Отговори
# 570
Щастлива жена, извинявай май малко двусмислено съм го написала. Исках да кажа, че е нормално роднините да се зарадват на новите придобивки за бебето.  А не ти да се зарадваш на 37 годишно легло в наследство.  Simple Smile

# 571
Iiyana.87, за разлика от Чиполино перфекта на тази си е достатъчно мястото и в двата коша- за новородено и летен, не ми се стори тясно....Много ми допадна, дано и за напред не съжалявам за избора си. Взех я от магазин Доналд Дък в Русе за 449 лв. Ако имате в Бургас такъв, иди и я виж за по-сигурно. Продавачката в магазина каза, че от една година работят с тази марка колички и нямат рекламации, за разлика от Бертони и др.

# 572
Iiyana.87, за разлика от Чиполино перфекта на тази си е достатъчно мястото и в двата коша- за новородено и летен, не ми се стори тясно....Много ми допадна, дано и за напред не съжалявам за избора си. Взех я от магазин Доналд Дък в Русе за 449 лв. Ако имате в Бургас такъв, иди и я виж за по-сигурно. Продавачката в магазина каза, че от една година работят с тази марка колички и нямат рекламации, за разлика от Бертони и др.

Много благодаря за отговора  Hug Наистина много клоня към тази количка и на клипа не ми се вижда никак тясна или малка- напротив- съвсем удобна си ми изглежда. Щом и ти си доволна, май везните взеха вече да натежават. На другото ходене в Бургас ще потърся пак, но и да не намеря магазин на живо- ще си я поръчам от тук: http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?products_id=249

# 573
blasphemy аз смятам да предлагам вода след кърменето. Чела съм за изключителното кърмене, но на мен ми се вижда радикално. А и биберон залъгалка смятам да давам, не искам аз да се превърна в залъгалка  Mr. Green Ще започна след месеца (или поне така си мисля сега) но мисля че ще ми трябва.
Историята с дюшека ме разби! Хората толкова щедро го предлагат...

# 574

И на мен обаче ми стана малко странно, как така да науча бебето да пие от чаша след 6-ти месец  newsm78 Може би става въпрос аз да му давам от чашата, защото със сигурност не си представям да може само да я държи  Simple Smile

Да не говоря от чуждо име  Thinking , но мисля, че под "чаша" Лорини имаше ред вид нещо от този род:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7860&cat=91
или
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10531&cat=91

Или поне аз така я разбрах  Peace

# 575
А на тези чаши пише 12м+?
Иначе и аз това си мислех, че едва ли става въпрос за голяма стъклена чаша Laughing

# 576
Момичета, вашите бебчета хълцат ли? Моята хубавелка тука от 3-4 дена започна да хълца всеки ден. Преди това да съм усетила 1-2 пъти хълцане, а сега всеки ден по 1-2 пъти... При вас как е?  Simple Smile

# 577
Моят яко хълца Simple Smile

# 578
Хълцаме си всеки ден  Laughing Много е забавно как подскача корема- ритмично трепкане Simple Smile

Казват, че бебчо се учи "да диша", но поглъща амниотична течност и понякога се задавя и затова така ставало  Heart Eyes Мен лично ного ме радва като ме ритка и като хълцука  Crazy

# 579
и при мен всеки ден хълца по един два пъти за около 5мин и все се притеснявам да не би да не му достига въздух или нещо..

аз подкрепям тезата за водата, че никакъв смисъл няма да се дава първите месеци..и за биберона също, въпреки че са супер сладки с тези биби:) но за чашата и аз малко не схванах

# 580
За водата кърмата е 88% вода, което не значи, че е гола водА...бебето няма необходимост от такава, както не веднъж съм казвала...но всеки си решава...

за рева, ако е нахранено, сухо, чисто, оргинато и прочие...има много спокойни бебета, има и много неспокойни...казват, че каквато бременност сте имали такова ще е бебето...колко е вярно не знам...но в повечето случаи за неспокойствието си има причина...
консултирала съм не една и две майки...може да са от колики, до рефлукс, недохранване, родова травма(имала съм бебе с родова травма, което си оправи сукането около годинката, но пък майката въпреки, че се върна на работа в 4м(не беше от България) не спря да цеди и да упорства...)...
обикновено зад постоянния рев има причина...не винаги е недохранване...и едно здраво, спокойно бебе никога няма да ви ползва за залъгалка...то ще се насуче и ще си пусне гърдата...когато ви ползват за залъгалки, значи има проблем...или не добро сукане, или малко количества кърма...така, че едно изключително кърмено бебе, не се нуждае нито от вода, нито от залъгалка, нито от каквото и да е друго, освен от свободен достъп до гърдата...
много майки тук ще си помислят, че кърмене на поискване означава постоянно сукане...НЕ, твърдо НЕ...искам да ви успокоя, че изключително кърмените бебета на поискване сучат на около 2,5-3ч...рядко на час и половина-два...кърмата се усвоява от организма на бебето за около час и половина, но ако бебето спи е съвсем нормално да не се събуди точно на часа...но пък ако е будно може да си поиска...това не означава, че е недохранено...
така както вие един път ядете две парчета пица и една салата, а на следващия цялата пиа плюс напитка и салата, така са и бебетата кърмени на поискване...един път ще изсуче 50мл, следващия 100мл...и така...затова пробните кърмения не са показателни...

май много се отплеснах, но се надявам да съм отговорила на въпросите ви...

за чашата
, ако намеря снимка на катерина ще ви пусна...предалагала съм вода, щом започнах захранването...след 6м...предлагах от чаша за ракия, малка и ниска, сипано на дъното количество...или от висока и тясна чаша, пълна до горе...разбира се, че аз съм я държала...
тези в преходниците са хубави за в колата и за изпът...въпросът е там, детето да почне да се учи да дъвче и да пие...не само да суче...защото с подобните чаши то продължава да суче...а е важно да се научи да пие като голям човек...

много поучителна станах...после ще погледна и другите неща за коментиране, че сега малкото почна да ме ръга пак в ребрата...и не ме свърта на едно место...

# 581
Анни честит рожден ден! нАй-вече здраве, късмет и лесно раждане   bouquet
 ние до онзи ден не хълцахме, даже като четох коментрите тук от преди няколко дни за хълцането се замислих, че баткото си хълцукаше, а беба още не беше. Днес обаче поне 3-4 пъти яко се разхълца. Явно наистина е свързано с някакъв етап от развитието на бебето, щом всички се разхълцаха сега към 7-8 месец.  За въртенето обаче....с момчето нямаше нищо подобно. Вярвно имаше ритници чата пат, но....сега е нещо страшно. Има моменти когато по половин час корема ми не спира и се случва да извикам чак от болка. Все ме ръчка някъде:) Ама пък по-добре така, че да знам, че всичко е ок.

# 582
Мацки, много сте активни и все интересни неща пишете.
За еднократните гащи и аз се замислям, дали да взема или не ...
А за води, стерилизатори и залъгалки - малкия началник като се появи той сам ще си покаже. На братовчедка ми децата не искаха вода, ни от биберон, ни от лъжица, ни от чаша до 8-12 месеца. След това директно от чаша запиха. Но пък тя си имаше кърма доволно. Пораснаха хубави здрави момчета. Ако пие вода - пие, но си мисля поне след 6 седмици-2 месеца да се пробвам. Залъгалка - ако е нервен и не може да спи, а залъгалката го успокоява - защо не. А за стерилизатор - ако само 1 залъгалка ще стерилизирам, може и на котлона, ако са повече нещата - на чико ми харесват стерилизаторите и са 30-40 лв.
Щастлива жена - отдавна съм се убедила, че роднините на мъжете са като слонове в стъкларски магазин, говорят колкото да кажат нещо без никаква рационална мисъл. Ако още веднъж те пита за това креватче, я питай тя що не го е взела.
Иначе нашето креватче е старо - от каката, на 12 години. Измих си го основно - направо блесна. Матрачетата ни са 2 стари. Едното го разпрах, изпрах дунапрена и претапицирах. Другото също го разпрах. Мъж ми имаше сериозни притеснения дали не е старо и захабено, но от вътре си е ок. Кокосовите влакна изглеждат добре. И пак съм пред дилема, дали да взема ново или да почистя това, да го оставя на слънце, да го увия с нова вълна и нова дамаска. Но всичко това са си мои решения, няма зълви, няма баби. Пък и креватчето никога не е било ни в мазе, ни на таван. Беше си в моята стая на село.
А за кремчето Бочко да споделя, единия шеф ми лепна вирус. На мен херпеси не ми излизат, но ми изпръхва горната устна. Взех кремче Бочко да се мажа, не само никакъв ефект, но и по-лошо става. А на него пише за подсичане и кожни раздразнения. Как подсечено бебе с това се лекува не ми е ясно. От днес минавам на зехтин.

# 583
като чуя Бочко и се изприщвам...не знам защо толкова го харесват майките...джонсън, чико, нивеа имат къде, къде по-добри серии за деца...

а само да допълня, че катерина пропи вода на около 1,3м и то при влизането ни в болница заради един вирус...

Щастлива жена моята кошара няма активна гимнастика, ама аз така или иначе ще си правя сама, така че нямаше да си взема с такава...има комарник, повивалник, ципче за излизане и влизане на първото ниво, второто ниво се води тип люлка...захваща се с четири метални пръчки...може пъи по-нестабилна да е...на мен лично ми идва паянтова като за всекидневна основна употреба...а сега се чудя да купувам ли матрак или да постела някаква дебела пелена...нали трябвало на твърдо да спят...нашия матрак в бебешкото дървено легло си е твърдичък...

# 584

Много благодаря за отговора  Наистина много клоня към тази количка и на клипа не ми се вижда никак тясна или малка- напротив- съвсем удобна си ми изглежда. Щом и ти си доволна, май везните взеха вече да натежават. На другото ходене в Бургас ще потърся пак, но и да не намеря магазин на живо- ще си я поръчам от тук: http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?products_id=249

Да не те излъжа ама аз днес май точно тази количка гледах със сестра ми в магазин Слънчо ( Бургас Меден Рудник)

Общи условия

Активация на акаунт