С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 434
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Я какъв късмет ти донесохме  Grinning

# 646
  • София
Защо? Понякога се случва, ако сто души ти наливат като с фуния едно и също, може пък и да си помислиш, че е възможно да са прави, а ти да грешиш.

Елиас, аз също това си помислих.
Обаче, ако сега изтърве момента да го изнесе, след това жална и майка на нея, особено ако и дете се роди. Коптор, плюс свекърва, плюс свекър, плюс мъж, неотрязал пъпъната връв, на територията на мама и тати.

# 647
  • София
Е, момичета, аз си разреших проблема радикално. Току-що ме повишиха и ще мислим за варианта да живеем сами Simple Smile
А, стига бе- толкова пари за наем бива ли да давате  Whistling
Когато ги имаш, не е проблем да ги дадеш, но когато с наличното вързваш бюджета и не можеш да се справиш, си правиш сметката. Мен така са ме възпитали - да се простирам според чергата си.

Това не го вярвам! Ти, изведнъж да прежалиш ремонта при майка си и за един ден, дори няколко часа, да се извъртиш на сто и осемдесет градуса и да говориш за живеене отделно? Тц, такава бърза метаморфоза не се случва!

Случва се. Тарталета е дала икономическа обосновка на случващото се. В производството на наклонени повърхности с добро сцепление е разковничето Whistling

# 648
  • до най-прекрасния мъж
Случва се - когато цял живот си пестил и кътал пари, мисълта ти е насочена към това как да направиш от нищото нещо. Когато, обаче, вече имаш възможности, нещата тръгват в друга посока за часове. И да, ще помислим да заживеем сами, но това не означава, че непременно ще го направим. Така или иначе ще съм по-спокойна, защото ще знам, че ако не стане у нас при майка ми, винаги имам вариант да се изнеса на квартира.

# 649
  • София
Случва се - когато цял живот си пестил и кътал пари, мисълта ти е насочена към това как да направиш от нищото нещо. Когато, обаче, вече имаш възможности, нещата тръгват в друга посока за часове. И да, ще помислим да заживеем сами, но това не означава, че непременно ще го направим. Така или иначе ще съм по-спокойна, защото ще знам, че ако не стане у нас при майка ми, винаги имам вариант да се изнеса на квартира.
По мои наблюдения, когато цял живот си пестил и кътал пари дори да ти паднат милиони пак продължаваш да пестиш и къташ, но пък ти си свободна да ни изненадаш.   Wink

# 650
Явно повишението е солидно, щом открива чак възможности- представям си какво повишение трябва да получа, че да реша вместо в Синеморец да отида на почивка в Аруба. Не че до преди час ми е минавало през ум да ходя в Аруба, но ей така- вече имам възможност (повишена съм), `що да не мръдна до там...
Манталитетът и светогледът не се променят с едно повишение, нито повишението позволява да видиш нови хоризонти, ако до преди него не си виждал по-далеч от носа си.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 17:03 от Елиас

# 651
Ивке ,ще ме извиняваш,но нещо не ти вярвам  Crossing ArmsДано да греша и наистина да са те повишили!
Аз от мойта свека няма нужда да се оплаквам след твоята  CrazyДразни ме напоследък свекърът.В желанието си да спечели любовта на детето постоянно му купува разни дребни неща ,които ме дразнят- дъвки ,бонбони от 20 ст и т.н.Обичайните неща. ConfusedСвека се поукроти ,но него не мога да го дишам #Crazy
Сега се надявам всичкият този интерес към нас да се насочи към другия син и приятелката му(Наскоро се запознаха и се надаяват да се оженят Hug)

# 652
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм го написала, Бояна, парите ще ми дадат сигурността, че имам алтернатива. Това не означава, че ще я изпълня и няма да пестя и да кътам. Но тогава вече ще знам, че изход има и мога да си го позволя. А не както до сега - изход няма и трябва да се правят какви ли не еквилибристики, за да сме поне малко от малко самостоятелни, разбирай да избираме по-малкото зло. В крайна сметка ремонта ще го довършим и ще заживеем у нас, а ако се получи напрежение и неразбирателство, породено от него, винаги можем да се изнесем.
Повишението е толкова, че ще стигне за квартира, ако се наложи. И аз не вярвам, ама ей на, истина е!

# 653
  • София

Таман ти повярвах. Simple Smile
Верно не се случва. Ами какво да кажа- успех в колхоза.

# 654
  • София
Аз съм го написала, Бояна, парите ще ми дадат сигурността, че имам алтернатива. Това не означава, че ще я изпълня и няма да пестя и да кътам. Но тогава вече ще знам, че изход има и мога да си го позволя. А не както до сега - изход няма и трябва да се правят какви ли не еквилибристики, за да сме поне малко от малко самостоятелни, разбирай да избираме по-малкото зло. В крайна сметка ремонта ще го довършим и ще заживеем у нас, а ако се получи напрежение и неразбирателство, породено от него, винаги можем да се изнесем.
Повишението е толкова, че ще стигне за квартира, ако се наложи. И аз не вярвам, ама ей на, истина е!

Възможно е да си права, но аз предполагам, че дори ти да се решиш да излезеш на квартира, като го обсъдите с майките и бащите си, а и помежду си ще решите, че не е хубаво да се трошат толкова пари за наем при две жилища, в които можете да живеете гратис.
Иначе съм на мнението на Аззи, самостоятелността е фундаментално условие за успешен брак.

# 655
комбинациите тъща-зет , са много , много по-успешни от свекърва-снаха ,
 а жената седи на село по половин година ...

# 656
Това още в началото го казах. При вариант живеене с родители, този с тъщата е по-безболезненият.
Но те май просто още не са на етап събиране, независимо от това, какво обяснява Ивка. Те са си още гаджета, всяко с къщата си, гардероба си у дома и манджите на мама, дето само се водят напред-назад Grinning
Ще си седнат на д-то в един момент, ще изберат и решат, защото сегашното не е семейство.
Може би като дойде спалнята Wink Тогава няма да има извинение за спането на дивана при другата мама.

Много време й отделихме на Ива, която пък на всичкото отгоре и не ни ще съветите Crossing Arms
Няма ли някоя друга да се оплаче от свекърва си? Че е голяма чистница и тормози снахата да си чисти, например Wink Или пък направо й преподрежда кухнята и гардероба Joy

# 657
Аз пък взех, че поошетах в кухнята на снаха ми! Нямаше вода  ден-два, натрупали се съдове и като дойде водата аз се развихрих.Боже! Какво ли ме чака като види!

# 658
Айййй Joy
Направо се разберете със снахата коя да пише тук Grinning

# 659
  • Варна
Аз пък да се оплача от моя свекър. След като го похвалих, че избира много хубави дини, човекът се амбицира и всеки ден праща по 1-2 десеткилограмови чудовища у дома. Разваля ми линията, ей, лош човек Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт