така че "нормалност" май не е много на място....

Общи условия

Активация на акаунт