Отговори
# 585
Леле мацки, влизам да се запиша след едноседмично отсъствие и вече сте на 39-та страница...ужас..едва ли ще успея всичко да прочета, но ще прочета по-важните неща утре да се включа и аз  Simple Smile

# 586
  • София
Абе хора, къде ги видяхте тези кошове за новоредно с размери по 50-60см  newsm78 Най-вероятно това са били размерите на количката, а не на самия кош, най-големите са с вътрешни размери по около 40 на 80, нашият е 37х80 и си е направо огромен, мъж ми се бъзика, че даже вече няма нужда да бързаме за легло и може да си спи там доста време  Joy. Разликите във външните размери идват най-вече от самата рама и особено от разстоянието между гумите, и по осите, и по дължина, а оттам и невъзможността някои модели да се натикат в асансьора без да се сгъват, разглабят и т.н. А Sprint Plus-а хич не е лоша, огледах я на живо, много е лекичка Peace Само да кажа, че и тя е от малко по-ниските модели, ще е по-удобна за мами с ръст под 170, също няма и обръщане на летния кош с лице към майката. Размерът на кошчето й за новородено е 33х72 (гледам го от каталогчето на baby design, дадоха ми в магазина), но това не е малко, съвсем ок си е за бебче на няколко месеца.
Днес дойде нашата количка и в общи линии съм много доволна от избора, единствено ме разочарова липсата на отвор за вентилация на сенника на коша за новородено(а пишеше, че има), иначе на сенника на летния кош си има, но не е болка за умиране, зимата и без това надали щеше да се ползва особено.

За хълцането, напоследък почти всеки ден се случва да я усещам, понякога дори и по няколко пъти на ден. А иначе от няколко дни има някакви периоди, по около 10-15 мин мърда без прекъсване, с краката най-вече и все едно ми танцува в корема и изобщо не мирясва, направо започвам да се чудя това нормално ли е.

# 587
  До колкото помня такъв беше начина да задам въпрос към консултанти на ЛЛЛ. Ако греша, нека някой ме поправи.  Grinning

Едно въпросче имам. Разучавам кърменето на поискване и това под час. Възможно ли е по принцип да се започне с такова на поискване докато се нормализира потока на кърма, а и докато бебето засуче сериозно, а по-късно да се премине на кърмене под час? Как става прехода?
  Имам някакви притеснения свързани с кърменето на поискване- липсата на каквото и да било лично време ( от което си признавам - имам нужда), проблеми със съня на бебето вечер и изграждането на режима му за по-продължителен сън и т.н.
     Предполагам сте чували тези въпроси и са вече тривиални, но в същото време ми се иска и в първите седмици да дам на бебето максималното му нужно количество кърма чрез кърмене на поискване. Сега се опитвам да си изградя нещо като стратегия - приготвям тигана преди да съм хванала рибата  Laughing .

# 588
  • София
След първия-втория месец детето само си регулира храненето. Не си го представяйте нон стоп с гърдата в устата. Съветвам всички мами, които имат намерение да кърмят да отидат на лекция за кърмене. Много полезни неща се научават (засукване, режим, количества, цедене). Аз ходих и добре, че го направих  ooooh! Нещата, които аз знаех, бяха или погрешни, или не дотам точни...  newsm78

# 589
Добро утро мацки Hug Hug Hug
Много благодаря за милите пожелания. Heart Eyes

Аз искам да питам мислили сте вече за колани за прибиране на корема след раждане..........имам в предвид,че аз не помня с каката дали съм ползвала,но помня,че май ластичните гащи слагах newsm78,ама тогава си бях млада,а сега май ще ми се наложи да се постаря и с упражнения и с колан, за да прибера горе-долу месищата...........и понеже не съм наясно да питами  вас. Crazy

Относно бебешката козметика ми се иска на мустела да пробвам този път.
С Хриси ползвах бюбхен и чико,но сега съм се спряла на мустела..........вие впечатления имате ли за мустела  Crazy

# 590
Добро утро, милички тумбачета.

Честита принцеса на Канела - да е здрава, щастлива, да има прекрасно детство, а на мама - леко и бързо възстановяване   bouquet

Вчера бях на преглед - всичко е ок. Бебка вече е 2 кг и продължава да беснее с пълна сила  Laughing
Ще пускам изследвания и да видим как е анемията, че ми се струва от тези жеги, че хемоглобина е още една идея по-надолу.

За изписването - приготвила съм комплектче с боди къс ръкав, гащеризонче с дълъг, шапка и ръкавички, както и едно не много дебело одеало. Ако пък стане хладно - ще вземем дебело и ще сменя долното боди с такова с дълго ръкавче.
За еднократните гащи - предния път бях с такива и сега отново съм си купила. Не са ме запарвали, а съм с доста чувствителна кожа. Бяха голямо удобство.
Бебешка козметика - ползвали сме на А-Дерма, Себамед и Мустела. Сега отново това ще заредя.
ShySun - моя опит показа, че бебето само си установява режима на хранене. Аз започнах да храня на поискване от самото начало и много бързо бебешорка сама си влезе в режим хранене на два часа и половина. Вода съм предлагала, но тя отказваше и пропи на около 9-10м. Нощното кърмене окончателно го отказа сама на 3 м. Но всяко бебе си е индивидуално. Много се спори по темата трябва ли ние да им определяме режима или бебенцата сами да ни го показват. Всеки решава сам за себе си  Hug

# 591
Абе хора, къде ги видяхте тези кошове за новоредно с размери по 50-60см  newsm78 Най-вероятно това са били размерите на количката, а не на самия кош, най-големите са с вътрешни размери по около 40 на 80, нашият е 37х80 и си е направо огромен, мъж ми се бъзика, че даже вече няма нужда да бързаме за легло и може да си спи там доста време  Joy. Разликите във външните размери идват най-вече от самата рама и особено от разстоянието между гумите, и по осите, и по дължина, а оттам и невъзможността някои модели да се натикат в асансьора без да се сгъват, разглабят и т.н.

Става въпрос не за кошчето за новородено (то си е ОК при всички положения- бебчо ще е още малък).
Притеснява ме това, което е всесезонното, с чувалче за крачетата. Него го дават 36/80, което ми се вижда тясно за поотраснало вече бебе/детенце. А него ще го ползвам до 2-3 годинки и искам да е просторно и удобно дори за спане, защото живея в къща с дворче и искам примерно през лятото да си изкарам количката под сянката и докато си пием кафенцето, бебчо да си дреме на чист въздух  Heart Eyes

Права си, че 62 см са външните габарити на количката  Peace и става въпрос за Cangaroo Victoriа. Но при външни размери от 62см, все си мисля, че вътрешното пространство не е по-малко от 50см. Видях я на живо-доста просторна изглежда.
http://cangaroo-bg.com/?act=inside_product&product_id=217&file_id=5368 Ето на този сайт има и снимка с едно доста голямо детенце, седнало вътре, и пак количката си изглежда голяма около него  newsm78

# 592

Да не те излъжа ама аз днес май точно тази количка гледах със сестра ми в магазин Слънчо ( Бургас Меден Рудник)

Много благодаря за инфото  Peace Ще погледна и там, че май само в Меден Рудник не съм търсила   Laughing Прерових целия Бургас  иначе, ама без резултат Crazy

Още веднъж благодаря  Hug

# 593
  • София
Здравейте,
купихте ли си вече нещата , които ви трябват за болницата? На мен ми остана нощниците и не успявам да намеря магазин с нощници за родилки , имате ли идея къде продават такива?

Хубав и усмихнат ден Simple Smile

# 594
Добро утро и прекрасен ден ви желая  Heart Eyes

ShySun аз не съм от ЛЛЛ, а от НАПК, мисля, че за тях въпросите трябваше да са в червено и с големи букви да се пише че ги търсиш...мисля, че бяха предложили помощ, която ще е необходима след време тук, но мисля, че трябва да се види в другите отчетни за някакво инфо на първа страница и да се следва то...както и да е, двете организации подкрепяме майките, които иматт нужда от помощ при кърменето...та...

моята дъщера от втората си седмица спи в моето легло, кърмена е на поискване до 3,3г и то я отказах, заради кървенето което получих във втория месец...иначе кой знаеше...и си се будеше нощно време и тогава...не всяка нощ, не за дълго...
даже като бебе спеше повече...това особено с нощното хранене(защото си е хранене, не налагане и търсене на внимание) е относително...катерина към втория месец ми правеше едни паузи по 5-6часа, след това пак почна да си се буди...в 4м се научих да я кърмя легнала и без значение колко сучеше, аз си спях по цяла нощ...затова препоръчвам много спането с бебето в едно легло...
има майки, които спират нощното кърмене по препоръка на роднини и педиатри към края на първия месец и бебетата реват по цяла нощ...или се будят и си търсят нещо, дава им се вода, чайче те се успокояват за половин час и после пак...така кърмата намалява, заради намаления прием, и се налага дохранване...нощното кърмене е изключително важно...тогава в организма на майката се синтезира един хормон пролактин, който е отговорен за производството на кърма...и колкото повече го има, толкова повече кърма...Simple Smile
и mama_Smehorana го е казала, бебета сами си правят режим...даже има много лакоми, които си се хранят точно на три часа и не можеш да ги накараш да ядат по-често...

просто си представете как всичко ще е песен и се терзайте от сега...пък после ще помагам на всички вкупом...Simple SmileSimple SmileSimple Smile

lofeto къде ще раждаш, та и нощница ти искат...на повечето места нощниците са от тях...верно скъсани, раздърпани, ама защото ги стерилизират не дават да се носят други...

аз нищо не съм приготвила...даже и на лекарката, при която ще раждам не съм се обадила втори път, просто си знам че е рано и затова Simple Smile

# 595
Здравейте,

Относно кърменето надявам се този път да успея да кърмя успешно защото с каката не се получиха нещата много добре. Притеснява ме факта, че зърната ми не са много добре оформени макар, че навсякъде където чета не трябва да е проблем.Първия път кърмана ми тръгна много трудно макар, че родих нормално, а сега незнам при положение, че ще раждам секцио. Относно водата аз лично съм давала сега незнам ще се консултирам с лекарката и самото бебе ще си покаже.

# 596
lorini  мерси за бързия отговор, сигурна бях че не съм запомнила  нещо с  тези цветове и т.н., но май съвсем съм объркала нещата. Идеите ми са наистина да започна с кърмене на поискване, а ще видим как ще потръгне с нощното хранене. Надявам се наистина бебето да си изгради  само режим.., както е било при mama - Smehorana , тъй като съм против спането на бебето в леглото на родителите.
     Като гледам пак избързвам с въпросите и не трябва да се притеснявам за проблеми преди да са възникнали.
      Багажът за болницата  - в АГ Варна има списък, който уж трябва да се изпълни, историята познава и други случаи. Нещата от списъка за на стойност около 60 лв. Освен това сами си носим  нощници/пижами. Вече съм си купила две за кърмачки на PETKOV - българска фирма, симпатични щампи , 15-20 лв цена, половината от списъка съм го изпълнила с изключение на някои конци и клизмата ( просто аз съм от хората, които искат да са подготвени и за  трета световна  Laughing)

# 597
  • София
lofeto, на vienetta secret са много хубави  Peace Виждала съм ги на много места по нормалните магазини за спално бельо, ето за тези става въпрос:
http://conti-bg.com/cat/63/noshtnitsi-i-pizhami-za-bremenni-i-karmachki.html
Аз имам пижамата с къс ръкав понеже нощници нещо не понасям, но пижамките, за разлика от нощниците, ги намерих само в един магазин за дрехи за бременни.

ilyana.87, по около 60см обикновено е разстоянието между двете задни колела, на триколките например е още повече за да са стабилни, летния кош е горе-долу с ширина като зимния, все пак и двата влизат на една и съща рамка, просто няма как да имат 10см разлика  Peace Някоя само лятна количка може и да има по-широчка, но не ми се вярва да е с много, все пак нашите столове в кухнята ги мерих и са широки 42см и д-то ми се събира на тях идеално  Mr. Green (нали и аз бях луднала на тема размери на колички  Joy), т.е. за бебче 30 и няколко си е идеално  Peace

# 598
Привет  Flutter

В списъка на Тина Киркова (там ще раждам) също има нощница, а ме посъветваха да си взема 2 или 3. За момента съм си намерила само една подходяща с копчета. Ако някой знае къде в София има такива на нормални цени, моля ви да споделите. Peace
Тези които намирам по магазините с някакви копчета въобще са едни бабешки модели, в които мога да се омотам около 4 пъти, въпреки голямото тумбаче...  ooooh!
Пък и не ми се дават много пари, защото попринцип не нося нощници и ще послужат само за родилното, тоест за три дни...

Иначе и ние хълцукаме от 2-3 дни по активно по веднъж - два пъти на ден  Party

Прохладен ден на всички   bouquet

# 599
  • София
В Тина Киркова ще раждам , иначе видях ги тези на Мама Конти , но нещо с размерите ми е малко проблематично и ми се искаше да ги меря на живо.

Общи условия

Активация на акаунт