Татковците в домакинството :)

• 22 757
  • 436
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Добре де, аз имам един въпрос сега...
Моя мъж често не се чувства много полезен вкъщи, защото аз обичам да върша домакинска работа и доста често не го моля за разни неща, а аз си ги върша сама... Понякога даже си почивам като изчистя нещичко (това само жена може да го разбере, хаха). Друг път просто си признавам, че съм малко зависима и прекалявам с домакинстването.
Та.... сега съм решила да му оставям повечко неща да върши, както си е поискал, но ми е много трудно. Обяснявала съм, че като не съм на работа не мога да оставя мивката пълна с чинии и това ме побърква и сега се чудя как да се преборя с тази моя мания да чистя и подреждам почти непрекъснато.
Май това стана откакто започнах да работя по-малко дни от седмицата и имам почти по 3 дни свободни.

# 241
Рози, да не искаш да кажеш, че твоя мъж буквално страда, защото не му оставяш домакинска работа? Нещо ме съмнява той да мисли така, ша ма извиняваш! Wink А ако толкова те драни мивка, пълна с мръсни чинии, и ти се мият, да те каня у нас? Simple Smile Grinning

# 242
  • София
Не чак да страда, но да! ИМа и такива мъже и съм забелязала, че повечето ми близки приятели са така. Не че умират да мият чинии, ама искат да се чувстват значими, полезни, да помогнат с нещо. А не жена им да се превръща в робиня, която готви, чисти, подрежда, мие чинии, прозорци...
Аз някой път съм уморена, нямам желание и т.н., но това се случва толкова рядко, че.... Преди малко споделих на приятелка тия нещя и тя ми вика : Оф, успокой го, и аз след цял ден в офиса искам да се разведря с малко бърсане на прах.

Хахаа, аз ти казвам, от прекалено многото свободно време е. Нямаме дете и аз... особено в студените дни като не ми се излиза, чистя. Станала съм ужасно педантична от момента, в който се отделих от родителите си.

# 243
Може, Рози, може, аз не съм срещала такива... newsm78 Напрау ми е странно, ама щом казваш. Пожелавам ти да имаш бебчо, ако искаш! Praynig И аз обичам да е чисто, ама мноу ме мързи... Embarassed Wink

# 244
А жената ми е обещала да бърка цимент с мен...  Mr. Green.. ще ви кажа резултата след няколко дена.  Laughing

# 245
А жената ми е обещала да бърка цимент с мен...  Mr. Green.. ще ви кажа резултата след няколко дена.  Laughing

Това срещу миене на чинии ли? Вари го, печи го, все ние сме е.... страна. 

# 246

Това срещу миене на чинии ли? Вари го, печи го, все ние сме е.... страна. 

Уточнявам че инициативата е нейна, желанието също  Laughing... нали не мислите че бих нагърбил жената с лопатата  Mr. Green.. тя и без това е 50 кила, та освен да се подпира, едва ли ще успее да отлепи лопата... аааа, що пък да не и дам мистрията да заглажда положението.  Laughing

# 247
Виждала съм как се бърка цимент, само с желанието ще си остане... Wink

# 248
Така, мами, я споделете какво участие в домакинството вземат вашите мъже, тъй като от предишната ми пусната тема разбрах, че проблема е е това, че моят мъж ама изобщо не взема никаква роля. Не трябва ли поне боклук да се изхвърля и рани такива дребни работи... не знам. Моля ви за помощ!

Моят хвърля боклук редовно, като ми е много доволен от манджата после мие чинии, минава веднъж месечно пода със стирката, като ме няма може сам да пусне пералня и да простре, готви си макарони  Grinning
Сменя поне по 1 -2 памперси на ден не защото иска, ами защото го карам и разнася бебето на ръце като не иска да спи.

Така де, помага ми, но изобщо не е романтичен - 8март му е комунистически празник, 14 февруари - католически Mr. Green

# 249
Трябва да има разбиране и в домакинството. Понякога готвя и оправям, когато жената няма време да се справи или ме помоли. Но като цяло, тя се занимава Simple Smile

# 250
Моят мъж, да си го похваля, много помага - в готвенето, ако съм затруднена по някакви причини, чисти с прахосмукачка, сменя завивките. Все пак и двамата работим наравно, изкарваме пари наравно, затова сме се разбрали и домакинството по равно.

# 251
Аз лично обичам да помагам на жена ми в готвенето, но пак за сметка на това мразя да чистя Sad

# 252
Притеснението, че домакинската работа може да отнеме от мъжкарството на благоверните ви не включва ли притеснения относно вашия личен статус? Като какви се чувстват жените, които перат, чистят, мият докато Мъжът лежи на дивана?

# 253
да рози съгласен съм с теб аз също помагам на жена си в домакиснтвото, особено сега когато нямам работа направо съм си много пъргав и всичко глася сам докато тя си дойде тоя тъп живот ни кара да правим какво ли не.

# 254
Притеснението, че домакинската работа може да отнеме от мъжкарството на благоверните ви не включва ли притеснения относно вашия личен статус? Като какви се чувстват жените, които перат, чистят, мият докато Мъжът лежи на дивана?

Оо, това и на мен ми е чудно. Как ли изглежда в очите на околните ситуацията, в която аз чистя, а той спи.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт