С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 52 245
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
  • Пазарджик
Да не ти се налага да трябва да работиш, и детето да пищи след теб "мамо,мамо" , оставяйки го в детската градина.
Ох, и аз точно това си помислих.

# 391
  • До морето :)
Разни хора, разни идеали, разни приоритети.
И все пак ако вашите деца не са виждали бабите си 5-6 месеца, последно са ги видели на 9-10 месеца, вие ще ги оставите на бабите (които не познават), в непозната обстановка и вие ще легнете спокойно да спите? Е, това не мога да го разбера.  ooooh!

За работата - едно е да обясниш на 2-3 годишно дете защо мама няма да я има, друго е да обясняваш на 1-годишно.  Peace

# 392
  • София
Имала съм час-два на месец, когато съм била без деца. Възможност да излизам сама или с половинката. Явно лоша майка съм била, че с нескрита радост ги "захвърлях" на баба им. Да, спяла съм спокойно Wink
Много ми е интересно как ще обясниш на 2 годишно, че мама трябва да ходи на работа и то ще те разбере. С едно 10 месечно е къде, къде по-просто Laughing

# 393
Както и да е. Вие се чудите за какво да се захванете. Едно е да ходя на работа, друго е да оставиш детето си, за да се забавляваш, а то да реве. Аз не съм го родила това дете, за да го оставям да плаче, при условие, че мога да му спестя това. Ако искам да изляза сама, винаги мога да оставя детето при мъжа ми, ако излизаме двамата - детето не ми пречи. Аз се чувствам комфортно с детето си.  Mr. Green

Женска му работа -
"Искам бабите да гледат детето!" - ААааааа, не може, това си е твоя работа!
"Искам аз да си гледам детето!" - Ааааа, не може, трябва при бабите да е, да помагат!
 Joy Joy Joy Joy Joy

# 394
  • София
О, аз не се захващам за каквото и да е.
Сама каза - рани хора, разни идеали  Rolling Eyes

# 395
Явно ти е доста забавно ,че детето ако не е с теб реве и не се чувства добре ,хайде не обяснявай пак как не било ревност .

# 396
Лече-Буболече и ние сме в същата ситуация като вас. Свеки живее на долния етаж, но видимо не искаше да гледа малкия, майка ми пък работи в Гърция. Вече 7 месеца го гледаме сами с таткото. Сега й го оставям за 10 минути колкото да прескоча да магазина и не ме търси. Не се притеснявай, дори и да е "залепена за полата ти" педиатърката ми каза че продължава до около 4 годишна възраст Wink Племенника на мъжа ми беше така все до майка си, но ела да го видиш сега, напълно самостоятелен си е и не е залепен за нея.
Ms.Gorgeous явно и ти не го оставяш много, час-два на месец не е много Wink
Големи сте зядливки Grinning

# 397
Казах, че когато детето само поиска, ще ходи при бабите си без проблем.  Peace Само който си е гледал децата без чужда помощ (никаква), той може да ме разбере. Peace
Отклонихме много темата. Просто свеки ще остане неприятно изненадана след няколко седмици, че не съм я предупредила. Майка вече знае, намръщи се.  Joy

Иначе си получих важен житейски урок и вече на никой нещо не казвам, най-вече на свеки. Нито аз, нито мъжът ми!  Grinning

Хайде, лек ден, моето чудо стана.  Party

# 398
  • Пловдив
Аз предлагам да оставите Лече-Буболече на мира, до колкото разбирам детето и е на година и 3 месеца. На толкова и аз не искам да си оставям децата, първо едното, после другото, сега третото - влача ги навсякъде с мен. Обаче Twisted Evil да почакаме да мине време, да стане на 4-5 години детето ще видим дали пак ще мисли, че изобщо никога, никъде не иска да го оставя.

# 399
Да, тогава ще го оставям, тогава ще познава бабите си, ще иска да ходи само най-вероятно, няма да реве и да се тръшка (както би правило сега). Просто няколко човека отказват да разберат, защото не са попадали в моята ситуация.  Peace

# 400
  • София
Аз съм ги гледала чисто сама, с година и 10 месеца разлика са.
Казах, че съм имала възможност за толкова да ги оставям. След като тръгнаха на градина, удоволствието да прекарам няколко часа фрий ми е бонус.
Аз напълно разбирам Лече-Буболече. Не разбирам лекия укор на тона и, че реве ли детето щом го оставяш - баси родителя си. Моите са ревали и аз съм затваряла вратата. Нямам притеснения от факта и не се чувствам престъпник от действията си Wink

Янтра, колко истина има в думите ти.

# 401
Сега след като ще го гледат така или иначе, най-вероятно ще свикне с тях пък може и да се харесат .
Аз те разбирам какво искаш да кажеш ,просто не го смятам за забавно със залепването.
Ще реве и на детска като тръгне ,ще трябва да преглъщаш и да го оставиш обаче .
Брррр ,колко гадно беше .

# 402
  • Варна
Малко встрани от темата, но децата са големи манипулатори. И, да, млади майчета с едно бебе е нормално да искат да са възможно най-близо до децата си. Но с времето нещата доста се променят.  Wink

Скорошна изцепка на свекървището - Защо синът ѝ не споделял и обсъждал работните си планове с нея?  Rolling Eyes А той ѝ отговорил, че ще започне да обсъжда с нея, когато тя започне да финансира дейноста му. И с това темата била приключена. Mr. Green

# 403
Аз не казвам, че е забавно, просто така са се стекли обстоятелствата, че година и 3 месеца не се е отлепила от мен, защото е нямало друг начин. Не мога изведнъж да я оставя, да изляза и да съм спокойна. Ще трябва време да свикне с бабите, с обстановката и когато, според мен, ще е готово да остане, те пак ще трябва да заминават за чужбина.
За реването - честно казано, не мога да го направя. Ако се налага наистина (било за работа или нещо важно), ще тръгна със свито сърце, но ако просто съм искала да разпусна, сигурно ще си вземе детето и ще се прибера.  Peace Първо ще опитам да го успокоя, но ако не успея - ще се прибера с детето вкъщи.  Whistling

# 404
Дааа и аз се връщах в детската градина, да се ослушвам реве ли детето още Simple Smile,така беше и когато започнах да водя и малкото синче .Не свикнах и все ми беше свито сърцето,как са на мама момченцата Simple Smile,а те все ревяха,затова си ги гледах в къщи 7г.

Общи условия

Активация на акаунт