С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 417
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
Е какво толкова написах, Troy, че точно моя пост цитираш като пример за гнездо на усойници? Смятам, че имаше къде-къде по-злобни коментари, че и съвети имаше да се разделят младите и предричане на "светлото" им бъдеще заедно. Аз просто напомних, че при излизане в майчинство доходите на майката падат, никъде не съм казвала, че не може да се гледа дете с малко пари.

Едва ли ще е първата майка на която ще и спаднат доходите Simple Smile Толкова жени са се справили и тя ще се справи , особено каквато е спестовница по нейни думи Simple Smile Евала и правя че вместо да щрака с пръсти и да мята мазни гюбеци, мацката пести и мисли за бъдещето си, а не като някои които да разчитат на мама и тати! Малко емпатия няма да ни навреди нали ?

# 706
И двете крайности не са много наред. Не разчита на мама и тати, но не й се дават излишни пари. Та накрая пак се натриса я при майка, я при свекърва.

# 707
И двете крайности не са много наред. Не разчита на мама и тати, но не й се дават излишни пари. Та накрая пак се натриса я при майка, я при свекърва.

Оооо , да всички вие които пишете срещу момиче вие сте идеални и тънете в разкош и охолство, а всички останали са тъпи и недорасли да имат деца и семейство...
В момента се опитваш да търсиш под вола теле !Въртуш сучиш и само кусури търсиш ... дали и се дават пари или не си е неин проблем и само тя си знае какво и е материалното положение! Сигурно всички от пишещите тук са имали собствени жилища кога са се омъжили ... Колко от вас могат да се похвалят че са пестили и са правили ремонт на апартамент или пък са гледали болен родител ?
Този ти пости изобщо не ти прави чест ....

# 708
  • до най-прекрасния мъж
Вече прекалявате - това какво ще правя със собствените си доходи си е изцяло моя работа. Дали ще давам за наем също си е изцяло моя работа.
Да, права си Трой, по думите и злобните подмятания на повечето тук, оставам с впечатление, че в тоя форум никоя от тях няма реален проблем, а само си чешат езиците и са влезли тук, за да се надсмиват над момичета в затруднено положение. Така или иначе който търси решение на проблемите си, го намира по един или друг начин. Наистина май всички тук са расли в разкош, хранени са със златна лъжица и всичко им е подарено ей така от съдбата. Е, аз не съм от тях и съм горда, че постигам сама това, към което се стремя.  Wink

# 709
  • София

Оооо , да всички вие които пишете срещу момиче вие сте идеални и тънете в разкош и охолство, а всички останали са тъпи и недорасли да имат деца и семейство...
В момента се опитваш да търсиш под вола теле !Въртуш сучиш и само кусури търсиш ... дали и се дават пари или не си е неин проблем и само тя си знае какво и е материалното положение! Сигурно всички от пишещите тук са имали собствени жилища кога са се омъжили ... Колко от вас могат да се похвалят че са пестили и са правили ремонт на апартамент или пък са гледали болен родител ?
Този ти пости изобщо не ти прави чест ....
Ти пък защо се запени сега? Мисля, че е ясно кое не се харесва на останалите в тема, не нуждата от покрив над главата, а претенциите към чуждото домакинство. Не е обидно човек да няма собствено жилище, но да изхождаш от позицията, че свекървата трябва да ти се хареса, за да благоволиш да и позволиш да те приюти и изглежда малко нахално. Както се дразни на мръсната къща, така можеше да се дразни, че е прекалено чисто и се чисти постоянно, което е изморително, може да се нарече и вманиачаване. Въобще, когато човек се счита в правото си да мери качествата на другите може много и често да се дразни от най- различни неща.

И аз съм родител, обичам си детето, но някак не смятам да съм роб нито на него, нито на бъдещото му семейство, нито бих искала от друг подобно нещо. ако някой направи нещо положително за мен го оценявам, дори да не обичам диня и сладко от боровинки. Нали е жест на добро, пък сме големи хора, никой не може да ни храни насила или да ни настанява насила там, където не ни е приятно да бъдем.

blue_angel Може и да бъркам, но "да си расъл и да живееш в разкош" в твоя пост звучи като обида. Ако е така тази обида не я разбирам, честно.

# 710
  • София
Трой, хубаво се опитваш да защитаваш въпросната потребителка, ама като как би определила двама на по почти трийсет години, които си играят на "кой ще надделее"? Мацката си е наумила, планирала и всичко, и няма да миряса, докато не довлече мъжа си при тъщата и докато не стане така, както тя иска. И не е свекървата виновна, ако ще да гледа три прасета в дома си, а това, че нашата потребителка иска да кара влака и както на нея и й изгодно. На всичко отгоре тук се фръцка и надува перки, все едно някой й е длъжен. Тя е контролиращ тип. И на теб толкова ти е акълът, че се подвеждаш по ума и!  Peace

# 711
Малко емпатия няма да ни навреди нали ?

Ахам. Както и четене с разбиране.
Дотук единствените злобни постове, които прочетох, са твоите.  Laughing

# 712
Хайде да не си мерим умствените възможности защото видях колко е акъла на повечето от вас! Освен злобни подмятания и забележки май друго не ви се отдава...
И защо не разберете че не става въпрос за надмощие а просто момичето не може да живее в мръсотия! Разбирам я много добре защото съм същата ! Мразя да ми е разхвърляно и мръсно и няма намерение да си развалям настроението ходейки някъде където е мръсно, независимо дали е в свекърва ми или в майка ми !
На майка ми мога и да и помогна да изчисти , но не виждам от какъв зор да го правя за свекърва ми ...еле пък да и купя съдомиялна Simple Smile

# 713
Ние ясно, че сме расли в разкош. Огледай се наоколо - колко млади хора плащат наеми или кредити, за да имат собствено жилище.

# 714
  • София
И аз си мислех в началото, че е заради мръсотията, но се оказва, че това е само на повърхността. Ако наистина те интересува, можеш отново да прочетеш постовете й и ще разбереш каква е работата. Тя просто не иска да се мярка там, планирала е отдавна всичко, включотелно бебето, ремонта, къде ще живеят, защо ще живеят. Тя иска семейният дом да е домът при майка й, и никога не е смятала и не смята да се отделят, ако ще марсианците да дойдат. Мръсотията е само извинение, а действията й показват какво всъщност иска. Нали знаеш, по делата им ще ги познаете!
Няма проблем, нека твоите умствени възможности да са по-големи от моите, ако това те успокоява!

# 715
Момичето писа ,че си е разрешила проблема има ли смисъл да се обиждате ?
Поиска съвет получи доста и тя си има право на мнение особено за това как да живее живота си ,нали?

# 716
  • София
Хайде да не си мерим умствените възможности защото видях колко е акъла на повечето от вас! Освен злобни подмятания и забележки май друго не ви се отдава...
И защо не разберете че не става въпрос за надмощие а просто момичето не може да живее в мръсотия! Разбирам я много добре защото съм същата ! Мразя да ми е разхвърляно и мръсно и няма намерение да си развалям настроението ходейки някъде където е мръсно, независимо дали е в свекърва ми или в майка ми !
На майка ми мога и да и помогна да изчисти , но не виждам от какъв зор да го правя за свекърва ми ...еле пък да и купя съдомиялна Simple Smile
Аз това много добре го разбирам, но кой я кара да живее в мръсотия? А за гостуването може да го преживее, да си измие една чаша и да предложи тя да сготви и докато готви да позачисти наоколо. Все едно, пък не си била при възрастен човек на гости. А свекървата може да не чисти добре, но явно е гостоприемна, пък и е майка на любимия на потребителката мъж, затова може да и се помогне, още повече щом чистотата е проблем при гостуване, което не може да се избегне.

А за умствените ми възможности още Вилико установи, че не съм много умна, та по темата не бих спорила, но мисля, че ценностната ми система е наред, въпреки интелектуалния дефицит.

# 717
  • София
аз пък, не мога да разбера от какъв зор някой ще поставя някакъв проблем, като всъщност всичко си е наумил и планира, и от раз отхвървя всичко? Нямам никакво наммерение да се карам тук с някого заради егоизма на филанкешията, пък бил той с  име Ивка номер-еди.кой-си. Дори съжалявам, че си изгубих времето и енергията с нея.

# 718
Като глутница вълци сте  Mr. Green като захапете нещо няма пускане...
Веднага направихте пълен разбор , тя какво искала , какво била планувала и кога го била планувала Simple Smile
Явно хвърлятее боб или гледате на кристално кълбо ?
Бояна толкова ли е трудно да разбереш, че има хора които не биха отишли дори и на гости ако им е мръсно ? Не ме интересува дали е майка му ,щом не ми е комфортно при нея -просто няма да ходя Wink Моя комфорт е по важен от всичко останало ! Цял живот съм се опитвала да угодя ту на нашите, ту на някой друг и повярвай ми нищо не се печели от това. Човек трябва да прави това което на него му изнася и го прави щастлив и естествено без да наврежда на другите. Едно от нещата които адски ме дразни е вдигнатия капак на тоалетната и повярвай ми ако имам гост мъж без никакво стеснение му казвам след  изпикаване да го сваля  Mr. Green! Научила съм се да не си мълча да неща които ме дразнят и не смятам да се чуствам кофти заради другите  Laughing

# 719
Голям либерализъм към тези свекърви цари тук. Всички се поставят на мястото на горката женица (  дето не чисти имам предвид) , а девойката просто каза , че е по-мръсничко у тях.....нима никоя не го е помисляла за своята свекърва  newsm78 . Планирала била всичко и нямало смисъл -еми естествено,че ще планира щом при майка си ще се чувства по-добре. Не мога да не се учудя на наглостта на някои , които казаха , че са недорасли за семейство -пък какво остава за бебе  ooooh!, а може момичето да иска да е по-близо до майка си , за да се грижи за нея ( самотна ,изстрадала жена , която се е грижила за болния си съпруг дълго време ,доколкото разбрах) ......айде със здраве!

Общи условия

Активация на акаунт