Татковците в домакинството :)

• 22 459
  • 436
  •   1
Отговори
# 330
Viliko, на тебе май нищо не ти помагат, че се опитваш да омаловажиш тая дейност. Не е ненормално мъжа да върши нещо. Не знам защо така невероятно ти се струва. Чак любовта намесваш, която била самодостатъчна. Любовта си е любов, ама когато делиш пространство с някого, и други неща имат значение.

# 331
Ми не ми помагат, как ще ми помагат.  Laughing
Надявам се поне една от вас да разбере какво имам предвид, ти отпадна засега.

# 332
  • София
Joy Тоест преди да се ожените - ти го изпита и попита дали мие прозорци?
Хората се събират пробно да си поживеят и ако нещо не им изнася, си хващат парцалките и се разделят.  Peace

Не мога да си представя, че ще се приберем от работа, а той ще си седне пред компютъра да играе игри, докато аз готвя, чистя, гледам дете и т.н. Някак си не е честно, не мислиш ли? На мен лично не ми понася да го играя слугинята. На който му харесва - окей, но за себе си не съм съгласна. Не желая животът ми да протича в обслужване на един мъж.

# 333
Зависи какво точно получаваш от тоя мъж, Тонке  Peace
Имаше периоди при нас, когато само той работеше. После имаше периоди, когато караше смени по 24часа. Нужно ли е да изреждам, че тогава аз вършех почти всичко в дома и то с усмивка и ми беше приятно да се гушна в него вечер в чиста къща и да видя усмивката му от вкусната вечеря...
Недейте да пишете подобни тъпизми само под формата на обобщения, защото хората са много различни и всеки си знае неговия живот.
Имам позната с болно детенце, - не само него гледа, не че дома й свети, ами и на мъжа си помага вечер с работните задачи, донесени за домашно от него. Ако някой има смелостта да я нарече слугиня - определено ще го напсувам.

# 334
  • София
Вили, защо да правя обобщения? Аз казах - мъж търтей не ми трябва вкъщи!

Ако се скъсва от бачкане, естествено, че няма да го натоварвам с домакинска работа, но тогава ще се наложи да ми осигури средства за домашна помощница, тъй като и аз ходя на работа и освен да си гледам детето имам нужда от почивка и лично време. В нашия случай аз съм тази, която поема допълнителна работа и съответно получавам и по-голяма заплата (получавам и премии и т.н.). И който смята, че имам силите и възможностите да тръгна да върша разни домакински дейности, значи много се е заблудил. Уикендите са ми за почивка и развлечения, не за въртене на черпаци, парцали и прочее.

А как е в другите семейства не ми влиза в работата и не се вълнувам.  Peace
За теб моите разсъждения може да са тъпизми, но повярвай ми, на мен си ми е много добре.  Grinning

# 335
Оп, и ти отпадна  Joy  hahaha

Viliko, аз нямам потребност да те разбирам, ти също мене - не!

# 336
Съжалявам, Тони - но звучи много тъжно това, че вкарваш мотива пари и заплащане на прислужница, когато говорим за отношения в семейството.
Мъжът търтей в семейството може да има причина - това не можеш да разбереш май. Дадох ти пример. Дали прочете? Има милиони случаи и обстоятелства в тоя живот. Затова назад написах - че отношенията между партньорите са важни, тяхната обич и близост, а не дали ти мие прозорците точно.

# 337
  • София
Съжалявам, Тони - но звучи много тъжно това, че вкарваш мотива пари и заплащане на прислужница, когато говорим за отношения в семейството.
Мъжът търтей в семейството може да има причина - това не можеш да разбереш май. Дадох ти пример. Дали прочете? Има милиони случаи и обстоятелства в тоя живот.
Вили, аз и да искам не мога да коментирам случаите и обстоятелствата в живота на хората.
Коментирам само собствения си живот и моят случай.
Аз знам какво е добро за мен, за мъжа ми, за семейството ми.
За сега нещата ни се получават, вече 12 години.

Тюх, да му се не види. Селекцията на Вили е по-желязна и от тази на Нешка Робева.  hahaha

# 338
Последно? Мисля, че ти написа "слугини", "обслужване" и прочее...това не бяха ли определения към жените, на които се пада да вършат повечето домакинска работа?

# 339
  • София
Не мога да си представя, че ще се приберем от работа, а той ще си седне пред компютъра да играе игри, докато аз готвя, чистя, гледам дете и т.н.

Всичко това с детето го правя почти през ден. И то не щото съм длъжна, ами защото всеки си има различни начини за отмора.
Аз след работа имам нужда да върша нещо физическо - ако не изляза да поспортувам, трябва да изръчкам из къщи. В дните, когато не ми се шета из къщи, вечерята и слагането на масата ги практикува милото. Но за мен някак си домакинската работа повече приляга на една жена. С малки изключения, разбира се. И затова аз почти ежедневно извършвам по нещичко  - я вечеря, я да избърша тук-там, да прибера нещо.
Аз съм по-голяма чистница и само като се понасъбере нещо малко - за секунди изръшквам. Дали ще е да измия огледалото в банята или плочките, отнема ми кратко време. Милия така не може, той си отделя един ден или половин, за да изпрахосмуче, да подреди и да прибере. Не е толкова деен като мен, признавам си, че понякога ми се иска да прави и още, но виждам, че когато имам нужда ме отменя. И, най-хубавата част - все още подлежи на леко превъзпитание.

# 340
Ясно е, че когато обстоятелствата го налагат, единият се нагърбва с повече домакинска работа. Това е нормално.
Ако само той работи, много ясно, че ще поемеш ти домакинстването. Ако има ненормални смени, ще поемеш повечето домакинска работа. Но когато не са на лице такива обстоятелства...
Всичко е въпрос на възпитание и манталитет.

# 341
  • Финландия
Аз тази дума помагане не я разбирам.

Аз имам едни задължения в къщи- той има други.

Всеки да си върши задачите. Аз не тупам, не изхвърлям боклука, не просмуквам с прахусмокачката, не паля камини, сауна, не подстригвам трева. Нямам работа по складове, гараж и мазета.

Той не готви (освен омлет и варено яйца),не оправя легла не мие прозорци и не зарежда миялна машина.

Тоалетната я мием подред. Всеки сам си глади дрехите.

# 342
Ясно е, че когато обстоятелствата го налагат, единият се нагърбва с повече домакинска работа. Това е нормално.
Ако само той работи, много ясно, че ще поемеш ти домакинстването. Ако има ненормални смени, ще поемеш повечето домакинска работа. Но когато не са на лице такива обстоятелства...
Всичко е въпрос на възпитание и манталитет.
Уважавам мъжете с подобно възпитание, манталитет, и преди всичко усещане за нещата. Peace
Желание е нужно, останалото е просто удобно някому оправдание.

# 343

Тоалетната я мием подред. Всеки сам си глади дрехите.
Организацията е хубаво нещо, но аз ако видя тоалетната мръсна, хич няма да мисля на кой е ред -влизам и мия.
За гладенето, ако гладя моите неща и той има нещо за гладене, ще му изгладя и неговите.
Шарен свят

# 344
  • София
Част от мъжете около мен (включвам и моя в купя) черпят "вдъхновение" от майките си, които за нещастие на нас, жените им, са ги научили че една домакиня трябва да бъде "смирена женица".
Аз не знам от кой съм се учила, майка ми далеч не  не си поплюва и е "наказвала" баща ми с негладени и неизпрани дрехи, когато той дори не си ги е пускал в коша (навремето, тея неща не са стигнали до мен). Аз обаче съм обратното - на път да се превърна в смирена женица, само че умората след работа и желанието да водя социален живот успешно ме спират от това превъплъщение.

Както и да е, идеята ми е, че имам 1-2 мъже в обкръжението, които са възпитани жената да върши всичко. Ама под всичко разбирайте ВСИЧКО. Много я обичам свекървата, но съм я виждала как от влизането тръгва да готви, сервира, отсервира и след това измива чиниите. Винаги съм я засичала тя да чисти и да подрежда. И след това поглеждам мъжлето и си викам "пу, добре че рано-рано е почнал да живее сам" и се е понаучил малко как да пази реда в собствената си къща. Че поне като му стане мръсно може да си изпрахосмуче, че и чинии да измие и да сготви нещо. Вярно, не винаги има настроение и желание, не е от най-дейните, но е податлив на превъзпитание. Осъзнах го, когато един ден преди години се размрънках, че не мога да сготвя, уморена съм, не ми се готви и той ми вика "Стига си се впрягала, сега ще спретна нещо, не изисквам от теб всяка вечер да ми сучеш манджи". Ще ми се някой път да се сеща повече неща да прави, но като човек израстнал в обркъжението на много мъже ясно осъзнавам, че повечето си ги помръзва... натюр Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт