С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 515
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
По-добре малко да и куца чистотността, отколкото възпитанието. Първото е поправимо.

# 496

Като майка на дъщеря, искрено се надявам да успея да възпитам у нея нуждата да се вълнува от неща по-различни от прозорците на свекървата и това колко пъти ги мие  Praynig

Като майка на дъщеря не е ли по удачно да я научиш на елементарна хигиена, вместо да не и пука от мръсотията Simple Smile

То това с хигиената не е въпрос на пол.
Като казах дъщеря имах предвид  прекаленото вторачване в битовизми, характерно за повечето представителки на "нежния" пол(кавичките са нарочни)- свекървата какво готвела, девера какви чорапи носел, кумата какво казала- чудела съм се от къде се вадят и как се запомнят такива неща, че и се обсъждат после...
Мъжете не че не се впечатляват от битови неща, но те действат рационално- има проблем, решава се с действие и то веднага и съзнанието не се обременява с излишни драми  Wink

# 497
По-добре малко да и куца чистотността, отколкото възпитанието. Първото е поправимо.

Много често първото е резултат от второто  Mr. Green

Елиас, темата съвсем замина в оффтопик Simple Smile никой не говори за битовизми а за хигиенни навици Wink
Аз също бих била погнусена ако свекърва ми е мръсна и определено гостуванията ми при нея ще са сведени до минимун Simple Smile пък за ядене у тях и дума да не става  Mr. Green Отделно че не бих си премълчала, защото отдавна съм се научила да не премълчавам неща които ме дразнят, а хигиената е едно от тях Simple Smile
До вчера имах на гости една приятелка ,която определено е доста разхвърляна и беше обърнала къщата на опаки. На втория ден и казах да си прибере нещата защото е много разхвърляно и с това проблема се реши  Wink

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 01:09 от Troy

# 498
... и с това проблема се реши  Wink
Точно това имам предвид  Hug
 Имаш ли проблем, особено такъв, незначителен- решаваш го, то няма и какво да се мисли.
Ако не ти е близка приятелка, а майката на мъжа ти и още повече- ако живееш у тях(макар и един ден седмично, до колкото разбрах)- действаш така, все едно си у вас- нали и това е целта на преспиването у свекито- не просто гости, а им е вторият дом, един вид. И чаршафи бих си занесла, и завивка- нищо толкова драматично не виждам в това.
Всъщност щеше да има драма ако свеки се намуси на чистенето в собствената и къща, както би се намусила моята майка, примерно. Обаче щом няма нищо против...

# 499
  • до най-прекрасния мъж
След като си излях мъката вчера и премислих добре нещата, реших, че не е нужно да се кося излишно. Свела съм до минимум ползването на всичко у тях, включае и храненето. Казвам, че не съм гладна или първо вечерям вкъщи и тогава ходим у тях само за едното спане. То човек тези неща или ги има като виждане или не - или е мърляч, или обича чистотата.
Аз не съм супер чистофайница, която да гони и прашинката, но и не допускам домът ми да запада. В крайна сметка мръсните прозорци бих ги прежалила, но мръсната баня и мръсните съдове - не. Има елементарна хигиена, която трябва да се спазва.
Относно ходенето там - всъщност ние не сме се установили все още никъде. Спим и у нас, и у тях. Все подхващаме темата с мъжът ми /казвам мъж, но сме само сгодени и то от скоро/, но всеки дърпа към неговото и накрая нещата пак си остават така. В тази връзка казах това с предразполагането - ако аз не се чувствам добре в един дом, няма да искам да заживея там за постоянно. Щом моята майка може да ми извади душата да повтаря, че така не може и трябва хубава двойна завивка, нови хавлии и чаршафи и отделна стая, значи не е невъзможно и всичко е въпрос на виждане. И майка ми е пенсионерка с ниска пенсия, при това е сама /баща ми почина миналата година/, но винаги е намирала начин да се погрижи у дома да е чисто и поддържано, с нови неща. Неговата явно не смята за необходимо, тогава с какво желание аз да ида да живея у тях за постоянно? Липсата на грам старание + ниската хигиена ме отблъскват. Ако аз виждах дори и малко старание и отношение, бих запретнала ръкави и бих вкарала всичко в ред.
Относно помощта, мъжът ми не ми позволява да пипна нищо - той сервира и помага на майка си в разчистването на масата.

# 500
До вчера имах на гости една приятелка ,която определено е доста разхвърляна и беше обърнала къщата на опаки. На втория ден и казах да си прибере нещата защото е много разхвърляно и с това проблема се реши  Wink

Само че, приятелката е била в твоята къща. Ако ти й отидеш на гости и я накараш да прибере, малко по-друго е.

# 501
  • в здрача
Ами седни и се разбери с него. Не ти е проблем свекървата, а той, щом лично той ти сервира в мръсните чинии от които се гнусиш. В началото сте, не си му казала, за да не го обидиш, майка е все пак, неговата майка, но това е от дребните камъчета, които преобръщат колата и не трябва да се мълчи. Чаршафи и завивки - да, не е длъжна жената да взема всичко ново. Да не говорим, че най-вероятно няма и възможност. Отделно, че повечето свекърви от нейното поколение докато не се разпише официално не признават, че в дома им е дошла снаха и не вадят запазените за нея дарове /нощници и спално бельо/, ама тогава ще кажеш - бе те от преди първата световна, миришат на молци.
Открития разговор без нападки често помага, а ако ли не - по-добре бърз край, отколкото ужас безкрай. Иначе ще си абонирана за тази тема и оплакванията ще са - аз върша всичко, защото искам да ми е чисто, а те само цапат. И манджите им са гадни. А като се появи едно детенце и ще има шоу без завеса. А детето през първата година не сближава, а скапва разклатеното семейство, а семейство, в което не можеш да споделиш какво те притеснява, още повече от какво те е гнус го пиши бегало. Не, че не трябва да се правят компромиси, ама не с всичко и не на всяка цена.

# 502
  • София
Ивке, та ти живееш и при свекървата! Макар и по един-два дена в седмицата. Честно, не виждам драма да вземете една малка миялна машина на изплащане, по 300 и нещо лева има, и ако се преместите по-късно, да си я демонтирате и отнесете, щом толкова ви притеснява. Не си представям АЗ ка ще живея някъде през няколко дена, но няма да чистя, защото съм била чистила и на другото място и съм се била изморила.
Сериозно, проблемът ти не е точно с хигиената на свекърва ти. От друго място идва.

# 503
Това местене тук няколко дена ,там няколко дена не е ли малко натоварващо ?

# 504
  • София
Не, познавам такава двойка. Много им харесва. Никъде не поддържат изцяло дома, защото не били изцяло там. Готвят им. Посрещат ги с радост. И така. Не знам като имат деца къде ще се установят, защото тогава сигрурно ще е по-трудно.

# 505
Бърльо-стига с тази миялна машина. Това и без туй няма да реши проблема с чистенето. Още повече пък и не значи ,че ще се ползва. Ще реши свеки ,че е по-удачно и икономично да измие на ръка 5 чинии,отколкото да пуска цяла машина за тях.
Иначе и аз съм на мнението на повечето ,че сега е момента да се каже какво дразни и да се намери приемливо решение и за двете страни.. Да се чака няма смисъл.

# 506
Ако това ,което описва  ivka03 е това което си представям ,то миялната машина и грам няма да помогне .

# 507
  • Пазарджик
Основният проблем е, че не са се установили още - тя иска при майка й, той при неговата, но това с недомлъвки. Хигиената е само предтекст. Тя самата спомена, че всеки си тегли към неговото. Така проблема няма да се реши, ако ще й прахосмукачка робот да й купят на свекървата.

# 508
  • София
Бърльо-стига с тази миялна машина. Това и без туй няма да реши проблема с чистенето. Още повече пък и не значи ,че ще се ползва. Ще реши свеки ,че е по-удачно и икономично да измие на ръка 5 чинии,отколкото да пуска цяла машина за тях.
Знам, че дудна като свекърва за нея  Embarassed, ама при нас проработи.   Laughing В една къща сме, на различни етажи, на един промишлен огромен бойлер. Но свекърите миеха мноооооого пордължитено чинии, предимно сутрин, когато всичко живо се къпе да ходи на работа и за последните двама водата свършваше. При покупката на съответното чудо и след многократно мрънкане се научиха да я ползват, поне когато се очаква повишено потребление на вода. Случаят е друг, знам, но поне когато Ивка е там може да си мие чиниите за нея. Даваме и практични решения за облекчение.
Защо да не помогне? Поне и отдолу ще са измити чиниите.  newsm78

Спирам за миялната.  smile3505

# 509
  • София
Основният проблем е, че не са се установили още - тя иска при майка й, той при неговата, но това с недомлъвки. Хигиената е само предтекст. Тя самата спомена, че всеки си тегли към неговото. Така проблема няма да се реши, ако ще й прахосмукачка робот да й купят на свекървата.
Това е така, да. Това и аз го казах няколко поста преди твоя.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт