Отговори
# 75
  • София
Мимето, много съжалявам, че ти се е наложило да минеш през всичко това  Hug

Ето след такива случки се убеждавам, какъв късмет имам с моите доктори  Peace

А сега да ви развеселя. Като легна вечерта, юнакът започва да буйства. Тъкмо да кажа на съпруга ми да си сложи ръката на корема и да го усети, и той се кротва. Нещо му има страх  Mr. Green

Вие вече за пране на дрешки мислите, а ние още си нямаме абсолютно нищо  Tired Между другото, при нас има един магазин за детски стоки/храни/препарати, човекът каза, че ще ми даде един чудесен препарат за дрешки, само че не обърнах внимание за какво ми говори, а сега са на море и магазинът не работи Thinking

# 76
  • София
Относно педиатрите...знаете ли до кога имаме време за избор на такъв...каква е процедурата..някаква документация има ли и пр......иии..знаете ли дали задължително идват на дом. посещение при новороденото...или всеки лекар процедира различно...или пък трябва лична уговорка...

И аз това искам да попитам.

Мими, за съжаление по голяма част от държавните болници е така. Не че няма и там много свестни лекари, но всичко е до късмет на кой ще попаднеш да е на смяна. Важното е, че всичко е наред  Hug

За дрешките, аз пък все си мислех, че повечето би трябвало да могат да се перат на 60 градуса за по-добра дезинфекция, особено ако са от чист памук, ама като гледам на етикетите на тези, които засега съм купила, на всичките пише 40.

Помпа за кърма вече си купих на Авент, бяха в промоция в Айко по 49лв., мисля че все още са, надявам се да я ползвам. От няколко скоро раждали приятелки отзивите за Авент са най-добри и като я видях на тази цена реших да се възползвам.

На запис на тонове ще ходя скоро, казаха ми да дойда в 32 седмица. Ама ще видим къде и на колко често ще ходя на запис, че при мен стана сложно, следя се на две места, на едното си ходя от началото, но там няма раждане, а на второто от миналия месец и там мисля да раждам. Поне докторите на двете места си се знаят помежду си и знаят, че ходя и на двете места  hahaha

# 77
Здравейте и от мен.Искам да ви попитам дали имате някакви изблици на плач,защото аз през цялата бременност и все още си имам такива,от най-малкото се разчувствам било то филм или нещо друго,да не говорим пък, когато се сдърпаме с мъжа ми,както преди малко.Чуваствам се гадно,че така тормозя и него като ме гледа как плача,а и малкия в мен също  .  cry
Хормони, какво да ни правиш Simple Smile
Нормално е от хормоните да имаш променливо настроение. Аз за сега се държа, а ма и аз си имам моите моменти. като чета септемврийските мами, май с доближаването на термина, тази сълзливост се повишава ...

# 78
За изблиците на плач, рядко ми се случва и то най-вече когато гледам бебе да се ражда, или нещо в тази връзка.
Но нещо друго ми се появи като чувство, което не съм имала досега. Само като погледна кръв или някой да се е наранил или като ми взимат кръв, такива тръпки ме побиват, чак в петите ме удря. И досега си мислех, че съм с много висок праг на болка и че няма да имам проблем с раждането. А то какво, откакто съм бременна и само да се порежа нещо и направо цялото ми тяло реагира все едно всеки момент ще колабирам. Дано на самото раждане събера сили и превъзмогна тази нелепа моя реакция.

# 79
Мами, относно прането, не е важно на колко градуса перете дрешките, важно е ГЛАДЕНЕТО после, но все пак не се вманиачавайте бебто да е стерилно и всичко свързано с него! 

# 80
Здравейте момичета,

не съм писала много отдавна /а не съм била и много редовна с писането, но пък чета всеки ден/. Много нови неща ми се случват и не съм имала време да пиша - местене, дълги полети, сватба. Та така и не сме купили нищо за малчец още, но тази седмица ще обикаляме и дано успеем с всичко.

mvsh, аз съм от Добрич, но от 2 месеца се следя в Майчин Дом-Варна и мисля да раждам там, но не съм избрала още при кого. А се следя при Анна Атанасова.

Момичета, имам въпрос за раждащите нормално - вие ходили ли сте на училище за родители и знаете ли какви са техниките на дишане и напъване, струва ми се, че ще си дойде от само себе си, а и акушерките са там, но знам ли, ако не се окаже така както го мисля. Вие какво мислите?

# 81
  • София
Здравейте,

Аз пак де се включе днес.

За помпата - не мога да не препоръчам горещо  Medela Swing - изкара моето едногодишно кърмене, а след това и на две приятелки. Електрическа е, могат да се подменят частите, които имат допир с млякото, аз сега си взех нови за около 30 лв. В болницата (в "Щерев") при предичното ми раждане ми бяха дали ръчна Авент - не знам кое ме болеше повече след нейната употреба - гърдите или ръцете....ужасно е уморително и е много трудно да се регулира силата на изстискване, а тя има значение. Та ако имате от кого да вземете или можете да си позволите - силно препоръчвам. Аз съм с малък бюст (чашка B и не се уголеми нито преди, нито сега), но първия месец на бебето се изцеждах почти всяка нощ, а след това пак при нужда да изляза и мога да кажа, че помпата ми беше много добра инвестиция.

За праха за пране - щерката направи алергия като беше на 6 месеца и след обикаляне по сумати специалисти, една алерголожка педиатърка от ИСУЛ ни каза да вземем Sano Maxima Sensitve - от тогава до сега повече не се е изривала. Вярно, не пере петната от храна ама първо минавам с Ariel и после отново препирам със Сано, за да избегнем проблеми.

# 82
Да се включа и аз за прането,мисля че още е много рано,майка ми държи тя да изпере дрешките за пръв път и то на ръка Thinking,аз си мислех в пералнята да ги пусна на 30-40 градуса,толкова пише и на етикетите.Аз нали в събота накупих няколко гащеризона и като ги сравних с гащеризончето за изписване,ми те са огромни та сега се чудя дали да не взема 3-4 по-мънички Rolling Eyes.За емоциите,да ви кажа преди бях по-лабилна,сега почти нищо не може да ме разстрои Whistling.За педиатрите и аз съм в чуденка,че при нас такова животно няма и най-близо би ми било в Младост или Дружба Confused

# 83
  • София
Gaja, от кой прах се обрина детето ти?

# 84
В първата ми бременност ревах като магарица, за щяло и нещяло, понякога без причина. Важното е да имаш човек до теб да те успокоява. Това хормоните са гадна работа. Сега направо ми е чудно, колко по-спокойна съм. Непукизъм тоталмонт Simple Smile Явно всичко зависи от хормоналния баланс.

Заради точно това, описано от Мимето отношение в държавните болници, за което с почуда, недоумение и негодувание научих от близки и познати наскоро раждали, вместо да имам сватба, ще раждам платено. Все още не съм го преодоляла психически. Още оплаквам всички здравни вноски, които някога съм внасяла.

След челния ми сблъсък със здравната система по време на тази ми бременност, реших да се застраховам здравно в частна компания. И познайте - от Дженерали ми отговориха, че физически лица нямали политика да застраховат, а отделно - бременни, инвалиди, пенсионери и деца не взимали. Егаси държавата. Но мога да ги разбера - с тая проядена здравна система явно не им излиза сметката. Не съм търсила повече. Явно ще го караме на билкари, баячки и чакърджии до второ пришествие.

Reneta_87 не съм ходила на курсове, но се надявам да ми е второ нормално раждане. Попрочитам тук там и гледам филмчета в нета - това ще ми е подготовката.

Да добавя и за прането. Преди 12 години като си раждах щерката перяхме всичко на ръка със сапун Каро за бръснене в началото, после с обикновен бебешки сапун и така до 6-7 месечна възраст. Въпреки това тя разви бебешки дерматит, неясно от какво. Но до ден днешен се обрива особено където се е изпотила. Този път майка ми е взела Тео бебе с омекотител, та ще се пробваме. Ако има проблем ще търсим решение.

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 15:14 от Deni Duch

# 85
Здравейте...да се включа и аз.....
за прането - преди седмица изпрах и изгладих дрехите на бебчо, както и си приготвям багажа за родилното и дрехите за бебето. След като ги изпрах на 40 градуса и изгладих ги прибрах на местата, където ще стоят. Предния път пак така ги бях подготвила от рано.
за покупките - ще ползвам всичко от баткото като ще купя само сгъваема кошарка с матраче и чаршафи. Също така си купих нещата, нужни за болницата и останаха само памперси 1-ви номер да взема като смятам пак да са на белия памперс в началото, тъй като се водят противоалергични, а после да мина на други.
за помпата - имам на Авент-става ползвах я в началото, а после като ми тръгна кърмата се цедях на ръка и прибирах във фризера 1-во в специалните торбички, а после в шишенцата от изворната вода, която купувахме за чайчетата.
стирилизатора за микровълнова съм го ползвала 6-7 месеца, а после без да стерилизирам, както и бебешкото веро-до 1год. на детето изразходих 2бр. Бочко.
прах за пране - на Тео бебе повечето случай, без да съм ползвала омекотител никога - става, но петната винаги съм ги третирала с Перилис - лилавото пате за петна и ми се е изпирало всичко - даже съм повече доволна от това на Вениш пък и е много по-удобно шишето, че си има дозаторче.

# 86
  • София

Тео бебе. След него минахме през най-разнообразни и обривите не спираха - само по покритие части на тялото, близо месец обикаляхме по доктори, докато стигнаме до Сано. Не казвам, че е най-добър, но при нас беше оптималното решение.

# 87
Относно педиатрите...знаете ли до кога имаме време за избор на такъв...каква е процедурата..някаква документация има ли и пр......иии..знаете ли дали задължително идват на дом. посещение при новороденото...или всеки лекар процедира различно...или пък трябва лична уговорка...

И аз това искам да попитам.

Аз като избирах педиатър преди две години отидох при жената, питах я ще ни приеме ли (естествено, че щяла, та те отчаяно търсят пациенти), никакви документи не съм попълвала или носила. Като се роди малкия, в деня след изписването (може и същия ден де) мъжът ми отиде да я вземе и я доведе в къщи. Прегледа го, попълвахме някакви формуляри, тя ме разпитва за семейни разни обременености и подобни. След това я върнахме до тях. Пари не сме плащали, по принцип е безплатно това посещение, но от много места съм чувала, че някои лекари искали по 20-30лв за прегледа. Но най-добре е да се говори с лекаря, след като се спрете на определен такъв. Кой знае, може да е различно по другите места.  

# 88
За праха, аз взех Тео Бебе, защото най-масово майчетата него използват, но най-добре ще знаем когато бебчетата се появят, също и за памперсите, чувала съм за оплаквания и от Памперс, всяко бебе е различно.

Deni Duch, аз смятам да съм с епидурал, и малко се притеснявам дали ще се справя  без помощ.

# 89
  • София

Тео бебе. След него минахме през най-разнообразни и обривите не спираха - само по покритие части на тялото, близо месец обикаляхме по доктори, докато стигнаме до Сано. Не казвам, че е най-добър, но при нас беше оптималното решение.

Аз също ползвам предимно "Сано" (и "Медикс" за някои повърхности) и съм страшно доволна от тази марка  Peace Този прах, за който говориш, не е специално бебешки, нали? Или има и такъв? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт