С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 52 228
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
  • Mediterraneo
а те все ревяха,затова си ги гледах в къщи 7г.

Чудесно! Ами ако бяха продължили да реват и в първи клас  ooooh! ooooh!

# 406
  • До морето :)
Всяка майка знае кое е най-доброто за детето ѝ! Кой как си възпитава децата си е лично негова работа. Едни бият, други наказват, трети говорят, всеки си знае себе си. Темата е за СЪКРОВИЩАТА  Laughing

# 407

Незнам защо ,но се сетих за онази реклама: Жоркааа,спиш ли, мама? Flutter

# 408

Незнам защо ,но се сетих за онази реклама: Жоркааа,спиш ли, мама? Flutter
И аз  Joy

# 409
Момичета, не всички имаме разбрани свекита и майки, които да ни гледат децата Wink Да, сигурно е най-лесно да си оставим детето на мама, докато ние си пием питието някъде, но дали всички имаме тази възможност. Лече-Буболече каза че бабите ще заминават в чужбина. Моята майка също не е в България, свеки пък му се радва за 20-30 минути и това й е гледането. Бяхме канени на сватба с приспиване, ами не пожела да го гледа. После как да не е постоянно с нас. Не бързайте да съдите като не знаете кой в каква ситуация се намира Wink

# 410
Да, тогава ще го оставям, тогава ще познава бабите си, ще иска да ходи само най-вероятно, няма да реве и да се тръшка (както би правило сега). Просто няколко човека отказват да разберат, защото не са попадали в моята ситуация.  Peace

От личен опит ти казвам, че тогава пък изобщо няма да иска. Моята до ден днешен не е спала в никоя от бабите си. Казва, че без мен не иска. Винаги сама съм си я гледала и не се е отделяла от мен( за мен  това не е проблем - който има деца си ги гледа). То не ми се е и налагало докато беше малка, пък и нямаше кой да я гледа. Исках това лято за по 2-3 дни да я пращам при майка ми  - да се къпят с братовчедите и в басейна по цял ден, да се люлят на люлките... Да, ама не, иска само и ако аз съм там. То вярно, че децата са различни, но все пак...

# 411
  • София

Тарт, нали темата трябва да има нови попълнения Laughing

Никога не съм си позволи на някога да казвам, как да си гледа децата. Не позволявам и на мен да казват Naughty
Това леко навиране в лицета "ама ти...." - да, на челото ми свети неонов надпис "Лоша майка" за мнозина. За себе си съм безупречна такава. Peace
Моя позната ходеше всеки ден в градината да стои под прозореца. Леко ми беше непонятно реването (нейното) месец, след като детето тръгна на градина. Скоро се сдоби с второ- ще го дава на ясла. Твърда е в решението си Laughing

# 412
Всеки знае себе си,но някои знаят,явно и за другите Wink

# 413
Всяка майка знае кое е най-доброто за детето ѝ! Кой как си възпитава децата си е лично негова работа. Едни бият, други наказват, трети говорят, всеки си знае себе си. Темата е за СЪКРОВИЩАТА  Laughing

Ей, като я чуя тази глупост... С раждането ли се получават тези знания?
На Лече свекърва й ще идва, рядко идва и не може да помага. Сега е решила да погледа детето, да помогне, а Лече място не може да си намери. Все пак, жената работи и вместо да си почине през отпуската иска да вземе детето, не я е срам. 

# 414
Разбира се,че всяка майка знае,кое е най-добре за нейното дете .Или по -добре знаем ,кое е добре за чуждите деца,като чета тук ,как всеки дава съвети  Crazy

# 415
  • София
Ами аз не винаги знам, доста често и се съмнявам. Затова и педиатър питам, и във форума ровя за информация, и на други места ровя. Блазе им на тия, които са се родили научени.

# 416
  • До морето :)

Ей, като я чуя тази глупост... С раждането ли се получават тези знания?
На Лече свекърва й ще идва, рядко идва и не може да помага. Сега е решила да погледа детето, да помогне, а Лече място не може да си намери. Все пак, жената работи и вместо да си почине през отпуската иска да вземе детето, не я е срам. 

А, моля, ама аз не съм говорила само за свекърва си, говорих същото и за майка ми. И двете ги няма по 6 месеца, а 6 месеца са тука.
Не съм се родила научена, но никой не познава детето ми така както аз. Или във форумите по-добре познават чуждите деца? Сигурно има някакъв стереотип по който трябва да се отглеждат деца и го знаят само жени над 40 години. Wink Другите сме глупави и невежи, некадърни майки и ревниви.

# 417
По съдебно решение свекървата, опитна, учена, преучена, с 40 години педагогически стаж стана основен гледач на детето ми в рамките на 16 дни.

Върна го с килограм по-лек, изнервен, запечен, недоспал и стресиран.

Бивша е, но нали сме правова държава, има право да знае по-добре от мен какво трябва да яде детето ми. Това, че от нейната диета отслабва и се запича, е малка подробност, от която аз като млада и безотговорна нищо не разбирам. Та така за "мама знае най-добре". Има голяма доза истина.

# 418
И аз да попитам. Моята свекърва е отгледала по документи едно дете. На практика го е гледала майка й. Само защото сега свекито е на 50 години, а аз на 30 прави ли я това по-можеща и знаеща от мен кое е най-добро за моето дете? Смятам че категорично НЕ. Единствено бих се съгласила ако свекито е с медицинско образование и то профилирано с деца - сиреч ако е педиатър. Е да ама 99% от свекървите не са педиатри, а твърдят че са най-компетентни в отглеждането на внучетата си. Не че няма безумни майки,които не допускат безумни грешки... Но пък свекървите с остарелите разбирания... Не може да се отрече , че и в отглеждането на децата има мода нали така? И всяка майка е свободна да възпитава и отглежда детето си както тя прецени. Точно затова е майка. Пак казвам - във всяко правило си има и изключения.

# 419
Не мисля,че майката знае кое е най-добре за детето и във всички случаи.Тя го познава най-добре,най-добре го разбира(поне до определена възраст),но има специалисти,които в някои случаи знаят много по-добре кое е полезно и препоръчително.И учат по сумати години за това  Rolling Eyes
А майките и свекитата не мисля,че знаят също повече,просто имат практика някаква.И може да ти помогнат с някой друг съвет,но реално ти си отбираш кое да слушаш и кое не.

Общи условия

Активация на акаунт