Парфюмни размисли и страсти - 160

• 52 728
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Да споделя малка парфюмно-кулинарна случка от онзи ден. С щерката си избираме сладолед в Gelati. И виждам аз един с име Ликориция. Веднага ми щрака връзка със загадъчната парфюмна съставка, която не бих идентифицирала, поради непознаване. И, нали ме разбирате, веднага си заръчвам да ми сложат от нея.  Mr. Green Такаа, следва обаче продължително взиране на симпатичния младеж в мене. "Вие опитвала ли сте го?", "Не съм" и много категорично и добронамерено:"Не мога да Ви го продам, без да сте го опитвала. Това е корен от женско биле, билка. Много е особено и хората или го харесват много, или никак не го харесват" И след като опитах, и казах че на мен ми харесва :"Сигурна ли сте?" ми сипа накрая.  Laughing Та сладоледа Ликориция, с изключително специфичен аромат и вкус, много ми допадна + че ми и обогати парфюмните познания.
А младежа, много мил, че и висок, и усмихнат е далеч над нивото на "подавачките" от БЗ 

# 361
cayenne, ей това се казва сладко парфюмно преживяване Heart Eyes
Нели ,хич не си хаби любимия парфюм сега, огън жега не остана Grinning
Кога се падат следващите Артизански разпродажби, чак декември ли?Аз миналата година хич не ги следях и не бях в час с марката.

# 362
  • София
cayenne, другия път отиди на първия етаж там, на щанда за бонбони отзад, има едни черни пръчици, това е лакрица в чист вид - опитай ги Simple Smile Вярно, продавачките са момичета, а не високи и стройни усмихнати младежи. Аз пък ще отида горе на Gelati Simple Smile

# 363
Ей сега ще ме карате да ходя до Gelati за сладолед с лакрица. Grinning Много обичам да опитвам нови неща, това ми е любимия сладолед, но този точно не съм го яла. Ненавиждам лакрица като бонбони и в парфюми.
Ковачева ми е гледала сеирите като лапвам от бонбоните. Mr. Green

# 364
cayenne, другия път отиди на първия етаж там, на щанда за бонбони отзад, има едни черни пръчици, това е лакрица в чист вид - опитай ги Simple Smile Вярно, продавачките са момичета, а не високи и стройни усмихнати младежи. Аз пък ще отида горе на Gelati Simple Smile

Атти, лакрицови бонбони съм опитвала тук-там и не са ми много любими, но и не съм направила връзката лакрица - licorice  Laughing Явно и това чудо седи различно в различна интерпретация. Сладоледената версия на Gelati ми хареса. Комбинирах я с лимон, между другото. Добре се получи, ще погледна дали и в парфюми правят тази комбинация.

# 365
Хах, ето как са я харесали парфюмерите, тази лакрица или licorice:

Кристофър Шелдрейк за С.Лутенс с кокос, ванилия и канела тук:
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Un-Bois-Vanille-478.html

Жан Клод Елена за Ермес с лавандула и някакво си Hay (помощ?! ):
http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Hermessence-Brin-de-Reglisse-2673.html

Аник Менардо за Lolita Lempicka със звезден анасон и ванилия:
http://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lolita-Lempicka-456.html

Мисля да си организирам следното забавление при следващо посещение в Gelati -мелба Un bois Vanille, и после в Съркъл аналогична парфюмна проба. Да проверя ще има ли общо  bowuu

Днес нямам много работа, и то си личи

# 366
И в Pink Sugar е много вкусна, в Слона направо смъртоносна. Heart Eyes За съществуването на лакрицови пръчки научих преди мнооого години от Пипи Дългото Чорапче, прощавайте за офф-а.
И в черното Дел Посо е чудна, с вишни и шоколад. На моята кожа се развива прекрасно в топло време, ни следа от цветя, ни вопъл, ни стон.
Un Bois Vanille ми стои изцяло лакрицово, часове чакам за ванилията. И при вас ли се държи така?

# 367
  • Germany
Харесвам лакритца под всякаква форма Mr. Green В сладоледен вариант не съм опитвала, но грешката ще бъде поправена. В Un Bois Vanille аз лакритца не усещам. Може би в базата ако се напъна мога да си я внуша, но като цяло не е осезаема Naughty
В Brin de Reglisse си е баш лакритца и сено - горчиво-солен, билков аромат. Тук обаче горчивината ми идва в повече. И сушеното сено ми идва в повече, някак изобщо не го чувствам даже като парфюм  Mr. Green, а като отвара или настойка за пиене, като лекарство, това е точно думата Peace
Лолита не познавам и там не мога да кажа.
И друг път съм казвала - в хипнотичната отрова, особено в еликсир версията аз усещам много лакритца и анасон, там са ми най-любими тези две съставки Heart Eyes, пък май само аз ги усещам  Mr. Green

# 368
Un Bois Vanille ми стои изцяло лакрицово, часове чакам за ванилията. И при вас ли се държи така?
Леле добре, че не усещам никаква скапана лакрица в този великолепен парфюм. Ужас! Mr. Green Защо ми казахте че има, сега да не се сугестирам нещо. Whistling
Най-меката и прекрасна ванилия сложена в парфюм. Heart Eyes

# 369

И друг път съм казвала - в хипнотичната отрова, особено в еликсир версията аз усещам много лакритца и анасон, там са ми най-любими тези две съставки Heart Eyes, пък май само аз ги усещам  Mr. Green

Дават я като основна съставка точно на еликсир версията, аз от нея май нямам впечатления. Дано я има някъде за проба, допускам че може да ми хареса  Flutter
Друг кандидат за уиш листата може да се окаже този черен Дел Посо (звучи ми интригуваща комбинацията с вишни и шоколад) Deziderata, благодаря за идеята   bouquet
А Слонът е в желаните за зимата и преди да се захласна лакрицово  Laughing

# 370
cayenne, аз не усещам лакрица в нито един от посочените по горе парфюми и то грам, така че ги търси за проба. Дел Позото особено е супер труден аромат, който има супер много врагове сред нас. Развива се покъртително зле и вкисва непоправимо на доста кожи. По срещи сме имали големи изпълнения с него. Mr. Green
Еликсира на Хипнотичната отрова е невероятно добър, но е спрян и вече леко по-трудно се намира, а за проби хич.
Слона пробвай само в голям студ.

# 371
  • Там, където ме обичат
  Сега съм си в нас и докато бях на терасата ми стана жега. Явно започнах да се потя и  тогава вече Сеншъс се усети. Изненадва ме. Кога се развива? Когато иска май.  Laughing
Това и аз го писах преди време, че най-добре усещам ароматите когато се потя на тренировка в залата.
Затова, който се оплаква, че му се губи даден парфюм, бързо да нахлузва кецките. smile3508

# 372
  • Sofia
При мен Del Pozo in Black стои като сладък и гъст  ликьор от черни череши с роза и ванилия, никакви вкиснали  джибри.  Laughing Намирам го твърде сладострастен и не го нося на работа.

# 373
cayenne, аз не усещам лакрица в нито един от посочените по горе парфюми и то грам, така че ги търси за проба. Дел Позото особено е супер труден аромат, който има супер много врагове сред нас. Развива се покъртително зле и вкисва непоправимо на доста кожи. По срещи сме имали големи изпълнения с него. Mr. Green
Еликсира на Хипнотичната отрова е невероятно добър, но е спрян и вече леко по-трудно се намира, а за проби хич.
Слона пробвай само в голям студ.

Densi, благодаря за напътствията  Grinning ще внимавам с това Дел Позо, а Слона съм го пробвала и общо-взето имам впечатления, и за просто хладничко бива  Laughing
Еликсира на ХО, като прегледах няколко сайта, намерих само на едно място, и подозирам, че може просто да са забравили да го свалят. Ще проверя. Не ми е за пръв път да попадам на липсващи, ама забравени активни оферти. В тъсене на Екстраваганс Д'Амариж (любим ми е от стари времена  Mr. Green ) на две места го плащам  и се обаждат с извинение, че всъщност не е наличен, но са пропуснали да го свалят, и ми връщат парите. Та Еликсира на Хипнотичната, ако изникне от някъде може и без проба, ама не съм се запънала непременно да го имам.

И се сещам, че когато се включих,( и ме посрещнахте гостоприемно и мило  Hug) хич не се представих. Да се поправя: не съм колекционер  Mr. Green, то и парфюман не съм... май може да се каже, че съм любознателна в парфюмно отношение. Имам лека фобия, че притежаването на твърде много вещи ми усложнява живота излишно. Затова броят на парфюмите ми е обикновено между 5 и 10, хайде и няколко пробички. Не знам как ще ми се отрази едно евентуално по-продължително общуване с вас  Laughing Засега ефектът е повишаване на качеството, а не на количеството.  Sunglasses
Освен това, ме кефи да поръчвам на сляпо, след проучване и консултация тук,  и с вътрешния глас   Flutter(тук имаме прилика с Бела  Laughing)

# 374
Оооо вече знам какво искам за есента! Излезнал е Филосикос ЕДП! Точно това ми липсваше на аромата, за да го поискам от сърце: повече присъственост.  newsm44 newsm44

Общи условия

Активация на акаунт