Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 31

• 71 023
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
Момичета, много хубаво е станало предаването а и вие сте страхотни.Направо се разплаках.
Но това е животът-борба.Хубава вечер

# 631
  • пловдив
Изгледах предаването... за пореден път си казах- най добрия човек е - приятеля! Онзи истинкия, който ще ти сподели болката си, но ще изслуша и твоята... който ще се посмее с теб, но и  ще поплаче когато се налага, който няма да те пита как си, а направо ще дойде да провери.... който ще се гордее с теб заради всичко, което си и отгоре на всичко ще иска целия свят да разбере колко невероятен приятел има и колко много са загубили хората, които са го "изтървали"    bouquet
Щастлива съм, че ви познавам момичета!    love001

и.... между другото в предаването си намерих нов повод да почерпя  Mr. Green
като съпруга на готвач, че и сервитьор и по стечение на обстоятелствата от години ловнала ножа на студената кухна... ха наздраве за колежките и колегите   chef дето на онази Нова година не са си забравили човешкия облик в бронираната каса в къщи  Wink дано човещината им е заразна и въпреки контрола на риокоз са успели да пуснат заразката на повечко хорица .... щото ако до всяко добро същество, застане поне още едно.... малииии голям кеф  Crazy

и.... не се скатавайте от пиенето, защото...

# 632
Честит празник antom и за всички, които са имали повод да почерпят!  bouquet

......
Мери, от какво ще оперират майка ти?

Аденокарциноном на матката.
Утре е операцията.
Моля се всичко да мине о'к, а после и резултатите от хистологията да са добри - без разсейки.
Тежък ден ще бъде........
Стискайте палци - мама има нужда от това! Praynig
  bouquet

# 633
  • пловдив
 fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed имаш ни палците meri 68 Всичко ще е наред!

# 634
fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed имаш ни палците meri 68 Всичко ще е наред!
Благодаря  antom!!! Hug
Това е моето най-голямо желание. Praynig
Господ да е с хирурга и с нея!!! Praynig

# 635
Добро утро!
 Момичета-колко време се стои в болница за мастектомия? 4-5 дена стигат ли?

# 636
  • В царството на игрите:)
Мисля, че клиничната пътека е 6 дена за мастектомия. Но може и по - рано и по по--късно - зависи от състоянието. Защо питаш, пеперудке?

# 637
Тази седмица ще е, искам обаче да си планирам добре времето, за да знам какво да правя с работата си.Мерси  bouquet!

# 638
Здравейте девойки Hug Луди Пеперуди аз стоях 15 дни в болницата и то при съвсем нормална т.е. без усложнения операция,  но доколкото знам Гаврилов така по продължително държи своите подопечни. Така, че наистина времето е относително. Сега да споделя какви ги свърших днес - ходих до "Център по молекулна медицина", който се намира в Майчин дом на 14 етаж с идеята да си направя кръвно изследване, на базата на което да определят дали рака ми е генетично наследен или придобит. Оказа се следното- срещу заплащане не се прави такова изследване а по програмата, която е безплатна и е финансирана от вън не мога да кандидатствам, защото има известни условия, на които аз не отговаря. Значи трябва на поне едно от трите условия да отговаряш-да си под 40 години, да имаш тройно отрицателен ХЕР или да имаш роднини по права линия , които да са диагностицирани с рак на гърда или яйчник. Казаха, че в клиника Малинов правят такива изследвания, ще проверя и там.

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 14:49 от bigbaba4

# 639
  • София
bigbaba4,
искам да ти кажа,че нищо не си изгубила,че не са ти взели кръв там.Аз чакам от април да ми се обадят с резултати  Wink Там ме прати доц.Христова,когато й занесох блокчета за ХЕР,т.к. бях под 30г.,без наследсвеност(дай Боже така да си остане),раждала,кърмила и т.н.Та бяха мн любезни и обяснителни що е ДНК,но без резултат
Аз явно съм любопитна за генетиците,защото докато лежах в Онкото при мен дойде и лекарка,която каза,че кЪм Онкологията ,някъде ниските сгради при ТЕЛК-а също ще откриват медико-генетична лаборатория.Даде ми тел и каза да звънна края на октомври.Така че ако се интересувате мога да пиша там какво ще правят
А в клиника Малинов гледах по ТВ ,че имат такъв апарат ,но изследването е към 1500лв

# 640
Поздравления от мен за всички празнуващи и особено за ТВ звездите  bouquet.
Сигурна бях, че ще ме впечатлите. Поздравявам ви за силата на духа, която представихте, добротата и позитивността.
 Hug

# 641
Как тройно отрицателен ХЕР?  newsm78
Извинявам се , ако ми е глупав въпроса...

# 642
  • София
Вероятно искаше да каже ХЕР +++

# 643
  • София
Мисля, че Бигбаба е искала да каже тройно отрицателен тумор  - изследван за зависимост към естроген, прогестерон и ХЕР.

# 644
Точните думи бяха"тройно негативен" . Моля за извинение никога не съм се замисляла какво стои зад разни буквички и съкращения, а явно е важно. Чак сега прочетох даже какво е ХЕР-2 все си мислех че е нещо като посявка на базата на която се определя лечението.   А  се оказа  че ХЕР-2 е молекула, която се намира на повърхността на туморната клетка. И когато тази молекула е активна, тя стимулира туморната клетка да се дели и да се превръща в метастатично огнище. А щом се блокира молекулата ХЕР-2, раковата клетка спира да се дели и не се образуват метастази. Още веднъж се извинявам , вече ще внимавам какво пиша Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт