С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 510
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
Има някаква нормална степен на разхвърляност и незабърсан прах, но храна в клеясали чинии - не-е-е, моля ви Sick
  Без значение, какъв е проблемът, то той е на Ивка и тя някак иска да промени свекърва си. Обикновено снахите се оплакват, че свекървите драпат да ги променят. И в двете посоки за мен е неразбираемо.   Grinning  Момичето все пак се е омъжило за съпруга си, не за свекърва си. Не е нужно да наглася свекървата според собствените си изисквания.

# 481
Да я промени, надали.
Не мисля, че говорим за обикновено раздразнение или опит за въдворяване на ред, според разбиранията на Ивка.Има ли нормален човек, който няма да се погнуси от описаните гледки и наистина ли вие бихте хванали парцал и четка, за да чистите при всяко посещение в свекървата? Laughing

# 482

за Беборана питаш сигурно. Наскоро се беше появила. Май е минало без очакваното натоварване. А свекървата не е добре.
Писа ,че е добре свекърва и  пак нещо не беше доволна ,че се правела че е зле , малко на химиотерапия била жената ,ама то това нищо не е .

# 483
Да я промени, надали.
Не мисля, че говорим за обикновено раздразнение или опит за въдворяване на ред, според разбиранията на Ивка.Има ли нормален човек, който няма да се погнуси от описаните гледки и наистина ли вие бихте хванали парцал и четка, за да чистите при всяко посещение в свекървата? Laughing

А какво да направи? Жената няма да се промени.
Все забрявам, че тук не се пита, просто си изливаш мъката.    Изключително грозно и дребнаво изказване. Чистотата в къщата не винаги върви с чистота в мислите.

През онези години с почивните станции винаги тръгвах на почивка с препарат и първата ми работа беше да изчистя банята.

# 484
ivka03, има голяма опасност скоро да започнеш да пишеш в другия подфорум. Това-като ти прочетох постовете Mr. Green Няма как да дръпнеш мъжа си да живеете у вашите, а у свеки да се отчитате един път в годината, бъди сигурна. Освен това под секрет-мъжете не обичат да живеят в кочина, но пък и трудно преглъщат чистниците-домакини, дето можеш само с парцала и черпака да ги видиш. Ако не балансираш правилно може да му омръзнеш до смърт много бързо.
За чиниите на свекървата ми се иска да попитам:има ли топла вода в апартамента им? Защото мазни чинии обикновено има в домакинства, където топлата вода е нещо, което виждат веднъж седмично.

# 485
  • София
Е, не, това за топлата вода ме уби! Бойлерът е измислен отдавна, пък ако някой иска чиниите му да са чисти, с бързовара ще стопли, и пак ще ги измие добре!  Peace

# 486
  • Fort Worth, TX
Не ги е срам тия  свекърви - не стига, че не отговаря на стандарта на снахата, ами не ще и да работи върху себе си. Представям си да ми дойде снаха и да почне непринуден разговор върху препаратите за чистене. 
Заснеми го тайно.Искам да ти видя физиономията.Мухаха.

# 487
Е, не, това за топлата вода ме уби! Бойлерът е измислен отдавна, пък ако някой иска чиниите му да са чисти, с бързовара ще стопли, и пак ще ги измие добре!  Peace

Не вярваш ли? Познавам поне 10 баби, дето си пускат бойлера веднъж в седмицата, в събота или неделя, когато се къпят. Иначе-няма. През това време чиниите не знам как си мият, може и с бързовар да топлят вода, но то като си стипца за бойлера и за бързовара ще се стиснеш, поне така мисля... Rolling Eyes

# 488
  • София

Не вярваш ли? Познавам поне 10 баби, дето си пускат бойлера веднъж в седмицата, в събота или неделя, когато се къпят. Иначе-няма. През това време чиниите не знам как си мият, може и с бързовар да топлят вода, но то като си стипца за бойлера и за бързовара ще се стиснеш, поне така мисля... Rolling Eyes
Не е до това дали си стипца, пенсиите на хората са малки и като похарчат повечето за лекарства не остава за ток...

# 489
  • Fort Worth, TX

Едва ли са толкова стипцави.Просто живота е толкова скъп, че ако държат бойлер нон-стоп трябва да седят гладни за едната топла вода.Тея баби едва ли вземат повече от 300 лв пенсия.

# 490

Не е до това дали си стипца, пенсиите на хората са малки и като похарчат повечето за лекарства не остава за ток...

Знам, и аз съм на пенсия и 2/3 са ми за лекарства. Всъщност съм наясно с разпределението на парите при пенсия и точно затова написах горното. Пускането на бойлер всеки ден излиза към 20 лв на месец на нощна тарифа и имаш цял ден топла вода.

# 491
Свекърва ми /бог да я прости/ беше много прибрана жена /за разлика от мен/. Всичко и беше сложено на място, но-о-о......чиниите и приборите и бяха замазани и мръснички, плочките в кухнята също лепнеха.  Забележка не съм и правила /за разлика от дъщеря ми, която като беше малка си казваше мнението откровено/. Когато ходехме на гости влизах дискретно да си измия приборите и чашата, правейки се, че помагам при сервирането. Може и да ме е забелязала, но нищо не ми е казвала жената. Пък и аз в повечето случаи симулирах, че ям, защото не ми допадаше как готви. Е, нито аз съм лепнала нещо, нито детето ми. Даже имунитет се изгражда така  Grinning

# 492
  • Бургас
Не смятам, че е работа на Ивка да променя хигиенните навици на свекърва си. А и би било невъзможно. Препарати по магазините - бол, за чистене и миене е чувала, но щом жената не предприема нищо, значи се чувства добре в дома си. Това си е неин избор. И има право на такъв, а Ивка няма работа да се меси там.

Но повечето хора не биха се чувствали комфортно да се хранят в лепнещи и мазни чинии, недоизмити прибори и да прекарват по 2 дни в мизерия. И това не се случва веднъж в годината, а доколкото разбирам често й гостуват. Нормално е на човек да му омръзне и да не му е приятно. В такъв случай просто спираш да гостуваш толкова често и с преспиване. Не казвам никога, напротив, но след като живеете наблизо, не виждам защо трябва да преспивате у тях. Ограничаваш гостуванията и храненията там и толкова. Започнете да каните свекървата по-често у вас. При хубаво време и ако имате възможност, обядвайте навън, например. Пак казвам, не означава да прекъснете контакт, не си заслужава заради подобна причина, но и аз не бих издържала да гостувам често на подобно място. Едно е да останеш за два дни два пъти в годината, друго е да е няколко пъти месечно. Първото човек все ще го преглътне, второто обаче започва да дразни. Просто променете честотата и мястото на срещите.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 23:19 от елфчето

# 493

Доста преувеличени ми се струват вълненията.

И на мен  Crazy
Като майка на дъщеря, искрено се надявам да успея да възпитам у нея нуждата да се вълнува от неща по-различни от прозорците на свекървата и това колко пъти ги мие  Praynig

# 494

Като майка на дъщеря, искрено се надявам да успея да възпитам у нея нуждата да се вълнува от неща по-различни от прозорците на свекървата и това колко пъти ги мие  Praynig

Като майка на дъщеря не е ли по удачно да я научиш на елементарна хигиена, вместо да не и пука от мръсотията Simple Smile

Иначе лично мен няма нещо което да ме дразни повече от мръсотия и разхвърляност Simple Smile Не съм манячка по чистотата, но обичам да ми е чисто и не понасям разхвърляни неща, да не говорим за неизмити чинии скупчени в мивката ... Случвало ми се е приятелка да ме кани у тях на кафе, но съм и отказвала и съвсем директно съм и казвала, че ми мирише ужасно (имаше пожар у съседите от който миришеше и у тях) и от миризмата ми се повдига;)

Общи условия

Активация на акаунт