Парфюмни размисли и страсти - 160

• 52 686
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Имам повод да се включа преди да се е изтъркаляла темата, хубав повод  Heart Eyes Взех си най-накрая смокинята на Молинар. С месец отложих поръчката заради почивката, нямаше да е добре да липсвам, когато пристигне. И ето вече е при мен, и оправда очакванията ми, наслаждавам му се извънредно много!  Grinning Heart Eyes И много благодаря на Бижу за описанието, когато попитах за мнение, прекрасно описание, ето го:
" ароматът е зелен и леко горчив; листа и смокиново мляко, и приятна, много лека сладост, която не е плодова. Ако смокиновото дърво правеше смола, то тя щеше да мирише точно така! Или вътрешната страна на прясно обелена кора от смокиново дърво"
и още от Бижу за същия аромат:
"  аз обичам зелени смокини и листата им. Мирис на зрели не обичам, твърде лепкав ми е. Също не съм най-луд фен, за да изучавам всички смокинови издания.
В другите смокинови аромати твърде бързо ми се размиват тези съставки, а и са ми твърде воднисти като цяло. Тук ароматът е някак по-плътен, сякаш подушвам смачкано току що между пръстите листо и съм разчупила започнал да зрее зелен плод. А в други смокинови аромати усещането ми е, като че мириша купа с вода, в която са киснали плодове смокини, заедно с листата.
Сега, на един по-късен етап(колко време мина вече), сладостта е по-осезаема, за сметка на зеленото, което отстъпи. Но не е някакво лепкаво сладко, захарно такова, а сладка подложка. Някак под основния аромат я усещам."

Точно така го усещам и аз, по-добре не мога опиша, и това е което търсех  Hug

# 301
  • на североизток от Рая
 Честито, cayenne ! Пръскай със здраве!  Hug

А на мен от описанието ми се напълни устата. Обожавам смокините -и като вкус, и като аромат, и всякак.

А аз след дълго отсъствие, утре съм за няколко часа на работа. И се зачудих какво да си пръсна, че да припомня за себе си.
 Шегувам се, разбира се. Не отивам за да ме душат.  Laughing

# 302
Днес и аз се запознах с Коко Ноар. И пръснах директно на кожа, защото четох тук все хубави неща. Ще ме извинят харесващите го, но ще си изкажа негативното мнение за него.  Embarassed Разбира се, всичко може и да е от моята кожа, знае ли човек. Въпросният аромат е 60% Коко Мадмазел, 39% плодова салата и може би 1% Коко колкото да не кажа, че нищо общо не намирам между двата. Началото е потресаващо плодово и жасминово, после идва Коко Мадмазел с ню ню подправчици, които май си изфантазирах. Шанел по мое скромно мнение много ама мнооого са се изложили с подобно лансиране. Името изобщо не отговаря на аромата, бутилката също, къде ти Коко, къде ти черно.... Трябваше да се казва "Тути Фрути Мадмазел"! То бива бива всичко да се обръща на печалба и пари, но това е много разочароващо вече! И не е, защото имам нещо против парфюмите лансирани последните години. Имам поне 3-4 парфюма лансирани скоро и ги обожавам. Май се получава малко при Шанел като лансирането на Джърси, но той нали е само по бутиците, та малко хора го познават: копие на Чистата Девственица на The different Company с Шанелска база. Създаден, за да се правят само пари от него, парфюм без грам душа. Малко глупаво, че мнението ми е точно след обсъждането на Шанел като цяло и това, че е класика в парфюмният жанр. Та такива ми ти работи...

# 303
Рени, ами то всички мнения за него са ценни докато го чакаме за тест PeaceЧе и цената му май е доста висока  -към 90 евро за 50мл Simple Smileв сайт на Сефора.

# 304
Петя, ти май също беше писала, че си го тествала по напред. Според теб има ли нещо общо с Коко- знам, че го познаваш много добре. Аз може би не намирам приликата, защото Коко само от тестове от магазина го познавам. Това за цената не го знаех, но подтвърждава тезата ми за правенето на пари и парфюмите на Шанел в последно време.

ПС: Върнах се назад да видя кой го е тествал, май съм се объркала, сори Петя и аз не знам от къде реших, че си го тествала вече...  Rolling Eyes Кой беше писал, че връхните нотки са като Коромандел? Нищо подобно няма, това вече мога да гарантирам.

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 20:04 от Rennie

# 305
Не, аз не съм го тествала ноар.Не харесвам и Коко Мадмоазел така че този едва ли ще ми допадне. Коко едп го свърших , ако пак се присетя за него ще си взема Коко едт за разнообразие. Ама като гледам какви шоколади са ми се  приискали едва ли ще опра до Шанелите скоро Laughing
Е щом не намираш нищо от Коромандела Hugзначи ще спестим едни пари hahaha
От Бг не съм излизала аз къде да го тествам Laughingориентираме се по вашите мнения и ценната информация която давате момичета от чужбинско Hug

# 306
Шоколад през лято...  Laughing Което ме подсеща да тестваш ако изнамериш Patchouli Intense Molinard http://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Patchouli-Intense-10812.html Прекрасно шоколадово пачули, по-шоколадово пачули не съм мирисала. Не е като Муск Маори, ама е по-хубав...  Laughing

PS: Днес само забравям да си допиша мисълта... В муск Маори има страшно много кафе, поне на моята кожа и човек трябва да харесва кафе с шоколад, за да се наслади на този аромат.

# 307
Ох, Рени, отивам да чета за това шоколадово пачули  Simple Smile Как пък пусна тази кукичка, точно когато съм възхитена от друг Молинар, и съответно склонна да да си представя, че мога да харесам много и още някой от бранда. Но няма как да го пробвам, струва ми се. Не съм пачули фен, обаче в комбинация с шоколад може и да го харесам.  Sunglasses  Ако можеш да го разкажеш и по-подробно този аромат? Някой друг ако има впечатления, също?

# 308
cayenne, аз тия два дни го раздавам въдичар, хихи... Ще ме прощавате. А колкото до аромата- трябва да харесваш пачули, за да се харесате. По спомени е тъмно и вкусно пачули с шоколад и ванилия. Има доста портокал, аз обожавам комбинацията портокал и пачули. Отива леко гурме, но е далеч от хранителния магазин, по-скоро е типично шоколадово пачули- рядко се намира този му вариант на пачули. Има го и в Пачулито на Мазолари например, но там нещата вече са за хард кор пачули любители. За трайност вече нямам спомен, отдавна съм го тествала, но май като да беше добре трайността. Аааа забравих, и амбъра се усеща многоооо!

# 309
Шоколад през лято...  Laughing Което ме подсеща да тестваш ако изнамериш Patchouli Intense Molinard http://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Patchouli-Intense-10812.html Прекрасно шоколадово пачули, по-шоколадово пачули не съм мирисала. Не е като Муск Маори, ама е по-хубав...  Laughing

PS: Днес само забравям да си допиша мисълта... В муск Маори има страшно много кафе, поне на моята кожа и човек трябва да харесва кафе с шоколад, за да се наслади на този аромат.
Абе Ренка какъв е тоя монумент LaughingНещо с Молинар не се спогаждам , тук ги няма пък аз не съм много склонна да гоня Михаля hahahaАко ми падне ще го подуша  Peace

# 310
 Joy Да шУшето хич го няма, на мен на надгробна плоча ми прилича...  Crazy

# 311
  • Козлодуй
Аз съм върл пачули фен,но Patchouli Intense никак не ми допадна.Само съм го тествала и имах големи очаквания,но има една особена нотка,характерна за повечето парфюми на Молинар(поне които познавам),която ме дразни.
Шоколад през лятото-защо не Grinning Муск маори е в пъти по-красив,за мен не подлежат на сравнение,но е една несбъдната мечта...

# 312
  • Бургас
Хем се радвам да чета такива отзиви за Коко Ноар, като на Рене,  Mr. Green , хем тайничко се надявам да ми хареса от раз /все пак ми е един от любимите брандове, а и обожавам както Коко Мадмазел, така и Коромандел, за Коко ще се въздържа  Whistling /
Като четох  предните постове ми се прииска отново да тествам Шанел № 5. Не съм го правила от няколко години  ooooh! Имам спомен за парфюм, подходящ за зряла жена и то рускиня /защо ли пък рускиня  Thinking /.
Обожавам да чета постовете на Ковачева за любимия ми Елексир на Ермес .  Heart Eyes Днес го разнасях точно с 2 пръскания и го усещах през целия ден.
А Денси, винаги съм мислила, че харесвам парфюмите, които ти предпочиташ. Изненадах се от това,че не ти понася Сеншънс Ноар  Thinking , толкова любим за мен, че когато съм с него, се чувствам адски женствена и секси, а и постоянно отнасям комплименти и то от непознати хора, мъже и жени  Flutter
Все още не пазарувам от ибей, нито от чужди сайтове  Crossing Arms Въздържам се,  Money  ама до кога .... сърбят ме ръцете вече.. Като ви чета за какви изкушения пишете  ooooh!

# 313
Този някой познава ли го?
http://www.fragrantica.com/perfume/Il-Profvmo/Chocolat-3707.html

Скрит текст:
Рени, аз нямам предвид още сега да почна да се пръскам с шоколад в жегата само проучвам Grinning

# 314
Здравейте момичета!Извинявайте ако се натрапвам в темата,но имам няколко въпроса.Днес ходих в един мол и в beuty zone си напръсках 2 ароматa на Tommy Hilfinger.Единия е оригинала,а другия-jeans.Тези от вас,които разбират повече от аромати и са ги пробвали биха ли ми казали дали оригнала е по цветно-плодов или се бъркам?Jeans-a ми се стори много натрапчив и по-силен,а може и аз да съм се объркала,понеже много харесах 1 от двата аромата,но май се обърках вече ;D А оригинала много ми заприлича на този аромат,който имах преди време: http://www.morfey-online.com/82-541-thickbox/-.jpg  и ,който много си харесвах.Ще чакам отговорите ви.Благодаря предваително !

Общи условия

Активация на акаунт