Отговори
# 555
  • София
Стерилизатор, шишета и помпа за кърма има във всяка аптека и детски магазин. Може да си набележите предварително модел и при нужда татко, баба или някой друг да припка да купува. За еднократните гащи, както вече писах, има няколко модела в ДМ. Едните са при бебешките неща, другите са при превръзките. Нямам идея защо са сложени на различни места...  newsm78
Лично на мен ДМ ми е много удобно, защото е на 2мин от вкъщи и има почти всичко, което може да ми потрябва за бебето инцидентно пък и не само. Дано съм ви била полезна  Wink

Честит Рожден Ден, Ани!!!  bouquet

# 556
  ura  Честит Рожден Ден Ани   bouquet
Аз еднократни гащи няма да купувам, струват ми се неудобни и че ще ме спарват. Купих си памучни бикини и смятам с тях и с нощни превръзки или лиглин (той ми е в списъка за болницата)
На последната ФМ преди 2 седмици и на мен ми казаха че едното бъбречно легенче е малко увеличено, но лекаря каза да не се притеснявам, често се случвало и че най вероятно няма да представлява проблем, но неонатолога в болницата трябва да прегледа бебчо. Та аз реших да не се втелясвам излишно  Mr. Green Неонатологията в болницата в която ще раждам е с най - високо ниво, така че специалистите ще направят всичко необходимо след раждането.
За стерилизатора, аз реших че ще ми трябва, защото мисля да предлагам водичка на бебо след кърмене, а и ще се налага понякога да го оставям на бабите за по дълго време и в такива моменти си мисля да оставям кърма в хладилника. Но до тогава има време, ще видим като родим плановете са едно реално може да е съвсем друго  Laughing

# 557
Видях в ДМ еднократните - има едни на Канпол, които са при бебешките неща, както и други на Jessica, които са при превръзките. Цената е 5-6 лв.
И аз съм за памучното бельо обаче. Тия изкуствени истории не ми се нравят. Едва превръзката изтърпявам.
Инак в ДМ наистина е много удобно за пазаруване на бебешки дреболии, защото има разнообразие, цените са прилични, магазините се зареждат редовно. Тук в Босна ДМ са буквално на всяко кьоше, има ги много повече от България. И честно казано, това ми идва много добре, защото познавам предлаганите продукти. Иначе за другите неща, по-едрите, първо няма нито един по-голям бебешки магазин (като да речем Джъмбо, Малечко, Бейби мол), нито пък това, което се предлага е от някакви познати марки. Тук например за колички от типа на Чиполино, Кенгуру, Пег Перего, Хаук не са и чували. За сметка на това има някакви други марки, за които пък ние не сме чували. Върви, че пазарувай при това положение. В пълен шах съм. На това отгоре интенет търговията и нея никаква я няма, доставките от чужбина също. Доста сложно е това с пазаруването, добре, че имам съвсем малко неща да набавям, останалото ще дойде от БГ.

# 558
  • София
Поли, напълно е възможно количките да са еднакви, но под различна марка. Практиката на китайските фабрики е да произвеждат стоки с марка на клиента. Например Mothercare Spin и Giordani Ethos Trio са съвсем еднакви. Но за всеки случай си подсигури каквото смяташ, че ще ти е нужно оттук. Провери и за някакви посреднически сайтове за онлайн пазаруване.   newsm10

# 559
Ани, честит празник и весело изкарване   bouquet!
Вече и ние имаме количка, ето такава http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=61&pro … a51f7648fe5d5ff18. Отговаря на изискванията ми и на живо мн. ми хареса.

Ivality, точно тази количка си харесах и аз, но не съм я виждала на живо (в Бургас я няма никъде, а не искам да я поръчвам, преди да я видя на място). Притеснява ме размера на ширина- дават я едва 38 см, което ми се вижда доста малко в сравнение с други колички като Чиполино- 52 см, Кангаро Виктория (външни 62 см, тоест вътрешна ширина- около 50-55 см)  newsm78

На видеото количката не ми изглежда нито малка, нито тясна (освен ако жената, която я представя не е някаква много фина мадама  Laughing) Та на теб как ти се струва- изглежда ли ти просторно или е по-тесничко мястото за бебчето? Някои мами искат нарочно по-малки колички, заради тесни асансьори и т.н., но аз държа да е широко на бебчо да си спинка спокойно вътре.  Hug

# 560
  • София
Честит рожден ден на Анни и от мен!   bouquet
Поли, ако разбираш малко хърватски, сръбски или на какъвто там говорят, пробвай да изровиш местен аналог на Бг-мама. Аз така процедирам, защото тук също огромна част от марките за количките нищо не ми говорят.
Тези дни празнуваха тук Байрям (вчера беше неработен ден по повода) и по магазините беше лудница. Не съм ходила, но мисля утре-вдругиден да пообиколя малко преди връщането в БГ. Бях се наканила да ходя до H&M за дънки, но като сравних цените с тук и България, се оказа, че в БГ са малко по-евтини и ще купувам от там. Мисля всички дреболийки за бебо да купя от ДМ, от разказите ви останах с впечатление, че там е добре заредено.
Иначе при нас есента започна. Днес се срина да вали, прибрах се мокра като кокошка, обувките още не могат да изсъхнат. Температурата е около 17 градуса, готвим се вече за есента и зимата. В БГ ще съм 20-тина дни, поне ще си продължа още малко лятото. Simple Smile

# 561
Anni честит празник..пожелавам ти много здраве, любов, късмет, леко добременяване и здраво и прекрасно бебче на финала...

само искам да кажа, че бибероните-залъгалки също са излишни в началото...първо е добре до 6тата седмица да не се дават, за да не се обърква кърменето и второ, ако изкарате началото без тях няма и да ви трябват, после само да се чудите как да ги махате...в крайна сметка бебето като реве му давате гърда и готово...

шише, ако не дохранвате няма и да ви трябва...стига да не давате вода...ако не давате, когато започнете да давате ще е след 6м когато се почне захранването, а тогава е добре бебето да почне да пие от чаша...

не знам колко от вас са наясно, че метода на сокчетата е остарял и че вече не се дават, до навършване на годинка...така че и за тях няма да ви трябва...захранването се започва най-рано в 4м с пюрета и каши...в никакъв случай със сокове...

за спарването от еднократните гащи не се притеснявайте...в болниците матраците са покрити с кожени калъфи и това спарва много повече...още повече, че може би октомври вече е студено и в родилните отделения може да се отопляват и ....
аз съм раждала януари и държахме прозоцореца отворен, защото не се дишаше в стаята... 24 градуса, плюс кожените калъфи...сещайте се...

# 562
  • София
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРЯ НА МАМА КАНЕЛА!!!

ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ИВОН, ДА РАСТЕ ЩАСТЛИВО И БЕЗГРИЖНО, ДА БЪДЕ НА МАМА И ТАТИ ПРИНЦЕСАТА КРАСИВА!!!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, АНИ!!!

ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА, МНОГО ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ЛЕКО РАЖДАНЕ И ПРЕКРАСНО БЕБЧЕ НА ФИНАЛА! БЪДИ НАЙ-ДОБРАТА МАМА!!!

Днес ходих на лекция за къпане и повиване на бебета, но междувременни ни представиха и бебешката козметика SebaMed. Това, което ми направи най-силно впечатление беше, че тяхното кремче против подсичане на съдържа цинков оксид, за разлика от всички останали подобни кремчета. Обяснението беше, че това е крем за превантивна мярка преди да се подсече бебешката кожа, който трябва да се ползва след всяка смяна на памперса и реално точно за това се казва "против" подсичане, а не "за" подсечена кожа. Зачудих се, защото всички останали кремчета, които съм гледала (Бюбхен, Судокрем, Авент, Мустела, Бочко и т.н.) съдържат цинков оксид и всъщност те трябва да се ползват в продължение на няколко дни, само когато вече е подсечена кожата, защото цинка не бил полезен за постоянна употреба. Някоя от вас чувала ли е за това, какво мислите по въпроса и ползвали ли сте тази козметика?

За стерилизатора - не знам за вас, ама аз въпреки че смятам/искам да кърмя, пак сън си взела стерилизатор. Не знам колко месеца ще го ползвам, но колкото и да са - за 20/30 лв (колкото струват най-обикновените стерилизатори) си улеснявам живота, вместо да изварявам в специално купена за това тенджера, да чакам да загрее котлона, да чакам да заври водата, ..............това си е губене на време, лично за мен. Колкото и да не ползвам шишета, дори и само едно да е, пак ще имам някой биберон (може би), някоя залъгалка гумена, може би и помпа. За това аз съм  newsm10 newsm10 newsm10 за покупката на тази вещ, но не да давам луди пари.

Бельо за родилното - и на мен ми изглеждат запарващи тия еднократни гащи, за това мисля 4-5 чифта обикновени памучни да ползвам, а и все пак и вкъщи ще ми трябват.  Превръзки мисля нощни да си взема, а ако се наложи - предполагам и в аптеката на родилното има по-големи за родилки.

Памперси - питах доста приятелки и всички ми казват, че са ползвали първоначално на Памперс (зелени или бели пакети) и в последствие са ползвали и други марки. Аз също мисля на Памперс да взема първоначално и после да пробвам други.

Лорини, аз я гледах твоята кошарка доста отдавна на тази цена 99 лв, ама не знаех, че са включени сенника, комарника, активната гимнастика и люлеещия механизъм в тази цена.  newsm78 Единствено ме спря да я поръчам от сайт, това че при моделите на Мони (тази в Джъмбо е някаква друга измислена марка)  захващането на второто ниво по дългите страни е само на две места, а на мен ми се струва по-нестабилно така и някакси имам чувството, че може да провисне в средата. Моята се захваща на 4 места и така ми изглежда по-стабилно. Аз още от самото начало си търсех такъв модел с 4 захващания и за това реших тази да взема. При мен ще е за основно легло, няма да купуваме друго за сега и доста ги гледах тия кошари, докато реша коя точно да взема Peace Ама много ме кефят овчиците, обаче hahaha hahaha hahaha

Да ви кажа сега последната ицепка от родата на мъжа ми - вчера гледат кошарката, уж й се радват, макар че ми се чудят на акъла защо по дяволите не сме искали леглото на сестра му на мъжа ми (то е купувано преди 37 години #Crazy #Crazy #Crazy) и като казах, че трябва сега матрак да търсим и сестра му ми вика - "ама Весе, горе на тавана нали е моето бебешко легло, защо да давате пари за матрак като може да ползвате ДЮШЕЧЕТО от това легло[smilie=smile3556.gif] #Crazy Аз за себе си мога да гарантирам, че не съм го напикавала Shocked #Crazy, предполагам, че и брат  ми не е..." #Crazy Представяте ли си?!?!? Щях да падна от потрес направо!! Дюшечето отпреди 37 години, дето вътре сигурно само червеи няма! дажже не знам как й мина подобна мисъл през главата. Това някоя бабка да го каже-айде..., ама жена на 37 години със здрав разум и на всичкото отгоре с дъщеря си има проблем с алергиите вече 18 години и все някакви хапчета пие племенницата................не ми го побира главата hahaha Joy Joy Joy

Хайде лек ден от мен!!

# 563
Разбирам те напълно с това креватче. Според мен трябва тези неща трябва да си се купят новички, а не употребявани от някой преди 30 години. И за какво ги пазят, ето за такива случаи

# 564
Щастлива жена , относно изцепката на  родата на мъжът доста странна реакция и аз се чудя с какъв акъл ти е предложила старото легло и още повече дюшека му. Има всякакви хора, но нормалната реакция е да се зарадваш.
Честит рожден ден на Анни bdbaloni
Тези два дена са ми много натоварени на работа хем се чувствам добре като работя, но вечерта съм като пребито куче.
Гледам че пишете за еднократните гащи , аз  по скоро смятам да си купя безшевни бикини и да не са много изрязани за да не дразнят на операцията.
Предният път и сега смятам да ползвам памперс доволна съм и не ми се сториха по скъпи от другите. Още нещо щях да пиша когато сетя ще се включа пак.

# 565
Момичета, благодаря за съветите. Аз отдавна се внедрих в местните форуми - хем езика уча, хем разни други ценни неща си проучвам. Но пазарът наистина е много стеснен и предлагането е крайно ограничено. Мисля си, че повечето жени отскачат до Сърбия или Хърватска за тези по-едри покупки, защото пък на наличното цените са направо абсурдни, а избор никакъв. С други думи - проблемът е в липсата на конкуренция.
Аз все пак мисля, че реших основният въпрос с количката. Нали първоначално иках Пуки на Чиполино, но се оказа, че последните модели са много тежки, та се прехвърлих на Кенгуру. Две-три мои близки са ползвали тази марка и имаха много добри отзиви по отношение на здравина, функционалност и маневреност. Там обаче проблемът беше с дизайна на най-новия модел на Даяна - едни умрели цветове и тъпи шарки. Та днес като порових намерих модела от 2010 в няколко интернет магазина и воала - попаднах на нещо, което ми грабна окото - хем свежо, хем по-момичешко, а и на това отгоре с половин кило по-леко от най-новите модели. Така че вече я поръчах. Имаше опция и до Босна да я доставят, но няма смисъл да даваме сега толкова пари - майка и татко като идват октомври за раждането, ще я докарат. Междувременно може и у тях да се измирисва.
Ето това е моят избор:
http://www.slunce-bg.com/productv/24/cangaroo-dayana-new.html

# 566
Щастлива жена направо ме разби твоята история, честно  doh  #Crazy #Crazy тези хора сериозно ли говорят и изобщо чуват ли се какво говорят!!! Чак не мога да повярвам  Mr. Green Аз ако бях със сигурност щях да умра от смях и ако ме питат защо, щях да кажа, че се смея на шегата  smile3532 Извинявам се, ако съм обидила някой, но наистина не мислех, че някой може да си помисли такова нещо  Hug

# 567
  • София
Рали, аз оценявам загрижеността на близките ми, но забравих да вметна предисторията, че зълва ми не е гледала детето си в това легло, те с мъжа й също не са го искали. Искали са ново да си купят и не са го взели, а сега на мен ми го предлагат. Още повече, че те за леглото казаха преди доста време (то не само тя е спала в него,а и мъжа ми след нея, така че не е подарък, а просто наследство) да не купуваме ново, а това да ползваме, но мъжа ми каза, че иска ново да си вземем и не иска бебето да спи в легло на 37 години. Та за това й се чудя на изцепката newsm78 Аз, естествено не й казах директно, че няма да го вземем дюшечето, а само, че първо ще го видим и може би няма да стане размера Wink

# 568
Е, мен най ми хареса как гарантира, че не го е напикавала  Laughing
Добре, че си си купила кошарка  newsm10

А lorini, това бебе ако примерно само реве дори когато е нахранено (питам, защото съм виждала), а е будно и не заспива, тогава пак ли гърда? То нали пак ще засуче и пак ще почне да яде? Поне така си го представям, знам ли...
А това за водата, наистина не знаех, че чак след 6 месец. Мен ми се струва адски много. Разбирам идеята, и че докато се храни само с кърма, един вид няма нужда от вода, но чак пък никаква...Дори лъжичка от време на време...Около мен няма нито една позната, която да се е похвалила, че 6месеното й бебе държи чаша. Може би не знаят, че трябва да ги привикнат..То чаша ли имаш предвид или примерно някаква мъничка пластмасова чашка, защото бебето как ще държи цяла чаша, пък ще я надигне, ще отпие без да се залее?

За сокчетата поне знам.
Мен все ме е срам, че задавам тъпи въпроси, ама ако пък не питам, няма как да разбера.Все пак майка ми ме е отгледала преди доста време и съм сигурна, че ще имаме различия по разни въпроси, та...няма как да питам нея.

# 569
Бебето на една приятелка е вече на три месеца и за този период нито веднъж не е пило вод - единствено и само кърма. Аз също не искам да му давам вода, все пак в кърмата си има всичко, от което бебчо са нуждае. Моята приятелка и биберон не й дава и така като се разплаче знае, че е гладно. Другия плач вече е от колики или от друго неразположение, при което не мисля, че бибата ще помогне.  Simple Smile
И на мен обаче ми стана малко странно, как така да науча бебето да пие от чаша след 6-ти месец  newsm78 Може би става въпрос аз да му давам от чашата, защото със сигурност не си представям да може само да я държи  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт