С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 503
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И изобщо не ви ли минава през ума да живеете отделно ?

И аз това си помислих. След като ти искаш да си живееш у вас, а той у тях, защо се мъчите?

Друго ми е по-интересно - след като майката е такава нечувана мърла, синът как е в това отношение?

# 526

Ай ся двустаен апартамент достатъчен за 3 човека +дете ???

двуспален каза Ивка- две спални , хол, кухня ....достатъчно е ..

# 527
Има някаква нормална степен на разхвърляност и незабърсан прах, но храна в клеясали чинии - не-е-е, моля ви Sick

Добре, де, съгласна съм, че ако си свикнал на по-чисто, една по-мърлява къща ще те дразни, но за близо година ходене там и бърчене на нос, не можа ли да ги премиеш пустите им чинии, че да не са клеясали?
Струва ми се нормално след вечеря в къщата на мъжа ми да предложа помощ в разтребването. И да измия 4 чинии, особено пък ако ме дразнят.
Същото е и за тоалетната. Малко препарат вечерта, на сутринта е измита.

Не е нужно основно чистене, само минимални корекции, за собствено спокойствие.
анджък де, и аз това искам да кажа, и аз измих банята веднъж в свеки, голям праз беее, егати дребнавостите

# 528
Хората са различни! Аз също няма да изчистя Simple Smile просто не правя неща които ме карат да ''стискам зъби'' и да се чуствам зле! Просто авторката трябва да седне и да си изясни нещата с гаджето и така да си решат проблема!

# 529
  • до най-прекрасния мъж
Нощна птица, не става въпрос за единичен случай - ако е така, слагам противогаза и чистя, но лошото е, че това ще трае точно няколко дни. Ако това ще е моят дом и нямам друга алтернатива /а аз имам/, ще се нагърбя да го направя. Само че тогава ще ме дразни, че аз чистя, а другите цапат. Имам чувството, че в този дом се е чакало да се появи снаха и тя да внесе ред в безпорядъка - като от времето на баба ми - идва снахата и всичко й се струпва на главата. Само че по онова време жената е била домакиня, а сега от нас се изисква освен всичко домакинско, да ходим на работа и равностойно да носим пари вкъщи.

# 530
едно дете на техните ли е мъжът ти ?

# 531
  • до най-прекрасния мъж
едно дете на техните ли е мъжът ти ?
Да, както и аз съм едно дете на майка ми.

# 532
Те не са те чакали за да им почистиш ,на тях не им пречи а живеят така .
Казваш ,че искаш да живеете у вас и толкова ,ходите един път седмично у техните затваряш си очите или пък я хващаш и двете почиствате основно , о не само двете включвате и мъжете .

# 533
те затова са толкова прилепени към него ...

# 534

Минава ни, но за мен няма смисъл да даваме излишни пари за квартири или ипотеки, а в същото време майка ми да живее сама в двуспален апартамент, който е основно ремонтиран и с всички удобства - и за нас, и за дете /само зимата, лятото си е на вилата/. Той малко се притеснява от майка ми, но тя никога и с нищо не е показвала, че не го приема, даже напротив. Според мен неговата майка го навива да не живеем у нас, защото едва ли не те ще останат без подкрепа, което няма как да стане. Все пак не отиваме в друг град, а на 2 км. в същия квартал, нито пък аз съм се опитвала да го отделя от семейството му.

Тези излишни пари ще ви спестят много нерви. Сега всеки дърпа на различна страна, няма да стане.
Ти не искаш да се отделиш от майка си, той от неговата. Така семейство не става.

# 535
  • София
Момиче (млада си, нали?  Grinning), пести си нервите! Щом се налага по някаква причина да живеете повече хора в една къща се опитайте да въведете обелкчения за общия бит. За да не се дразните за най-дребното нещо. А на по-късен етап ще се изясните и с мъжа ти. Почни да го обработваш нежно  luvbed, за да постигнеш това, което искаш.

# 536
  • до най-прекрасния мъж

Минава ни, но за мен няма смисъл да даваме излишни пари за квартири или ипотеки, а в същото време майка ми да живее сама в двуспален апартамент, който е основно ремонтиран и с всички удобства - и за нас, и за дете /само зимата, лятото си е на вилата/. Той малко се притеснява от майка ми, но тя никога и с нищо не е показвала, че не го приема, даже напротив. Според мен неговата майка го навива да не живеем у нас, защото едва ли не те ще останат без подкрепа, което няма как да стане. Все пак не отиваме в друг град, а на 2 км. в същия квартал, нито пък аз съм се опитвала да го отделя от семейството му.

Тези излишни пари ще ви спестят много нерви. Сега всеки дърпа на различна страна, няма да стане.
Ти не искаш да се отделиш от майка си, той от неговата. Така семейство не става.
Ти би ли давала половината си заплата да плащаш наеми, при условие, че имаш два апартамента и една къща? Освен това дърпането пак ще го има, защото баща му си върти таксито по цял ден и вкъщи се прибира да се наяде и да си легне, а майка му разчита за всичко на сина си. Майка ми също няма на кого да разчита и тя ще продължи да ни дърпа за апартамента и вилата. За спокойствието съм съгласна, но с тия 5000 лв на година, дадени за наеми, ще можем да направим куп други неща /включително и да помогнем на родителите му да си ремонтират жилището и да стане удобно, уютно и чисто/. Искането и дърпането от никоя страна няма да спрат, а пръскането на пари за чужди жилища, само ще утежни допълнително положението.
При мен има и елемент на сантименталност - от както към започнала работа, заделям постоянно пари и влагам в ремонти. Направила съм си жилището така, както искам, лишавала съм се от доста неща, за да имам това, което е сега. У тях не е пипнато последните 30 години, освен козметично боядисване. Е, хайде, кажете ми, няма ли да се дразня, че дори не е и чисто?

# 537
Ивка е новата драма-куин в темата Laughing Мрън, мрън, мрън, искам така, не искам онака, ама сама не знам какво искам, за любимия да не говорим. Много го обичам, ама сакън да не се мина нещо...
Странни неща си написала! Самостоятелна стая за гаджето при появата му в живота ти newsm78 Какво точно означава това, наистина не го разбирам? Ти досега къде си спала, с мама в едно легло, та си нямаш стая, мебели и завивки?
Уж ремонтирала всичко сам-самичка от 5-6 години, а стаята празна, сега чакаме ремонта да приключи...
Уж мама голяма чистница, а ти като отидеш при нея събота и неделя, всичко чистиш...

Искрен съвет от мен (и от всички нас, предполагам) - събирайте си багажа и си търсете квартира. Няма значение при коя мама ще сте, със сигурност ще има проблеми от това в бъдеще.
Ако пък наистина нямате финансова възможност за излизане под наем, избирате по-големия апартамент. Щом у тях спите на дивана, вероятно вашият с майка ти е по-голям, значи отивате там. Мъжете по-лесно се приспособяват в чуждия дом, при жените е проблем.
А ако още от сега се дърпате в коя къща да сте, и всеки се опитва да се наложи над другия, помисли си хубаво какво ще бъде след година, две, пет.
Правилно каза някой по-горе - още от сега даваш заявка за постоянно присъствие в темата.

И накрая нещо съвсем добронамерено - не ти ли е твърде рано да се разписваш в темата за бебеправене? Не пишат ли там момичета с истински проблеми, опитвали неуспешно години наред? Ти къде си се разбързала с твоята 5-6 месечна връзка!
Да не говорим, че с това кратко запознанство, не ви ли е рано за дете? Та вие още не се познавате добре, елементарни въпроси помежду си не можете да решите, както се вижда!

ПП. Не било в нямането на пари, а в нежеланието да се дават за самостоятелност и спокойствие. Е, ще те четем!

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 12:03 от птица

# 538
Бърльо-стига с тази миялна машина. Това и без туй няма да реши проблема с чистенето. Още повече пък и не значи ,че ще се ползва. Ще реши свеки ,че е по-удачно и икономично да измие на ръка 5 чинии,отколкото да пуска цяла машина за тях.
Ц, нищо подобно не е, миалната е по-икономична, лесно може да й се докаже на свекито, ако това я притеснява. И да, миялната решава проблемите, защото за 15те минути, през които ще мие иначе чиниите, ще изчисти банята и тоалетната, дето толкова я притесняват. 15 минути седмично са, егати начи...

# 539
Бърльо-стига с тази миялна машина. Това и без туй няма да реши проблема с чистенето. Още повече пък и не значи ,че ще се ползва. Ще реши свеки ,че е по-удачно и икономично да измие на ръка 5 чинии,отколкото да пуска цяла машина за тях.
Ц, нищо подобно не е, миалната е по-икономична, лесно може да й се докаже на свекито, ако това я притеснява. И да, миялната решава проблемите, защото за 15те минути, през които ще мие иначе чиниите, ще изчисти банята и тоалетната, дето толкова я притесняват. 15 минути седмично са, егати начи...
Вие не разбирате какво значи мръсно ,значи  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт