С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 52 198
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
  • До морето :)
Съгласна съм, но ако го оставиш на някоя баба няма никаква гаранция, че тя няма да прояви своеволие и да направи нещо "тайно", уж в благото на детето (например да натруши аспирин и да натърка венеца на детето, защото му никне зъб; няма да му дава коричка хляб, още докато е само на кърма и майката държи да остане така поне още месец...)

# 421
Не мисля,че майката знае кое е най-добре за детето и във всички случаи.Тя го познава най-добре,най-добре го разбира(поне до определена възраст),но има специалисти,които в някои случаи знаят много по-добре кое е полезно и препоръчително.И учат по сумати години за това  Rolling Eyes
А майките и свекитата не мисля,че знаят също повече,просто имат практика някаква.И може да ти помогнат с някой друг съвет,но реално ти си отбираш кое да слушаш и кое не.

Да де, хора с години учат как се хранят деца по начин, който е напълно безумен и от който синът ми би гладувал. Практиката с деца преди 20 години е приемала неща за нормални, които днес не се приемат за такива. Аз съм гледана по книга и по изчисление, но резултатите не са оптимални- за разлика от синковеца, който е гледан по "модните" палео тенденции и избива рибата с визия и здраве. Е, поне когато не е в ръцете на бившата ми свекърва и безумния й, подчиняващ се син...

# 422
  • София
Не мисля,че майката знае кое е най-добре за детето и във всички случаи.Тя го познава най-добре,най-добре го разбира(поне до определена възраст),но има специалисти,които в някои случаи знаят много по-добре кое е полезно и препоръчително.И учат по сумати години за това  Rolling Eyes
А майките и свекитата не мисля,че знаят също повече,просто имат практика някаква.И може да ти помогнат с някой друг съвет,но реално ти си отбираш кое да слушаш и кое не.

Абсолютно вярно. Освен ако майката не е със съответното мед. образование.

Съгласна съм, но ако го оставиш на някоя баба няма никаква гаранция, че тя няма да прояви своеволие и да направи нещо "тайно", уж в благото на детето (например да натруши аспирин и да натърка венеца на детето, защото му никне зъб; няма да му дава коричка хляб, още докато е само на кърма и майката държи да остане така поне още месец...)

И това е вярно. Мисля си, че съвсем ясно съм казала на бабите какво може и какво не, но знам ли   Thinking

# 423
  • До морето :)
Е, че и те са хора, и тяхното въображение работи.  Joy От къде да знам какво ще им щукне, за да им кажа предварително, че не може.

# 424

Да де, хора с години учат как се хранят деца по начин, който е напълно безумен и от който синът ми би гладувал. Практиката с деца преди 20 години е приемала неща за нормални, които днес не се приемат за такива. Аз съм гледана по книга и по изчисление, но резултатите не са оптимални- за разлика от синковеца, който е гледан по "модните" палео тенденции и избива рибата с визия и здраве. Е, поне когато не е в ръцете на бившата ми свекърва и безумния й, подчиняващ се син...

Ох, на мама гарджето. Не може да е по-хубав от моята внучка.

# 425
Най-ме дразнят хора, които не могат пък да се зарадват на хубавото. Да, детето ми има добри резултати, за които съм се борила. Сезонът за хейтване е открит!

# 426

Абсолютно вярно. Освен ако майката не е със съответното мед. образование.

А, и това не е гаранция. Познавам майка - медицинско лице, която правеше на собственото си бебе неща, които и най-откачената баба не би посмяла. Именно защото имаше достъп до... по-труднодостъпни субстанции, да речем.
Смеем се, че едно време са приспивали бебетата с попара с вино, ама някои днешни майки предпочитат да ги упояват с барбитурати.

# 427
  • София
Ох, на мама гарджето. Не може да е по-хубав от моята внучка.
tooth
Така се разхилих, че се задавих с кафе, бе, Трещи.  Hug

# 428
  • Варна

Смеем се, че едно време са приспивали бебетата с попара с вино, ама някои днешни майки предпочитат да ги упояват с барбитурати.
Shocked
И това медицинско лице????? Shocked Shocked

# 429
Да. Когато ми се похвали, и аз останах  Crazy. А тя ме успокои, че знае какво прави и че също има право на сън.  Confused
Между другото, също ще става свекърва.  Mr. Green

# 430
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, моля ви дайте акъл как да намекна съвсем ненатрапчиво на свекито, че хигиената в дома й е под всякаква критика. Не сме там постоянно, но все пак ходим и оставаме по 1-2 нощи в седмицата. Тоалетна почти не ползвам, защото е вечно мръсна, банята е в ужасяващо състояние, храна хапвам, но често съдовете са толкова мръсни, че ми се повдига /неизмити от долната страна и лепнещи/, кухнята й е цялата в наслоена и клеясала мазнина. Ето, днес ми беше направила салата - ами кутията е просто ужасно мърлява отвън. Салатата беше вкусна, но мръсотията ме отврати и с 300 зора я изядох. Не искам да стават конфликти, но аз съм свикнала на идеална хигиена и това ме отвращава. Често си приготвям храна от вкъщи и си я нося в офиса или се храня у дома, но понякога просто така става, че трябва да се храня и у тях. Да не говорим, че въобще не гледа какво предлага - вкисната диня, развалени плодове и т.н. Синът й веднъж й каза, че храната не става, тя се обиди. Аз ли съм прекалено капризна или нещата не са както трябва, не знам. Какъв подход да измисля, та хем нещата да се подобрят, хем да си останем в нормални отношения, помагайте. Живот и здраве ще ни се роди детенце и тогава ще стане още по-страшно.

# 431
С намек няма да стане то и с казване направо едва ли .
По едната си баба съдя .Първо бяха намеци ,после действахме направо  и ефекта беше нулев.

# 432
Жена, която е свикнала на даден стандарт 50 години, няма превъзпитаване. Не е и твоя работа, всъщност.
Имаш две възможности - чистиш до откат, докато си там - за да ползваш спокойно, или, евентуално, с многото чистене да я обидиш и да спре да те кани.  Mr. Green
Или да не ти пука и да затваряш очи за времето, в което си там.
А, пропуснах третата - спираш да ходиш.

# 433
  • София
Спираш да ходиш. И ти, и детето, пък синът й явно си е свикнал, щом е оцелял. Само като ми го описа, и ме догнуся.

# 434
  • I want it all and I want it now.
Не можеш да я превъзпиташ, както са ти казали. Peace
Канете ги на гости при вас.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт