Как поддържате връзката си след появата на дете?

• 1 286
  • 11
  •   2
Отговори
Здравейте. От няколко дни ме мъчи един въпрос, бях забравила за него, но уви пак се подсетих. Имаме дете, което направихме изключително скоро след започването на нашата връзка. Знам, че има доста такива истории и от моите познати, които имат същият опит знам че техните връзки не са продължили дълго след появата на детето. И се чудя има ли шанс изобщо такава връзка? Моето мнение е, че трябва да се полагат усилия за изграждането на връзка между двамата и поддържане на искрата, въпреки че вече са семейство, уви партньорът не е много досетлив за тези неща. Но аз усещам, че имам нужда и съм си го казала. Въпросът ми е какъв е вашият опит, ако имате такъв с бързият преход от връзка в семейство или опит на ваши познати, близки?Има ли наистина сполучливи такива ?

# 1
По принцип за да се поддържа нещо първо трябва да го има и да е стъпило на здрави основи. Вие сте направили детето още докато пеперудките пърхат силно с крилца и всъщност не знаете какво ви свързва наистина. Сега трябват двойни усилия не само за поддържане, ами и за изграждане, но няма нищо невъзможно.

# 2
... И се чудя има ли шанс изобщо такава връзка? ...
Разбира се, всяка връзка има шанс, а дали ще се осъществи, зависи от двамата. Статистиката не е от значение, може десет души да са се провалили, а двама да не са и това да сте вие. Аз познавам такива хора, които са започнали с бебе и след това са имали хубава връзка години наред.
Ако има химия между вас и двамата го желаете, ще се получи.

# 3
Това, че мислите за връзката си и осъзнавате, че тя трябва да се гради и поддържа е просто ЧУДЕСНО.
Много е важно да увлечете и убедите и партньора си, че трябва да се полагат усилия, а не да е пуснете по нанадолницето. Предимно двойките стават "мама и татко" и отбиват сексулния си живот набързо.
Старайте се! Правете си изненади. Търсете кой да поема децата и да сте само двамата - на вечеря, на спа, на дискотека, с приятели, за секс маратон, за романтична вечер на свещи.
Напомняйте му с любов, че трябва да се борите за връзката си, не с упрек. Дори и само вие да полагате усилия /да понякога другия просто не се сеща какво да измисли/ пак ще се радвате на хубави отношения.
Създайте си романтични навици - след работа по малко питие на терасата, сутрин кафе заедно, след вечеря по чаша вино и разговори за другия, за вас, а не за задачи, проблеми и децата.

# 4
  • Телиш/Плевен
... И се чудя има ли шанс изобщо такава връзка? ...
Разбира се, всяка връзка има шанс, а дали ще се осъществи, зависи от двамата. Статистиката не е от значение, може десет души да са се провалили, а двама да не са и това да сте вие. Аз познавам такива хора, които са започнали с бебе и след това са имали хубава връзка години наред.
Ако има химия между вас и двамата го желаете, ще се получи.
+1

Моя съученичка имаше петгодишна връзка, която прекрати и скоро след това се хвана с неин добър приятел. Бързо забременя и беше доста шокирана от това и се чудеше дали изобщо ще се получи нещо от тези отношения. И аз бях бременна по същото време, с моя партньор живеехме заедно и имахме връзка от 6 години. Казах ѝ, че и аз имам същите опасения, не сме планирали бебето и не знам дали изобщо сме готови за тази крачка. Тя се засмя и каза, че ние сме си семейство, толкова години заедно, живеем заедно, нямало причина да не се получи. Е, към днешна дата децата ни са на по 11 години, аз не съм с този партньор, а тя е щастливо омъжена за бащата на нейното дете и са едно много хубаво семейство. Така че има примери всякакви...

# 5
Моите родители са се запознали и едва след 3 месеца майка ми се е оказала бременна с мен, оженили са се. :Д
Шест години по-късно се е появила и сестра ми, а родителите ми са щастливо женени вече 32 години. В началото са били много млади и е имало помощ от баби и дядовци - живеели са при тях 2 години, докато успеят да купят и ремонтират собственото си жилище.
От друга страна, родителите на мъжа ми са били заедно 4 години и след това са решили да се оженят и да имат дете. Развели са се на 5-тата година от брака,  след като се е появил брат му. Така че всичко е индивидуално, не четете статистики. Няма невъзможни неща, ако има любов всичко се получава с достатъчно усилия от двете страни. Подкрепяйте се и се обичайте.

# 6
Трудно, трябват усилия. И това важи при поява на дете по принцип - и на 10-ти месец и след 10-г. връзка.
Успех

# 7
Да....

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 12:26 от brumm

# 8
  • Банско
Има, но трябва да си затваряте очите за много неща през годините, както и да правите ужасно много компромиси. Зависи и какъв тип хора сте по нервни и избухливи или много търпеливи. Също така най- голямо значение има, детето ви дали е ад под небето или пухкав еднорог дето си мълчи, спинка и яде всичко.
Мога да кажа ит личен опит 16 години и две деца, че се запазват някои отношения, едни прерастват в други, откриват се нови стимули, мислене и начини за да се съхраните.

# 9
Няма гаранции в тоя живот!
Има връзки , разпаднали се след години планиране и живот заедно...има и набързо създадени, които са вечни!
Всичко зависи от желанието за компромис, от двете страни.
И от леките характери. Или поне един лек характер Wink

# 10
Сравненията с "едно време" не са приложими, защото тогава е било необходимо "младите" да се оженят, за да консумират връзката си, и затова са гледали бързо-бързо да се "вземат", за да не стане някоя "беля" (разбирай - бременност) Smiley И никак не е било приемливо да "ходят" години наред, или пък да съжителстват без брак.
Реално са се женили без изобщо да се познават, само на крилете на пърхащите пеперуди. За някои после е имало болезнено приземяване, за други - полетът е продължавал. Защо казвам, че сравненията не са удачни - защото в повечето случаи са се "вземали" под външен (семеен и обществен) натиск, а не толкова от вътрешна потребност.

В днешно време, когато е въпрос изцяло на личен избор - присъединявам се към мнението преди мен Hands Plus1
Ако се харесвате достатъчно и има искра между вас - ще се получат нещата.
Появата на дете е изпитание за всяка двойка, леки скърцания при напасването са неизбежни. Най-важното е да не губите комуникация (двустранна) и да си припомняте какво сте си харесали взаимно първоначално.

# 11
Никак.
С появата на детето нещата се скапаха и показаха силни липси в партньора.
Лично аз се борих 3 години след раждането на детето да запазя връзката. За него всичко беше наред. За мен не.
Приключих.

Общи условия

Активация на акаунт