С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 497
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, а не мислите ли, че дори да сме сами, драмата няма да затихне само временно? Ок, ще заживеем сами, всичко ще се нареди, ще разредим ходенията и аз няма да се дразня толкова. В момента, в който се появи дете, обаче, нещата ще станат отново същите. Ако аз мога да си почистя, детето няма да може и знаейки това, няма да посмея да го оставя у тях. От това ще започнат и сръдните. По този повод идеята ми беше да предприема нещо сега, а да не отлагам. Защото го има и другото - как докато преди като живеехме там беше ок, а сега вече е мръсно и не е ок.
А, ако свекървата мисли снахата за мърлява и не иска да си хаби новите чаршафи ? Joy
Ох, извинете, ама не се стърпях Blush
А, ако беше чистофайница и супер домакиня и си позволяваше да коментира твоите хигиенни навици и кулинарните ти способности? Тогава? Пак тук - че не си пие кафето, а я е обзела мания... Whistling
Не мисля, че е възпитано да коментираш хигиената на човек, когото не познаваш!
Аз мисля, че и за този, който познаваш, също не е особено уместно, и то пред непознати, ама нейсе.  Grinning
Ако не във всеки пореден постинг, то поне през постинг ти се пише - говори  с мъжа. Ти говорила ли си по въпроса с него? Ако не си и тепърва ще го правиш, те съветвам внимателно да подбереш думите и доводите си, избягвай  цветните описания на мръсотията, иде реч за майка му и за дома, не само на майка му и баща му, а и негов...  

# 601
  • София
Ще говорите с мъжа си, Ивка, много ще говорите. И компромиси ще правите. Само това му е майката на щастливия дълъг брак/връзка. Нещата се напсават, ако има желание. С годините ще се научиш да си подбираш битките и да си улесняваш живота. Но, прости ми, за сега звучиш като разглезено момиченце, което не е получило бонбон и от свекървата. Прекаленото обгрижване от родителите до стари години води до такива отклонения.

Свекърва си няма да я промениш, търси начин да се справиш по друг начин с мърлявата ситуация.

# 602
  • София
Ивка, ти така и не отговори на многото предложения за самостоятелна форма на съществуване на младото семейство.
Толкова ли е невъзможен тови вариант, който всъщност е най-логичният и възможно най-съхраняващият любовта и разбирателството в семейството като цяло, включително и като отношения с вашите майки, твоята и на твоят годеник.

Отделно, наивната вяра, че с твоята и на бебето поява ще настъпи грандиозна промяна и от затънал в мизерия коптор, домът на свекърва ти ще се превърне в замък, искрено ме учудва, освен, ако не разполагаш със златната рибка, която ще ти изпълни три желания.
Отделно половин свят живее в подобна форма на бит и ще продължи да живее, защото така са свикнали, така им харесва, така са възпитани и изобщо аз съм срещала много катунари подобни, които живеят в подобна мърсотия, но нито един не съм забелязала да си променя битовите и хигиенни навици, а ако случайно инвестирате две седмици в основно почистване, аз съм абсолютно убедена, че точно след още две къщата ще придобия точно същия вид, в който сте я заварили, поради простата причина, че жената така си е свикнала и така се чувства у дома си и уютно, колкото и да не ти се вярва.
И последно- не знам защо забравяш, че това е домът на свекърва ти и в крайна сметка както намери за уместно, така ще живее.
Ако желаеш да въвеждаш собствени правила, трябва да си в позицията на домакинята, господарката на дома. А ти не си домакинята, а само гост. При това не много възпитан.
Това последното е само констативно, а не обидно.

# 603
Ивка, ти така и не отговори на многото предложения за самостоятелна форма на съществуване на младото семейство.

Е как да не отговори! Отдавна каза ясно и категорично, че при два апартамента (нищо, че са с родители вътре Laughing) и вила, тя няма да се харчи за наем.

# 604
Добре де, сега можеш да кажеш на приятеля ти чисти. И като се роди детето, пак той да чисти. И проблемът е решен.
Добре де,как си го представяте по-точно?
Скъпи,много е мръсно у вас ,затова поизчисти малко ,ако искаш да вечерямв или спим там.
Твърдя ,че след повече от 10 г. не се притеснявам да говоря с половинката на всякакви теми,но това ми идва в повече. Ако питате какво бих казала аз: Мъжът ми знае какво харесвам и каво би ме подразнило. Затова щеше да ми помогне да си го направим уютно заедно за вечерите,в които сме там. Включително и да си купим НИЕ чаршафите,ако щете. Или да сготвим,под предлог ,че й помагаме. Съмнявам се ,че ще се разсърди от споделеното до тук.
П>С> За ТРЕТИ път се опитвам да публикувам Crazy

# 605
  • в здрача
А защо трябва да го оставяш у тях? Не съм си и помисляла да оставям детето си в свекърва ми само, а всяка седмица и ходехме на гости за по няколко часа да го види и да му се порадва. За това време ако го вземе на ръце, то е за няколко минути /докато беше бебе/, макар да нямам абсолютно никакъв проблем с нея, напротив разбираме се перфектно. Ще си носиш дрешки и постелки за детето, то е ясно, храната ти ще му я приготвяш, ще си носиш и/или миеш съдовете и това е най-естественото нещо на света и няма нищо общо с хигиената в дома, а е елементарна грижа за детето ти, която естествено си се пада на теб и баща му, освен ако не си фен на максимата, че никой не е длъжен да гледа внуците на бабите.
Когато детето само пожелае да остане при баба и дядо ще е достатъчно голямо за да може да се обслужва само и/или да и направи забележка, а и снахата няма шанс да промени свекървата, ама внучето е друга бира

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 8 нови отговора
Много сте бързи  Mr. Green

# 606
  • София
Включително и да си купим НИЕ чаршафите,ако щете. Или да сготвим,под предлог ,че й помагаме.

Ама тя пари в този дом не иска да внася, нито пък труд. Не разбрахте ли? Иска да го поддържат според нейните изисквания, за да може да прелитат, когато им е удобно, и след време да си тропосват бебето.  Crossing Arms

Ивка е новата СО звезда!   bouquet

# 607
  • София
Как да опазим Нероден Петко от мазните лапи на апартамента  Joy
Не мога да повярвам, че това продължава да се дъвче и е сериозен проблем, заплашващ крепката връзка на младите. (млади, млади, набори се оказаха)

# 608
  • София
Ивка, напълно ти разбирам терзанията. Както ти отговориха- няма да я промениш. И незнайно защо обаче, ти тръгваш отново натам. Защото..., ама как, когато и т.н.
Не знам защо, но някаква патологична обвързаност с родата долавям, само това не разбирам.

И аз съм се учудвала колко хора не приемат друга, освен подобна форма на семейно съществуване.

Е как да не отговори! Отдавна каза ясно и категорично, че при два апартамента (нищо, че са с родители вътре Laughing) и вила, тя няма да се харчи за наем.
Ами какво да кажа - успех Simple Smile
А, бай дъ уей под "вила" какво се разбира? Обичайно, селска къща без инфраструктура, наследена от баба и дядо. Нали така е модерно напоследък. Вместо "на село", да се казва "на вилата". И после- "на София".

# 609
  • София

Минава ни, но за мен няма смисъл да даваме излишни пари за квартири или ипотеки, а в същото време майка ми да живее сама в двуспален апартамент, който е основно ремонтиран и с всички удобства - и за нас, и за дете /само зимата, лятото си е на вилата/. Той малко се притеснява от майка ми, но тя никога и с нищо не е показвала, че не го приема, даже напротив. Според мен неговата майка го навива да не живеем у нас, защото едва ли не те ще останат без подкрепа, което няма как да стане. Все пак не отиваме в друг град, а на 2 км. в същия квартал, нито пък аз съм се опитвала да го отделя от семейството му.

Тези излишни пари ще ви спестят много нерви. Сега всеки дърпа на различна страна, няма да стане.
Ти не искаш да се отделиш от майка си, той от неговата. Така семейство не става.
Ти би ли давала половината си заплата да плащаш наеми, при условие, че имаш два апартамента и една къща? Освен това дърпането пак ще го има, защото баща му си върти таксито по цял ден и вкъщи се прибира да се наяде и да си легне, а майка му разчита за всичко на сина си. Майка ми също няма на кого да разчита и тя ще продължи да ни дърпа за апартамента и вилата. За спокойствието съм съгласна, но с тия 5000 лв на година, дадени за наеми, ще можем да направим куп други неща /включително и да помогнем на родителите му да си ремонтират жилището и да стане удобно, уютно и чисто/. Искането и дърпането от никоя страна няма да спрат, а пръскането на пари за чужди жилища, само ще утежни допълнително положението.
При мен има и елемент на сантименталност - от както към започнала работа, заделям постоянно пари и влагам в ремонти. Направила съм си жилището така, както искам, лишавала съм се от доста неща, за да имам това, което е сега. У тях не е пипнато последните 30 години, освен козметично боядисване. Е, хайде, кажете ми, няма ли да се дразня, че дори не е и чисто?

Тя, вашата, отсега е свършена, помни ми думата! не става от вас семейство, нито сте дорасли, нито сте подходящи един за друг! Инати на ниво 3-годишни сте, това сте вие с гаджето ти! Най-хубаво ще направите, ако се разделите и всеки да поеме по пътя си - ти при майка си с нов зет, той при неговата с нова снаха. Още малко трийсетака ще ударите, а сте като малките деца, и двамата егоисти на квадрат!

# 610
  • София
Добре де, сега можеш да кажеш на приятеля ти чисти. И като се роди детето, пак той да чисти. И проблемът е решен.
Скъпи,много е мръсно у вас ,затова поизчисти малко ,ако искаш да вечерямв или спим там.
Твърдя ,че след повече от 10 г. не се притеснявам да говоря с половинката на всякакви теми,но това ми идва в повече. Ако питате какво бих казала аз: Мъжът ми знае какво харесвам и каво би ме подразнило. Затова щеше да ми помогне да си го направим уютно заедно за вечерите,в които сме там. Включително и да си купим НИЕ чаршафите,ако щете. Или да сготвим,под предлог ,че й помагаме. Съмнявам се ,че ще се разсърди от споделеното до тук.

Зависи от човека. Дали чрез намек, дали директно, дали трети вариант... Но определено няма да му се счупят ръцете от чистене. Ако той не чисти, бих обвинила него за това.

# 611
  • София
Леле, аз това чак сега го видях. Мерси, Андариел.
Освен всичко, то имало и свекър в схемата.

# 612
Леле, аз това чак сега го видях. Мерси, Андариел.
Освен всичко, то имало и свекър в схемата.
Тя, ситуацията мътна и кървава.    Crazy

# 613

Зависи от човека. Дали чрез намек, дали директно, дали трети вариант... Но определено няма да му се счупят ръцете от чистене. Ако той не чисти, бих обвинила него за това.
Щот нейните иначе ще се счупят Whistling
Друго имах предвид аз,ама нейсе. Tired

# 614
Как да опазим Нероден Петко от мазните лапи на апартамента  Joy

Ох, точно за тази приказка се сетих и аз. Те още дом не свили, от пазвата на мама не са се пуснали, за нероден Петко се тръшкат.  Laughing

Още малко трийсетака ще ударите, а сте като малките деца, и двамата егоисти на квадрат!

Ааа, чакай сега, за него не се знае. Не сме чули неговата версия, а нейната е твърде субективна.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт