Eлектронни четци - VII

• 58 386
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Моят е Сони, ако имаш въпроси... питай  Simple Smile

Ще питам - само за четеца си мисля.  Embarassed  Laughing Mисля, че основно ще свалям книги от сайтове. B какъв файл формат е най-удобно да се чете на Сони?  За Киндъл разбрах моби, същото ли е за всички четци?

Според мен най-функционалните формати за всички четци без Киндъл за epub  i fb2.

# 661
Ina.bg  ползувам тази лампичка,с три светодиода е http://kuzmovelectronics.com/search.html?phrase=1035705.Имам и тази http://kuzmovelectronics.com/product/100837/robotic-reading-light-dfs06.html ,тя също осветява добре,но нещо не успявам да я наглася под удобен ъгъл.Констатирах че ми е по-добре да закача лампичката от към долната страна на киндъла - така осветява екрана без да ми свети в очите.Най - добре разбира се е да се чете на нощна лампа,тези са за екстрени случаи.

# 662
  • Бургас
С калъфчето ми за Kindle Touch има лампичка номер 3. Само веднъж я пробвах, добре беше. Общо взето осветява равномерно, с изключение на най-долната част на четеца.

# 663
Аз съм с номер 2 - не ми е любим вариант; предпочитам да се преместя да чета в друга стая, отколкото да я ползвам.

# 664
Моят е Сони, ако имаш въпроси... питай  Simple Smile

Ще питам - само за четеца си мисля.  Embarassed  Laughing Mисля, че основно ще свалям книги от сайтове. B какъв файл формат е най-удобно да се чете на Сони?  За Киндъл разбрах моби, същото ли е за всички четци?

Аз свалям книги обикновено в .epub формат (ако не се лъжа, .mobi е само и единствено за Киндъл и се предлага само и единствено от Амазон). Форматът .pdf не е оптимален, момичетата преди мен са го обяснили. За .fb2 нищо не мога да кажа, мисля, че моят четец не разчита този формат, но не съм убедена, трябва да се разтърся в инструкциите. Обикновено, когато купувам книги, предложените формати са .epub и .pdf, избирам .epub и не го мисля повече.

# 665
Ако на Сони се инсталира cool reader практически няма формат който да не може да бъде отворен с него, включително и зипнатите файлове, които се свалят от читанка, нямат нужда да бъдат дезархивирани преди това на компютъра. Всъщност отпада цялата досадна работа по конвертирането.

А Сонито си чете супер и pdf-ите, не ги третира като images(както е Киндъла),третира си ги като текстови файлове и няма нужда от скролване.(т.е има  PDF Reflow )

А fb2 е много приятен формат,предпочитаният ми, аз съм си свалила архива на читанката в този формат, с една програмка съм си преименовала и пренаредила файловете в папки  по азбучен ред, по автор и по творба.

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 04:16 от nikolexa

# 666
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Kindle не третира pdf файловете като images, с изключение на случаите, когато са си images.

# 667
Благодаря за инфото! Направихте избора ми много лесен   bouquet Остава само да пиша до Дядо Коледа  Laughing

# 668
Налага ми се да чета pdf напоследък на К4 и ми е малко неудобно. Страницата я побира в екранчето за сметка на шрифта. Като увелича шрифта, трябва да местя по страницата. Затова чета по ширина. Нямам избор просто  Rolling Eyes

# 669
  • в тристайна гарсониера :)
Добро утро   bouquet Снощи моят Киндъл 3 се ъпдейтна, не разбрах точно какво е новото, единственото, което ми направи впечатление е, че екрана стана по - бял. Може и да си въобразявам разбира се  Simple Smile При вас има ли ъпдейти, ако може да ми разясните новостите?  Hug

# 670
Bambulka има един нов шрифт, родителски контрол и разни неща които не са ми много ясни като Kindle Format 8 който показва книгите по-добре като оформление, комикси и детски книжки с картинки.

# 671
  • София
Здравейте,

Какъв четец бихте препоръчали - в книгите понякога си подчертавам по-важните пасажи, има ли такава функция, която да събира тези извадки в отделен файл?
Няма да е излишно да има и wi-fi  понеже мисля отвреме навреме да се изключвам от Мрежата, а нямам лаптоп (но не ми е идея фикс, а и не си падам по тъча (петна у-а)
.
Също така държа и на pdf (с графики и фигури) да може да чете. За друго не се сещам. Наскоро хванах един четец (с бг меню), но не помня марката - та при прехвърлянето на страниците го нямаше това досадно контрастно опресняване на страницата (имаше го но не толкова често) - това все още ли не може да се отстрани напълно или да се занижи до минимум?
Също и мп3 да поддържа (заради аудиокнигите)
Но, най-вече държа на качеството на картината.

Бюджет 150-200лв.
Засега съм се спрял на този, но не съм проучвал подробно, понеже ще се купува вероятно догодина.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007HCCOD0/ref=famstripe_ks

# 672
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
За бюджета, който си определил няма как да ти се покрият изискванията, поне към този момент.
Вариантът, на който си се спрял, няма аудио.
За да четеш добре pdf с графики, ти е нужен по-голям екран, не 6-инчов,
нещо от сорта на DX варианта на Kindle, но той е съвсем различни пари.
Reflow не влияе добре на графиките и картинките, иначе и при Kindle има вариант за него.
Има функция за подчертаване и се отделят извадките в отделен файл, можеш да си постваш цитати и във Facebook или Twitter.

# 673
Как да си синхронизирам качените книги в Киндъл Тъч-а с моя акаунт в Амазон?
Качвам книгите с Калибрето, после давам от Menu/Sync and Check, но книгите не се появяват в My Library в Амзон. Иначе съм регистрирала Киндъла и стои в My Device.
Искам да имам всички книги и в акаунта, за да мога да ги отварям и през телефона/таблета.

# 674
  • Den Haag
Добро утро   bouquet Снощи моят Киндъл 3 се ъпдейтна, не разбрах точно какво е новото, единственото, което ми направи впечатление е, че екрана стана по - бял. Може и да си въобразявам разбира се  Simple Smile При вас има ли ъпдейти, ако може да ми разясните новостите?  Hug
Тъкмо за това влизам и аз да питам, че сега го отварям и гледам че ми се е ъпдейтнал, не забелязах за екрана  Thinking.

Общи условия

Активация на акаунт