С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 537
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Не е твоя работа да ѝ казваш. Спри да ходиш. Ако тя попита защо, тогава бих ѝ намекнала, а ако намекът не подейства, бих казала директно. Ако не попита - нищо няма да кажа.

# 436
  • София
Намалете ходенията. Друго не може да се направи без да се обиди до смърт свекървата.

# 437
  • до най-прекрасния мъж
Аз наскоро се опитах така съвсем деликатно да й намекна, като й показах какъв препарат за чистене на баня съм си взела и че съм ужасно доволна. Даже й предложих да й го дам да го пробва, уж да се сети, но уви. Прехвърли разговора на там, че вечно чистела, но мъжете цапали. Заговорихме и за прозорците, че моите са ужасно мръсни и все не остава ред да ги измия, на което тя отговори - Ааа, рано е още, аз ще ги мия по-късно. А те не са мити поне една година, че и повече сигурно.
Вариант да не ходим няма, защото мъжът ми ще се обиди. Ние все още не сме се установили да живеем някъде конкретно, а аз се опитвам да го дръпна у нас и засега става. В крайна сметка аз искам да ходим, но мизерията ме отблъсква. Вариантът е да кажа на мъжът ми защо не искам да ходя там, но не знам каква ще е реакцията му. Деликатно съм му намеквала, че у нас е по-хубаво, той също го вижда и просто се надявам скоро да се установим /нямаме още мебели и спим в спалнята на майка ми, а тя на вилата за лятото/ и да ходим там по-рядко. Живеем в един квартал на 5 минути един от друг и е малко трудно да не ходим въобще.
Вариант да се захвана да чистя - на нея ще й е добре дошло, защото ще се отърве от това задължение и ще има време да скитори, но на мен 3 къщи малко в повече ще ми дойдат. Наскоро ми даваше акъл да не се вглеждам толкова в чистенето, а да съм ходела по разходки. Какво като било мръсно и неподредено, втрещих се и само намекнах, че обичам да ми свети у дома, а време за разходки винаги има.

# 438
Момичета, моля ви дайте акъл как да намекна съвсем ненатрапчиво на свекито, че хигиената в дома й е под всякаква критика. ... Синът й веднъж й каза, че храната не става, тя се обиди. Аз ли съм прекалено капризна или нещата не са както трябва, не знам. Какъв подход да измисля, та хем нещата да се подобрят, хем да си останем в нормални отношения, помагайте. Живот и здраве ще ни се роди детенце и тогава ще стане още по-страшно.

ivka03  ..... ,      Nickkie  ти го е казала :
Цитат
  "чистиш до откат, докато си там - за да ползваш спокойно "    
  Това е варианта   :  " и вълка сит и агнето цяло " . Не говорим да метнеш и да миеш и чистиш през главата на мама свеки . Всеки ден по 1 - 2 съда уж , да помогнеш в измиването след вечеря . Купуваш един хубав препарат ... още по добро алиби , ако е и от ТВ реклама - и измиваш тоалета . Така нито съпруга ти ще се засегне нито майка му . Същото и с рекламиран продукт за изтриване на съдове - има и мн. добри обезмаслителни препарати , които вършат чудесна работа .
  Проблем е само , че ти сама трябва да го правиш в свободното си време  Peace

P.S.    писали сме едновременно . Прочетох ти поста  Peace  Не е номера да и го даваш ,за  да си почисти . За мен си беше ясно , че щом готви вкусно - може и да измие ... ама не и се губи време , и и е писнало да го прави само тя .

# 439
Защо толкова щадиш съпружеското тяло и какво значи да се обиди, ако не ходите?
Ти не можеш ли да се обидиш, че си длъжна да понасяш такава мърлявщина? Не го спирай, той нека я посещава колкото иска, майка му е и наистина, такава причина надали би го спряла, явно е свикнал...
Обаче, ти не си длъжна, а и рано или късно, ще ти дойде до гуша и ще има по-сериозни драми, да не говорим, когато има и дете...

# 440
  • до най-прекрасния мъж
Честно казано, ако съм сигурна, че после ще поддържа, което ще й е в пъти по-лесно от основното почистване, ще й помогна да изчистим, дори препарати ще купя. Само че не съм убедена в това. А ще ме е яд да хвърля толкова труд и усилие и накрая всичко пак да тъне в мизерия. Там иска чистене поне 2 седмици - от-до - почистване на баня, миене на прозорци, пране на пердета, паяжини, прах, кухня, тераса, пране на килими. А аз нямам време за всичко това, защото работя до късно, прибирам се изморена и едва ми стига времето да поддържам у дома. През уикенда ходя при мама на вилата и там чистя. Просто трета къща ще ми дойде много. Убедена съм, че хвана ли се един път, тя няма да пипне повече, а на мен ми е свръх силите. После ще дойде и готвенето, прането и т.н. Така че май ще стискам зъби и ще се оправям както мога. Засега опитвам чрез сина й, но не знам дали е добре да му кажа или не.
Sorsha, ако откажа, че ме пита защо. Аз ще трябва да кажа истината и може да стигнем до конфликт, което аз искам да избегна, ако мога.
Само да допълня - здрава и права жена е, не е да не може. Дори работи още, така че едва ли го прави от невъзможност, по-скоро е до навици, с които аз не мога да свикна.

# 441
  • София
Купете й миялна машина, с пожелания да се щади и да си почива повече. С уверението, че хаби много малко вода и ток и е по-икономически изгодна. Така поне, ако я накарате и да я използва, ще ядете в чисти чинии с чисти прибори. За тоалетната - носете си дезинфекциращи мокри кърпички. Бършете седалката, ползвате, хвърляте кърпичката. За наслоената мазнина по плочките в кухнята и мръсните прозорци просто не си струва да се ядосваш.

# 442
  • до най-прекрасния мъж
Купете й миялна машина, с пожелания да се щади и да си почива повече. С уверението, че хаби много малко вода и ток и е по-икономически изгодна. Така поне, ако я накарате и да я използва, ще ядете в чисти чинии с чисти прибори. За тоалетната - носете си дезинфекциращи мокри кърпички. Бършете седалката, ползвате, хвърляте кърпичката. За наслоената мазнина по плочките в кухнята и мръсните прозорци просто не си струва да се ядосваш.
Това е идейно с мокрите кърпички, но миялна няма да я бъде скоро, защото нямаме финансова възможност - семейство сме от 1 месец. Самата аз мия на ръка.

# 443
Честно казано, ако съм сигурна, че после ще поддържа, което ще й е в пъти по-лесно от основното почистване, ще й помогна да изчистим, дори препарати ще купя. Само че не съм убедена в това. А ще ме е яд да хвърля толкова труд и усилие и накрая всичко пак да тъне в мизерия. Там иска чистене поне 2 седмици - от-до - почистване на баня, миене на прозорци, пране на пердета, паяжини, прах, кухня, тераса, пране на килими. А аз нямам време за всичко това, защото работя до късно, прибирам се изморена и едва ми стига времето да поддържам у дома. През уикенда ходя при мама на вилата и там чистя. Просто трета къща ще ми дойде много. Убедена съм, че хвана ли се един път, тя няма да пипне повече, а на мен ми е свръх силите. После ще дойде и готвенето, прането и т.н. Така че май ще стискам зъби и ще се оправям както мога. Засега опитвам чрез сина й, но не знам дали е добре да му кажа или не.
Sorsha, ако откажа, че ме пита защо. Аз ще трябва да кажа истината и може да стигнем до конфликт, което аз искам да избегна, ако мога.
Само да допълня - здрава и права жена е, не е да не може. Дори работи още, така че едва ли го прави от невъзможност, по-скоро е до навици, с които аз не мога да свикна.

ivka03  ...  Всичко е добре , но си помисли едно , защо за мама миеш и се грижиш с удоволствие , а за "чуждата  майка" не мислиш по същия начин . Почисти поне малко и при нея като знак на благодарност към жената отгледала мъжа с когото искаш да живееш и да му родиш деца . Тя може да ти приготвя храна и салата и да си я хапваш на работа  ... Ти обаче не искаш да направиш и едно елементарно добро .  newsm78

# 444
  • София
Ми прати мъжлето да изчисти при майка си. И да ти помогне и у вас. И събирайте пари за миялни машини, една и за вас. Пестенето на труд и време си заслужава всеки един изхарчен лев.

# 445
  • до най-прекрасния мъж
Аз искам да й помогна, но се боя, че това ще й стане навик и после ще ми тръшне и останалата домакинска работа. Има наклонност за това. Може да е изморена и да иска да си почива, но виждам как всичко го прави само да се отърве и да си седне пред ТВ-то да си гледа турските сериали целодневно. Онзи ден мъжът ми й беше казал, че не ходим, защото не готви и е принуден да яде само сухоежбина, за което аз му се скарах. А тя беше обидена много.
На мама чистя с кеф, защото жената си поддържа, въпреки че е на 70 и я болят краката. До сега такава мърлявщина у нас не е било никога. Вярвай ми, колкото и да искам да й се отблагодаря, ме е гнус да пипна каквото и да е - дори фибите за коса са й с наслоена мазнина по тях /наложи ми се един път да взема една докато се изкъпя, защото бях забравила моята/. С малко чистене не става, иска всичко из основи да се изтърка и лъсне, а това са седмици труд. Накрая тя ще се похвали пред съседките колко работна снаха има и за една седмица пак ще е същото, а аз ще трябва да робувам и у тях.

# 446
ivka03, ако живееш там, така или иначе ще зависи и от теб доколко ще е чисто.
Не виждам никакъв повод за тръшкания, според собствената си гнусливост де.  Grinning Или чистя, за да ям спокойно, или не ям, не лягам.... разреждам ходенията.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 16:05 от luna

# 447
  • в здрача
За мама може, за свекървището не може. Така е, това е положението. И после защо имало проблем свекърви - снахи.
Мама може да се уморява, свекървата - не може. А щом мама е на 70, на колко ли е свекървата?
У баба /на майка ми майката/ винаги е било чисто като в аптека. Докато не станах на 10. Не е мръсно, казваше тя - аз чистих. После и откриха перде, ама чак когато вече не можеше да чете и с очилата си.
Преди 5 години и аз се изненадах колко е мръсно при майка ми, когато отидохме временно да и помогна, че си счупи крака. Тя твърдеше, че е чисто, че е чистила, е да имаше проблеми и с очите, на 6 месеца сменяше диоптрите. Докато не започна да не може да чете и не обиколихме родината за да и открият и на нея перде. Сега има изкуствени лещи и на двете очи и вече вижда всяко едно боклуче по пода и петно на покривката.
Та помисли - освен да е мързелива и мърлява, случайно през няколко месеца да сменя диоптрите на очилата си? Или не ги сменя, въпреки че не вижда добре през тях, защото са твърде скъпи?

# 448
А аз ще вляза само с въпросче. Понеже Ивка написа, та да се включа и аз.. понякога оставаме в свекито да спим - сина й, аз и детето ... Живеем в един град, аз предпочитам понякога да си отидем да си спим вкъщи, бих останала там да спя, но не винаги, а тя настоява и се сърди.. Има ли и други такива случаи, нормално ли е, при бившата свекърва не сме оставали никога, странно ми е, но го правя, за да има мир, пък и не винаги ми пречи, просто понякога искам да си спя в моето легло...  newsm78 Сондирам мнения, вие оставали ли сте в тяхната къща да спите?
*Да, за чистенето наистина може да касае до недовиждане.
Аз нямам никакъв проблем да изчистя някъде нещо, тука в тая тема като го казах, ме нападнаха веднага. Чистила съм в бивше гадже, след купон в приятели още в пубертета, сега ми се случва да изчистя в офиса /когато чистачката е в отпуска или болнични, и тя е човек в крайна сметка, и тя душа носи/ и в свекито - също. Там - не смея, за да не я обидя, инак, ако не беше това, бих се поразвихрила, но подходът ми липсва.
Майка ми също чистеше и продължава - в баба ми - нейната свекърва. Преди се ядосвах на такива неща, мислех, че хората са мръсни и т.н., но вече спрях, разбрах, че е въпрос на приоритети и това, че аз обичам да ми е лъснато, не значи, че всички са така и така, живея спокойно. Опитвам се да се абстрахирам в такива случаи, когато нещо ми е гадно. Способна съм и съвсем директно да кажа - може ли да пресипя в ето тази чиния, току що измита от мен, и да измия и другата, понеже нещо тука има изцапано, не го е видял който е мил - и толкоз....

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 16:21 от Анонимен

# 449
За мама може, за свекървището не може. Така е, това е положението. И после защо имало проблем свекърви - снахи.
Мама може да се уморява, свекървата - не може. А щом мама е на 70, на колко ли е свекървата?
У баба /на майка ми майката/ винаги е било чисто като в аптека. Докато не станах на 10. Не е мръсно, казваше тя - аз чистих. После и откриха перде, ама чак когато вече не можеше да чете и с очилата си.
Преди 5 години и аз се изненадах колко е мръсно при майка ми, когато отидохме временно да и помогна, че си счупи крака. Тя твърдеше, че е чисто, че е чистила, е да имаше проблеми и с очите, на 6 месеца сменяше диоптрите. Докато не започна да не може да чете и не обиколихме родината за да и открият и на нея перде. Сега има изкуствени лещи и на двете очи и вече вижда всяко едно боклуче по пода и петно на покривката.
Та помисли - освен да е мързелива и мърлява, случайно през няколко месеца да сменя диоптрите на очилата си? Или не ги сменя, въпреки че не вижда добре през тях, защото са твърде скъпи?

Tsv   ...    Hug    newsm10      smile3501

Ми прати мъжлето да изчисти при майка си. И да ти помогне и у вас.

бъръльо-бъръльо   ...     Peace   Пази боже   ...  такъв син и съпруг дето ще ползва тоалетната , ама всеки път ще чака мама да си я измие или жена му в къщи . Ами , ако живее сам тогава кой  ... newsm78

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 16:26 от argo

Общи условия

Активация на акаунт