Съдържание на сокове Pfanner

  • 7 439
  • 31
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 275
Днес на път за работа минах през Била, за да си взема нещо за пиене. След дълго мотане и оглеждане си излязох с био айран на harmonica и натурален сок праскова на Pfanner, в нова разфасовка от 0.2 л. Пристигам преди малко на работа и решавам първо да си пийна сокчето. И оставам приятно изненадана - сокчето е опаковано в найлонче. Махам го и си отлепям сламката, която също беше опакована. Накрая махам едно стикерче и получавам отвор голям, колкото 10 ст. Кеф ти да пиеш със сламка, кеф ти да пиеш направо от кутията. А сламката е телескопична.  Flutter Щрак, удължих си я и аха да я бучна в сока и виждам едно охраво парцалче вътре. Бреййй, казвам си, това ще да са истински праскови. След дълга борба със сламката успях да го извадя, размазах го с пръсти и заключих че е боичка  Confused Потърсих чаша, в която да изсипя сока и да видя дали има и други такива парцалчета. Имаше... По-малки бяха, но имаше...

Съдържанието е: Плодово съдържание: 50% минимум. Съставки: пулп праскова, вода, захар, антиоксидант, аскорбинова киселина.

Поне да се бяха погрижили да си разтворят боичките.

# 1
  • Мнения: 2 871
Какво значение има марката на сока и на магазина. Всички сокове, които се мъчат да пробутат за натурални са химия. Чак се изненадвам, че подобно нещо може да изненада някого. Wink

# 2
  • Варна
  • Мнения: 19 063


Поне да се бяха погрижили да си разтворят боичките.


Не си разклатила преди употреба. Mr. Green

# 3
  • Galaxy 13197853088
  • Мнения: 2 393
Боята не стои на парцали.
Това е от прасковения концентрат.
Нали помните едно време швепса какви си имаше ..

# 4
  • Мнения: 2 390
Нали заради такива напитки и храна има толкова болести и сред децата вече.
Най-добре да се сварят плодове на компотче, както едно време, когато пиехме само сока. Преди нямаше натурални сокове, аз поне за първи път видях и купих през 2001г.

# 5
  • Мнения: 4 841
Старо, но златно

Дали ще е Раух, Пфаннер, Др.Витт и т.н. - все тая.

# 6
  • София
  • Мнения: 5 921
Леко се прекалява, ми се струва. Особено в последния публикуван матрял. Като остатъците от най-долнокачествените плодове на света се съхраняват в замразено състояние на остров Тамбукту максимаслен брой години, та да е по-ниска цената на сокчето.  Thinking
Булшит.

А изобщо кой ги пие тия работи, не зная. Не ги пийте просто.

# 7
  • Мнения: 241
Старо, но златно

Дали ще е Раух, Пфаннер, Др.Витт и т.н. - все тая.



Баси лъжата в линка. Хайде да Ви кажа какво съм видял, а изводите — всеки сам.
Пристига в БГ, концентрат за натурален сок портокал. Концентрата представлява гъста, оранжева течност, точно като пчелен мед — гъста и лепкава, ама така те удря миризмата на портокал, че може да ти прилошее буквално. Като разредиш този портокалов "мед" с вода се получава същото, като от кутията. И не, в концентрата няма консерванти, защото не му трябват и ще го оскъпят ненужно. А това за смлените кори и другите глупости: Плодовете, които могат да пропътуват половината свят и да имат търговски вид, са гадни на вкус, защото сорта им е селектиран да издържа на транспорт, а не да има страхотен вкус и много сок. По комунистическо, беряхме такива праскови за износ, а вкусните и узрелите отиваха за нектар. Точно по тази причина, се отглеждат сортовете за сок. Те не се транспортират далече, но са ароматни, узряват напълно и имат много сок в тях с много плодова захар. Дори новите технологии за преработка, "хващат" почти всичкия естествен аромат (което е по-евтино от добавянето на изкуствени миризми).
Отделно, не съм съгласен, че в една страна с горещ климат, където виреят портокали, е икономически оправдано да се замразяват и държат в хладилни складове, остатъците от производството (корите). Това е страхотен разход на ел.енергия, защото освен за замразяване и поддържане на температурата в хладилния склад, ще отива доста ток и за размразяването. Скъпа операция, която е по силите на фармацевтичната промишленост (лекарства и мазила), но не и на хранителната.

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 11:40 от гост22

# 8
  • Мнения: 3 882
Старо, но златно
Дали ще е Раух, Пфаннер, Др.Витт и т.н. - все тая.

глупаво и измислено ,
това са съчинения на човек , който никога не е виждал преработка на плодове, но затова пък с охота си измисля приказки за третия свят

# 9
  • Дъ Биг Вилидж
  • Мнения: 100
Само за информация - една от търговските вериги в София предлага фрешове правени на място пред очите ти, на цени идентични с натуралните сокове - литъра е между 2,59 и 2,99 лева.

Отдавна съм отсвирил кутиите с "натурален" сок.

Дори сокът да е 100% чист, тетрапак опаковките са обработени с антибиотици/консерванти от вътрешната страна за да се гарантира запазване на качеството на продукта вътре.

# 10
  • София
  • Мнения: 2 569
Нали заради такива напитки и храна има толкова болести и сред децата вече.
Най-добре да се сварят плодове на компотче, както едно време, когато пиехме само сока. Преди нямаше натурални сокове, аз поне за първи път видях и купих през 2001г.

Толкова ли е трудно да се прави фреш у дома или да се хапват цели плодове, компотите са ужасно изобретение  Tired.

# 11
  • Мнения: 241
Само за информация - една от търговските вериги в София предлага фрешове правени на място пред очите ти, на цени идентични с натуралните сокове - литъра е между 2,59 и 2,99 лева.

Отдавна съм отсвирил кутиите с "натурален" сок.

Дори сокът да е 100% чист, тетрапак опаковките са обработени с антибиотици/консерванти от вътрешната страна за да се гарантира запазване на качеството на продукта вътре.
Точно така изцеждат ги "пред очите ти", но обработката на плодовете за да издържат транспортирането до машината за фреш, не я показват...   Wink

# 12
  • Дъ Биг Вилидж
  • Мнения: 100
Само за информация - една от търговските вериги в София предлага фрешове правени на място пред очите ти, на цени идентични с натуралните сокове - литъра е между 2,59 и 2,99 лева.

Отдавна съм отсвирил кутиите с "натурален" сок.

Дори сокът да е 100% чист, тетрапак опаковките са обработени с антибиотици/консерванти от вътрешната страна за да се гарантира запазване на качеството на продукта вътре.
Точно така изцеждат ги "пред очите ти", но обработката на плодовете за да издържат транспортирането до машината за фреш, не я показват...   Wink

Ами те и тия дето се купуват в магазина са я претърпели същата обработка така че не виждам да предлагате нещо по-смислено с това мнение. Кажете как сте си направили домашна био-градина ако сте де...

# 13
  • Мнения: 7 837


Съдържанието е: ...Съставки: пулп праскова...

Е, не  Joy

# 14
  • Мнения: 241
[
Ами те и тия дето се купуват в магазина са я претърпели същата обработка така че не виждам да предлагате нещо по-смислено с това мнение. Кажете как сте си направили домашна био-градина ако сте де...
Биоградина с портокали и грейпфрут в България ... по-скоро ще позная числата за джакпота. Но натурален сок (пристигнал като концентрат), който е затворен в стъклена бутилка (която се дезинфекцира само с топлина) е напълно постижимо нещо. Сега, остава въпроса с липсата на доверие в производителя...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт