Парфюмни размисли и страсти - 160

• 52 686
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Хайде и аз да се изкажа за Шанел 5- на мен не ми е бабешки, но ми е мега алдехиден, а аз понасям алдехиди в хомеопатични дози само. Иначе алдехидите никога не са ми сбабичкясвали някой аромат.  За мен бабичка например е Палома Пикасо и Ароматик Еликсира на Клиник, дърти ама лачени бабички.  Mr. Green
Хехеее пръскалата ми, които имам за отливки паснаха идеално на шишето на Колон Бланш- йееее голям късмет, малко грозничко с пластмасово пръскало, ама хич ме няма в нанасянето на парфюм без пръскало... Пък и винаги ми се е струвало, че се губи много от шлейфа на парфюм ако не се пръска.

# 256
  • на терасата
Днес носих Marry me Lanvin за първи път. Имам отдавна една малка отливка, но все не му идваше ред. Предизвика ми непрестанно главоболие през целия работен ден. Като се прибрах и взех душ се офъщях със Стела, та ми размина  ooooh!

# 257
Аз пък днес се нося по вълните на Любовния бряг или алкохолния бряг. Освежаващ и приказен е. Издържах весело посрещане и изпращане на свеки и майка ми в комплект Joy
Отлях на племенницата ми, която много го хареса. Улях си тениската с която спя, затова сега няма да  сменям, докато не се отмирише Wink

# 258
Днес носих Marry me Lanvin за първи път. Имам отдавна една малка отливка, но все не му идваше ред. Предизвика ми непрестанно главоболие през целия работен ден. Като се прибрах и взех душ се офъщях със Стела, та ми размина  ooooh!
И аз го нося от обяд. Още ме обгръща достатъчно силно, просто избуя у дома на климатик. Освен това беше придружен с прекрасни емоции днес Heart Eyes Обожавам го този парфюм! Crazy Какво нещо са възприятията ни...
Тъкмо се чудех дали и утре на работа да не отида с него, макар, че рядко повтарям парфюм два дни подред.

# 259
Шанел 5, оригиналът, е свеж, мил, женствен, наивен, млад и ежедневен парфюм.
Ara_bella, този парфюм е познат на абсолютно всички момичета пишещи тук и не искам да те разочаровам ,но първо не е нищо абсолютно нищичко от това което си изброила по-горе и второ няма много фенки тук. Аз го харесвам и нося, но да кажеш че Шанел №5 е наивен , млад и ежедневен парфюм е смешно за повечето дами тук. Laughing Peace
Това е парфюм класика и който го харесва го харесва, а който не никога няма да го хареса.
Репликите винаи са били реплики и всички го осъзнават достатъчно добре, дори и тези който ги ползват усилено колкото и да не ти се вярва това. Дай Боже всекиму оригинал, но в тази беднотия дано, ама надали. За всеки влак обаче си има пътници. По-добре с менте Шанел отколкото воняща на пот!

Никога няма да забравя елегантните майка и дъщеря тийн, които избират парфюм за дъщерята. Майката настоичиво бута №5 под нося на красивата млада дама, а щерката настоичиво, но любезно го отблъсква. Майката обаче иска с цената на всичко чедото да носи "млад, ежедневен" аромат  Wink и детето се принуждава срамежливо през зъб,и с риск да бъде порицано да каже" не го желая, мирише ми на курник". Изсмях се диво, майката се засрами и спасих една млада душа от насилствено намразване на този иначе хубав парфюм. Mr. Green Може би след 20 години?!

Ама, Денси, ние сме различни хора макар и парфюноманки, все пак с различни вкусове.
За мен Номер 5 е точно това - мил, свеж, наивен, чист, женствен и млад.
Напълно подкрепям теорията, че той е реплика на парфюмът направен за княгините Романови, те са били точно това - мили, свежи, чисти, наивни, женствени и млади.

# 260
Какво ще кажеш за Шанел 19 и Кристал ЕДП и ЕДТ?

# 261
Арабела, забравяш, че въпросните княгини, макар и описани като теб - с всички добродетели на младостта (приемам на доверие думите ти, все пак, не съм ги познавала), са завършили трагично своя весел младежки живот и то, години преди Коко да създаде парфюм, който според теб, е направен за тях.

Не знам от коя представителна извадка правиш обобщенията си, но аз очевидно не влизам в нея, след като нямам чанта ЛВ, а само чехли за плаж на тази фирма и държа да подчертая, че не са купувани в България Naughty

# 262
Не е точна реплика на парфюма за царското семейство, но същият парфюмер е работил и на двата, и има доста сходство. В книгата има подробности.

Ковачева, ако не харесваш Коко Мадмоазел, не съм убедена, че Ноар ще ти хареса.

# 263
Арабела, забравяш, че въпросните княгини, макар и описани като теб - с всички добродетели на младостта (приемам на доверие думите ти, все пак, не съм ги познавала), са завършили трагично своя весел младежки живот и то, години преди Коко да създаде парфюм, който според теб, е направен за тях.

Не знам от коя представителна извадка правиш обобщенията си, но аз очевидно не влизам в нея, след като нямам чанта ЛВ, а само чехли за плаж на тази фирма и държа да подчертая, че не са купувани в България Naughty

Да, първо е бил създаден специален единствен и неповторим парфюм за руските княгини.И после , според някои теории, след тяхната смърт, точно този парфюм или подобен, това не е съвсем ясно, е възпроизведен като Шанел 5.

А за 19 и Кристал нищо няма да кажа, защото не са мои.И не ги разбирам. Те са от парфюмите, които купувам , защото съм колекционер.
От другите Шанели по-мои са Coco, Coco Mademoiselle и Allure. Сигурно пак ще шокирам някой, но моят нос възприема тях като по-тежки ,по-нагласени,по- специални и вечерни отколкото Номер 5.
Например никога не се пръскам така ежедневно с Госпожицата.
Ето сега пак се пресегнах, взех си Номер 5 , помирисах го , и пак ми е свеж и млад. Освен това от него никога не ми става лошо. Преди това помирисах Нарцисо За Нея и после Забавния на Мошино и едва не умрях.Харесвам ги и двата, но от време на време стомаха ми се бунтува срещу тях. А срещу Номер 5 никога. Такава любов имах преди с Черната магия, но я реформулираха.Sad

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 23:38 от Ara_bella

# 264
  • София
Днес си получих Parisienne на ИСЛ - спечелен на шега от търг Sunglasses

Приятно съм изненадана и ще го нося с удоволствие есента.

Първата вълна беше роза - червена и кадифена и много гъст сок от къпини и касис, после розата утихна много пудрено и леко намали сладостта на червените плодове, усетих и любимия божур. Мускът, който предполагам го прави пудрен е по-осезаен от сандаловото дърво, пачули върху моята кожа не регистрирам. Бутилчето също е много красиво.  Heart Eyes

# 265
Леле, колко страници сте изписали... #Crazy Човек да не замине за седмица в планината  Laughing Записвам се да ви чета, че е такова удоволствие.

# 266
Мошино?!  Rolling Eyes

# 267
Здравейте дами, честит Коко Ноар на печелившите!  Hug Със здраве да си го носите!
РумиК, честита печалба и на теб!
Красавецът пристигна и в Прага, за да не се повтарям с момичетата, само ще кажа, че ме изненада с ...топлината си. Много красив аромат, нищо общо с Коко (която обожавам), Ноар също не е, но е прекрасен, резервиран, но сърдечен, два пъти пръснах на ръката си и ме обви като воал. Ще тествам отново и отново, сега е горещо и съм сигурна, че на хладно ще е още по-красив.
Рени, ще потърся рол-она на Л, заинтригува ме. Grinning

Прочетох страстите около Номер 5, за коя концентрация говорим? ЕдП е много по-носим от ЕдТ версията, много нежен аромат, и осезаемо по-млад от баба си. Силното алдехидно начало го няма.

Кое прави един парфюм бабичка? Нашите възприятия и нищо друго.
Според ММ Мицуко е нежен и невинен, Черната орхидея са "красиви цветя. Чувствена? Неее, красива, но кротка" Shocked
http://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Trouble-135.html и
http://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Black-XS-for-Her-1138.html
Според ММ горните два са бабешки и бях помолена да не ги нося около него.

Усетих винтидж нишка в Ла мом (бутона за смяна на езика пак ме ядосва! Twisted Evil) и охладнях към него, към Шалимар не мога да охладнея, за щастие, нито към Нощния полет.

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 08:38 от Deziderata

# 268
  • София

Москино вероятно Peace Ама какво ли знаем ние тук - паезани някакви  Whistling
Обещавам ритуално да се самонакажа с обилно офъщяване с Шанел 5, съветвам те и ти да направиш същото  Laughing

# 269
  • София
Deziderata, благодаря Hug

Нямам търпение вече да пробвам Коко ноар, дали го има по нашите магазини вече newsm78

Общи условия

Активация на акаунт