С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 513
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • до най-прекрасния мъж
Много добре си вижда жената /не ползва очила/ и е поне 10 години по-млада от майка ми. Колкото и да не вижда, не вярвам да не вижда, че навсякъде са се наслоили по един пръст прах и мазнотии, не вярвам да не знае, че светлият й килим не е виждал вода откак е купен, не вярвам да не усеща, че чиниите й лепнат като ги пипне от наслоената клеясала мазнина. Според мен всичко това се вижда, но защо ли й е да го прави, като може и така да кара. Идеята е да я накарам да си изчисти тя, защото има и времето и възможността, но явно не й пука за това колко е чисто или какво ще си помисли снахата. Изморена не е, защото по цял ден хайманосва с приятелките си насам-натам и това очевидно не й тежи и не я изморява. Просто й е по-приятно да си прави разходки вместо да си вкара дома в ред.
От почти година събирам впечатления за навиците й и мога да твърдя, че оценявам правилно ситуацията. Всяко нещо, което го прави, го претупва колкото да се махне от беля - манджите й са сурови, защото ги прави на две, на три, с чистенето е същото. После се сърди като не искаме да се храним у тях или си нося храна от къщи и тя се давела с манджите по цяла седмица.
Понякога се чувствам доста пренебрегната като отношение спрямо мен - откакто ходя у тях, спим на дивана /това хубаво/, обаче чаршафите са две раздрани торби, които дори не са подгънати отстрани, а висят конци /има шевна машина/. Зимата спахме с единична завивка и все някой беше отвит. Това са все елементарни неща, но дразнят, нали? Синът й се кърпи сам или аз му шия дрехите и това е от първия ден почти, откакто сме заедно. А има и времето и възможността, но не иска, защото сериалите и разходките са по-важни от нас със него. Когато готви, не се съобразява с това, което не обичам, въпреки че синът й й го казва постоянно. А аз се съобразявам изцяло с него и не съм си позволила да пренебрегна дори едно негово желание в тая насока. Всичко това ми оформя мнението за нея и навиците й и ми убива желанието да направя каквото и да е.
Е, това са причините да съм така настроена спрямо нея.

# 451
  • Пазарджик
Ние не сме в един и същи град, но сме на 15 км. разстояние, което е нищо. Оставали сме за 3 години 3-4 пъти за по една нощ. Първоначално се сърдеха и на нас, но с течение на времето - свикнаха. Всеки да си знае къщата, за да няма после - мръсно е, те ми мърсят и т.н.

# 452
  • Fort Worth, TX
Само 1 път и със сигурност няма да повторим.Ако живеем в друг град вероятно ще е по-често.При положение, че сме на 7 км едни от други няма причини да се притесняваме взаимно.Не обичам да спя на чужди за мен места.

# 453
ivka03, бъди искрена с мъжът ти, по-скоро ще го оцени, отколкото да се обиди.А и това е сравнително дребно нещо, започнете ли отсега с премълчаването, с идеята да не се обиди другия, занапред ще има все по-сериозни проблеми и не мисля, че решението ще е да криете един от друг какво мислите.

А относно идеите ivka03 да отиде и да почисти, не виждам защо не насочите така половинката и.Говорим за неговата майка и кочината в нейната къща...
Да, явно само ivka03 се дразни, но дори и така да е, задължението е на свекървата, на нейния мъж и е нормално да може да разчита на помощ от децата си, ако се налага, но не на снахи, зетьове, девети братовчеди и т.н.

# 454
  • Fort Worth, TX
Ивке, ти няма как да я накараш да изчисти къщата си.Тя ако има желание да го е направила 100 пъти.Такава и е породата-мърляч.Най-добре спри да се опитваш да я превъзпитаваш и не ходи там с приспиване.

# 455
  • София
Съжалявам, ама да мразя севкървата, защото не готви това, което аз обичам -  Stop. Мамин Жорко пък не ходил да я вижда, защото нямало готвенко.  ooooh! Пък хванете и си сгответе сами, не сте на по пет години. А ако ходите рядко - голяма драма, че веднъж месечно ще ядете на обед кофти ядене.
Ивке, в началото те съжалявах, ама сега вече такива подробности вкара, че чак гадно ми стана. За свекърва ти. Сериозно се съсредоточи върху подаряването на една малка миялна машина и закупуването на стекче дезинфекциращи кърпички. Другото го остави. Представям си някой коч след време как ще ме коментира и сравнява с майка си - коя колко е възрастна, уморена, подредена, чистница, готвачка, детегледачка... Mr. Green

# 456
Човек, ако е мърляв, и всички екстри да има, пак няма да стане по-чисто в къщата му.
По-добре наистина разреди ходенията и бъди искрена каква е причината, не е срамно.

# 457
  • Fort Worth, TX
Човек, ако е мърляв, и всички екстри да има, пак няма да стане по-чисто в къщата му.
По-добре наистина разреди ходенията и бъди искрена каква е причината, не е срамно.
Абсолютно.

# 458
  • в здрача
Не напразно хората са казали - всяка жаба да си знае гьола, или перефразирано - всяко семейство - къщата.
Помисли - още не сте се установили като семейство, а вече започваш да пресмяташ и претегляш кой колко свободно време има и как си го прекарва. Никой не е длъжен да те подслонява, да те храни, да ти готви, ама го прави, а ти само кусури намираш.
И аз не си пера килимите всяка седмица, че даже и всяка година.
И няма начин да я накараш да си изчисти. До тавана в боклуци да потъне НЯМА начин да я накараш да ги изхвърли. Нито с добро, нито с лошо. Можеш ти да го направиш. Можеш да накараш сина и да го направи. Можеш след време да накараш детето си да го направи, но не и нея.
Естествено може да и подариш миялна. Може ти да си миеш чиниите, може ти да и наготвиш като имаш претенции за самото ядене. Ако имаш претенции и за продуктите, може ти да ги купиш.

Нощна птица да, оставали сме да спим у свеки. Не много често напоследък, а и гостуваме почти всяка неделя. На около 10-на км са в друго населено място. Даже при гостуването ни тази неделя се върнахме с човек по-малко. Голямата щерка пожела да остане. Първо пита нас дали разрешаваме, а после баба си и дядо си дали ще я приемат.

# 459
  • I want it all and I want it now.
Аз съм против тези задължителни обеди и вечери.  Wink Ако ти е приятно ще ходиш, но не и по задължение. Wink Тя е бременна, естествено е след като са я поканили да състави менюто и по неин вкус. Говори с мъжа ти и сведете посещенията до минимум. Вече сте големи и си имате свое собствено семейство. Така ,че нямате работа нито при свеки нито при мама.  Peace
Само веднъж сме спали при свекърва ми  Peace

# 460
Жената има пълно право да е мърлява  в къщата си  щом мъжът и синът и не ги притеснява това /ако пък ги притеснява да си почистят/ .
Не сме оставали да спим в свеки на 5 мин. пеша сме ,няма причина да го правим.
Когато ги е нямало сме се премествали там заради баба свеки ,да има някой край нея .

# 461
Много добре си вижда жената .....................................

Идеята е да я накарам да си изчисти тя, защото има и времето и възможността, но явно не й пука за това колко е чисто или какво ще си помисли снахата. Изморена не е, защото по цял ден хайманосва с приятелките си насам-натам и това очевидно не й тежи и не я изморява. Просто й е по-приятно да си прави разходки вместо да си вкара дома в ред.

От почти година събирам впечатления за навиците й и мога да твърдя, че оценявам правилно ситуацията. ...................................................................................................

Понякога се чувствам доста пренебрегната като отношение спрямо мен - 

Тези впечатления се събират предварително , за да няма подобни ситуации .  Peace  Ти в този дом не беше ли влизала ? И  мама свекърва я видя и се запознахте на сватбата  ?  newsm78
  И по този повод се сетих как са били някога традициите описани в литературата . Двата рода се харесват , познават , или пък пращат у момата роднина да разузнае кое как .  Laughing

# 462
  • София
Аз съм против тези задължителни обеди и вечери.  Wink Ако ти е приятно ще ходиш, но не и по задължение. Wink Тя е бременна, естествено е след като са я поканили да състави менюто и по неин вкус.
Защо? Ами ако свекървата не обича или не може да приготвя любимото ядене на бременната девойка? Какво й пречи на снахата да звънне и да каже - Ау, екстра си го измислила яденето. Аз пък ще донеса една тавичка с еди какво си, току що научих рецептата и да ти се похваля.

# 463
Абе не при всеки минава това, моята свеки например като занесеш нещо, после ти го слага в торбичка да си го връщаш вкъщи ...  Confused
Майка ми не го прави това точно, но и аз отдавна не живея при нея, не помня в началото при изнасянето ми как точно е било...

# 464
  • I want it all and I want it now.
Еми аз дори и като си поканя гости се съобразявам кой какво яде. Peace Искам да останат доволни и да им е приятно. Имам приятелка ,която не яде месо.Беше поканена на вечеря с още 8 човека.  Обадих и се и се разбрахме какво да и направя за ядене за нея специално. Така Wink ,че не разбирам да не се постараеш за снаха си.

Общи условия

Активация на акаунт