Отговори
# 60
Момичета приемам предложения за следващата ни тема. Моля, изпращайте ми на лично съобщение вашето предложение. Желая ви приятен ден.

# 61
Здравейте и от мен.Искам да ви попитам дали имате някакви изблици на плач,защото аз през цялата бременност и все още си имам такива,от най-малкото се разчувствам било то филм или нещо друго,да не говорим пък, когато се сдърпаме с мъжа ми,както преди малко.Чуваствам се гадно,че така тормозя и него като ме гледа как плача,а и малкия в мен също  .  cry

# 62
  • София
Прекрасна нова темичка:)  smile3525

Как сте мамчета? Аз съм добре - почивам си вкъщи и си мисля какво имам да свърша, ама нещо не се решавам откъде да започна newsm78 newsm78 Не знам за вас, ама май започва да ме обзема едно такова чувство, че имам много работа да свърша, а няма  да успея на време. Същевременно си мисля, че имам още доста време и честно казано малко като че ли започвам да се обърквам. Имаме да купим кошара, матрак, спално бельо и разни дреболийки за бебето. Трябва да изпера и изгладя дрешките за бебчо, ама все си мисля, че още е рано за това? Вие как мислите? Препоръчайте ми бебешки прах за пране,  мислех си за Тео бебе, но има толкова видове, че се обърквам. Омекотител трябва ли да слагам? На колко градуса да ги пера? Мислех си на 40, ама да не би да трябва на 30?? newsm78 newsm78

Имам и още един въпрос - тези бархетни и тензухени пелени, които се ползват като подложки върху чаршаф, повивалник, хавлия, количка и т.н.  откъде да ги купувам. За сега видях само на пакети 2+2 бр от двата вида, ама дали не продават и отделно? Какви ми трябват повече бархени или тензухени? Кои за какво ползвате? Хич не съм наясно Blush Blush

Помпа за кърма - някой беше питал дали ще купуваме предварително. Аз мисля да си поръчам ето тази: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3822&cat=16 Като ходих на лекция за кърменето, жената каза, че почти сигурно ще трябва да се до/изцеждаме. Дори още в родилното, колкото и малко да е останало, след нахранване на бебето, да го изцедим, за да стимулираме произвеждането на нова кърма.  Не знам как става изцеждането на ръка, но моя позната до сега не се е похвалила да е било лесно или безболезнено и честно казано за 20 лв мисля да не си го причинявам. Това си е мое мнение, но аз все си мисля, че с времето нещата се променят и се въвеждат нови неща за улеснение. Да, има и много излишни, но всеки сам си преценява Peace

Какви еднократни пелени мислите да ползвате? Повечето ми познати ми препоръчват Памперс, по-рядко Пуфис, но още съм чуденка. Моля споделете вашето мнение smile3525

# 63
Deni Duch Май си ми комшийка Simple Smile Ако е така препоръчвам ти за педиатър Поповска. -има много хора но съм доволна
За помпата за кърма аз ползвах активно 8 месеца и мога да кажа, че  е много важно каква е - горещо препоръчвам тази на Авент-това за купените -иначе най-добрата помпа е бебчо  Peace

За пелените-продават се комплекти пелени.

Аз още доктор за раждането не съм избрала Sad , само се уговорих с една акушерка  която ми препоръчаха-според нея няма смисъл да се договарям извънредно и с доктор, ама аз не съм сигурна.........................

Педиатър имам от баткото- само трябва да я уведомя, че ще си има още един пациент в скоро време  Joy

На малкият дрехите винаги съм ги прала с Тео бебе и на 30%  Wink

# 64
  • София
Щастлива жена, моята пералня има програма за бебешки дрехи и се включва автоматично (т.е., не иска да избирам градуси и обороти), но предполагам, че 40 градуса е много. Може би на етикета на дрешките пише  newsm78
Ватираното одеялце на кучето (то е за човешки бебета  Mr. Green) съм го прала и на 40 градуса, нищо му няма  Simple Smile

# 65
 Flutter за педиатрите - ще запишем бебчо при нашата лекарка, която е педиатър, но и аз и мъжът ми сме при нея. Въпреки, че ни е далече - практикува в Бистрица, а ние живеем в Гоце Делчев, просто е прекрасен лекар - много внимателна и добър диагностик. Ако някой и е по-близо до района, препоръчвам с три ръце - д-р София Паскова.

Щастлива жена, аз също съм леко объркана с времето - хем до октомври има време, хем ми се иска всичко да сме свършили вчера... newsm78
А за памперсите- мисля да пробвам какво ще понася бебчо като се роди - ще започна с Пуфис, но ако имаме проблеми с тях мисля да мина на Памперс и после на Молфикс. Просто има дечица, които не понасят определени марки - не знам от материята ли зависи или от нещо друго, но на познати малката се обрива, когато й сложат Памперс, въпреки, че са малко по-скъпи, а с Молфикс и Пусфис няма такъв проблем...Та това ще го мислим в действие...  Flutter

Вие усещате ли вече как им отеснява на бебчовците, на мен ми се струва, че нашата девойка вече по-трудно прави маневри - някак по-кратки са движенията, защото се запира тук - там  Crazy

# 66
Момичета, искам да ви се оплача от денонощния екип за приемане на пациенти в Майчин дом (гр. София)!!!
На 11.08 следобяд ми беше сватбата .... Много добре изкарахме ... танци, ритуали и всичко останало ... разбира се невероятна умора на следващия ден. Около 16-17 часа на 12 ти почувствах невероятна тежест в долната част на коремчето и по целите крака. Легнах си, но не ми мина и около 22:30 повърнах солидно количество. Свекърва ми много се уплаши и реши да ме води на лекар и къде къде ... решихме в Майчин дом (нали си е специализирана АГ - болница). Като стигнахме там и разказахме за какво става на въпрос, реакцията на дежурния беше "и за това дойдохте в болницата" ...... направо останах без думи. Добре, че мъжът ми и свекърите бяха с мен, та се скараха с лекаря и му казаха, че за него (човек, който е уж компетентен) може да не е важен случай, но ние сме притеснени и те не са единствената АГ болница в града.
В крайна сметка ме прегледа на ехограф, не ми взе пари и се държа добре, но ми изписа хапчета за повръщане, на чиято листовка пише, че не се препоръчват за бременни. Много съм разочарована от отношението ... все пак наистина не е нещо кои знае какво, но при положение, че съм на 20 год. и не знам какво се случва, най-малкото може без да се прави на интересен да ме прегледа и да каже, че е нормално .... част от работата му е да успокои пациентите си.
Жалко, че се бях насочила да раждам именно там ... кракът ми повече няма да стъпи в тази болница!!!
П.С. охранителите на болницата са казали на свекър ми докато са ме преглеждали да не идваме повече там за спешни случаи, а някъде другаде да ходим, защото там ги претупвали.

Съжалявам за дългите обяснения, но ми се струва добре да го знаете ... не се знае какво може да се случи ... най-вероятно не всички в тази болница са такива, но и един лекар може да развали името.

# 67
  • София
mimeto_slavova - много съжалявам за преживяното, дано до края всичко да  наред. Аз се разочаровах от Майчин дом още Януари когато оперираха сестра ми по спешност от спукана киста с кръв в корема. отношението на докторите беше ужасно - толкова нелюбезно, че няма на къде.... #Cussing out #Cussing out

Mimi_leo , благодаря, аз съм виждала комплекти, ама само такива 2 бархетни + 2 тензухени. Чудех се дали няма по-големи "разфасовки"? Къде да ги търся? Какви ми трябват повече бархетни или тензухени?

За прането - сега като се замисля, май 40 градуса наистина са много, по-добре на 30 да взема да ги пера, ама не е ли рано още? Някой ползвал ли е от онези цветоулавящите кърпички, можете ли да ми препоръчате някакви, че мисля да си купя такива за всеки случай?

# 68
И на мен вече ми се иска да почна с прането, обаче от друга страна си мисля да не се напрашат, докато дойде време за ползване. Това за по-големите неща като столче за кола, люлка и активна гимнастика де. Но пък сега е още топло и лесно ще изсъхнат, а октомври може и да се случи дъждовен. И за дрехите, ако отсега ги изпера, няма ли да трябва после пак да ги пера. И аз съм в чуденка. И за праха също се чудя. Ами ако всичко изпера с един прах, а бебето не го понася? И ей такива въпроси ми се въртят из главата?

# 69
  • Пловдив
Здравейте и от мен.Искам да ви попитам дали имате някакви изблици на плач,защото аз през цялата бременност и все още си имам такива,от най-малкото се разчувствам било то филм или нещо друго,да не говорим пък, когато се сдърпаме с мъжа ми,както преди малко.Чуваствам се гадно,че така тормозя и него като ме гледа как плача,а и малкия в мен също  .  cry
Аз съм същата мила.... Cry даже сега ми е един такъв пиков момент...мога да плача по цял ден като малко дете...ей така ...общо взето без особена причина...Аз съм на принципа - по-добре да си поплача ...отколкото да се опитвам да се сдържам... Rolling Eyes
Щастлива жена smile3501  Много точно и ясно си задала въпросите...мен също сега много ме вълнуват тези неща Mr. Green Спестила си ми доста обяснения...че аз не съм така точна и ясна...дано повече мамчета споделят мнения и опит...

Относно педиатрите...знаете ли до кога имаме време за избор на такъв...каква е процедурата..някаква документация има ли и пр......иии..знаете ли дали задължително идват на дом. посещение при новороденото...или всеки лекар процедира различно...или пък трябва лична уговорка...

# 70
Мамчета, много сте активни напоследък, не мога да изчета всичко  newsm78. Записвам се за новата тема  Simple Smile

# 71
Момичета, искам да ви се оплача от денонощния екип за приемане на пациенти в Майчин дом (гр. София)!!!

Мими, важното е, че всичко е наред. Не го мисли този лекар, винаги е имало и ще има такива, на които работата им е като досадно задължение. И на тях може всичко да им е ясно и да им се струва елементарно, но за нас, които за пръв път ни се случва да сме бременни, а и както и не сме учили акушерство, нещата ни се струват важни и притеснителни, дори и най-малките болежки. Така че добре, че сте отишли, поне си се успокоила, че всичко е наред.

# 72

И аз съм много емоционална напоследък- ту ми се плаче, ту се вълнувам до сърцебиене, ту ме е страх, че няма да се справя, ту ми е мъчно за някои неща (например, че съм далеч от майка ми, която толкова се вълнува и иска да пипне коремчето докато ритка....)
Но всичко това е съвсем нормално, пред вид хормоните, които бушуват и страховете, които ни завладяват с приближаването на срещата с бебчетата  Crazy

Dafina_Manushkina не си го слагай толкова на сърце, защото мъжът ти със сигурност те разбира и подкрепя на 100%, занейки през какъв период преминава психиката и физиката на една майка, която очаква рожбата си  Peace Не се обвинявай за нищо, защото така ще ти се доплаче още повече, мислейки, че си виновна за неща, които не зависят от теб  Naughty

Мисли за хубавите неща, които ти предстоят и не позволявай на дреболии да те изкарат от равновесие  Hug

# 73
mimeto_slavova леле, надявам се, че сте добре...иначе съм забелязала, че в майчин дом има специалисти, моята гинеколожка е работила там преди и съм много доволна от нея, никъде няма гаранция, че няма да се отнесат така, не си го слагай, ходи където се чувстваш добре

аз мисля да ги изпера на ръка май дрешките

помпа си взех на бертони за 20лв ръчна, мисля че ще свърши работа поне в началото, после дано не ми трябва

за тоновете на различните места имат различна практика, по прицип на две седмици 8мия, а 9тия всяка седмица

не съм си избрала доктор за раждането, ама страх не страх ще си избера тия седмици, че да имаме време да се поопознаем

# 74
  • Пловдив
mimeto_slavova  успокой се...важното е ,че всичко с теб и бебче е наред...аз напълно те разбирам... в началото като забременях  направо ме побъркаха  тъпите доктори....и джи-пито и АГ-то ми се държаха толкова надменно и студено..и незаинтересовано..нищо не ми обясняваха...чак ми се скараха , че съм отишла на лекар много рано...а аз бях толкова стресирана и напрегната...постоянно ме разплакваха...после не ми даваха болничен...а аз имах тежко начало на бременността...
Та така.....накрая им теглих едни майни...и си намерих друг АГ за ЖК-то....та те съветвам да не им се връзваш много...те много лекари вече са такива дебили....

Общи условия

Активация на акаунт