С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 403
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
  • София

Бояна толкова ли е трудно да разбереш, че има хора които не биха отишли дори и на гости ако им е мръсно ? Не ме интересува дали е майка му ,щом не ми е комфортно при нея -просто няма да ходя Wink Моя комфорт е по важен от всичко останало ! Цял живот съм се опитвала да угодя ту на нашите, ту на някой друг и повярвай ми нищо не се печели от това. Човек трябва да прави това което на него му изнася и го прави щастлив и естествено без да наврежда на другите. Едно от нещата които адски ме дразни е вдигнатия капак на тоалетната и повярвай ми ако имам гост мъж без никакво стеснение му казвам след  изпикаване да го сваля  Mr. Green! Научила съм се да не си мълча да неща които ме дразнят и не смятам да се чуствам кофти заради другите  Laughing
Не, не мога да го разбера. Навремето помагах на една съседка, възрастна и самотна жена. Нямаш представа у тях какво беше, не мръсотия, а тотална мизерия. И аз съм ужасно гнуслива, вманиачена на тема чистота, но като пазарувах на жената тя ме канеше на кафе, искаше да постоя, да си поговори с някого. Измивах си чаша и стоях, дори сме обядвали заедно, нищо не ми стана. И аз съм научена да си пазя комфорта, но не това ми е най- висшата ценност, има и други неща, които ме карат да се чувствам комфортно. не бих търпяла някой да се държи зле с мен, но заради човек който обичам бих измила една чаша и една чиния, бих сготвила нещо и докато готвя бих позабърсала наоколо. Не се давам за пример, само споделям, може и ценностите да не са ми наред, знам ли.

# 721
...На майка ми мога и да и помогна да изчисти , но не виждам от какъв зор да го правя за свекърва ми ...еле пък да и купя съдомиялна Simple Smile

Нали не става въпрос за двоен акаунт? Дотук не видях някой да обсъжда точно теб, разговорът се върти около проблемите на Ивка. Ти пък от какъв зор се обиждаш, приемаш го толкова лично, че чак и се нахвърляш на тези, чиито постове не ти харесват? Двете сте едно и също лице или?
Припознаването в чужди образи, вживяването в тях, както и усещането, че някой те преследва, обижда и изобщо се вълнува от живота ти, придружено с агресивни изблици, си плаче за спешна консултация с тесен специалист.
Помисли върху въпроса.  Peace

# 722
  • София
Когато човек иска да се грижи за майка си, го казва като пръв и най-важен аргумент, а не като в случая свекървата и нейната мръсотия да е виновна. Човешко е, особено ако майката е болна. Ама, то май хич не е такава работата, защото тъщата е на село и копа зеленчуци и през по-голямата част от годината я няма, както сама написа потребителката. Та, не ще да е нито за помощта, нито за мръсотията. Бива ли така, на по трийсет години за бебе да мислят, а още като 16-годишни да си живеят при мама и да преспиват ту тук, ту там, а за бебе! Не е нужно човек да е с докторат по психология, че да навърже нещата. Достатъчно е просто  да чете внимателно и да гледа фактите.

# 723
Голям либерализъм към тези свекърви цари тук. Всички се поставят на мястото на горката женица (  дето не чисти имам предвид) , а девойката просто каза , че е по-мръсничко у тях.....нима никоя не го е помисляла за своята свекърва  newsm78 . Планирала била всичко и нямало смисъл -еми естествено,че ще планира щом при майка си ще се чувства по-добре. Не мога да не се учудя на наглостта на някои , които казаха , че са недорасли за семейство -пък какво остава за бебе  ooooh!, а може момичето да иска да е по-близо до майка си , за да се грижи за нея ( самотна ,изстрадала жена , която се е грижила за болния си съпруг дълго време ,доколкото разбрах) ......айде със здраве!

Оооо да, това съм го пропуснала Simple Smile Всички тънат в охлоство и са отраснали с златна лъжица в устата, всички имат жилища , всички са достойни за семейство и деца и всички имат прекрасни свекърви Simple Smile
Другите кучетата ги яли  Mr. Green

# 724
...На майка ми мога и да и помогна да изчисти , но не виждам от какъв зор да го правя за свекърва ми ...еле пък да и купя съдомиялна Simple Smile

Нали не става въпрос за двоен акаунт? Дотук не видях някой да обсъжда точно теб, разговорът се върти около проблемите на Ивка. Ти пък от какъв зор се обиждаш, приемаш го толкова лично, че чак и се нахвърляш на тези, чиито постове не ти харесват? Двете сте едно и също лице или?
Припознаването в чужди образи, вживяването в тях, както и усещането, че някой те преследва, обижда и изобщо се вълнува от живота ти, придружено с агресивни изблици, си плаче за спешна консултация с тесен специалист.
Помисли върху въпроса.  Peace

Това бяха съветите към девойката Simple Smile и повярвай ми аз не бих имала тези проблеми Wink единственото общо между нас е че не понасям мръсотията в никаква форма...дори и в душевна ....

# 725
  • София
Ами, не, причината може би е точно обратната - че не сме изразнали в разкош и златни лъжици, а сме минали през много трудности и дори мизерия. Житейският опит си казва думата.

# 726
Да, права си Трой, по думите и злобните подмятания на повечето тук, оставам с впечатление, че в тоя форум никоя от тях няма реален проблем, а само си чешат езиците и са влезли тук, за да се надсмиват над момичета в затруднено положение.
Ето в това съм убедена и аз. Peace
От мен имаш подкрепа дотолкова доколкото не се чувстваш комфортно и съм на мнение,че не трябва да се насилваш щом е така. Не чак изобщо да спрете да ходите - роднините са нещо което не всички имаме честта да притежаваме, но недей да спиш и да се храниш там щом ти е некомфортно. Идете да ги видите ей така следобяд или след работа, без да се ангажирате с хранения и спане. Обясни на мъжа ти каква е причината. Редно е да те разбере.
Щом свекърва ти обаче е добра и гостоприемна, освен дето е мърла, оцени това. Моята за разлика от твоята е страхотна чистофайница ,като не броим хлебарките, за които не мисля че има вина, но е ужасен човек. Повярвай ми като е такава , това дето свети от чистота не е причина да ходим често. И ако трябваше да избираме между моята и твоята - бих избрала твоята. Мойта никога не би ми направила храна за работа. Тя дори като отидем да я видим по кафе и бисквита не предлага...
Ако трябва раздели един лист на две и напиши от едната страна положителните й качества, от другата отрицателните и виж кои ще надделеят. Ще видиш,че ако е само мърсотията може и да я заобичаш въпреки нея. Идея си нямаш какви чудовища има за свекърви.

# 727
Ох, май тука си говорим на различни езици. Банално стана вече да се повтаря, че е най-добре всяко семейство да си е отделно. Хайде, нека пък аз да съм глупава и да си плащам ипотеката на жилището си, а умната Ивка и мъжа й да седят при мама и тате - независимо чии са. Само дето аз мога да врътна клюма у дома и да си правя каквото си искам, а при съжителството с чужд човек винаги си трябва съобразяване и копромиси. И в един прекрасен момент все на някого му писва и почват ядовете.
Имам собствен опит по темата, който е ясно, че е безсмислено да споделям. И Ивка ще си получи нейния, ами дано не е много болезнен. И няма злоба при мен, има някои неща, които бих направила по друг начин навремето, ако съм имала и друг поглед върху нещата, затова се намесих. Ааа, и в разкош не тъна, тъкмо напротив - всеки месец си плащам цената на спокойствието.

# 728
... Идея си нямаш какви чудовища има за свекърви.

Стига бе , на всички тук свекървите са страхотни жени  Mr. Green

# 729
  • София
... Идея си нямаш какви чудовища има за свекърви.

Стига бе , на всички тук свекървите са страхотни жени  Mr. Green
Кой е казал такова нещо, май става като с тъненето в разкош от ранна детска възраст...

# 730
kati_v не е задължително на Ивка опита да излезе болезнен въпреки явното пожелание за това в темата.
Майка и само  през зимата е в апартамента ,освен това е сама ,което е от голямо значение .
Това жилище ,което ще стои празно през повечето време също трябва да се поддържа ,което коства и време и допълнителни пари .
Пък и не всеки иска да живее сам ,аз примерно предпочитам да се съобразявам с някой и да ме дразни от време на време отколкото да съм сама.

# 731
Ами тя няма да е сама, нали е с мъжа си. Но никой тук не мисли за неговата гледна точка. На него какво ще му е да живее в в дом, където трябва да се съобразява с навиците и реда на друг. То ясно - сега всичко е цветя, рози и меден месец. Но след година, две, три, как ще е?
И не й пожелавам опита й да е болезнен, нито въобще да й се случат лоши неща. Напротив - дано се напаснат без сътресения. Но имама доста наблюдения върху такива съжителства, които ми говорят обратното, за съжаление.

# 732
Страшен купон съм изпуснала. Жалкото е ,че въпреки изписаните страници не се извадиха нужните изводи от питащата. А се стигна пак до глупави нападки и обиди.
Значи Ивка да пише плюсове и минуси ,а  "злата " свекърва да е благодарна за "перфектната" снаха. Усетете се малко де. Съгласна съм ,че има ужасни жени(свекърви и снахи). Но пък да я обиждаме жената ,защото не отговаря на представите на снахата , или не е като мама Shocked

# 733
Ами тя няма да е сама, нали е с мъжа си. Но никой тук не мисли за неговата гледна точка. На него какво ще му е да живее в в дом, където трябва да се съобразява с навиците и реда на друг. То ясно - сега всичко е цветя, рози и меден месец. Но след година, две, три, как ще е?
И не й пожелавам опита й да е болезнен, нито въобще да й се случат лоши неща. Напротив - дано се напаснат без сътресения. Но имама доста наблюдения върху такива съжителства, които ми говорят обратното, за съжаление.

Казаха ти само един пост по нагоре, че майка и живее в апартамента само 6 месеца и какво толкова си се загрижила за мъжът и ? а къде остава нейния комфорт и дали на нея няма да и се наложи да се съобразява с чужди порядки и мръсотия  ако отиде да живее при свекърва и ??? Чудя се ако ти си на нейно място какво ще избереш Simple Smile или сигурно ще останеш да живееш в кочината само и само мъжът ти да му е комфортно да си тъне в мръсотията ??? хахахха

# 734
Тъй тъй, чукча писател, чукча не читател. Къде точно видя да й казвам да остане при свекърва си? Напронив - написах изрично, че съжителството с родители, независимо чии са, обикновено не води до нищо добро. Сто пъти написах, че е най-добре да са отделно, за да си изградят семейството без външни вмешателства, само дето трябва от сто кладенеца вода да се извади. Ама тъй то - сума ти човека грешим, само Ивка и клакьорки са прави. Ти пък какво си се загрижила колко време Ивка ще суче от майчината гръд? Нещо много агресивна ми се струваш за страничен наблюдател.

Общи условия

Активация на акаунт