С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 491
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Ивка, не съм крайна изобщо. Не мисля, че е нормално да се опитваш да променяш човек на 50+години. Първо защото резултата ще е нулев. Второ, защото ще се нагнети напрежение между всички. Или приемаш свекърва си такава каквато е, без коментари, намеци и т.н. /с хубавото и лошото у нея/ или се дистанцираш за твоя вътрешен мир. Ако дистанцирането обаче повлияе върху отношенията ви с мъжа ти, ще трябва да откриеш вариант в който и ти, и той да сте добре. Ако и такъв не се намери, вече...

Всичко това го казвам от позицията на снаха, която няма никакви /нито добри, ни лоши/ отношения със свекърите. Като това беше техен избор.

# 571
  • Fort Worth, TX
Определено този график на ходене напред-назад ще трябва да се прекрати в момента, в който се появи дете, защото не мога да си представя да мъкна кошарки и пелени от място на място и детето да не си знае леглото и дома.

А вие, вие знаете ли си леглото и дома? Вие семейство ли сте, или сте още гаджета?
Направо е детска градина вашето, не семейство. Я седнете като големи хора да се разберете по най-важните въпроси - къде ще живеете, кое ще наричате дом, къде ще сте на гости, как ще си гледате децата, пък тогава предявявай претенции кой как да си шета в къщата.
Ако майка ти живее сама и не искаш да я оставяш сама, а и тя няма нищо против, останете там. Явно в свекърва ти няма нито удобства, нито ти ще се чувстваш добре. Ако и при майка ти не може, намерете си квартира или мислете за други варианти да се сдобиете със собствен дом. Ама ако продължавате така да се мотаете между едните и другите, честно казано, не ви виждам дълго време като семейство. Щом още първия месец са почнали драмите, представям си след време какви войни ще се водят...
Какче добре го рекна.

# 572
В крайна сметка той е чистофайник, даже ми е чудно как той е толкова различен от нея.  

И как този чистофайник живее, спи и се храни 30 години в мърлявия апартамент на майка си?

newsm10     smile3501

Авторката си реши всички проблеми. Вече ще има чаршаф с ластик, а пък и довечера ще й сготвят каквото тя обича! Алелуя! И важното е, че не изми ни една чиния в повече от санитарния минимум!

newsm10     smile3501

Всъщност ненормално е да си въобразяваш, че останалите трябва да покриват личните ти капризи, желания, принципи и прочие, при положение, че не ти нарушават личното пространство, не ти вредят и са си в дома, техния собствен. Леле, ако ми дойде такава снаха, бързо ще я освестя. Grinning
А годеникът знае ли, че така описателно сме запознати с хигиенните навици на майка му?

newsm10     smile3501

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 14:20 от argo

# 573
Ивка, уточнете се къде ще живеете и не го обвързвайте с появата на детето, а го направете още сега.
Както и другите са ти казали, човек на тази възраст е почти невероятно да бъде променен, не задълбавай повече в подобни мисли как тактично да и намекнеш или покажеш какво очакваш, няма да се получи, най-много отношенията ви да се изострят.

Но те разбирам-аз също бих се подразнила на твое място.Обаче, разликата е, че веднага щях да говоря с половинката /без значение дали говорим за приятел или мъж/ и да обясня защо не искам да посещавам толкова често майка му, както и защо не бих живяла там.Не го оставяй с впечатлението, че приемаш всичко, защото след време това би могло да ти изиграе лоша шега.

# 574
Всъщност ненормално е да си въобразяваш, че останалите трябва да покриват личните ти капризи, желания, принципи и прочие, при положение, че не ти нарушават личното пространство, не ти вредят и са си в дома, техния собствен. Леле, ако ми дойде такава снаха, бързо ще я освестя. Grinning
А годеникът знае ли, че така описателно сме запознати с хигиенните навици на майка му?

# 575
Как се чукате, като мама или свекърва са в съседната стая?

# 576
това за ivka03 или по принцип питаш

# 577
Е ,все едно да питаш как го правим като детето е в съседната.

# 578
  • до най-прекрасния мъж
Мдаа, май с вятърни мелници е трудно да се боря. Защо ли все си мисля, че новият човек в семейството би следвало да промени ситуацията и поне от кумува срама да се погрижиш да му е комфортно. Май това виждане го имам само аз и май само аз полагам неимоверни усилия на мъжът ми да му е комфортно у нас и нищо да не му липсва. В резултат очаквах същото и у тях, но не би. Може и аз да съм в грешка, че имам очаквания някой да положи някакви усилия. Значи според вас е нормално никой да не се променя изобщо, а да си живее така, сякаш нищо не се е променило? Е, дано не ставате свекърви, че на горките ви снахи няма да им е леко!

# 579
  • Пловдив
Е ,все едно да питаш как го правим като детето е в съседната.
Е как - много тихо Joy Joy Joy

# 580
  • София
Мъжът ти има задължение да се променя и да ти осигурява каквото и да е. И то, ако иска. Това и важи за тебе също. Родителите и на двама ви нямат никакви задължение по отношение на промени и осигуряване на душевен комфорт.
Свекърва ти дава да чистиш и готвиш като не ти харесва нейния начин. Не знам какво повече искаш и от какво си недоволна.

# 581
Грешка е според мен да имаш очаквания, Ивка. Направи си удобството сама /с милото си/... И да, аз ще стана свекърва. И снаха съм. Никакви очаквания не поддържам у себе си, така и благодарността ми е благодарност. Звучиш ми баш като свекърва. Mr. Green

# 582
Е, дано не ставате свекърви, че на горките ви снахи няма да им е леко!
Абе да ти кажа аз хич и няма да настоявам да идват в къщи ако пък вземе да реши да ми променя живота и навиците съвсем.
И не ни "кълни " моля те .

# 583
  • Варна
Значи според вас е нормално никой да не се променя изобщо, а да си живее така, сякаш нищо не се е променило? Е, дано не ставате свекърви, че на горките ви снахи няма да им е леко!
Да, аз не желая никой да променя битието си заради мен. Нито свекърите, нито моите родители. Аз решила да създавам семейство, аз съм си отговорна за него - заедно с мъжа ми, както и за нашия общ дом - различен от тези на родителите ни.
И един ден живот и здраве ще стана свекърва, дори два пъти, и тъща ще ставам. Но в никой случай няма да тръгна да се променям на дърти години, само защото някое от децата ми се е заженило.

# 584
Мдаа, май с вятърни мелници е трудно да се боря. Защо ли все си мисля, че новият човек в семейството би следвало да промени ситуацията и поне от кумува срама да се погрижиш да му е комфортно. Май това виждане го имам само аз и май само аз полагам неимоверни усилия на мъжът ми да му е комфортно у нас и нищо да не му липсва. В резултат очаквах същото и у тях, но не би. Може и аз да съм в грешка, че имам очаквания някой да положи някакви усилия. Значи според вас е нормално никой да не се променя изобщо, а да си живее така, сякаш нищо не се е променило? Е, дано не ставате свекърви, че на горките ви снахи няма да им е леко!

Бъди сигурна , че за да си научиш урока , заради който си на земята ще ти пратят-най малко един син , за да осмислиш ситуацията от другата гледна точка . И още нещо си помисли - стараеш се за него .... най вероятно , за да го задържиш до теб . Той не прави нищо и не се старае - ами той си е сигурен , че много го харесваш и не е нужно да те впечатлява или да се бори за теб . Може би просто не е достатъчно влюбен или .... толкова колкото теб .

Общи условия

Активация на акаунт