С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 510
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
  • до най-прекрасния мъж
То и местене не може да се нарече. Аз след работа се прибирам или у нас, или у тях - зависи мъжът ми дали е на работа или не /работи на график и два дни почива, два работи/. Хапваме, после излизаме някъде. Всеки си минава през вкъщи да се изкъпе и преоблече и после отиваме да спим където сме решили за вечерта. Общо взето няма нищо строго установено, както дойде. Когато той е на работа, аз гледам да изчистя вкъщи, да сготвя, изпера и подредя. Опитвам се да го дърпам да е повече у нас, но и у тях ходим по няколко дни в седмицата. Определено този график на ходене напред-назад ще трябва да се прекрати в момента, в който се появи дете, защото не мога да си представя да мъкна кошарки и пелени от място на място и детето да не си знае леглото и дома. Пролетта правихме ремонт на една от спалните вкъщи /мъжът ми го прави/, сега поръчахме и мебели. Надявам се силно да се установим у нас и да се приключи с одисеята. Тогава за едно гости все ще изтърпя. Само че не си представям как ще си пусна детето да отиде у тях, още повече като започне за пълзи и да пъха ръчички в устата.
Ивке, та ти живееш и при свекървата! Макар и по един-два дена в седмицата. Честно, не виждам драма да вземете една малка миялна машина на изплащане, по 300 и нещо лева има, и ако се преместите по-късно, да си я демонтирате и отнесете, щом толкова ви притеснява. Не си представям АЗ как ще живея някъде през няколко дена, но няма да чистя, защото съм била чистила и на другото място и съм се била изморила.
Сериозно, проблемът ти не е точно с хигиената на свекърва ти. От друго място идва.
Ако ти имаш желание да ставаш слугиня в нечий дом, аз не желая да съм такава. Това, което предлагаш ти, би означавало сутрин - тичам на работа, вечер се прибирам и готвя вкъщи, после тичам да шетам у свекървата, накрая и мъжът ще се нареди на опашката за секс, а като се роди и дете и то ще си иска вниманието. Това означава да стана слугиня и да съм вечно с черпака и парцала в ръка. Е, сори, но няма да стане. Да помогна, когато имам възможност и време, да, но да се очаква да поддържам чистотата и реда и в нейния дом, няма да стане.

# 511
  • Пазарджик
Ивка, най - важното от поста не си прочела:
Сериозно, проблемът ти не е точно с хигиената на свекърва ти. От друго място идва.

# 512
На Ивка де да и беше проблемът само с хигиената на свекървата..... Май с милото имат да разрешат няколко въпроса.

# 513
Ами установявайте се някъде няма какво да детето да се появи .
Майка ти е само доколкото разбрах с предимство е  Laughing
На колко години сте ?
бъръльо-бъръльо не можеш да си предтавиш какво означава клеясало и мръсно ,брр настръхвам като се сетя за баба.

# 514
Определено този график на ходене напред-назад ще трябва да се прекрати в момента, в който се появи дете, защото не мога да си представя да мъкна кошарки и пелени от място на място и детето да не си знае леглото и дома.

А вие, вие знаете ли си леглото и дома? Вие семейство ли сте, или сте още гаджета?
Направо е детска градина вашето, не семейство. Я седнете като големи хора да се разберете по най-важните въпроси - къде ще живеете, кое ще наричате дом, къде ще сте на гости, как ще си гледате децата, пък тогава предявявай претенции кой как да си шета в къщата.
Ако майка ти живее сама и не искаш да я оставяш сама, а и тя няма нищо против, останете там. Явно в свекърва ти няма нито удобства, нито ти ще се чувстваш добре. Ако и при майка ти не може, намерете си квартира или мислете за други варианти да се сдобиете със собствен дом. Ама ако продължавате така да се мотаете между едните и другите, честно казано, не ви виждам дълго време като семейство. Щом още първия месец са почнали драмите, представям си след време какви войни ще се водят...

# 515
Ивка-ако приемаш съвети:
Ами установявайте се някъде няма какво да детето да се появи .
Майка ти е само доколкото разбрах с предимство е  Laughing
На колко години сте ?
бъръльо-бъръльо не можеш да си предтавиш какво означава клеясало и мръсно ,брр настръхвам като се сетя за баба.
Крайно време е да се установите някъде като СЕМЕЙСТВО. Няма такива-аз се прибирам у нас,той у тях.  Ние правихме така като бяхме гаджета. А вие сте сгодени вече и бебеправите. Няма за кога да го отлагате. После ще станат по-сериозни проблемите.
П.С. Писали сме заедно с кака Сийка Hug

# 516
  • до най-прекрасния мъж
Ивка, най - важното от поста не си прочела:
Проблемът ми е точно това! С нищо друго нямам проблеми нито с нея, нито с мъжът ми. Дразни ме единствено това, че е мърляво, спя на неподгънати и захабени чаршафи и се бърша в захабени кърпи. Това според мен е до отношение, което липсва. Ако трябва да извоювам моето, трябва да си го направя сама - да си занеса чаршафи и хавлии, да чистя дома й, да си нося храната, да си купувам препаратите. Е, това мога да си го правя у дома.
Как' Сийке, мъжът ми знае още от първия месец, в който тръгнахме, че аз у тях не искам да живея и искам да сме у дома. Надявах се да свикне с новото положение и много пъти сме си говорили по въпроса, че у нас всеки ще си има самостоятелна стая /майка ми и ние/, а холът, кухнята и банята ще са общи, така че ще е по-удобно и за нас и за неговите родители. Ако сме у тях, това означава безумни пари за ремонти /които у нас съм се борила 6 години да направя сам-сама/, тотално разместване и вечно съобразяване. Отделно това, което описах по-горе. Някак ентусиазмът ми се губи, като видя колко занемарено е всичко.
Прави сте, вероятно е време да седнем и да си поговорим като семейство. Аз все си мисля, че сме се разбрали и мислех да изчакам да довършим ремонта, за да видя как ще се стекат обстоятелствата, но по-добре е този разговор да се проведе един път завинаги и да се приключи с него.
Питахте за годините - аз съм на 29, той на 28.

# 517
Като отидеш там, ще е твоят дом. И ще си го чистиш.

# 518
Прави сте, вероятно е време да седнем и да си поговорим като семейство. Аз все си мисля, че сме се разбрали и мислех да изчакам да довършим ремонта, за да видя как ще се стекат обстоятелствата, но по-добре е този разговор да се проведе един път завинаги и да се приключи с него.

Крайно време е.  Laughing
Седнете и се разберете, че семейството ви вече се състои от вас двамата и бъдещите ви деца. Всички останали - майки, свекърви, братя, сестри, шуринайки - са роднини, не семейство.
Обсъдете като големи хора кой е по-удачният вариант за вас, но не само къде ще ви е по-изгодно финансово, но и от гледна точка на спокойствие и комфорт. Помисли добре защо той не иска да живее у вас - предразсъдъци и опасения, че ще му се присмиват, че е станал "заврян зет", или съжителството с майка ти го притеснява с нещо. Нищо чудно и той да си има някакви лични съображения, каквито ти имаш с майка му. Обсъдете ги и се разберете веднъж завинаги. Пък чак тогава продължете с бебеправенето. Детето ще има нужда не само от уют и хигиена, но и от спокойна атмосфера, в която да расте и да се развива. Едва ли ще се чувства добре насред турски сериал.
Успех!  Simple Smile

# 519
И изобщо не ви ли минава през ума да живеете отделно ?

# 520
ivka03 много си тровиш нервите за „външни хора“. Ще си развалиш и нервите и брака.
Концентрирай се върху ТЕБ, на теб да ти е добре, ти да си щастлива, не прави така, че щастието
и доброто ти настриение да зависи от свекърва ти, защото това е грешния път.
Говоря ти от страната на снаха, чийто брак беше рухнал преди няколко месеца,
опита ми го събрах на база горчиви преживявания.

Поговорете си, къде да живеете и така ще си по ориентирана, кой дом ще е твоят, там вложи усилията си. Ако не живеете при свекърва ти, за по няколко часа, гледай въобще да си над тези неща, чистотата,
недей да мрънкаш постоянно, защото е много натоварващо и за теб и за мъжа ти. Сега бебеправите,
мечтай си за малкото съкровище, то ще ти донесе толкова щастие, че ще се смееш след време за тревогите заради чистотата.

Аз нищо лошо не казвам за родителите му, те също спряха, сега всичко е много добре. Игнорирай ги от мислите си, а това ще го постигнеш, когато се концентрираш в друга посока и с други дейности.
Аз примерно се дразня от банята на свекърите, като отида там и си нося антикалк препарат, много е силен. Напръсквам банята и отварям прозореца. Правя си маска на лицето, на косата, обезкосмявам си краката с епилатор докато чакам препарата да подейства. След това само изплаквам и цялата мизерия я няма. Изчиствам банята и се изкъпвам за около час. Нито се ядосвам, нито нищо, а и калорийки изразходвам. Засечи колко минути ти губиш само в мисли и ядове за чистотата? Ще са повече.

# 521
  • до най-прекрасния мъж
Като отидеш там, ще е твоят дом. И ще си го чистиш.
Ако отида там, което няма да стане, обаче. Там не е моето място и не се чувствам така, сякаш съм в мой дом. За мен това е домът на свекъра и свекървата, в който ние ходим временно и толкова. Там имам само една пижама и един кат дрехи, нищо повече.
И изобщо не ви ли минава през ума да живеете отделно ?
Минава ни, но за мен няма смисъл да даваме излишни пари за квартири или ипотеки, а в същото време майка ми да живее сама в двуспален апартамент, който е основно ремонтиран и с всички удобства - и за нас, и за дете /само зимата, лятото си е на вилата/. Той малко се притеснява от майка ми, но тя никога и с нищо не е показвала, че не го приема, даже напротив. Според мен неговата майка го навива да не живеем у нас, защото едва ли не те ще останат без подкрепа, което няма как да стане. Все пак не отиваме в друг град, а на 2 км. в същия квартал, нито пък аз съм се опитвала да го отделя от семейството му.

# 522
Да бе ще изчисти банята , после ще и се наложи да чисти и цялата къща Simple Smile както и да и носи чаршафи и хавлии ... много добре го знам този манталитет, където като им подадеш пръстче и ти налапват цялата ръка! и няма значение че става дума за свекърва и ... такива хора приемат всичко за даденост и очакват че сина и снахата трябва да правят всичко за нея...
Маце сядай да говориш с мъжът си и щом те дразни мръсотията просто не ходи там (а не да и чистиш както те съветват някои момичета) а мъжът ти да си ходи сам  Wink Бъди откровена с него и му кажи че мръсотията ти идва в повече и това те дазни.

# 523
Абе не при всеки минава това, моята свеки например като занесеш нещо, после ти го слага в торбичка да си го връщаш вкъщи ...  Confused
Майка ми не го прави това точно, но и аз отдавна не живея при нея, не помня в началото при изнасянето ми как точно е било...

Може жената да го прави с мисълта , че си вложила време и труд и като се приберете ще имате ядене . Така ще имаш свободно време да си свършиш нещо друго или просто да си починеш . Laughing
E да де, идеята е да ни е от помощ, а не ние да носим храна. Това по повод мацката да си сготви и да си занесе, то по принцип обратното се случва, поне като ходя при мойта майка също - тя дава нещо да си отнесем ние...

# 524

Минава ни, но за мен няма смисъл да даваме излишни пари за квартири или ипотеки, а в същото време майка ми да живее сама в двуспален апартамент, който е основно ремонтиран и с всички удобства - и за нас, и за дете /само зимата, лятото си е на вилата/. Той малко се притеснява от майка ми, но тя никога и с нищо не е показвала, че не го приема, даже напротив. Според мен неговата майка го навива да не живеем у нас, защото едва ли не те ще останат без подкрепа, което няма как да стане. Все пак не отиваме в друг град, а на 2 км. в същия квартал, нито пък аз съм се опитвала да го отделя от семейството му.

Ай ся двустаен апартамент достатъчен за 3 човека +дете ??? ти се шегуваш предполагам! Двустаен означава една спалня +хол и кухня ... Я седнете и поговорете с  гаджето ти и се решете на собствено жилище!

Общи условия

Активация на акаунт