Татковците в домакинството :)

• 22 454
  • 436
  •   1
Отговори
# 345
Мисля, че и мъжете, и жените, еднакво си ни допомързява....    Laughing
Просто мъжете лежат на "Аа, тя жената ще го свърши!"
А жените на "Ох, колко е мръсно/неизгладено/несготвено, от кое да почна?"
Та, до начин на мислене е, не до мързел.

# 346
Viliko нещо ни подхвана всичките тука:) За статистиката - и аз живея с мъжа ми от година и нещо. А иначе никой не иска да омаловажава твоето мнение, явно за теб любовта е важната и ти е странно защо на едни чинии им се отдава толкова внимание. Но повечето от нас, аз също, искаме от мъжете малко повече. И се радваме като го получаваме, това е:)

# 347
  • София
Viliko нещо ни подхвана всичките тука:) За статистиката - и аз живеяс мъжа ми от година и нещо. А иначе никой не иска да омаловажава твоето мнение, явно за теб любовта е важната и ти е странно защо на едни чинии им се отдава толкова внимание.
Аз това не го разбрах. Мисля, че любовта е в основата на едно семейство или поне в началото на връзката. Няма начин обаче цял живот да нося един мъж на гърба си. Любовта си е любов, но здравето и нервите ми също са от значение.

И докато има жени, за които си е цяла отмора и развлечение вечер да позабършат прах и да сготвят 3 манджи, аз почивката я разбирам по друг начин. А тя, почивката, няма как да бъде осъществена без помощ от страна на мъжа. Не може единият да се скъсва от работа, а другият да се чуди на коя кълка да легне. И да - много обичам мъжа си, но това не означава, че животът му вкъщи ще бъде една доживотна ваканция.

# 348
Живота на никого не е ваканция и това въобще е абсурдно да се споменава. Просто за мен лично из този форум се счита за голям кяр да накараш мъжа да измие кенефа, което пък и за доказателство за любов се приема. Много са изкривени нещата... Whistling

# 349
  • София
Кяр е, да.  Peace
Но не го приемам като доказателство в любов, а като едни нормални човешки взаимоотношения.

# 350
Така де, ако не я измие - не го обичаме вече, нали?  Laughing
Или пък пак го обичаме?

# 351
  • София
Вили, учудвам се на елементарните ти изводи.
Га си го взимала твоя, да си гледала.  Peace

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 13:08 от tonkabonka

# 352
 Laughing Бих нарекла твоите изисквания към любовта - елементарни, но всеки си знае.
А относно гледането - не съм аз тази с един неуспешен избор и разтурен брак поради изневяра, щом стигаме до подобни жалки опити за обида ...

# 353
  • София
Отлично, Вили, отлично!   Peace
Но... все пак не очаквах от теб да паднеш толкова ниско.

# 354
Добре де, кое му е елементарното на това, да не искаш да се чувстваш доживотна прислужница на господаря на дома?
Дали мъжът ще мие тоалетната, или ще простира прането, или ще води детето на градина, или ще ти приготви бърз омлет, когато си уморена и гладна, няма значение.Важен е факта, че не те възприема като безплатен доживотен обгрижващ персонал, а като равноправен партньор, който има същите права  във връзката.

# 355
  • София
Краси, рядко сме на едно мнение, но съм съгласна с всяка една дума от поста ти.
Не се хаби, нали знаеш за гроздето...  Wink

# 356
Аз пък не помня да има домакинско или изобщо семейно задължение, което не съм изпълнявал, изпълнявам и ще изпълнявам?

Кое е наложително да се поделят изобщо нещата? Га единия има време го върши - га няма - другия. Напротив - домакинската работа не ми тежи, за разлика от "мъжката" - щото не си спомням жената да е мъкнала цимент; да е правила ремонт по къщата или по двора?!

А и никога не съм го очаквал - както не съм и очаквал - да "върти домакинството"?! Не виждам драма един мъж да готви, чисти, простира и т.н. наравно (или заедно) с половинката си - работа като всяка друга - какво толкоз?! Както и не виждам как една жена може да свърши мъжка (разбирай тежка) работа. Нали затва сме по-силни - по-силните можем ВСИЧКО  bowuu

# 357
Добре де, кое му е елементарното на това, да не искаш да се чувстваш доживотна прислужница на господаря на дома?
Дали мъжът ще мие тоалетната, или ще простира прането, или ще води детето на градина, или ще ти приготви бърз омлет, когато си уморена и гладна, няма значение.Важен е факта, че не те възприема като безплатен доживотен обгрижващ персонал, а като равноправен партньор, който има същите права  във връзката.

Точно това написах и аз, Красо  Laughing
Когато си уморен и гладен, когато си до късно на работа, когато, когато - има милион обстоятелства - при които се налага единия да върши всичко. И определено в тази грижа - дали си готов и колко си готов да поемеш - е любовта. А не в равното разпределение.

Отлично, Вили, отлично!   Peace
Но... все пак не очаквах от теб да паднеш толкова ниско.

Сори, Тонче - ти беше първата, която реши да коментираш моя мъж/избор  Hug

Аз не обичам заради това дали ми чисти, дали аз му чистя. Общата картинка ми е важна.  Peace

# 358
  • София
Сори, Тонче - ти беше първата, която реши да коментираш моя мъж/избор  Hug
Няма за какво сори - не съм се засегнала.
Не го познавам мъжа ти и не съм го коментирала, дори не съм ти чела предните постове в темата.
Ако исках да съм гадна и да изкоментирам нещо в твоя стил, щях да го направя, но уви - имам някакви граници, които не искам да прекрачвам.  Peace

# 359
Вили, учудвам се на елементарните ти изводи.
Га си го взимала твоя, да си гледалаPeace

Разбира се, че не си, дам  Joy
Назад говореше за слугини - и когато те попитах защо така обобщаваш, при положение, че има жени - на които се налага да правят всичко - но поради определени фактори и въобще не е редно да ги обиждаш - ти каза - ама аз не обсъждам другите...та така.

Общи условия

Активация на акаунт