С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 513
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Абе не при всеки минава това, моята свеки например като занесеш нещо, после ти го слага в торбичка да си го връщаш вкъщи ...  Confused
Майка ми не го прави това точно, но и аз отдавна не живея при нея, не помня в началото при изнасянето ми как точно е било...

Може жената да го прави с мисълта , че си вложила време и труд и като се приберете ще имате ядене . Така ще имаш свободно време да си свършиш нещо друго или просто да си починеш . Laughing

Еми аз дори и като си поканя гости се съобразявам кой какво яде. Peace Искам да останат доволни и да им е приятно. Имам приятелка ,която не яде месо.Беше поканена на вечеря с още 8 човека.  Обадих и се и се разбрахме какво да и направя за ядене за нея специално. Така Wink ,че не разбирам да не се постараеш за снаха си.

Чакай малко , тук при теб става въпрос за поканени гости . В дискутираният случай те не ходят на гости - те просто ходят у мама свеки . А съпругът до вчера е живеел там , ами за него това си е родният му дом . Peace

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 17:02 от argo

# 466
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, ще се опитам да поговоря с него, пък дано помогне. Засега си премълчавам, защото все пак е неговата майка и той ще си я защити, пък на мен ми е кофти все да мрънкам за нещо, но явно няма да стане иначе.
Не я мразя, никъде не съм го написала, а се опитвам да си разреша проблема цивилизовано. Не ме мързи да готвя и го правя с кеф. Своят дом също не ме мързи да поддържам. Но изречения - искам те за снаха у нас, а в същото време да не прави нищо, за да ме привлече, ами сори, ама ще се дразня и то много. Когато има нов човек, е добре да се съобразяваш с присъствието му и да полагаш поне малко старание. Това аз не го виждам и от това се дразня.
Мен винаги ме е било срам, ако не съм си забърсала праха или не съм си измила чиниите и някой ги види така. Когато мъжът ми пристъпи прага на дома ми, на 2рия ден вече бях осигурила двойна завивка зимна и лятна, самостоятелна стая и комплект нови чаршафи и хавлии за него. Никога не съм си позволила да сготвя нещо, което той не обича или ако го направя, за него готвя отделно.
А това, че се опитва да ми дава свои дрехи не го коментирам, при все че един път й отказах. Дори се и сърди, че не ги искам. Сори, но с деколте до пъпа няма да тръгна и бюста да ми е отвън. На моята реплика, че съм омъжена жена и не ми е удобно пред мъжа ми и колегите /постарах се деликатно да отхвърля блузката, която ми буташе да взема/, отговорът беше - какво го слушаш него.
Явно си е такава, а аз се впрягам прекалено.
П.С. Не съм все още бременна и изблиците ми не се дължат на това. Ходила съм в къщата й многократно, познавам я още от втория ден, в който тръгнахме с мъжът ми, но виждам, че нищо не се променя.

# 467
  • Пазарджик
С това вторачване в свекървата само ще си усложниш живота.

# 468
Не си с мъжа си за да промениш свекърва си нали ?
Гледайте си вашия живот .

# 469
Благодаря, ще се опитам да поговоря с него, пък дано помогне. Засега си премълчавам, защото все пак е неговата майка и той ще си я защити, пък на мен ми е кофти все да мрънкам за нещо, но явно няма да стане иначе.
Не я мразя, никъде не съм го написала, а се опитвам да си разреша проблема цивилизовано. Не ме мързи да готвя и го правя с кеф. Своят дом също не ме мързи да поддържам. Но изречения - искам те за снаха у нас, а в същото време да не прави нищо, за да ме привлече, ...............................

Явно си е такава, а аз се впрягам прекалено.
П.С. Не съм все още бременна и изблиците ми не се дължат на това. Ходила съм в къщата й многократно, познавам я още от втория ден, в който тръгнахме с мъжът ми, но виждам, че нищо не се променя.

Всички сме различни души поставени в материални тела . Събираме се различни , за да си научим уроците иначе , ако всичко е ОК няма да има какво да учим .
Цитат
 ....   познавам я още от втория ден, в който тръгнахме с мъжът ми, но виждам, че нищо не се променя.
 Щом не се е променило от  момента , в който си се появила в този дом - не се и надявай да се промени някога . Ако имаш надежди по нататък ще си още по разочарована  от сега Peace

# 470
  • в здрача
Ама защо ТЯ да трябва да те привлича? Откога свекървите привличат снахите? Сина и трябва да те привлече, а къде ще живеете си е ваше общо решение - на теб и на съпруга ти, не на свекърва ти, освен ако не решите да живеете при нея, тогава трябва да го обсъдите заедно с нея и съпруга и.

Няма да има драми, сълзи и сополи ако просто приемеш, че тя е отделен човек и въобще не е длъжна да отговаря на ТВОИТЕ ОЧАКВАНИЯ. Не е длъжна да има твоите разбирания. И изобщо не е длъжна да се променя. Тя е живяла 60 години по един начин от къв зор да се променя?

# 471
Не ги е срам тия  свекърви - не стига, че не отговаря на стандарта на снахата, ами не ще и да работи върху себе си. Представям си да ми дойде снаха и да почне непринуден разговор върху препаратите за чистене. 

# 472
  • София
че тя е отделен човек и въобще не е длъжна да отговаря на ТВОИТЕ ОЧАКВАНИЯ. Не е длъжна да има твоите разбирания. И изобщо не е длъжна да се променя.
По принцип това е и добра философия спрямо всички заобикалящи. Стига да не нарушават твоята лична зона на комфорт.  Peace
Ти си чистофайница, обичаш да играеш ролята на перфектната домакиня - чисто, изпрано, всичко ново, сготвено любимото на мъжа, тя пък е в ролята на бохем. Ако не си пуска водата в твоята тоалетна, ще й кажеш, но в нейната...(пример само, не се хващай за думата  Grinning) Не се ядосвай с неща, които са съвсем отдалечени от теб. Просто се опитай да си осигуриш минимални условия, когаот си у тях и готово.  Hug

# 473
Ивка, ако държиш на този брак, не го скапвай още в началото с абсолютно излишни разговори за дреболии.
Става въпрос за възрастни хора. Възрастни. Стремежът ти да превъзпиташ някого по твоите стандарти е точно толкова неприемлив, колкото ако той се опитва да го направи с теб. Представи си само как съпругът ти те подхваща: "Мила, трябва да поговорим за майка ти. Не ми харесва, че толкова много поддържа дома си, не е нормално това, накарай я да ходи повече по екскурзии. И лакът и е неподдържан. И на фризьор трябва да ходи по-често. Не мога да ходя да я виждам, докато не промени това." Давам пример, надявам се да ме разбереш правилно. Ще има много случаи, в които се налага да заявиш ясно и недвусмислено исканията си. Този не е от тях. Дори нямаш основание за искания, освен че: "Аз мисля, че редното е да се прави така, а не така."

# 474
Nickkie, ако наистина е такава кочина каквато описва Ивка, надали има нормален човек, който да не се подразни и да не му направи лошо впечатление.Да, ако говорим за някой, случайно попаднал в тази къща, повече няма и да отиде.Обаче, мъжът и явно държи да посещават заедно майка му, Ивка трябва да си трае и тихичко да се гнуси ли?
Авторката още няма деца, но честно казано, не бих си водила моето на такова място, от което има голяма вероятност да го прибера, лепнало кой знае какво.Тук говорим за елементарна хигиена, все пак, не за някакви чудеса.Срамота е...

# 475
  • София
Откога на обикновените мърлячи им се казва бохеми? Само това оставаше, да ходи да чисти у свекървата, че и миялна да й подаряват! Още малко и специално прислужница да й наемат!
Най.вероятно, ако аз бях на мястото на снахата, щях в един момент да избухна и да кажа на мъжа си, че ме е гнус да ходя при свекървата, пък той ако иска да си стои там.

# 476
  • Варна
Има някаква нормална степен на разхвърляност и незабърсан прах, но храна в клеясали чинии - не-е-е, моля ви Sick

# 477
Да, явно само ivka03 се дразни, но дори и така да е, задължението е на свекървата, на нейния мъж и е нормално да може да разчита на помощ от децата си, ако се налага, но не на снахи, зетьове, девети братовчеди и т.н.
От този пост се сетих да попитам - какво стана с онази мама с малкото дете на която свекървата влизаше в болница, а тя трябваше да се грижи за девер и двете му деца? Помни ли някой?

# 478
Откога на обикновените мърлячи им се казва бохеми? Само това оставаше, да ходи да чисти у свекървата, че и миялна да й подаряват! Още малко и специално прислужница да й наемат!
Най.вероятно, ако аз бях на мястото на снахата, щях в един момент да избухна и да кажа на мъжа си, че ме е гнус да ходя при свекървата, пък той ако иска да си стои там.

Не за всички светът се върти около бърсането на прах и миенето на чинии.

# 479
Има някаква нормална степен на разхвърляност и незабърсан прах, но храна в клеясали чинии - не-е-е, моля ви Sick

Добре, де, съгласна съм, че ако си свикнал на по-чисто, една по-мърлява къща ще те дразни, но за близо година ходене там и бърчене на нос, не можа ли да ги премиеш пустите им чинии, че да не са клеясали?
Струва ми се нормално след вечеря в къщата на мъжа ми да предложа помощ в разтребването. И да измия 4 чинии, особено пък ако ме дразнят.
Същото е и за тоалетната. Малко препарат вечерта, на сутринта е измита.

Не е нужно основно чистене, само минимални корекции, за собствено спокойствие.
Прозорците не те засягат, нито ги пипаш, нито ядеш в тях, нито се увиваш в пердетата Laughing когато ги измие или опере свекървата, тогава.

Доста преувеличени ми се струват вълненията.

От този пост се сетих да попитам - какво стана с онази мама с малкото дете на която свекървата влизаше в болница, а тя трябваше да се грижи за девер и двете му деца? Помни ли някой?

за Беборана питаш сигурно. Наскоро се беше появила. Май е минало без очакваното натоварване. А свекървата не е добре.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 20:02 от птица

Общи условия

Активация на акаунт