С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 442
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Ивке, аз друго не разбрах.Притесняваш ли се да говориш с твоя годеник, неудобно ли ти е поради някаква причина или мислиш, че би реагирал остро и ще се скарате?

Общо взето, в подобни теми, на мен това ми е най-голямото недоумение.Какво ги жалите толкова тези мъже и все се чудите да не би да ги обидите, ако кажете какво мислите, а и защо въобще се измъчвате с подобни дреболии, вместо с един разговор да изясните всичко? Наистина не разбирам...

В такава ситуация, директно казвам, че спирам да посещавам въпросната особа и къщата и-ясно ми е, че няма да я променя, нито някой е длъжен да се съобразява насила с мен, но и аз не контактувам с неприятни за мен хора или такива, на които намирам само кусури, пък било то и родителите на моя съпруг. Laughing

# 616

В такава ситуация, директно казвам, че спирам да посещавам въпросната особа и къщата и-ясно ми е, че няма да я променя, нито някой е длъжен да се съобразява насила с мен, но и аз не контактувам с неприятни за мен хора или такива, на които намирам само кусури, пък било то и родителите на моя съпруг. Laughing
Доста крайно ми се вижда. Става въпрос за майка му все пак. Не за познат. Със сигурност би ми станало много неприятно,ако милото откаже да идва при нашите и е направо отвратен от хигиената там.

# 617
  • София
Според мен мацката просто е решила,че трябва да живеят у тъщата и точка! Ако ще свекървата да облизваше целия апартамент, пак щеше да е крива! Ивка си търси повод и оправдания, за да убеди сама себе си, че е права и всички трябва да живеят според нейните изисквания. Само дето на свекървата не й пука, а гаджето не смята да живее при тъща. Мале, мале, такова чудо да не му дойде до главата на човек!

# 618

Доста крайно ми се вижда. Става въпрос за майка му все пак. Не за познат. Със сигурност би ми станало много неприятно,ако милото откаже да идва при нашите и е направо отвратен от хигиената там.

Може би, но аз не обичам да се затормозявам с подобни "драми".Краен вариант е, но е по-добре, отколкото месеци наред човек да се тормози и да се чуди как тактично да завърти разговора в някаква посока, за да си сподели притесненията.
Не коментирам само конкретната ситуация, а по принцип.

# 619
  • до най-прекрасния мъж
Отговорите на всички ваши въпроси съм ги дала в постовете си по-нагоре. Да, водени са разговори, но деликатно, писала съм по-нагоре. Никого не жаля, но и не искам с рогата напред, а желанието ми е било да постигам това, което искам, деликатно. И да, мога да му кажа, че не искам да ходя у тях, защото е кочина, но с това ще обидя човекът, който го е изгледал. Смятам, че това не е решение. Ако аз се дърпам, той ще го усети и нещата ще станат напрегнати между мен и него, което аз не целя.
Най-лесно е да нападате, но нейсе, явно така виждате нещата. Благодаря за мненията, които така или иначе нищо ново не ми дадоха като идея.

# 620
Никой не те напада, но ще го разбереш след години. Евентуално.

# 621
  • София
Аз не разбрах за какво ти трябват идеи.

Иначе мненията са повече от изчерпателни по отношение на така структутираната схема.

# 622
  • София
Според мен мацката просто е решила,че трябва да живеят у тъщата и точка! Ако ще свекървата да облизваше целия апартамент, пак щеше да е крива! Ивка си търси повод и оправдания, за да убеди сама себе си, че е права и всички трябва да живеят според нейните изисквания. Само дето на свекървата не й пука, а гаджето не смята да живее при тъща. Мале, мале, такова чудо да не му дойде до главата на човек!

Аз имам подозрения, че освен гореизложеното, я човърка капка гузна съвест и поради тази причина се навива да преспива у свекървата. Някак.....да не изглежда, че толкова драпа да са у мама и милото да не изглежда пре*бан. Повода за цялата драма тук е да намери извинение пред себе си.

Идея, нали това търсиш- кажи на мама свекърва, че цялото ти тяло е на дребни пъпчици. След ден-два и кажи, че си притеснена, симптомите са се изострили( след преспиване у тях) и си решила да посетиш кожен лекар. След още някой ден, заяви с прискърбие, че имаш алергия към домашната прах и към други неща, за които трябва по-задълбочено изследване. Ето ти повод, да си носиш от вас чаршафи, прани със специален прах, да помолиш да пусне прахосмукачка в хола, че нали алергията.....и т.н.

# 623
  • София
Много ме кефят такива като Ивка - хем имат проблем, хем тропат с крак и се сърдят защо всички в темата не пеят тяхната песен. Любомото ми е обвинението в злоба, нападки и какво ли не от същата поредност. Язък, че никой не я светна как да изработи гаджето! Ей, никаква работа не вършите тук, другарки, за нищо не ставате! Що така раззстройвате девойчето! То иска, бе, иска! Ми, дайте му!

# 624
  • до най-прекрасния мъж
Е, момичета, аз си разреших проблема радикално. Току-що ме повишиха и ще мислим за варианта да живеем сами Simple Smile

# 625
Аз не разбрах за какво ти трябват идеи.

Иначе мненията са повече от изчерпателни по отношение на така структутираната схема.
Трябват й и деи как да превъзпита свеки и да я направи перфектната домакиня. Всички й казаха ,че такъв вариант не съществува, но явно не е съгласна и се надява на чудо.
Другото ,което я посъвтваха е да говори с половинката и да му сподели проблема. Това оначе пак не е вариант, защото милото ще се обиди.
Иначе съм напълно съгласна и с това:
Никой не те напада, но ще го разбереш след години. Евентуално.

# 626
Мдаа, май с вятърни мелници е трудно да се боря. Защо ли все си мисля, че новият човек в семейството би следвало да промени ситуацията и поне от кумува срама да се погрижиш да му е комфортно. Май това виждане го имам само аз и май само аз полагам неимоверни усилия на мъжът ми да му е комфортно у нас и нищо да не му липсва. В резултат очаквах същото и у тях, но не би. Може и аз да съм в грешка, че имам очаквания някой да положи някакви усилия. Значи според вас е нормално никой да не се променя изобщо, а да си живее така, сякаш нищо не се е променило? Е, дано не ставате свекърви, че на горките ви снахи няма да им е леко!
Eто в това мислене ти е грешката- няма у нас и у вас, щом си играете на семейство. Решете къде живеете, купете си чаршафи за съответното място (и двойна завивка  Mr. Green) и престанете с това чергарство. Иначе ще има у нас и у вас, майка ми така пък твоята така- сума връзки са съсипани от тези истории и от ужаса и на двамата да прекъснат пъпната връв с майките си   Peace

# 627
  • София
Не гаджето, бе, то е пИрфектно. Оная дъртата уроспия, дето не чисти и не я пита какво иска да й приготви за ядене.  Crazy

Joy, охххххх, сега пък си решила проблема радикално? Ами мамин Жорко след време как ще ходи на гости у мръсната свекърва, бе, моме?

# 628
  • София
А аз си направих извод, че децата ми трябва да се отделят да живеят сами на прага на университета. Стоенето до мама до 30 години е много вредно.

# 629
  • Пазарджик
Ивка, честито повишение. Дано си споделила с мъжа ти, че ще живеете самостоятелно. Дано всичко се нареди.

Общи условия

Активация на акаунт