С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 443
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Ивке, недей да свикваш да си комуникирате с намеци и деликатни насочвания.
Мъжете предпочитат по-ясна и кратка формулировка, а всякакви заобикалки и премълчавания, обикновено не схващат или тотално ги хвърлят в недоумение какво се иска от тях. Laughing

Хем не искаш да си по-директна, хем не искаш да се дърпаш, хем не те устройва сегашното положение, хем се тормозиш, хем вярваш, че жената на тази възраст ще се промени...

# 631
  • София
А аз си направих извод, че децата ми трябва да се отделят да живеят сами на прага на университета. Стоенето до мама до 30 години е много вредно.
Подкрепям. Достатъчно инфантили са произведени у нас до момента, не е нужно да произвеждаме повече.

# 632
  • София
Е, момичета, аз си разреших проблема радикално. Току-що ме повишиха и ще мислим за варианта да живеем сами Simple Smile

Браво! Нали и ние това пеем, ама ти не го взе за идея за решаване на проблема.

# 633
Е, в такъв случай няма и правото да ми повтаря през 2 дена, че ме иска за снаха у тях и да се опитва да налива същото в главата на сина си.

е, ти да не мислиш , че тя ще се откаже от контрол в/у единственото синче - мъжът на живота й тоест ... много се лъжеш , особено като сте наблизо ...

# 634
Иначе ще има у нас и у вас, майка ми така пък твоята така- сума връзки са съсипани от тези истории и от ужаса и на двамата да прекъснат пъпната връв с майките си   Peace

Гледала съм го и аз този филм на живо. Така и не се разбраха младите в чий дом да живеят, всеки теглеше към неговата си мама. И не само през седмицата, ами и през уикенда в чия вила да гостуват. Накрая се разведоха и всеки при мама. По средата остана едно объркано дете, на което за компенсация приписаха всичките апартаменти и вили. То пък порасна и за благодарност ги изгони от "собствеността" си, ама това вече е друг сезон на сериала.  Laughing

# 635
  • до най-прекрасния мъж
Е, момичета, аз си разреших проблема радикално. Току-що ме повишиха и ще мислим за варианта да живеем сами Simple Smile

С досегашната ми длъжност и заплата не бих могла да си позволя да живея на квартира, а повишението ми дойде като гръм от ясно небе. Така че също е вариант, който вече е реален. Има една приказка, че Господ дава винаги толкова, от колкото имаш нужда.

# 636
А, стига бе- толкова пари за наем бива ли да давате  Whistling

# 637
  • Добрич
Мила Ivke, разбирам те напълно.Болен баща, стара майка; ти си девойка, която в тези трудни времена се справя сама -животът ти е дал поводи за самочувствие. Но светът не живее по твоите правила.Има си негов собствен ход , с който ни дава уроци-малки, големи,гадни, приятни, досадни, леки и ни ги повтаря пак, и пак, и пак, докато ги научим.
Всички тези които изказаха мнения, дадоха идеи и се посмяха на твой гръб са минали по същия път. Всеки си е мислил, че може да промени другия, роднините, близките , но най -трудно е да сториш това със себе си. /да се промениш/
Повечето от мненията ти го казаха. Дори да е мърляво у свекито проблемът е в твоя телевизор- ти не можеш да приемеш, че някой иска и си позволява да живее по различен от твоя начин......
За това живота те сблъсква с това.Той, животът, ни дава на-бързия и лесен начин да решим проблем-чрез личен опит. Колкото и както да ти се говори, ти трябва да преживееш това, за да почнеш да разбираш другата гледна точка.
Приеми ситуацията, като натрупване на опит за справяне с различията. Обикновено на думи е лесно, но на дела .......Дано схванеш бързо и да не ти се налага да си губиш времето отново с напъни да промениш другите и да се ядосваш, че не става по твоя начин...... наистина късно за твоите 28 години получен урок...От теб зависи дали ще схванеш бързо....

П.С.Личната хигиена, навици и домашни правила на хората не коментирам......

# 638
  • София

С досегашната ми длъжност и заплата не бих могла да си позволя да живея на квартира, а повишението ми дойде като гръм от ясно небе. Така че също е вариант, който вече е реален. Има една приказка, че Господ дава винаги толкова, от колкото имаш нужда.

Хубаво, успех ви желая. В мир и разбирателство да живеете.
Пък свекървата- знаеш си вече Wink

# 639
  • до най-прекрасния мъж
Когато ги имаш, не е проблем да ги дадеш, но когато с наличното вързваш бюджета и не можеш да се справиш, си правиш сметката. Мен така са ме възпитали - да се простирам според чергата си.

# 640
  • Mediterraneo
Колко удобно  Mr. Green Докато споделиш проблем във форума, той се решава! Много прозрачни, плексигласови пързалки се произвеждат напоследък. Поздравления за повишението!

# 641
Иначе ще има у нас и у вас, майка ми така пък твоята така- сума връзки са съсипани от тези истории и от ужаса и на двамата да прекъснат пъпната връв с майките си   Peace

Гледала съм го и аз този филм на живо. Така и не се разбраха младите в чий дом да живеят, всеки теглеше към неговата си мама. И не само през седмицата, ами и през уикенда в чия вила да гостуват. Накрая се разведоха и всеки при мама. По средата остана едно объркано дете, на което за компенсация приписаха всичките апартаменти и вили. То пък порасна и за благодарност ги изгони от "собствеността" си, ама това вече е друг сезон на сериала.  Laughing

Не одобрявам жена, която се държи за полата на техните, но мъж, който уж иска да създаде свое семейство, с всички произтичащи от това отговорности и промени, а не може да се откъсне от маминка-надали има нещо, което повече да ме отвращава...

# 642
  • София
Алилуя!

Браво, Иве, изобщо не се колебай, категорично това е правилната формула.

# 643
  • София
Когато ги имаш, не е проблем да ги дадеш, но когато с наличното вързваш бюджета и не можеш да се справиш, си правиш сметката. Мен така са ме възпитали - да се простирам според чергата си.

Това не го вярвам! Ти, изведнъж да прежалиш ремонта при майка си и за един ден, дори няколко часа, да се извъртиш на сто и осемдесет градуса и да говориш за живеене отделно? Тц, такава бърза метаморфоза не се случва!

# 644
Е, в такъв случай няма и правото да ми повтаря през 2 дена, че ме иска за снаха у тях и да се опитва да налива същото в главата на сина си.

е, ти да не мислиш , че тя ще се откаже от контрол в/у единственото синче - мъжът на живота й тоест ... много се лъжеш , особено като сте наблизо ...
Аз пък си мисля, че свекито хич и не държи да се обзаведе с още двама души в къщи- син+снаха. Едва ли има човек, който да иска да си разваля спокойствието само за да гледа нацупените муцунки на синовата си избраница...пък и по описание не отговаря на типа майка-орлица, по-скоро е бохем човек и не си дава много-много зор с битовизми и прозаични дела. По-скоро ми се чини, че синчето държи да преспива у майка си- може би го е страх от обвързване или нещо такова. А майката от зор-заман постила дивана с чаршафите (каквито има)  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт