Интересни места в Европа за деца

• 138 097
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
А аз да попитам откъде ги вземате тези зърнени закуски, не съм ги виждала тук. От Италия ли трябва да си ги закупим?
Има във Фантастико, Била, Хит.
И в Кауфланд

# 301
  • Пловдив
Здравейте те, планували сме май месец посещение на Гардаленд. Интересува ме, ако си купим билет за един ден с талон за Гардаленд и Аквариума, имаше ли възможност за посещение на аквариума на следващия ден или не.. Или да купувам още една кутия и за билети Аквариума?
Месец май Аквариума работи всеки ден до 18ч, а паркът през делничните дни е до 17 ч. Т.е. ако сте в делничен ден, ще имате почти час за Аквариума, в случай че не ви се ходи два пъти до Гардаленд.

И аз с питане : интересува ме  дали някой е наемал кола конкретно от Пескиера - сайтовете на фирмите за рент-а-кар не са активни, а много искам да вместим Натура Вива в програмата. В случай, че не успеем да наемем кола,  има ли вариант да стигнем до сафари парка с градски транспорт? Шест човека сме и с такси ще ни струва над 100 евро.
За пътуването решихме да ползваме карти "Аз пътувам в Ломбардия", а извън Ломбардия ще се придвижваме по стандартни тарифи с обществен транспорт, тъй като цената за наем на ван + застраховка е неоправдано висока. За другите езера ще се справим без кола, но до Натура Вива нещо не мога да го измисля как да стигнем ... 

# 302
Здравейте, искам да попитам за паркове и изобщо нещо интересно за деца в Лондон? Децата са на 6г и 4г. Засега сме набелязали зоологическата градина и природо-научния музей. Но се чудех дали няма детски парк тип Дисниленд в Лондон? Или някъкъв друг парк тип лунапарк или дори цирк.

Не знам дали не е коментирано назад в темата, но за студени и дъждовни дни горещо препоръчвам Kidzania. Мисля, че за деца над 5г. е много подходящо. Но си отива 1 ден в обикаляне и редене по опашките вътре.

# 303
  • София
Здравейте, аз бих препоръчала няколко интересни местенца за деца в Европа.
Във Виена:
-Зоопарка Schoenbrunn- Зоопаркът е най-стария в света и е доста голям. Намира се в градините на двореца Schoenbrunn. Намислили сме да ходим с децата в зоопарка във Виена догодина, като поотраснат малко. Ние бяхме с мъжа ми и е доста интересно и има много различни животни, включително панди, които мисля, че няма другаде в Европа. Има още тюлени, бели мечки, пингвини, фламинго, жирафи и т.н.
-Пратера - освен Виенското колело и доста други атракции, които работят през лятото. Виенското колело работи и зимата. Има и музей на Мадам Тюсо с восъчни фигури.
В Италия:
-Аквариума в Генуа - той е вторият по големина в Европа и е много интересен. Там беше пълно с дечица включително и на възраст детска градина. Могат да се видят делфини, акули и много други. Има и шоу с делфини.
Точно до изхода на аквариума се намира Биосферата с тропически растения и животни. В близост до аквариума има музей на морето.
-Зоопарка в Рим- доста е голям и има голямо разнообразие на животни. Свободно се разхождат около хората пауни, не са в клетки. Има място където могат да се галят домашни животни- магарета, кози и т.н.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 10:39 от Aninnka

# 304
И аз да следя темата-  като начало да кажа за Белгия- PAIRI DAIZA- един ден не стига  да се разгледа всичко спокойно, уникална зоологическа градина на открито, която завършва със огромна площ детски дървено-въжени съоръжения, точно като седнете капнали да пиете по бира в пивоварната там; И също BOBEJANLAND, дано не бъркам в изписването- това вече си е парк за забавления тип ролъркостери, колички, влакове и т.н

# 305
Истанбул:
- Музеят на Рахми Коч- не само забавно, но и много полезно от образователна гледна точка- всичко за техническия напредък на човека през Индустриалната и Съвременната епоха, има истинска подводница, Планетаруим, самолети, коли, кораби, трамваи, влакове и т.н. http://www.rmk-museum.org.tr/english/ Много богата колекция, в входът беше символичен.
- Леголенд https://www.legolanddiscoverycentre.com/istanbul-en/
- Миниатюрк - цяла Турция в миниатюри http://miniaturk.com.tr/homepage/
- Аквариум Истанбул, в квартал Флория, до летището. https://istanbulakvaryum.com/en
- Паркът Емирган, музей на лалетата, фестивал на лалетата май месец
Валенсия:
Океанографски парк- https://www.oceanografic.org/en/
Будапеща- Зоологическата градина.

# 306
Не съм пътувала международно с децата, но ми се иска.

# 307
Много хубави предложения, последните за Истанбул ми бяха полезни много, ще празнуваме там рождения ден на голямото дете. В аквариума и Емиргян сме били, но музея на Рахми Коч влиза в програмата Simple Smile

# 308
Да, музеят на Рахми Коч е много голям е много хубав, много голяма част от него е на открито, така че изберете хубаво време. Сега гледам, че входа за възрастен е 12 лири, което е около 5 лв. А когато ние ходихме 2015, беше 9 лири и много се чудих как може да е толкова евтино на фона на това колко е огромен музея и колко експонати се поддържат. Отделете си повече време, че е доста голям, ние не можахме да влезем в Планетариума, не ни стигна времето. А подводвицата беше в ремонт, но за самия музей ни отиде целия ден. За Планетариума и за подводницата се плащат отделен вход, респективно 3 и 7 лири. Водят се много ученически групи. До колкото знам идеята на г-н Коч е била образование, а не печалба и затова е построил музея и цените са толкова ниски. За деца е още по- евтино. Паркингът беше безплатен, когато ние ходихме. Магично място, без много туристи (обектът не е включен в обиколките на туристическите компании, което според е грешка, но така е по- добре) и изобщо не е комерсиално. Там няма да видите търговци, дето се опитват да ви пробутат дрънкулки на петорни цени. 
В youtube има много клипчета от музея. Приятно изкарване!

# 309
  • София
Не видях дали е споменат Планетариума в Москва- впечатляващ огромен комплекс е, също и Океанариума в Москва- огромен брой риби, медузи, има дори косатки, също и зала за представления. Детето страхотно се забавлява и научи много и от двете места.

# 310
  • Sofia
Препоръчан ми беше този https://www.vialand.com/ увеселителен парк в Истанбул, но не сме го посещавали.

# 311
http://www.siampark.net Siam Park и Loro Park в Тенерифе. Пътя до там е малко дълъг, 2 полета са от София, но определено си заслужава. Уникално е както за възрастни, така и за деца. Siam Park е аквапарк с уникални атракции, а Loro Park е зоопарк, в който има и представления на делфини, морски лъвове, орки, папагали....може и да пропускам нещо, но определено си заслужава. Единственото кофти е, че храната в Тенерифе е малко кофти, курортен град им е и готвят само за туристи. Мноооого трудно се намира къде да хапнеш вкусно приготвена храна.

# 312
http://www.siampark.net Siam Park и Loro Park в Тенерифе. Пътя до там е малко дълъг, 2 полета са от София, но определено си заслужава. Уникално е както за възрастни, така и за деца. Siam Park е аквапарк с уникални атракции, а Loro Park е зоопарк, в който има и представления на делфини, морски лъвове, орки, папагали....може и да пропускам нещо, но определено си заслужава. Единственото кофти е, че храната в Тенерифе е малко кофти, курортен град им е и готвят само за туристи. Мноооого трудно се намира къде да хапнеш вкусно приготвена храна.

И аз се чудех дали са споменати в темата. Сиам парк няколко години е на първо място в света за аквапарк в класацията на трипадвайзър. Лоро парк също е на първите места.

Лятно време има чартъри от София.

# 313
  • София
Като споменахте делфини - да препоръчам Zoomarine, в Алгарв, Португалия, за желаещите да плуват с делфини. Изживяването е невероятно!
Самият парк не е нищо особено, има няколко програми и забавления, но като цяло е аквапарк с няколко пързалки.

# 314
Здравейте. Децата ми имат РД на 01.03 и много бих искала да ги заведа на подобно интересно място да отпразнуваме. Може ли да дадете идея кои паркове са отворени и подходящи по това време на годината? Едното ще бъде на 7 г., другото на 16 г. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт