Любители на котки 64

• 44 731
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • На остров
Мис Нели   bouquet радвам се, че сте добре!

Много здраве желая на всички болни котенца.

Утопия ние си взехме коте преди близо 2 месеца и сме много щастливи. Не прави някакви грандиозни бели, а ни дарява с огромна любов. Според мен няма да сбъркаш, но е хубаво да имате реална представа за отговорността и ангажимента в годините. Успех!

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 10:34 от ima

# 16
Утопия, моят последен опит с малко котенце е от миналата година. Когато прибрахме котето от улицата беше на около два месеца, може би и по-малко. У дома по онова време имаше човек, защото имаме и голяма котка и се притеснявахме тя да не го нападне (абсолютно неоснователно- след криза по приемането сега са любов голяма). Свикна с обстановката веднага, веднага се научи да ползва тоалетна. Бели правят и двете ни котки понякога, но- ще повторя Котьо Тръмп- бели правим всички. Simple Smile
Пожелавам ти да си намериш твоето топче косми и много, много години радост заедно.
Аз търся дом на едни малки косматки, но само споделям, информативно. Wink

С цялото си сърце пращам на Лъки пожелание за здраве и сила!

# 17
За жалост ще си включа в новата тема с лоши новини  Cry

Първата лоша новина е, че снощи ни напусна малката Бубка  Cry Намерихме я на пътя прегазена...  Cry

Другата новина е, че след няколко дена през който големият котарак го нямаше се е случил някакъв инцидент и с него и тази сутрин се прибра без едно око  Cry По късно ще го заведа при доктора да го види.

# 18
Оооооооо, представа нямаш каква наслада са котките - мекички, топлички, игриви, мъркат, скачат, гледат умно newsm78, гушкат се.
И хапят, драскат  Mr. Green, но пак си ги обичаме.
Днес сутринта кръв нямаше. Ще видя довечера как е положението, но Макси си дивее, през нощта и сутринта добре си е похапнала. Та надявам се, да нямам повод за притеснение. Снощи се ошашках, защото какви работи прочетох  Confused, а коте гледаме за първи път и нямаме опит.
Павлина6328, съжалявам.

# 19
Павлина, много, много тъжно и болно ми стана.

# 20
  • на морето
pavlina6328, жестоко е ! CryСъболезнования ! Пред очите са ми подобни гледки ..до преди часове си гушкал и галил писанчето и в следващия момент му виждаш карантиите по асфалта .../извинявам се за натуралистичното описание , но реалността е такава .. Rolling Eyes/
Големия котан може да е пострадал при сбиване/ ноктите са страшно оръжие /  ,може да е стреляно по него , да е ударен с нещо ... Вет.лекар ще каже ,може би най -точно .Да се внимава само да не се инфектира , че е близо до мозъка .През очния нерв ..директно там и ...става много лошо . Изцяло празна ли е вече очната ябълка или има още нещо останало от окото .Добре ще е да го почисти и зашие вет-а. И съответно малко АБ.

# 21
  • София
utopia, a държиш ли да е малко коте? В темата има една прелестна оранжева красавица на 6 години, на която ѝ търсят дом (стопанинът ѝ заминава за чужбина и не може да я вземе). Аз пък съм се влюбила в един черен невероятно красив млад котарак (мисля, че е под 1 година), който има стройно и мускулесто тяло на сиамец (явно единият родител е сиамец). Прекалено доверчив е и ходи след хората да им се гали и мърка. Една баня (дори не е мръсен на пипане) и хапче за обезпаразитяване и е готов подарък. А как би му отивала една синя подаръчна панделка!   Wink

Честно казано, малко коте бих взела ако имам малки деца, които да се занимават с него. Като децата са и искат много внимание и игри. Ако не ги получат, започват да си ги търсят сами и съответно започват и белите. Ако твърдо си решила да е малко коте, при условие, че цял ден ще е самичко, бих посъветвала да са две от едно котило. Така ще си играят и няма да правят много поразии, а грижите са почти същите.

Другия съвет ми е да го вземете в петък, за да има време поне в тези 2 почивни дни малко да посвикне с обстановката. И въпреки, че е подарък, изберете го заедно. Все пак и двамата ще го гледате. Щом е 30 годишен, не е фатално подаръкът да е поднесен непременно на датата.  Wink

Павлина, много съжалявам!  Cry  Така се надявах да е свършила черната серия.  Sad

# 22
Ами и аз обмислям да го вземем в петък и не непременно на деня, но държим да е мъничко, за да свикнем с него и определено смятаме много да играем с него - и ние сме си дечковци Laughing

А иначе сме го избрали засега само по външен вид, защото е далече от София, но определено мисля да е само едно Simple Smile

# 23
...Така се надявах да е свършила черната серия.  Sad

И аз така. Sad Много ми е тъжно.

Аз също намирам съвета за две котенца за добър. По-лесно се гледат, а и за тях е по-добре. Имат си така да се каже роднинка, освен човеците. Simple Smile Пък и няма друго толкова сладко нещо като две мъничета, които се борят, гушкат, мият едно друго. И накрая заспиват оплетени.  Heart Eyes

# 24
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тъкмо влезнах в новата тема и ме изтикаха от компа Mr. Green. Канех се да предложа на utopia също красавицата Кари, но Таня67 ме е изпреварила! Понеже пак ми дишат във врата и трябва да ставам ...
Да се попечем малко!  Wink

# 25
utopia, взимайте сладко бебе, пък после всичко се нарежда в процеса на съжителство... айде да се случва скоро и да правиш фотосесия, да напълним очи и ние с нов пух Simple Smile
pavlina6328,  Cry сладка Бубка, да почива в мир малката й душица...

за всички изгубили животинки, искащи ново сладкишче у дома- https://www.facebook.com/media/set/?set=a.479741222038556.113858 … 471438&type=3
страхотни са всички... направо се замислям дали ще ме изселят от вкъщи, ако си взема още едно гаменче Simple Smile)

ПОздрави на всички муцунки от 2те странички данък. И ние плащаме Simple Smile
"трепери, цвете, ще те яяяяям"  Laughing
http://prikachi.com/images.php?images/173/5137173P.jpg

# 26
  • на брега на морето
Професорке, аз като ходя на вет винаги си нося една кърпа, достатъчно голяма, и на нея си слагам зайчето. Не навсякъде почистват масите за преглед и много ме е страх от предишното животинче да пуснало  някоя зараза или паразитче.

п.п. Това по повод предишния ти постинг за хигиената в кабинета, в който сте водили юнака с дългите твърди мустаци  Hug

# 27
  • Пловдив
Утопия.
Нашето коте (сивата красавица) взех на 50-тина дни. От началото още имаше драскалка и играчки и винаги си играеше само с тях в стария апартамент. Много обича да се катери и в стария апартамент се катереше по стените на терасата, които бяха от една много грапава мазилка чак до тавана. Ние сме на квартира и се преместихме. В новия апартамент драскалките не са на толкова удобно място, но пак ги ползва. От време на време обаче я хващам, че се опитва да дере кухненския ъгъл и тогава има разправии. В стария апартамент се катереше и по пердетата  Sad, но сега вече не го прави. Белите не са повече според мен от удоволствието да си имаш пухкавичък, мъркащ приятел. Пътуваме от време на време и я носим с нас в котешката чанта.
Ако искаш бебе коте в миналата тема съм пуснала снимки на бебетата, които ние спасихме  на които търсим дом. Обезпаразитени са и спрямо хигиена са перфектни (ползват котешка тоалетна бентонит), а и сега им е чудесно време да свикнат с нов дом и семейство. Аз примерно сега се опитвам да ги приуча да не свикват на 1 вид храна само.

# 28
Ами котето е дворно, но пък ми казаха, че дава да го гушкаш, т.е. не е някое диваче, предполагам, че коте на 2 месеца ще се социализира бързо. Надявам се де Simple Smile Иначе е много красиво сиво пухче (знам, че е глупаво да се избира по цвят, но такива котенца са ми слабост)

# 29
  • На небето
Ето и моя данък  hahaha hahaha hahaha
А бебо вече е в новия си дом и е много щастлив. Ето и една от последните му снимки, часове преди да тръгне за новия си дом:

Общи условия

Активация на акаунт