Татковците в домакинството :)

• 22 422
  • 436
  •   1
Отговори
# 390
Онзи ден ми сготвиха картофки на фурна със сурова наденица, подправки и още нещо...  Joy Много хубаво се получи. Heart Eyes Абе старае е милото Crazy

# 391

Онзи ден ми сготвиха картофки на фурна със сурова наденица, подправки и още нещо...  Joy Много хубаво се получи. Heart Eyes Абе старае е милото Crazy

Е, другия път дано и наденицата се сети да опече  Joy

# 392
  • София
Е, някои и толкова през живота си няма да сготвят.  Mr. Green
(За суровата наденица мисля стана ясно каква е идеята. Че е била сурова в първоначален вид)

# 393
хахаха  Joy hahaha Иначе яденето го харесахме от едно заведение и решихме същото да пробваме.

Абе понякога има супер ентусиазъм   chef, понякога  amiiii

# 394
Тонке - добре, че си ти - за да уточниш, нали  Peace

Куку - това е едно от любимите ни бързи яденета - с всякакъв вид наденица става и определено е специалитет на мъжа ми - той го готви просто с кеф, защото си го обича, разбира се  Laughing

# 395
Да, Вили, може и с кашкавал отгоре да се постопи  eat  Laughing Ох, днес съм само на 2 малки плодови млекца и ми се дояде.

# 396
Да, Вили, може и с кашкавал отгоре да се постопи  eat  Laughing Ох, днес съм само на 2 малки плодови млекца и ми се дояде.
Добавяш и сметана и си готова, съжалявам, но по обяд и аз мисля за такива неща  Joy

# 397
Другата седмица той излиза в отпуска , а аз се налага още малко да съм на работа. Много се надявам да се прибера вкъщи и да има сготвено и попреметено , честно . Той наистина работи много и действително няма време и тонус за такива неща , включва се по собствено желание когато може , но рядко.  И сега крия надежда в почивните си дни да прояви иницатива , уж не е някакъв готованко и мързеливец да се скатава , та дано  Crazy Blush

# 398
Моят мъж смята, че малко го хваля, та да го похваля тук на всеослушание. Миналата седмица бях с децата на гости на едните баба и дядо. И мъжът ми вместо вечер да се наслаждава на тишината и спокоиствието с бира в ръка и дистанционното (както признавам си аз бих направила) решил да чисти.. всяка вечер след работа...Не съм го карала специално, въпреки че имаше нужда от основно почистване наистина. Като се върнах всичко светеше и така приятно миришеше на почистващ препарат и ароматизатор. Всичко беше измил милия- и баните, и кухнята, чак терасите измил. 
Как да не ти стане приятно да се прибереш в къщи.
Миналата година пак така бях отишла с детето на почивка с бабата и дядото - тогава беше измил всички прозорци в къщата.
И това е само извънредното включване. Всекидневната помощ дори не я коментирам.

# 399
 Ако е като моя мъж, надали Laughing
Случвало се е аз да работя, а той да е отпуска и дори да му кажа"Ще пуснеш ли пералнята" не я пуска.
Ако сме двамата вкъщи ще помогне, ще свърши нещо.Но ако е сам все нещо го е забавило, пък не знаел как се пуска(залепила съм картинчета с обяснения). Чел някаква книга за работата, няма време, имал мийтинг-нямал време, чел писанията в някаква група на не знам какви си-нямал време.
Та общо взето ползвам, когато съм в нас да го изюркам, защото знам, че ако му кажа по телефона или му оставя бележка, вероятността да свърши работата клони към 0.0000002 % и ще си ходя с мръсни дрехи на другия ден.
За готвене не го търся, веднъж ми направи салата и поеръщах 3 дни. Той все говори колки страхотно било да готвиш, искал да се научи, но същевременно дпста го мързи.
Аз готвя, за да ни е по-изгодно, да се храним здравословно..той ми вика"Ми не готви, можеше да поръчаш нещо или да излезем" Tired 
Ако е гладен, в 99% от случаите няма да си сготви, а ще излезе да яде навън. 
Та, каквото ми трябва си го правя или го строявам, докато е под наблюдение.

# 400
  • София
Това с картинките е идейно трябва и аз да го пробвам  Laughing

# 401
Аз веднъж се прибирам в нас, ама него го няма, понеже на мач щеше да ходи. Пуснал пералнята и прострял. Пуснал миялната... Абе заслужил си мача  Laughing

*Belle-Etoile*, ние като заживяхме заедно и аз много ентусиазирана - всеки ден почти готвих. Само че той се оплакваше от големи количества. Щото аз съм свикнала от нас - баща ми си хапва и майка ми, сестра ми пък съвсем. Примерно му направя лозови сарми. И му сипвам 5-6 - нали са малки. И той - ауу какви са тия хиляди сарми - искам 3. И така няколко пъти като изхвърля храна и се отказах толкова често да готвя - готвя 2-3 пъти максимум седмично.

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 15:25 от Кукумицина

# 402
Проблемът при него, е, че е пристрастен към яденето навън.От край време е така, майка му не готвк много добре, не е свикнал да яде вкъщи, всички да са около масата.
Аз готвя, смея да кажа,вкусно. Старая се да е интересно, да не са някакви типични манджи.Той и не обича, а и има някакъв слаб стомах. Много харесва как готвя, но пак примира да излизаме навън.
За него домакинската работа е губене на време. Не държи да я върша, не ми нарежда, не очаква да съм сготвила и изчистила. Все едно му е. Човек не може и да ми измрънка, защото веднага предлага домашна помощница и да ядем навън.
А аз нямам желание, мечтала съм си да имам собствен дом, за когото да се грижа. Ако работех, вероятно щях да съм съгласна.
Не му прави впечатление прах, че няма сготвено, че мирише еди как си.Единствено би се разсърдил ако няма изпрани ризи. Но като сме си двамата вкъщи пуска пералня, чисти с прахосмукачка, изхвърля боклук.Защото съм там и го гледам лошо.

Просто го мързи и е незаинтересован.Добре поне, че не смята, че само аз съм длъжна да върша тези неша. Вкъщи баща ми ги вършеше, аз, сестра ми и майка ми никога не сме домакинствали. Затова ми е толкова странно, че един мъж ще е незаинтересован от храната и чистотата в дома му.

# 403
А през останалото време... си влиза в ролята на обикновен мъж - с цигара в уста, с бира в ръка пред компютъра... мързел до дупка  Joy
Това ли е обикновения мъж?     Laughing
Според мен това е мързеливия мъж....    Grinning
Слава Богу, има и други, нормални мъже.

Ами, за да помага в домакинството явно трябва да се е бъгнал... Много рядко се срещат мъже, които да готвят и чистят  Wink
Да бе! По-скоро е поумнял и е видял, че така може да извлече повече ползи.  Wink

# 404
АЗ и на толко не съм, не се оплаквай.  Laughing Не знам защо все лятото ми идва апетита и като се видях днес, реших да погладувам малко да вляза във форма.  Laughing И като ви чета, лиги вече ми потекоха. Дадохте ми идея.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт